- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Άν φανταστούμε το συναίσθημα σε σχήμα κύκλου...τότε ο άνθρωπος πού ενεργεί με το συναίσθημα και μόνο,θα πηγαίνει όπου τον βγάζει ο δρόμος,και δη ο κατήφορος...
Πιστεύω ψιλοπαρανοήσατε τα λόγια μου...δεν πειράζει φίλε κέλσο...
Με το συναίσθημα και μόνο πηγαίνει όπου τον βγάζει ο δρόμος...
και δη ο κατήφορος....δηλαδή και στη περίπτωση που ο δρόμοσ τησ ζωήσ σου παρεκλίνει και κατηφορίσει,άν ακόμα και εκεί δεν συμμαζέψεις λίγο τα πράγματα,σε πήρα ο κατήφορος...
quote:
Δηλαδή μέσο του ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ, δεν μπορεί ο άνθρωπος να ΑΝΕΛΘΕΙ, να περάσει σε ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, να ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ, παρά ΜΟΝΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ;;;
Το είπα και πρίν ότι ο κατήφορος δεν είναι ο δρόμοσ του συναισθήματος...
Τώρα για το άν μπορεί να ανελθεί....χμμ....ναί μπορεί...αλλά θα πηγαίνει με ελαφρώς χαλασμένη πυξίδα...εκεί χρειάζεται η ισορροπία μεταξύ συναισθήματος και λογικήσ....
Και ο Αϊνστάιν είχε συναίσθημα να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μία νέα γνώση,πραγματικότητα,αλλά του χρειαζόταν και η λογική μερικέσ φορές για να τεκμηριώσει αυτά που έλεγε!
Να είστε καλά!
quote:
... βγαλουμε απο μεσα το τι νιωθω ή θελω να πιστευω και να βαλουμε μεσα μονο το σκεφτομαι (οσο αυτο ειναι δυνατον)
Διοτι δεν μπορει να υπαρχει ισοροπια αναμεσα στο ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ παρα μονο μεσα στην ατομικοτητα μας ...
Εκει ισως να ειναι και το ζητουμενο αλλα σε επιπεδο ομαδας αυτο ειναι αδυνατον
Δε μπορείς να μιλάς εξ ονόματος όλων. Μίλα για τον εαυτό σου.
quote:
Μην κολαμε λοιπον σε λεξεις οπως φυσιεγκεφαλος και τον αποκαλουμε δυναστη του ανθρωπου επειδη δεν μας βοηθαει??? να δουμε οτι θελουμε να υπαρχει.Πιθανων να μην υπαρχει...
ΔρΧ νομίζω αν κολλάει κάποιος είσαι εσυ που προσπαθείς να εξηγήσεις τα της καρδιάς-ψυχής με το μυαλό. Οπως είπα και αλλού, η ψυχή προέρχεται απο την Ανώτερη Διάνοια ενω το μυαλό είναι ο όντως δυνάστης του ανθρώπου γιατί είναι πολύ ατελής μπροστά στη συμπαντική Δημιουργία της Ανώτερης Διάνοιας.
quote:
Το και η ψχ τι το ηθελες...?
τα εχουμε πει αυτα για την ψχ
Δειξε μου μια και εγω θα σου βγαλω το καπελο.
Παντως μου ερεσει ο διαχωρισμος (και η ψχ) θα μπορουσε να ειναι ακομα χεοροτερα τα πραγματα οπως(..ή ψχ)
Άθελά σου εκδηλώνεις την ανθρώπινη φύση σου. Πάλι ζητάς διαβεβαίωση "επι των τύπον των ύλων" σε κάτι που είναι άυλο και ορατό σε ελάχιστους. Ζητάς να σου δείξουνε μια ψυχή?! Δηλαδή πιστεύεις μόνο ό,τι βλέπεις?!
Glorfindel
quote:
Και ο Αϊνστάιν είχε συναίσθημα να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μία νέα γνώση,πραγματικότητα,αλλά του χρειαζόταν και η λογική μερικέσ φορές για να τεκμηριώσει αυτά που έλεγε!
Συμφωνούμε στην ισορροπία Λογικής και Συναισθήματος
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
εγραψες γρηγορη.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
... βγαλουμε απο μεσα το τι νιωθω ή θελω να πιστευω και να βαλουμε μεσα μονο το σκεφτομαι (οσο αυτο ειναι δυνατον)
Διοτι δεν μπορει να υπαρχει ισοροπια αναμεσα στο ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ παρα μονο μεσα στην ατομικοτητα μας ...
--------------------------------------------------------------------------------
Δε μπορείς να μιλάς εξ ονόματος όλων. Μίλα για τον εαυτό σου.
ενω εγω ειχα γραψει.
quote:
στο μεταξυ το θεμα πρωχωρησε και προτεινα οτι για να προχωρησει η κουβεντα ποιο ψηλα ισως θα επρεπε να...
quote:
Τι να λεμε τωρα...
αν δεν διαβαζουμε τι γραφει ο αλλος.
παρακατω λες..
quote:
ΔρΧ νομίζω αν κολλάει κάποιος είσαι εσυ που προσπαθείς να εξηγήσεις τα της καρδιάς-ψυχής με το μυαλό. Οπως είπα και αλλού, η ψυχή προέρχεται απο την Ανώτερη Διάνοια ενω το μυαλό είναι ο όντως δυνάστης του ανθρώπου γιατί είναι πολύ ατελής μπροστά στη συμπαντική Δημιουργία της Ανώτερης Διάνοιας.
Η καρδια φιλε γρηγορη ειναι μια τρομπιτσα με βαλβιδες που παιρνει ενγχειρηση κλπ κλπ, γερνα, πεθενει, φθηρεται, μπορουμε να την ποιασουμε να την ακουσουμε με τον φυσιο εγκεφαλο μας και της αισθησεις.
Η ψχ δεν υπαρχει διοτι ουτε καποια δουλεια κανει, ουτε βαλβιδες εχει, ουτε γερνα, ουτε πεθενει, ουτε φθηρεται, ουτε την ακουμε, ουτε την αισθανομαστε και φυσικα ουτε μπορουμε να την δουμε.
Μην συγχεεις αυτα τα δυο πραγματα το ενα υπαρκτο και το αλλο ανυπαρκτο γιατι θα μπερδευεις.
οσο για το Δρ.χ, Dr x, drax, δρθμχ και αλλα που κατα καιρους χρησιμοποιεις τα εκλαμβανω ως ενδειξη οικιοτητας και δεν τα παρεξηγω.
Θελω να εναι ετσι.
Κελσο και AVATAR αν ειπα κατι και πειραχτηκατε και φυγατε απο την κουβεντα εξ αιτιας μου.... Παρακαλω να με συγχωρεσεται και να επανερθετε...
love for what is comming and forgivness for the past...
Μα καλά, υπάρχει περίπτωση να πείς κάτι και να με "πειράξει" φίλε μου DrumX13;;;
Εδώ εκέινοι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΝΕ δεν με ενοχλούνε, θα με ενοχλήσεις εσύ;;;
Κάθε άλλο...
Μιάς και σε βλέπω ΠΕΡΑΝ του επιτρεπτού ΣΙΓΟΥΡΟ και ΒΕΒΑΙΟ πώς η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, θα σε ρωτήσω κάτι απλό...
Να μου πείς τη ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ ενός ΖΩΝΤΑΝΟΥ σώματος και ενός ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ...
Σου αφήνω το πεδίο ελεύθερο να πας όπου θέλεις και εννοώ σε όποια επιστήμη θέλεις....
ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ...
Και κάτι ακόμα...
Κάπου έγραψες για το ΠΝΕΥΜΑ...
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω ΚΑΙ με σένα αλλά προπαντώς με τον ΑΜΑΘΗ τύπο που το έγραψε!!!!
Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!
Και αυτό είναι που έρχεται αν ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ αυτά που τόσο καιρό λέω στον ΑvatarGr, αλλά που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κατανοήσει περί ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ....
Για να είμαι όμως "δίκαιος" μαζί του, που να μάθει ο καημενούλης ο ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΟΣ το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ;;;;
Μήπως αποδέχεται ΑΚΟΜΑ και αυτό που προσπαθεί να δείξει;;;;
Μήπως το αποδέχεσαι και εσύ;;;;
Μπάαααα...
Κάθε άλλο, μιας και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ και να το ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ....
Θα επανέλθω αργότερα στο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ απο την Εσωτεριστική (και ΜΟΝΗ ΟΡΘΗ για τη λέξη) οπτική, αφού μας δώσεις την ερμηνεία σου για τη ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ....
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
quote:
Η καρδια φιλε γρηγορη ειναι μια τρομπιτσα με βαλβιδες που παιρνει ενγχειρηση κλπ κλπ, γερνα, πεθενει, φθηρεται, μπορουμε να την ποιασουμε να την ακουσουμε με τον φυσιο εγκεφαλο μας και της αισθησεις.
Η ψχ δεν υπαρχει διοτι ουτε καποια δουλεια κανει, ουτε βαλβιδες εχει, ουτε γερνα, ουτε πεθενει, ουτε φθηρεται, ουτε την ακουμε, ουτε την αισθανομαστε και φυσικα ουτε μπορουμε να την δουμε.
Ο Κέλσος είπε:
quote:
Μπάαααα...
Κάθε άλλο, μιας και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ και να το ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ....
Εγω λέω:
quote:
.............!
Και συνεχίζω, δηλαδή ούτε τη σκέψη αποδέχεσαι, ούτε τον έρωτα, ούτε την τρίτη υπόσταση της ορθοδοξίας. Όσο ευγενικά μπορώ σου λέω πως πρέπει να είσαι πολύ απομονωμένος εκεί κλεισμένος στο εργαστήριο του μυαλού σου, προσπαθώντας να βάλεις ετικέτες. Μου μοιάζει σα τη διαφήμηση Dentine ICE, με τον Εσκιμώο που προσπαθεί να πιάσει τη δροσιά. Τώρα εξηγείται η διαφωνία μας, εκθείαζες με μακροσκελή μνμτα τη Φαντασία αλλά απ' οτι βλέπω, μάλλον τη στερείσαι. Ανήκεις στο 1% του πληθυσμού που Πιστεύει οτι δεν υπάρχει ΨΧ και Καρδιά(συναίσθημα). Να είσαι όμως αισιόδοξος γιατι και ο Γαλιλαίος ήταν ο μοναδικός που πίστευε οτι η Γη είναι στρόγγυλη...κάποτε ίσως δικαιωθείς...
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 31/05/2003 20:25:38
Πλακα πλακα ειμαστε 60.000.000 (ψχς) χαχαχαχαχ
Πιστευω γρηγορη μου και περα απο την πλακα οτι το συμπερασμα περι ψχ εχει κανει τρομερη ζημια στην ανθρωπινη διανοηση.
καθως την περιοριζει σε μονοπατια και ατραπους και οδηγει σε συμπερασματα .... που εχουν ειπωθει και ειπωθει και εχουν γινει βαση για θρυσκειες ολοκληρες.
Κατ εμε προκυτε για μια συγχηση και παρανοηση που προκαλειτε απο την εντυπωσιακη σκηνη του θανατου οπου το κεντρο της αναπνοης αποσυντονιζεται.
Ψαξε να δεις την σχεση των λεξεων ψχ και πνοη οπου κατα την Βιβλο ο θεος εδωσε πνοη στον Αδαμ... "φυσηξε μεσα του πνοη" και ουτε λογος για ψχ οπως υφισταται ως ενοια σημερα.
Η ορθοδοξοι πιστευουν οτι εκεινο το σημειο μιλαει για την ψχ και επειδη το σημειο αυτο δεν αναφαιρετε στα ζωα αρα τα ζωα δεν εχουν ψχ.
Αλλα με τοση σοφια που εχει μεσα της η βιβλος το οτι δεν αναφαιρεται η ενεργια του θεου με την λεξη ψχ κατι πρεπει να λεει αυτο ...
Παρολα αυτα δεχομαι οποιδηποτε αντεπιχειρημα και εδω ειμαστε να με πεισεις.
θα ειναι για μενα μια διαδικασια αυτοβελτιωσης.
Τελος παντων
τα λεμε
quote:
Ψαξε να δεις την σχεση των λεξεων ψχ και πνοη οπου κατα την Βιβλο ο θεος εδωσε πνοη στον Αδαμ... "φυσηξε μεσα του πνοη" και ουτε λογος για ψχ οπως υφισταται ως ενοια σημερα.
ΔρΧ
Γένεσις, κεφ.2
4 αυτη η βιβλος γενεσεως ουρανου και γης οτε εγενετο η
ημερα εποιησεν ο θεος τον ουρανον και την γην
5 και παν χλωρον αγρου προ του γενεσθαι επι της γης
και παντα χορτον αγρου προ του ανατειλαι ου γαρ εβρεξεν
ο θεος επι την γην και ανθρωπος ουκ ην εργαζεσθαι
την γην
6 πηγη δε ανεβαινεν εκ της γης και εποτιζεν παν το
προσωπον της γης
7 και επλασεν ο θεος τον ανθρωπον χουν απο της γης
και ενεφυσησεν εις το προσωπον αυτου πνοην ζωης και εγενετο
ο ανθρωπος εις ψυχην ζωσαν
8 και εφυτευσεν κυριος ο θεος παραδεισον εν Εδεμ κατα ανατολας
και εθετο εκει τον ανθρωπον ον επλασεν
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 31/05/2003 22:06:53
Edited by - reptilesalonica on 31/05/2003 22:08:24
'
(συνεχίζουμε, άναψε το κόκκινο όταν θέλεις να σταματήσω)
Γένεσις, κεφ.2
19 και επλασεν ο θεος ετι εκ της γης παντα τα
θηρια του αγρου και παντα τα πετεινα του ουρανου και
ηγαγεν αυτα προς τον Αδαμ ιδειν τι καλεσει αυτα και
παν ο εαν εκαλεσεν αυτο Αδαμ ψυχην ζωσαν τουτο ονομα
αυτου.
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 31/05/2003 22:23:49
'
Γένεσις, κεφ.1
20 και ειπεν ο θεος εξαγαγετω τα υδατα ερπετα ψυχων ζωσων
και πετεινα πετομενα επι της γης κατα το στερεωμα του
ουρανου και εγενετο ουτως
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 31/05/2003 22:24:28
'
Γένεσις, κεφ.1
21 και εποιησεν ο θεος τα κητη τα μεγαλα και πασαν
ψυχην ζωων ερπετων α εξηγαγεν τα υδατα κατα γενη αυτων
και παν πετεινον πτερωτον κατα γενος και ειδεν ο θεος
οτι καλα
~Γρηγόρης~
'
Γένεσις, κεφ.1
24 και ειπεν ο θεος εξαγαγετω η γη ψυχην ζωσαν κατα
γενος τετραποδα και ερπετα και θηρια της γης κατα γενος
και εγενετο ουτως
25 και εποιησεν ο θεος τα θηρια της γης κατα γενος
και τα κτηνη κατα γενος και παντα τα ερπετα της
γης κατα γενος αυτων και ειδεν ο θεος οτι καλα
~Γρηγόρης~
'
Γένεσις, κεφ.1
30 και πασι τοις θηριοις της γης και πασι τοις πετεινοις
του ουρανου και παντι ερπετω τω ερποντι επι της γης
ο εχει εν εαυτω ψυχην ζωης παντα χορτον χλωρον εις
βρωσιν και εγενετο ουτως
31 και ειδεν ο θεος τα παντα οσα εποιησεν και ιδου
καλα λιαν και εγενετο εσπερα και εγενετο πρωι ημερα εκτη
~Γρηγόρης~
ΠΛΑΑΑΤΩΝΑΑΑ!
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 31/05/2003 22:38:33
Edited by - reptilesalonica on 31/05/2003 22:40:15
Έχω μία απορία.
Μήπως η Γέννεση όταν μιλάει για ψυχή "λέει με άλλο όνομα" την ενέργεια η οποία δονεί την ύλη και κινεί κάθε ζωντανό ον??
Ευχαριστώ.
ΑΝΑΛΥΩΝ
+
και επισεις
και επλασεν ο θεος τον ανθρωπον χουν απο της γης
και ενεφυσησεν εις το προσωπον αυτου πνοην ζωης....
και εγενετο
....ο ανθρωπος εις ψυχην ζωσαν
εγινε οπως ακριβως τα ζωακια... συμφωνουμε
δηλαδη....
και ειπεν ο θεος εξαγαγετω η γη ψυχην ζωσαν κατα
γενος τετραποδα και ερπετα και θηρια της γης κατα γενος."
η λεξη ψχ σημενει στο κειμενο τον εχων ζωη
ο θεος φυσηξε πνοη και ο ανθρωπος εγινε ψχ ....
αυτο τα λεει ολα νομιζω
δεν υπαρχει ψχ που σωζεται κλπ κλπ αλλα πνοη που παυει.
Παντως θα το ξαναψαξω και ευχαριστω
Δε μπορούμε να μιλάμε για τη ζωή και να λέμε οτι γνωρίζουμε, μπορούμε μόνο να ζήσουμε και να σιωπήσουμε μπροστά στην μηδαμηνότητα των λέξεων. Εκείνη η "γεμάτη" σιωπή είναι το νέκταρ της ζωής. Αξίζει να περάσω τα πάνδεινα σ' αυτή τη ζωή για να καταφέρω να γευτώ έστω και μια σταγόνα του γιατί πιστεύω οτι είμαστε περαστικοί απο αυτή τη ζωή και σκοπός μας είναι να συνεχίζουμε το έργο του δημιουργού. Εμάς μας κατασκεύασε ως το καλύτερο κομμάτι του. Είναι τουλάχιστον αυθάδια προς Αυτόν να μη συνεχίσω το έργο του, το οποίο είναι η Αγάπη. Γιατί με την Αγάπη δημιούργησε ό,τι υπάρχει και είναι εν ζωή. Το καλό δημιουργεί, το κακό καταστρέφει. Αυτή η μικρή ζωή είναι ενα μικρό πέρασμα προς την Άλλη μεγαλύτερη και ολοκληρωμένη "ζωή" της ψυχής-της ενέργειας όταν πλέον δε θα είναι κατερχόμενη (έχει μεγάλη σημασία αυτή η λέξη!) σε κάποιο όχημα, αλλά όταν αυτή η ψυχή-ενέργεια, ανεβαίνει για να γίνει ενα με την Ενέργεια Εκείνου που αποτελεί τμήμα της και τόσο καιρό κατερχόμενη και εγκλωβισμένη σε ανθρώπινο ατελές σώμα(όχημα) "αδυνάτισε" σημαντικά. Γι'αυτό πιστεύω λοιπόν οτι αυτή η ψυχή-ενέργεια όταν πεθάνει ο άνθρωπος, εξυψώνεται για να ανανεωθεί (κάθαρση) και φρέσκια και δυνατή πλέον να αρχίσει νέο κύκλο, εμφυσώμενη μέσα σ' ένα νέο σώμα (έμβρυο).
~Γρηγόρης~
~Γρηγόρης~
Getting lonely, getting old
Can you feel me?
Hey you, standing in the aisles
With itchy feet and fading smiles
Can you feel me?
Hey you, dont help them to bury the light
Don't give in without a fight.
Hey you, out there on your own
Sitting naked by the phone
Would you touch me?
Hey you, with you ear against the wall
Waiting for someone to call out
Would you touch me?
Hey you, would you help me to carry the stone?
Open your heart, I'm coming home.
But it was only fantasy.
The wall was too high,
As you can see.
No matter how he tried,
He could not break free.
And the worms ate into his brain.
~Γρηγόρης~
Για μενα η ψχ γρηγορη ειναι οπως εχω πει πολλες φορες μια ενοια που πηγαζει απο τον φοβο του θανατου.
Χρειαζεται να υπαρχει ψχ στα μυαλα ορισμενων για να νικηθει ο θανατος με καποιο τροπο.
Εφοσον χρειαζεται να υπαρχει αυτοματα αρχιζει και η υποκειμενικοποιηση της ως ενοια.
Σημερα η ψχ ως ενοια διχαζει την αδερφοτητα.
Οποτε δεν χρειαζεται να υπαρχει ως αιτια διχασμου οπως πολλα αλλα.
Για μενα λοιπον δεν χρειαζεται να υπαρχει ψχ και αν καποιοι θελουν να υπαρχει καλως να θελουν. Ειμαι προθυμος να πιστεψω και να δεχτω οτιδοιποτε αρκει μην χαλαει η αδερφοτητα ή για το καλο της(συμφερον).
Δεν προκειτε να ξαναμπω σε διαμαχη για το αν υπαρχει ψχ ή οχι και το οτι μπηκα ηταν λαθος διοτι η διαφωνια χωριζει.
Θα πω αυτο που μου εγραψε ο κελσος.
"Ο drumx13 ειπε οτι δεν πιστευει οτι υπαρχει ψχ και "καθαρισε"."
Ως αυτο που εκφραζει την θεση μου απο εδω και περα στο θεμα ψχ.
Το αν θα το ξαναψαξω ειναι αυτονοητο.
Πρακτικα δεν με ενδιαφερει αν υπαρχει ή οχι μου ειναι.... ασημαντη λεπτομερεια.
Τα λεμε
Βλέπω ότι υπάρχει παράθεση αποσπασμάτων της "Γένεσις" απο τη Παλαιά Διαθήκη και μάλιστα υπάρχει ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΗ και ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ στα γραφώμενα του φίλου μας Γρηγόρη!!!!
Μπράβο Γρηγόρη....
Με στεναχωρής τώρα φίλε μας DrumX13, με όσα έγραψες στο τελευταίο μήνυμά σου...
Περίμενα (και ακόμα περιμένω ΦΥΣΙΚΑ) μια απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα περί ΖΩΗΣ & ΘΑΝΑΤΟΥ...
Τώρα μάλιστα ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ είναι επιβεβλημένη μια απάντηση απο σένα, γιατί βλέπω να συνδιάζεις κάποια πράγματα με την ΠΝΟΗ και κατ'επέκταση με τη ΖΩΗ, άρα και με τον ΘΑΝΑΤΟ....
Περιμένω....
Φίλος με όλους,
Κέλσος ο Φιλαλήθης