- Η Δούκισσα της Πλακεντίας... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πολλά στοιχεία του χαρακτήρα της με προβληματίζουν...
- Αλλο το να είναι υποχονδριακή και να θέλει να φορούν γάντια όσοι την αγγίζουν και να φοβάται-μισεί να συναναστρέφεται με αρρώστους και άλλο το να θεωρεί άτοπο να τους παρέχει βοήθεια... αυτό το τελευταίο λέει πολλά για το πόσο καλόψυχη ήταν η δούκισσα
- Ενα άλλο στοιχείο για το χαρακτήρα της ήταν η αστάθειά της.
Την μια "έτσι" την άλλη "γιουβέτσι". Πως να πιστέψω ότι μια τόσο συνατή και έντονη προσωπικότητα όπως εκείνη άλλαζε γνώμη τόσο γρήγορα? Στην αρχή φίλη με τον Καποδίστρια, έπειτα λέει επηρεάστηκε από Αντικαποδιστριακούς και μίσησε τον Καποδίστρια...
- Στην αρχή Χριστιανή, μετά τί?
- Ενώ λέει μισεί την πολιτική μας προκαλεί εντύπωση η ανάμιξή της στον εκλογικό αγώνα Κωλέττη εναντίον Μαυροκορδάτου...
- Δε της αρεσε να τις φέρνουν αντιρρήσεις όταν συζητούσε.
- Συνδέθηκε πολύ με την γαλλική αρχαιολοφική σχολή (αυτή που ανέσκαψε Δήλο, Δελφούς, και άλλους σημαντικότατους αρχαιολογικά αλλά και ενεργειακά και μυστικιστικά τόπους...)
Για μένα όπως το βλέπω τα πράγματα είναι απλά:
Η κυρία αυτή ήρθε, έκανε τις διασυνδέσεις που χρειαζόταν, σκότωσε τον Καποδίστρια (ηθική αυτουργός) και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια γι'άλλη γη άλλα μέρη. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι σκόπευε να επιστρέψει στην Ελλάδα ανα αυτή δεν ήταν η τελευταία επιθυμία της κόρης της... Και φυσικά ποιός ο λόγος που έφυγε απ'αυτήν αφού της άρεσε τόσο πολύ? Για ποιό λόγο να πάει στη Βηρυττό? Τι ανειλημμένες υποχρεώσεις είχε εκεί? Γιατί δεν ξέρουμε τίποτα για την περίοδο εκείνη ενώ ξέρουμε τα πάντα για το διάστημα που ζούσε στην Ελλάδα? Οι ξένοι παρατηρητές και συγγραφείς που την ακολουθούσαν κατά πόδας γιατί δεν αναφέρουν κάτι γι'αυτό?
Οσο για τα λεφτά που λέγεται ότι έδωσε στην Ελλάδα όλα έχουν το τίμημά τους. Πως αλλιώς μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και να δράσει ανενόχλητη για ιδίους σκοπούς?
Οταν θέλεις το καλό ενός λαού μειώνεις τον αναλφαβητισμό και βοηθάς να αφυπνιστούν μέσω μόρφωσης αυτοί που ανήκουν στα κατώτερα στρώματα και όχι τα κορίτσια των πλουσίων οικογενειών που τους μάθαινε ξένες γλώσσες αντί για την μελέτη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας... Ωραία φιλλέλλην! Οσο για την καλή της φήμη την στα φυσικά της κάλη και την έντονη προσωπικότητά της που είχε μαγέψει όλους τους άνδρες εκείνης της εποχής, συγγραφείς, πολιτικούς, κλπ. Μην ξεχνάτε όλες οι αναφορές που έχουμε είναι από άνδρες...
Στο κείμενο αναφέρεται ότι γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου ενώ στην επιτύμβια πλάκα η ημερομηνία γέννησης είναι 4 Απριλίου. Αυτό λέει πολλά για το πόσο καλά (προσωπικά) ήξερε ο συγγραφέας τη δούκισσα. Οταν έχουμε να κάνουμε με τόσο σημαντικές προσωπικότητες όλοι θέλουν να κερδίσουν λίγη δόξα λέγοντας ότι ξέρουν, ότι είδαν, ότι είχαν προσωπική γνωριμία.
Κατ' εμέ η Δούκισσα της Πλακεντίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κλασσική γυναίκα Κριός ![]()
![]()

Edited by - Avallon on 27/08/2003 12:15:39
Απλά είχε πολλές ιδιοτροπίες - και ποιός δεν έχει άλλωστε ; - και δεν είναι σωστό νομίζω να κρίνουμε κάποιον απο αυτές.
Μπορεί να αποστρεφόταν τους άρρωστους και τους προβληματικούς, αλλά ήταν ειλικρινής και το είχε δηλώσει και η ίδια οτι η παροχή βοήθειας πρός αυτούς είναι καθήκον άλλων και όχι δικό της. Και εδώ που τα λέμε, δεν νομίζω οτι είχε καμία υποχρέωση να κάνει κάτι τέτοιο.
Σχετικά με τον Καποδίστρια, σου παραθέτω ξανά απο το προηγούμενο κείμενο ένα απόσπασμα που εξηγεί για ποιό λόγο τον μίσησε.
"Αρνήται την ελληνικότητα του Καποδίστρια τον οποίο και αποκαλεί προδότη. Αναφέρει οτι ενώπιον αυτής και της κόρης της, ο Καποδίστριας είχε κάποτε πεί οτι ουδέποτε θα παραχωρήσει το Σύνταγμα και οτι για να κυβερνηθούν οι Έλληνες, θα έπρεπε να εκλείψουν οι πάντες απο τα 40 χρόνια και πάνω."
Οι Αντικαποδιστριακοί απλώς μείωσαν τον θαυμασμό της πρός αυτόν, τα ίδια τα λόγια αυτού όμως, είναι που την έκαναν να στραφεί εναντίον του.
Και ας μην ξεχνάμε φυσικά και την αντιμετώπιση του ίδιου του ΚΟΡΑΗ πρός τον Κυβερνήτη. Για αυτόν δεν είπες τίποτα.
"Και ο Κοραής ακόμα στράφηκε εναντίον του Καποδίστρια, κατακρίνοντας τον για την χάραξη του ονόματος τους πάνω στα νομίσματα ενώ πολύ χαρακτηριστικά είπε : "Η Ελλάς δεν ανέστη. Τάφον μόνο ήλλαξε και απο νεκροθάπτην Τούρκο απέρασεν είς Έλληνα." Το παθολογικό μίσος για τον Κυβερνήτη, κατάντησε τον Κοραή να υπερασπίζεται το άκρως μισελληνικό όργανο των Λεβαντίνων. Πάντως αυτή η μεταστροφή του κατά του Καποδίστρια είναι παράξενη διότι είναι αρκετά γνωστό οτι έτρεφε τεράστια εκτίμηση ο ένας για τον άλλον."
Αλλά και ο ίδιος ο Καμπούρογλου :
"Γράφει λοιπόν οτι αν και φερόταν με ίσο τρόπο πρός όλους, δεν μπορούσε να κρύψει την προτίμηση του πρός τους Ρώσους. Άλλωστε η Ρωσική ναυτική δύναμη στην Ελλάδα, βρισκόταν κάτω απο τις διαταγές του. Είχαν στον Καποδίστρια τέτοια υπακοή, ώστε ήθελε να τους χρησιμοποιήσει για να καταπνίξει τι πραξικόπημα του Μιαούλη στη θάλασσα. Άλλο στοιχείο, ήταν ο αντισυνταγματισμός του και η άσκοπη πολλές φορές άδικη καταδίωξη που ασκούσε σε κάθε αντίπαλο ( ένα παράδειγμα, η καταδίωξη του Τύπου, όταν ο Τύπος ζήτησε Σύνταγμα ), η αντιπάθεια του πρός τη Φιλική Εταιρία, το Μαυροκορδάτο και κάθε έναν που είχε κοινοτικά προνόμια. Επίσης δεν εξέφραζε τον θαυμασμό του για κανένα Έλληνα λόγιο της εποχής του. Κατα τον συγγραφέα πάντα, ο Καποδίστριας έκανε ένα λάθος. Οτι για να κυβερνήσει κάποιος τους Έλληνες δεν αρκεί να είναι μεγαλοφυής.Όπως οτι όσο μεγάλος και αν ήταν δεν μπορούσε να λέει : "εγώ είμαι η Ιστορία". Αυτά λοιπόν αναφέρει ο Καμπούρογλου είσ βάρος του Ιωάννη Καποδίστρια."
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και το Φουράκη να μας λέει οτι η Δούκισσα της Πλακεντίας ήταν αυτή που χρηματοδότησε τη δολοφονία του Κυβερνήτη δίχως να προβάλλει το παραμικρό επιχείρημα για αυτό.
Νομίζω οτι η Δούκισσα δεν είχε κανένα λόγο να εξαφανιστεί στη Βυρρητό στην περίπτωση που η ίδια ήταν υποκινήτρια της δολοφονίας του Καποδίστρια διότι πρώτον, είχε ήδη αγοράσει κτήματα στην Αθήνα τα οποία προόριζε για μελλοντικές κατοικίες της και δεύτερον η Δούκισσα ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, λόγω του οτι όλοι την λατρεύανε για τις προσφορές της.
Δεν είπε κανείς οτι ο Καμπούρογλου γνώριζε προσωπικά την Δούκισσα. Άλλωστε είναι αδύνατον αυτό, διότι τη χρονιά που πέθανε η Δούκισσα, ο Καμπούρογλου ήταν μόνο 2 ετών.
Τώρα, το οτι ασπάσθηκε την Μωσαϊκή θρησκεία, σίγουρα δεν είναι κάτι που επαινώ, αλλά ξέρουμε οτι αν έγινε κάτι τέτοιο έγινε καθαρά και μόνο εξ'αιτίας του χαμού της κόρης της και τίποτα παραπάνω απο αυτά που λέει ο Φουράκης περί "σιωνιστικής δραστηριότητας της Δουκίσσης είς βάρος της Ελλάδας".
Ο θάνατος της κόρης της την άλλαξε ολοκληρωτικά σαν άνθρωπο οπότε μην παρεξηγείς τις όποιες αντιδράσεις της. Στο λέω αυτό γιατί είσαι μητέρα και οι μητέρες ξέρουν περισσότερο απ'όλους τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου και τί επιπτώσεις μπορεί να έχει στην κάθε μία.
Δεν μπορώ όμως να μην συμφωνήσω μαζί σου στα εξής που έγραψες :
"- Ενώ λέει μισεί την πολιτική μας προκαλεί εντύπωση η ανάμιξή της στον εκλογικό αγώνα Κωλέττη εναντίον Μαυροκορδάτου..."
"Οταν θέλεις το καλό ενός λαού μειώνεις τον αναλφαβητισμό και βοηθάς να αφυπνιστούν μέσω μόρφωσης αυτοί που ανήκουν στα κατώτερα στρώματα και όχι τα κορίτσια των πλουσίων οικογενειών που τους μάθαινε ξένες γλώσσες αντί για την μελέτη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας... "
"Στο κείμενο αναφέρεται ότι γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου ενώ στην επιτύμβια πλάκα η ημερομηνία γέννησης είναι 4 Απριλίου."
Όσο για την ονειρική εμφάνιση της, μπορεί όλες οι αναφορές να προέρχονται απο άνδρες, αλλά αν δείς προσωπογραφίες της, τότε θα συμφωνήσεις και'σύ.
Αν όντως αυτή η γυναίκα ήταν μια απλή συνομώτρια είς βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, τότε οι Αθηναίοι για πιο λόγο την τιμούσαν και την σέβονταν τόσο ; Άλλοι την έβλεπαν σα μητέρα τους, άλλοι σαν φίλη τους (ειδικά οι Πεντελιώτες). Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το τι συνέβη την ημέρα της κηδείας της. Ούτε βασίλισσα να κήδευαν.
Περιμένω τις απόψεις σου. Το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την εν λόγω Κυρία.
Με εκτίμηση
quote:
Σχετικά με τον Καποδίστρια, σου παραθέτω ξανά απο το προηγούμενο κείμενο ένα απόσπασμα που εξηγεί για ποιό λόγο τον μίσησε.
"Αρνήται την ελληνικότητα του Καποδίστρια τον οποίο και αποκαλεί προδότη. Αναφέρει οτι ενώπιον αυτής και της κόρης της, ο Καποδίστριας είχε κάποτε πεί οτι ουδέποτε θα παραχωρήσει το Σύνταγμα και οτι για να κυβερνηθούν οι Έλληνες, θα έπρεπε να εκλείψουν οι πάντες απο τα 40 χρόνια και πάνω.".
Φίλε Νταβέλη αυτό είναι μάλλον δικαιολογία για τη στάση της παρά η πραγματικότητα μιας και δεν μπορεί να αποδειχθεί αφού υποτίθετε έγινε μπροστά σε αυτή και την κόρη της. Μη ξεχνάς ότι δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας του γεγονότος...
quote:
Και ας μην ξεχνάμε φυσικά και την αντιμετώπιση του ίδιου του ΚΟΡΑΗ πρός τον Κυβερνήτη. Για αυτόν δεν είπες τίποτα.
"Και ο Κοραής ακόμα στράφηκε εναντίον του Καποδίστρια, κατακρίνοντας τον για την χάραξη του ονόματος τους πάνω στα νομίσματα ενώ πολύ χαρακτηριστικά είπε : "Η Ελλάς δεν ανέστη. Τάφον μόνο ήλλαξε και απο νεκροθάπτην Τούρκο απέρασεν είς Έλληνα." Το παθολογικό μίσος για τον Κυβερνήτη, κατάντησε τον Κοραή να υπερασπίζεται το άκρως μισελληνικό όργανο των Λεβαντίνων. Πάντως αυτή η μεταστροφή του κατά του Καποδίστρια είναι παράξενη διότι είναι αρκετά γνωστό οτι έτρεφε τεράστια εκτίμηση ο ένας για τον άλλον."
Στην πολιτική ξέρουμε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν φιλίες...το βλέπουμε από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα...Υπάρχουν μόνοι λυκόφιλοι,δελφίνοι καθώς και πολλά συμφέροντα...
quote:
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και το Φουράκη να μας λέει οτι η Δούκισσα της Πλακεντίας ήταν αυτή που χρηματοδότησε τη δολοφονία του Κυβερνήτη δίχως να προβάλλει το παραμικρό επιχείρημα για αυτό.
Aυτό πρώτη φορά το ακούω! Για την ακρίβεια νόμιζα ότι πέρασε μόνο από το δικό μου μυαλό και δεν το βρίσκω καθόλου απίθανο...
quote:
Νομίζω οτι η Δούκισσα δεν είχε κανένα λόγο να εξαφανιστεί στη Βυρρητό στην περίπτωση που η ίδια ήταν υποκινήτρια της δολοφονίας του Καποδίστρια διότι πρώτον, είχε ήδη αγοράσει κτήματα στην Αθήνα τα οποία προόριζε για μελλοντικές κατοικίες της και δεύτερον η Δούκισσα ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, λόγω του οτι όλοι την λατρεύανε για τις προσφορές της.
Και όμως εξηφανίσθει!... Και με τι timing! Μετά τη δολοφονία...
Οσο για τα κτήματα... στάχτη στα μάτια για τους αφελείς αλλά και ένα κίνητρο για να ξαναγυρίσει όταν θα ξαναχρειαστούν κάποιοι της υπηρεσίες της...
quote:
Ο θάνατος της κόρης της την άλλαξε ολοκληρωτικά σαν άνθρωπο οπότε μην παρεξηγείς τις όποιες αντιδράσεις της.
Δε νομίζω να σχολίασα ή να αναφέρθηκα σε αυτό...
quote:
Αν όντως αυτή η γυναίκα ήταν μια απλή συνομώτρια είς βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, τότε οι Αθηναίοι για πιο λόγο την τιμούσαν και την σέβονταν τόσο ; Άλλοι την έβλεπαν σα μητέρα τους, άλλοι σαν φίλη τους (ειδικά οι Πεντελιώτες). Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το τι συνέβη την ημέρα της κηδείας της. Ούτε βασίλισσα να κήδευαν.
Φίλε μου τα χρήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαγοράσεις οπαδούς και υπηκόους. Με τα έργα εξωραϊσμού της περιοχής της Πεντέλης και του Χαλναδρίου πέτυχε αυτό που ήθελε: Nα γίνει αγαπητή και να κερδίσει την εμπισοσύνη όλων όπως ανέφερες και συ!
Σκέψου το λίγο...
Χωρίς όμως προκατάλειψη αλλά αντικειμενικά!

Edited by - Avallon on 28/08/2003 11:26:55
Σωστό ! Αλλά δεν βλέπω το λόγο γιατί να κατηγορείται μια ξένη για το φόνο του Καποδίστρια, απο τη στιγμή που ήδη είχε πολλούς Έλληνες εχθρούς του μεταξύ αυτών και πολιτικοί που τον είχαν άχτι. Και εδώ που τα λέμε, το ποιός σκότωσε τον Καποδίστρια νομίζω οτι είναι κάτι που δεν θα μαθευτεί ποτέ. Λέγεται, ίσως και να ισχύει, οτι τα αρχεία σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα Κυβερνήτη βρίσκονται κλειδαμπαρωμένα στην Αγγλία και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να τα δεί.
"Και όμως εξηφανίσθει!... Και με τι timing! Μετά τη δολοφονία...
Οσο για τα κτήματα... στάχτη στα μάτια για τους αφελείς αλλά και ένα κίνητρο για να ξαναγυρίσει όταν θα ξαναχρειαστούν κάποιοι της υπηρεσίες της..."
Μια μικρή διόρθωση : Η Δούκισσα είχε φύγει πρίν απο τη δολοφονία και όχι μετά. Πληροφορήθηκε το συμβάν του φόνου απο εφημερίδα ενώ βρισκόταν στην Ιταλία.
Τα κτήματα δεν ήταν στάχτη στα μάτια. Το μεγάλο όνειρο της Δούκισσας ήταν να ιδρύσει τη Νέα Πλακεντία και το μέρος που την ενέπνευσε περισσότερο για την ίδρυση αυτής, (λογικό άλλωστε, δεν με εκπλήσει) ήταν η Πεντέλη. Αυτός ήταν ο σκοπός της, άσχετο αν δεν πρόλαβε να τον πραγματοποιήσει.
Ευχαριστώ
quote:
Σωστό ! Αλλά δεν βλέπω το λόγο γιατί να κατηγορείται μια ξένη για το φόνο του Καποδίστρια, απο τη στιγμή που ήδη είχε πολλούς Έλληνες εχθρούς του μεταξύ αυτών και πολιτικοί που τον είχαν άχτι.
Aυτό δε σημαίνει όμως απαραίτητα ότι ήταν υπεράνω κάθε υποψίας...
Να'σαι καλά ![]()

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Με πολύ προσοχή διαβάζω το θέμα που εχει πολύ ενδιαφέρον.
Οπωσδήποτε η υπομονή του ntavelis666 να μας πληκτρολογήσει δικαιώνεται.
Εχω περάσει απο τον πύργο της Δούκισας εχω ακούσει πολλά μεταξύ του οτι ειχε κάποιες σχέσης με τον ληστή Νταβέλη.
Αυτό δεν το είδα πουθενά στις συζητήσεις εκτός αν δεν εψαξα καλά.
Ποιός ήταν ο Νταβέλης και ποιό ρόλο είχε παίξει.
Αληθεύει οτι ήταν ο Ρομπεν των Δασών της εποχής? και τι σχέσεις είχε με την Δούκισσα.
Φιλικά
allzzro
Mάλλον πρέπει να ψάχνω καλύτερα. Δεν το διάβασα ακόμα. αλλά πιστεύω να μου λυθούν οι απορίες σχετικά με την δούκισα , με την σπηλιά του Νταβέλη , το 666 καθώς και με κάποιο μυστήριο στη σπηλιά του.
Ευχαριστώ.
allzzaro
¶ντε πάλι...
Communicating at an unknown rate...
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

Είμαι ξαπλωμένος στο κρεββάτι και ζητω να μου δωθεί θεραπευτική ενέργεια στο στήθος μου από κάποιον θεραπευτή άγγελο (ασχολούμαι με τις θεραπευτικες ενέργειες) και στο βίντεο φαίνεται ΚΑΘΑΡΑ μια πλατιά ακτίνα να έρχεται από πάνω και να κατεβαίνει στο στήθος μου...
δεν ξέρω όμως πως να ανεβάσω το βίντεο για να το δείτε και εσεις. Είναι μόνο 296κβ
Εννοώ οτι η οντότιτα η οποια σου χαρισαι αυτη την ενέργεια ξέρει οτι θα προβάλετε στο internet και οτι θα εχει τι δυνατοτιτα ο καθε περιεργος να κανει download και να την "δει"?
Θα της άρεσαι αυτο? Δε νομιζω. Σκέψουτο ξανα αν θα το κανεις.
ap
quote:
Για να ειμαι ειληκρινης τετοια βιντεο εχω δει μονο μεσα απο το διαδυκτιο και φυσικα καποιες φωτος αγγελων παλι απο την ιδια πηγη. Δεν ξερω αν ειναι αληθινες η οχι, γι αυτο δεν μπορω να παρω θεση. Εσυ πως εισαι σιγουρος οτι αυτο που σε επισκεφθηκε ηταν καλο; Και εκτος αυτου ενιωσες κατι θετικο η αρνητικο κατα την παρουσια του; Δεν υπαρχει περιπτωση να ηταν απλα παιχνιδι του φωτος;ap
λοιπόν εγώ και χωρίς το βιντεο ήξερα ότι υπήρχε εκεί. Το β΄΄ιντεο το τράβηξα για τους μεταφυσικούς εξερευνητές... Χωρίς τις σουπερ υπέρυθρες δεν έβλεπες τίποτα στο δωμάτιο, γιαυτό βάζεις υπέρυθρες για να πιάσουν κάτι πέρα από αυτό που πιάνουν τα μάτια σου. Μάλλον ήταν καλό γιατί αισθανόμουν μετά καλύτερα.
Να περνατε καλα!
Keep nature alive..Mother earth will revenge...
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που γράφεις για την πειραματική βιντεοσκόπηση που έκανες με την κάμερά σου. Και δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, μιας και λόγω κάποιων επίσης ενδιαφέροντων βιντεοσκοπήσεων που έτυχε να κάνουμε στο παρελθόν, μπορώ να υποθέσω ότι και η δική σου η περίπτωση, πιθανότατα θα βοηθούσε αρκετά στην έρευνα αυτού του φαινομένου.
Μπορείς λοιπόν, να στείλεις το αρχείο του βίντεο στη διεύθυνσή μου
amalia_tsakiri@hotmail.com
για να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο, να μπορεί να ανεβεί on-line . Θα βοηθούσε εξάλλου κάτι τέτοιο και την έρευνά μας, σχετικά με την καταγραφή φαινομένων του αοράτου κόσμου...
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
The user amalia_tsakiri@hotmail.com is over his storage limit. This mail has not been sent to the recipient(s). Please remove this recipient to send the message to other recipients.
μάλλον χρειάζεται να σβήσεις κανά email σου