- Να που οδηγεί η συνομωσιολογία και ο φανατισμός - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΣΑΜΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ?
ΟΧΙ...ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΥΠΗΡΧΕ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ !!
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΡΑΕΙ...
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑ.
ΜΙΛΗΣΑ ΣΑ ΒΛΑΚΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΣΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ...ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑ?
ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΠΑΡΣΗ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ...Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ.
quote:
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΣΑΜΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ?
ΟΧΙ...ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΥΠΗΡΧΕ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ !!ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΡΑΕΙ...
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑ.
ΜΙΛΗΣΑ ΣΑ ΒΛΑΚΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΣΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ...ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑ?
ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΠΑΡΣΗ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ...Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ.
AION, αν και δεν αφορά άμεσα εμένα το μήνυμά σου, θέλω να πω ότι εγώ δεν πίστεψα πως εννοούσες αυτά που έγραψες, οπότε δεν χρειάζεται να δεχτώ καμία συγνώμη σου. Ξέρω ότι κατά βάθος έχεις καρδιά μικρού
Πολλές φορές όταν με πνίγει η αδικία αυτού του κόσμου, η αγάπη γίνεται πικρία και η πικρία, οργή. Και καμιά φορά χτυπώ τον γάιδαρο αν και μου φταίει το σαμάρι.
Και τότε θυμάμαι κάποιες φράσεις από τους πρώτους αληθινούς Χριστιανούς (τους Γνωστικούς) και μετανιώνω για ότι σκέφτηκα κι έκανα...
είναι σκλάβος εξαιτίας της αγάπης για τους άλλους»
Ευαγγέλιο του Φιλίππου (77: 26-29)
«Στήριξε στα πόδια αυτούς που έχουν παραπατήσει, και φρόντισε τους ασθενείς. Τάισε αυτούς που είναι πεινασμένοι, και ξεκούρασε αυτούς που είναι εξαντλημένοι. Σήκωσε αυτούς που εύχονται να σηκωθούν και ξύπνησε αυτούς που κοιμούνται» (Ευαγγέλιο της Αλήθειας 32:35 – 33:9)
... και πάω κι εγώ τότε να βρω την αγάπη που έχασα...
...Ίσως βρω κι εσένα εκεί ΑΙΟΝ...

http://news.pathfinder.gr/world/news/42416.html

quote:
Νεκρό ένα εξάχρονο παιδί από πυρά Ισραηλινών
ΕΡΤ.GR
χτές | 15:37, ανανέωση: χτές | 15:53Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, το παιδί, όταν άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων, που πετούσαν πέτρες
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης η δολοφονία ενός εξάχρονου παιδιού, από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στον καταυλισμό Μπαλάτα. Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν, την Παρασκευή το βράδυ, το εξάχρονο παιδί, όταν άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων, οι οποίοι τούς πετούσαν πέτρες. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το παιδί δέχθηκε πυροβολισμό στο λαιμό και σήμερα εξέπνευσε. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.
Νέος διπλωματικός γύρος στη Μέση Ανατολή
Εν τω μεταξύ τη στήριξή του στο μονομερές σχέδιο εκκένωσης των εβραϊκών οικισμών της Λωρίδας της Γάζας αναμένεται να δώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, κατά την επικείμενη επίσκεψη του τελευταίου στις ΗΠΑ στις 14 Απριλίου. Τον ερχόμενο μήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί τον ερχόμενο μήνα με τους ηγέτες του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, ξεκινώντας ένα νέο διπλωματικό γύρο στη Μέση Ανατολή, ο οποίος αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την απομάκρυνση των ισραηλινών οικισμών από τη Λωρίδα της Γάζας.Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, δήλωσαν, πως οι συναντήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια κατευνασμού των εντάσεων στην περιοχή, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, 'Αχμαντ Γιασίν. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να καθυστερήσει, πιθανόν έως τα μέσα Απριλίου, την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας για την υποστήριξη αντι-ισραηλινών μαχητών, δήλωσαν οι πηγές.
Δέσποινα Χριστοπούλου

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT
Και το παιδακι τρομοκρατης ηταν ?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT
απαντησε μου σε μια ερωτηση μοναχα.
Απορριπτεις γενικα την συνομωσιολογια;
ακομα και οταν αυτη προερχεται απο τον χωρο
του εσωτερισμου οπως π.χ. απο το στομα νομιζω
της μεγαλης δασκαλας Μπλαβατσκη;
που πιστευε και ελεγε οτι καθε καλο πραγμα
που συμβαινει στην Επιστημη και στην Θρησκεια
τροφοδοτηται απο μια μυστικη ομαδα ανθρωπων?
απεναντι βεβαια σε μια ομαδα ανθρωπων που
δουλευαν για το κακο?Οποισδηποτε μια τετοια
δηλωση μπορει να την χαρακτηρισει ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ...
και συνομωσιολογια...
σε ρωτω γιατι η αποψη σου μετραει μεσα μου
και θελω να το ξεκαθαρισω...
καλησπερα φιλε μου...
εμ κοτζαμ θεο ρωτω κατι παραπανω θα ξερει![]()

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Η Μπλαβάτσκυ δεν είπε, φυσικά, ποτέ ότι αυτή η ομάδα μυστών και δασκάλων που την βοήθησαν είναι μια συνομωσιολογική ομάδα. Αντίθετα είπε ότι, παρόλες τις προσπάθειές τους να φέρουν φως στην ανθρωπότητα, δεν προσπάθησαν ποτέ να επέμβουν στην ελεύθερη βούληση των ανθρώπων και να επέμβουν στο κάρμα της ανθρωπότητας. Δυστυχώς το φως που φέρνουν δεν γίνεται εύκολα δεκτό από την ανθρωπότητα και για αυτό πολλοί από αυτούς έχουν "μαρτυρήσει" για τις απόψεις τους.
Η διαφορά δασκάλου και χειραγωγού είναι τεράστια.
Ο δάσκαλος συμβουλεύει, δείχνει, σημαίνει, εμπνέει και πολλές φορές αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει παραβολές, αλληγορίες, εικόνες, παραδείγματα για να προσαρμόσει το επίπεδο των διδασκαλιών στον μέσο άνθρωπο. Σχηματίζει και διδάσκει σε ειδικές ομάδες ανθρώπων πολλές φορές με μυστικότητα διότι ξέρει ότι πολλά από αυτά που λέει είναι επαναστατικά και απρόσιτα για την κοινή λογική που μπορεί πολύ εύκολα να τα παρεξηγήσει. Αλλά ακόμα και σε αυτήν την ομάδα καλλιεργεί την ελευθερία του κριτηρίου και βοηθάει τον καθένα να αναπτύξει την θεική του φύση. Γνωρίζει όμως ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια και στο πέρας του χρόνου αυτό θα γίνει κοινή συνείδηση. Βάζει τις πανανθρώπινες αξίες πάνω από τα μικροσυμφέροντα. Τολμάει να αγαπά και τους εχθρούς του και να τους συγχωρεί για την άγνοιά τους
Ο χειραγωγός αντίθετα λειτουργεί για το συμφέρον του εαυτού του ή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων και βλέπει όλους τους υπόλοιπους ως ανθρώπους που πρέπει να σκλαβωθούν, να υποταχθούν, ή να εξαφανιστούν. Δεν έχει οίκτο αλλά ένα μεγάλο υπερτροφικό "εγώ". Και οι ομάδες που σχηματίζει είναι φανατικές, σεχταριστικές.
Νομίζω ότι η λέξη συνομωσιολογία αφορά τον δεύτερο τύπο ανθρώπου. Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την ίδια λέξη για αυτούς τους δύο τελείως διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και ομάδων.
Ελπίζω να ξεκαθάρισα τις δικές μου απόψεις.
Είμαι όμως φιλελεύθερος... Θεός.
Αφήνω τους θνητούς να μπορούν να έχουν τις δικές τους απόψεις. ![]()

και τα πιστεύω τους
αναπόφευκτα θα υπάρχει και η αντίστοιχη συνομωσιολογία.
Άλλωστε,ο καθαρός άνθρωπος δε φοβάται να
αντικρύσει το φως.
Αν παραμένεις κλεισμένος σε καταγώγια και στοές,
ε, μην περιμένεις να σε γουστάρει όλος ο πλανήτης.
Το παιδάκι ναι,τρομοκράτης ήταν κι έπρεπε να πεθάνει.
Είχε αρνητικό κάρμα,διαφορετικό από τους Μασώνους.
ΜΑΚΑΡΙ ΤΗΝ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ...