- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Διαφωνω σε πολλα μαζι του αλλα ακομα και αυτα τα διατυπωνει με τοσο ωραιο τροπο που τα απολαμβανω.
αυτό απαντάει στο ποσο γρήγορα διαβάζω...
Όχι ρε φίλε, δεν έχω εγώ κόλλημα με τα ανώτερα κατώτερα,
απλά, το σώμα κι η ψυχή, αντέχουν ανάλογα με την υποδομή
που υπάρχει..Δεν βάζεις σε κάποιον να κάνει μαραθώνιο,όταν
δεν τρέχει δρόμους αποστάσεων...Θα τα φτύσει..Καλύτερα,δεν
είναι να είναι έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους
καφέδες;...
Όχι φίλε μου, ξέρω τους ιλλουμινάτους, αλλά δεν ξέρω τον ιλουμινάτο,
που λες..Εσένα διάβασα, σαν φρέσκο θέμα και γιατί με ξάφνιασες
με την αλλαγή του θέματος...
Ότι ζούμε έχει το λόγο του που συμβαίνει κι α προσέξεις, κάθε
άνθρωπος ζει άλλα..Γι αυτο και είμαι υπέρ της διάκρισης ...σκληρών
και μαλακών καταστάσεων,ανάλογα τα άτομα..
Το θέμα είναι να ανέβουμε επίπεδο, όχι να σκοτώσουμε κανέναν...
Τρεχα,περασα μια βολτα απο ρεντινα κατα τη διαρκεια της θητειας μου και εβλεπα παιδια να κλαινε απο τις κακουχιες και ηταν αποφοιτοι γυμναστικης ακαδημιας και κατι αλλα παιδακια με τα ξιγκια να κρεμονται να τα βγαζουν περα και να κερδιζουν τις εντυπωσεις γιατι γουσταραν.Ολα ειναι δυνατα,θεληση να υπαρχει.Για θυμισου και τον νερουλα που τερματισε πρωτος στον μαραθωνιο!Οσο για την ψυχη,μια και αδιαιρετη κοινη για ολους.
πόσο τον κόβει τον καθένα, αλλά, επειδή όλοι οι άνθρωποι
έχουμε κλίσεις και κατευθύνσεις,εξπηρετείται ένα θεικό
σχέδιο, με το να συμπληρώνουμε ό ένας τον άλλο...Όχι να
κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, ή να τον μειώνουμε...
Όλα χωρούν στους 4 τύπους ανθρώπων και στις 7 διαφορετικές
εκφράσεις αυτών, όπως και στην έκφραση 9 ικανοτήτων...
Δηλαδή, κάθε άνθρωπος χρησιμεύει κάπου, άσχετα απο το ποσο
το γνωρίζει...Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε το σύνολο που
είμαστε, ώστε να συμπληρωθούμε και να δείξουμε αυτό που είναι
ο άνθρωπος κι ο καθένας σε θέση που είναι..
Δες το σαν ένα σώμα,΄οπου δεν μπορείς να πεις ότι επειδή
υπάρχει το κεφάλι, πρέπει να κόψουμε χέρια, πόδια κι ότι
δείχνει λιγότερο άχαρο...Κάθε όργανο του σώματος μας,έχει την
χρήση του και καθε άνθρωπος έχει μια χρήση..Να την βρούμε κι
όχι να τα εξισώσουμε με το κρεβάτι του Προκρούστη...
Ο Θεός είναι πλούσιος κι έτσι έκανε τον κόσμο...Εμείς είμαστε
..φτωχοί για να καταλάβουμε τι έκανε...
Απόλαυσα τις τελευταίες απόψεις στο θέμα από όλους σας!
Θα πω κι εγώ μία αποψή μου πάνω στο θέμα..
ΑΓΑΠΗ vs ΦΟΒΟ
πιστεύω λοιπόν ότι είναι δύο "κλειδιά" (κατα τη γνώμη μου τα σημαντικότερα)
για να μπορέσει ο άνθρωπος να ανέβει επίπεδο, να σταματήσει την
κατρακύλλα ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το.
Είναι τρομερός ο τρόπος με τον οποίο μας "διδάσκουν" το φόβο
από την παιδική μας κιόλας ηλικία... 'μην κάνεις αυτό γιατί
θα πάθεις εκείνο', 'αν κάνεις το αλλο θα πάεις το παράλλο' κλπ κλπ.
Σπάνια μας λένε... 'να αγαπάς γιατί θα..' ή ακόμα πιο σπάνια...
'αν αγαπήσεις με αυτο τον τρόπο θα σου συμβεί αυτό' κλπ κλπ.
Έτσι οδηγούμαστε σε καταστάσεις μίσους, φόβου, καχυποψίας,
υπεροψίας και τα χίλια κακά της μοίρας μας.
Έτσι οχι επίπεδο δεν ανεβαίνουμε φίλοι μου αλλά ούτε σκαλί.
Και καθώς έγραφα τα παραπάνω θυμήθηκα και κατι που μου είχε
πεί ο φίλος trexafyreve... "εξαρτάτε πως θα λάβει ο καθένας μας αυτή τη ματάβαση και πώς θα αντιδράσει"
αυτά τα λίγα στα σύντομα
περιμένω τις απόψεις σας και τα ξαναλέμε
Υ.Γ προς trexagyreve
πες μου περισσότερα ή παράπεμψεμε κάπου για τα παρακάτω...
Όλα χωρούν στους 4 τύπους ανθρώπων και στις 7 διαφορετικές
εκφράσεις αυτών, όπως και στην έκφραση 9 ικανοτήτων...
που ξέρεις απο τα ζώδια, γή, αέρας φωτιά και νερό, 7 είναι
τα πνεύματα του Θεού, ενώ με 9 τρόπους γίνονται οι συνδυασμοί
των ανωτέρω..
Αν θέλεις να μάθεις γι αυτά,δεν έχεις παρά να δεις την Αγία
Γραφή σαν βιβλίο που περιέχει όλη την γνώση που χρειάζεται
για να κατανοήσουμε τι θα γίνει..Μην διαβάζεις μόνο σαν
χάρη και σαν συναίσθημα..Διάβασε και σαν πνευματική γνώση...
Μάθε ότι ο άνθρωπος έρχεται σε άπειρες εκφράσεις, 7 δίς για την
ακρίβεια και επειδή τόσοι άνθρωποι κοντεύουμε να γίνουμε
πλησιάζει η στιγμή για την άνοδο τυ επιπέδου που λέμε...
Τώρα, αν είναι ας τρια ή πέντε ή δέκα χρόνια, δεν έχει σημασία..
Το θέμα είναι ότι είναι κοντά και πρέπει να αναζητήσουμε τι
θα γίνει...Τι θέλει απο μας η επομενη εποχή του ανθρώπου,
ως ένα άλλο όν, αυτό που κρύβεται μέσα του...
quote:
Φιλε Tomhaus,χημεια εκανες;υπαρχουν δεσμοι αναμεσα στα στοιχεια και δεν ειναι υλικοι αλλα ενεργειακοι.Διαβασε τις υποενοτητες και θα βρεις πολλες ενδιαφερουσες αποψεις.Καλοδεχουμενη και η δικια σου και ευχαριστως θα διαβασω οτι εχεις να πεις.
Τρεχα,περασα μια βολτα απο ρεντινα κατα τη διαρκεια της θητειας μου και εβλεπα παιδια να κλαινε απο τις κακουχιες και ηταν αποφοιτοι γυμναστικης ακαδημιας και κατι αλλα παιδακια με τα ξιγκια να κρεμονται να τα βγαζουν περα και να κερδιζουν τις εντυπωσεις γιατι γουσταραν.Ολα ειναι δυνατα,θεληση να υπαρχει.Για θυμισου και τον νερουλα που τερματισε πρωτος στον μαραθωνιο!Οσο για την ψυχη,μια και αδιαιρετη κοινη για ολους.
Ναι χημεία ξέρω(οχι σαν χημικός βέβαια)..φυσικός είμαι..
Αλλα αυτό που λες βέβαια για τους ενεργειακούς δεσμούς ισχύει(και για την ακρίβεια οχι αναμεσα σε στοιχεία αλλα σε δεσμούς μορίων κ ιοντων)...αλλα δεν είπε κανεις οτι η ενέργεια είναι άυλη..Ε=mc^2...-ύλη και ενεργεια ειναι η άλλη όψη του ίδου νομίσματος...η΄ενέργεια είναι μορφή εμφάνισης της ύλης και η η ύλη περιέχει ενέργεια...βασικά πράγματα
Καλα προφανώς αν τα γυμνασμένα παιδιά αν ηθελαν να νικήσουν θα το έκαναν...δεν ήταν η ψυχή αλλα η θέληση...αντικειμενικά ενα σώμα με μεγαλύτερη μαζα απο ένα άλλο έχει πιο πολυ αδράνεια που σημαινει πιο πολύ αντίσταση στην κίνηση....αρα περσσότερη ενεργεια απαιτείται...αρα ειναι πιο εύκολο για τα γυμνασμένα παιδια να νικήσουν( αν και υπάρχουν και άλλοι παραγοντες βεβαια εκτος απο τη μαζα)
Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό, δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ο δρόμος χαράχτηκε...
Edited by - Tomhaus on 27/03/2009 08:03:16
Οι δεσμοι που αναπτυσσονται ειναι ηλεκτροστατικης φυσεως οπως σωστα αναφερεις και οφειλονται στην ανταλλαγη ιοντων προκειμενου να επελθει η σταθεροτητα της εξωτερικης στοιβαδας του στοιχειου.
Ο πιο ισχυρος απο αυτους ειναι του νερου και η διασπαση αυτου θα απελευθερωνε τεραστια ποσα ενεργειας,σαν φυσικος θα γνωριζεις περι ψυχρης συντηξης.
Αραγε η ενεργεια ειναι μορφη εμφανισης της υλης ή το αντιθετο;
Η εξισωση που εδωσες περιγραφει απλα την κατασταση της υλης υπο ορισμενες συνθηκες και το απλο συμπερασμα οτι υλη δεν μπορει να υπαρξει περα αυτων των συνθηκων δεν καταργει την ενεργεια ως αυτονομη υπαρξη,η υλη ομως μπορει να υπαρξει ως αυτονομη χωρις την παρουσια των προαναφερθεντων δεσμων;
Τωρα θα μου πεις τα στοιχεια δεν εχουν μαζα;Ναι εχουν αλλα σκεψου για τη μαζα μιλαμε,το μοριο του ανθρακα ας πουμε ειναι κατι εκατομμυρια εις την 12 και μιλαμε για ενα μεγαλο σωματιδιο των νετρονιων ουτε που μπορω να το σκεφτω και παμε και παρακατω.
Μεγαλο το θεμα και ορεξη να'χουμε!
Τα σωματίδια βέβαια και έχουν μάζα..και τα στοιχεία επίσης που στην ουσία ειναι η μαζα του πυρήνα τους...μοριακό βάρος και τέτοια...
Αυτό που είπα για την σχετικότητα να το πώ καλυτερα τωρα...
Η ύλη μπορεί να μετατραπεί σε ενεργεια και το αντίστροφο...η περίφημη εξίσωση....ενέργεια ορίζεται σαν το ποσό του έργου που απαιτείται προκειμένου το σύστημα να πάει από μια αρχική κατάσταση σε μια τελική.
βέβαια η ενέργεια μπορει να ακούγεται λιγο αφηρημένη έννοια αλλα ειναι ενα μέγεθος μετρήσιμο...
Αλλα όμως η ενέργεια είναι ενα μέγεθος που σχετίζεται άμεσα με την ύλη και αλληπιδρά με αυτή...
Για παράδειγμα καταλαβαίνεις την ύπαρξη ηλεκτρικού πεδίου απο την κίνηση φορτίου που προκαλεί...δλδ την ενεργεια που δίνει πχ σε ενα ηλεκτρόνιο και του αλλάζει την κατάσταση...η ενεργεια όπως και η ύλη δεν γεννιέται ουτε χάνεται...και τα δυο αλλάζουν μορφές....
Δεν σε καλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πείς με το αυτοτελός...αλλα η ύλη με την μορφή πχ της μάζας ναι είναι μια αυτοτελή κατηγορία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως και η ενέργεια...αλλα αυτα τα δύο πάνε μαζί...δες τα έτσι καλύτερα..δεν κανει το ένα χωρις το άλλο...όπως και ο ενιαίος χωρόχρονος( αν και μπορει να διαφωνίσετε με αυτό) που λεει και η γενική σχετικότητα..
Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό, δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ο δρόμος χαράχτηκε...
την άνοδο του ανθρώπου στο επόμενο στάδιο του,σε καμία
περίπτωση,δεν μπορεί να είναι ταξικός..Θα είναι
πανανθρώπινος...Αυτό γίνεται τώρα πιο πολύ γιατί
εχουμε μια φοβερή τεχνολογια και ανάπτυξη που πρέπει
να ελεγχθεί...Να ελεγχθεί και να κατευθυνθεί προς συνθήκες
που θα διευκολύνουν αυτή την εξέλιξη και άνοδο επιπέδου...
Να μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος έτσι που να εξελιχθεί με ευνοικές
συνθήκες,με άνεση ζωής και πνευματική αναζήτηση, αφού, έχουμε
λύσει τα βιοτικά μας προβλήματα..Το μόνο που έχουμε να κάνουμε
είναι να τα βελτιώσουμε....
Κσι μετά, μέσα απο τον ίδιο τον άνθρωπο, θα ρθεί και το επόμενο
στάδιο..Γιατί, θέλει και ηρεμία για να ρθεί..Δεν μπορεί να ρθεί
μόνο μέσα απο ένταση...