ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
06/02/2010, 01:16:45
quote:
europaios2 -Τι αλτρουισμός!!....να φανταστώ ότι πατάς και φρένο μήπως πατήσεις το σκουλήκι?.....ή αυτά είναι πολλά....οπότε επιτρέπεται?
Α! και τις μύγες γιατί τις σκοτώνεις?.....για επιβίωση?
Δεν ντρέπεσαι να σκοτώνεις οργανισμούς τους οποίους θεωρείς ίσους με σένα?....ή πάλι λες ψέματα?
!!! τρως το κατσικάκι...το αρνάκι.....το γουρουνάκι....αλλά καταδικάζεις την κτηνωδία!!!....ξέχασα!! όμως!!! είναι θέμα επιβίωσης!! και οι χορτοφάγοι πως τα καταφέρνουν και ζούν? ο τρεχαγύρευε είναι χορτοφάγος!! να μιλήσει αυτός για κτηνωδία, θα το δεχτώ....εσύ όμως?
Έχεις δει πως σκοτώνουν τα γουρούνια? πως γδέρνουν τα αρνιά!!! ακόμη δεν έχουν ξεψυχήσει!! και τα γδέρνουν!!!....αλλά ξέχασα....είναι θέμα επιβίωσης....ποιον κοροϊδεύεις?

Ανεξάρτητα ότι αυτά που γράφεις είναι εντελώς για τα γέλια, απάντησε μου πως μπορείς να γνωρίζεις εσύ τον προσωπικό τρόπο ζωής μου, εκτός και αν νομίζεις ότι έχω ανάγκη να διατυμπανίζω (όπως κάνει και ο trexagireve, και μαγκιά του που το κάνει) τι στάση κρατώ , κούλαρε ευρωπαίε, σου είπα και άλλη φόρα ότι δεν κουβαλώ την νοημοσύνη την δικιά σου και αυτών που συναναστρέφεσαι στο «κατηχητικό» που πηγαίνεις ακόμα.

ΛΟΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

quote:
europaios2 -Δεν έχεις γιατί δεν υπάρχουν, είναι η απάντηση....μόνο ενδείξεις υπάρχουν που αντιστοιχούν περίπου στο 3-5% και από εκεί φαντάζεσαι το άλλο 95-97%.

Ζητάς συνέχεια αποδείξεις και στοιχεία για αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ μέσα, μα κάθε απόδειξη και στοιχείο που σου φέρνουμε δεν μπαίνεις καν στον κόπο να το διαβάσεις και να το ερευνήσεις ή ακόμα και να ανοίξεις τα «λινκ» που σου δίνονται και γράφοντας συνέχεια ότι αυτά δεν είναι αποδείξεις ή γράφοντας (κατανοώντας) εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που γράφουμε, αποδεικνύοντας συνέχεια την πλήρη άγνοια που έχεις, αλλά και τον μεσαίωνα που ζεις.

ΛΟΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

quote:
europaios2 -Η νόηση είναι ο "Λ"όγος της ψυχής....για να δούμε τι ψάρια πιάνεις...κοκοβιούς? ή και κανά σαργό...γιατί για λαβράκι δε σε κόβω.

Ότι ρώτησα πως αντιλαμβάνεσαι εσύ την νόηση και το πνεύμα, ήταν για να ξέρω την ροη που πρέπει να πάρει η κουβέντα μας και όχι κάποιο τεστ ευφυΐας για να απαντήσεις έτσι…
Εκτός και αν νομίζεις ότι για να συνομιλεί κάποιος μαζί σου, πρέπει να έχει και το ανάλογο δείκτη ευφυΐας, Μεγάλε και Τρανέ ευρωπαίε, που στην τελειωτική συνέχεια μας αποδεικνύεις εδώ μέσα την εξυπνάδα σου…!!!

ΛΟΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

quote:
europaios2 -Για να δούμε λέει τίποτα για τη νόηση?......τίποτα.....θεωρία και πάλι θεωρία.....και ξαναρωτάω, αφού προερχόμαστε όλοι από έναν κοινό πρόγονο!! έπεται ότι είμαστε συγγενείς με όλους τους άλλους ζωντανούς οργανισμούς!!....σωστά?......άρα έχουμε όχι χιλιάδες!!...αλλά εκατομμύρια συγγενείς!!! είμαστε όλοι συγγενείς μεταξύ των ζώντων οργανισμών!!! σωστά?.....και ρωτάω!!! τι διάολο!! από όλους αυτούς τους συγγενείς μεταξύ τους!!! τα εκατομμύρια και ίσως τα δισεκατομμύρια των οργανισμών!! ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗ ΝΟΗΣΗ?.......ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΚΑΤΟΥΡΗΣΑΝ?

Το λινκ που σου έδωσα ήταν για αυτό που έγραψες…. «europaios2- τη στιγμή που η επιστήμη έχει κάνει χοντρά λάθη, όπως για παράδειγμα ότι καταγόμασταν από τον Νεάτερταλντ και δεν έχει ακόμη δώσει τις αναγκαίες αποδείξεις για το ότι καταγόμαστε έστω και υλικά από τον πίθηκο, παρά μόνο θεωρίες, ...τότε θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω την επιστήμη των μαθηματικών και την εις άτοπων απαγωγή, για να καταλήξω στο ότι είμαστε είδος ανάδελφο»… αλλά όπως φαίνεται ο μεσαίωνας που ζεις σε κάνει να ξεχνάς ακόμα και αυτά που γράφεις…!!!

ΛΟΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ την ευφυΐα σου, καθώς είσαι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να κατανοήσει όλα αυτά περί εξέλιξης των ειδών προσπερνώντας το "Α" και πηγαίνοντας κατευθείαν στο "Δ", ακόμα και στο ερώτημα για την νόηση ..(γιατί μόνο ο άνθρωπος;).. που αναφέρεσαι, πως μπορείς να κατανοήσεις τι είναι η νόηση (συνείδηση) αν δεν μπορέσεις να ερευνήσεις και να καταλάβεις τι είναι εγκέφαλος και όλο το φάσμα των νοητικών λειτουργιών, πάλι θα προσπεράσεις το "Α" και θα πας στο "Δ";
Αλλά ξέχασα …θεια φώτιση.. αυτό που λέμε εξ αποκαλύψεως αλήθεια..!!!

ΛΟΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

quote:
elo:
Παίζεις με τα λόγια ευρωπαίε και μάλιστα χωρίς να υπάρχει λογική σε αυτά που λες, πράγμα που με κάνει άλλη μια φορά να αναρωτιέμαι το πόσο σοβαρά πρέπει να σε παίρνω…

Δεν παίρνω κανένα όρκο…
Τελικά κατάλαβα (δυστυχώς) πως πρέπει να σε αντιμετωπίζω…

06/02/2010, 02:12:14
quote:

Αυτό που δεν θέλεις να κατανοήσεις αγράμματε και ημίτυφλε Ψηλέ είναι πως το κώμα και ο εγκεφαλικός θάνατος είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις.

Η καταστροφή ή η δυσλειτουργία ορισμένων κέντρων του εγκεφάλου που οδηγούν σε κώμα ή σε καταστάσεις μη επικοινωνίας με το περιβάλλον, μη συναίσθησης και μη αντίληψης ΔΕΝ αποτελούν εγκεφαλικό θάνατο. Σε εγκεφαλικό θάνατο οδηγεί η καταστροφή του εγκεφαλικού στελέχους που αποτελεί μη αναστρέψιμη κατάσταση και που αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να θεωρηθεί κάποιος οριστικά και αμετάκλητα νεκρός.

quote:
Ποιος σου είπε εσένα πως κάποιος άτυχος ασθενής δεν είδε ή αισθάνθηκε να του αποσυνδέουν τα μηχανήματα ενώ προσπαθούσε απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με τους γιατρούς και να τους πει να μην το κάνουν;

Κανείς νεκρός δεν μπορεί να δει ή να αισθανθεί οτιδήποτε.

quote:
Μήπως από τώρα και ξαφνικά άρχισαν οι ασθενείς αυτοί να έχουν εγκεφαλική δραστηριότητα;

Κανείς κλινικά νεκρός δεν έχει εγκεφαλική δραστηριότητα... Και όπως φαίνεται και πολλοί από τους ζωντανούς χριστιανούς του παρόντος φόρουμ επίσης δεν έχουν εγκεφαλική δραστηριότητα αλλά μάλλον οι λόγοι στην περίπτωση αυτή είναι ενδογενείς...

macedon

Βρε, βρε να και ο αρχι-ειδικός!!!

Αν δεν την έλεγες και εσύ θα έσκαγες ε;
Πάντα γλυκομίλητος είσαι αγαπητέ συνονόματε!!
***Βέβαια, αυτή σου η γνώριμη συμπεριφορά με καθησυχάζει διότι αν ήταν διαφορετική θα με έκανε να αρχίσω να ανησυχώ για σένα!!

Παρόλο, λοιπόν, που μέσα από τα άρθρα και με αφορμή την εν λόγω ανακάλυψη, αρχίζει να γίνεται λόγος για αναθεώρηση των όσων μέχρι σήμερα δέχεται η επιστημονική κοινότητα στον εν λόγω τομέα, οι διάφοροι «ειδικοί» και αρχι-ειδικοί και παρα-ειδικοί του Εσωτέρικα, μας βεβαιώνουν για το αντίθετο.
Άιντε τώρα, βάλτα μαζί τους!!

Αγαπητέ macedon,
θα σου πω κάτι και πάρτο όπως θες.
Να το θυμηθείς μόνο ότι στο είπα εγώ, όταν θα έλθει εκείνη η ώρα.
Όλα αυτά, όσα έχεις πει και θα πεις στο Εσωτέρικα, αλλά και εκτός Εσωτέρικα, και εντάσσονται στη γενικότερη πολεμική σου κατά του Χριστιανισμού, θα έλθει κάποια στιγμή που θα το μετανιώσεις και θα θελήσεις να τα πάρεις πίσω. Για ορισμένα θα προλάβεις, για άλλα όμως όχι.

06/02/2010, 02:41:15
Ψηλός

quote:
Όλα αυτά, όσα έχεις πει και θα πεις στο Εσωτέρικα, αλλά και εκτός Εσωτέρικα, και εντάσσονται στη γενικότερη πολεμική σου κατά του Χριστιανισμού, θα έλθει κάποια στιγμή που θα το μετανιώσεις και θα θελήσεις να τα πάρεις πίσω. Για ορισμένα θα προλάβεις, για άλλα όμως όχι.

Με απειλείς ασβεστωμένε τάφε;

macedon

06/02/2010, 02:50:04
Ναι, στην μεταθανάτιο ζωή…. ΚΟΛΑΣΗ..

Ανεξάρτητα την πλάκα, χαμηλώστε λίγο την ένταση, please..

06/02/2010, 02:55:59
elo

quote:
Ναι, στην μεταθανάτιο ζωή…. ΚΟΛΑΣΗ..

A, εντάξει. Αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι ο ανώνυμος επαγγελματίας χριστιανός εννοεί κάτι άλλο;

macedon

mimosaΜέλος
06/02/2010, 07:53:07
quote:
Παρόλο, λοιπόν, που μέσα από τα άρθρα και με αφορμή την εν λόγω ανακάλυψη, αρχίζει να γίνεται λόγος για αναθεώρηση των όσων μέχρι σήμερα δέχεται η επιστημονική κοινότητα στον εν λόγω τομέα

Με την άδειά σου, το ότι υπάρχει εγκεφαλική δραστηριότητα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κώμα, ότι δεν είναι νεκροί δηλαδή (!), δεν το ανακάλυψαν τώρα.

Τώρα ανακάλυψαν οτι νιώθει και επικοινωνεί με τον τρόπο του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια τους σκότωναν!

Edited by - mimosa on 06/02/2010 07:53:44

Edited by - mimosa on 06/02/2010 07:54:09

06/02/2010, 09:43:55
Φίλε μου IndustrialAngel, ομολογώ ότι με εντυπωσίασε η σύγκριση που έκανες, με το ...μπουζούκι και την ανθρώπινη ζωή, καταλαβα δε και το επίπεδο της σοβαρότητας, που σε διέπει για την ανθρώπινη ζωή....Οπότε άστο καλύτερα θα ...αργήσουμε να συννενοηθούμε...
Δλδ,για σένα, αν ο άνθρωπος έχει αντίληψη του περιβάλλοντος του, υπάρχει σανάτομο μεσα του, ελπίζει, σκέφτεται, περιμένει,πιστεύεις ότι δεν έχει σημασια, εφόσον δεν έχει κινητική ή έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα...Τον εκλαμβάνεις ως πράγμα;Με ποιά δεδομένα και κριτήρια;
Το όριο ποιο ειναι;Να ξέρω πόσους πιάνει το μέτρο σου...Απο δώ μέσα μιλώντας...Με τέτοια σοβαρότητα, εγωισμού,που δεν υπάρχει ο κοινός νους και συνείδηση,δεν πάμε μπροστά,αλλα πίσω...
Όχιαγαπητή μου mimosa,που συνεχίζεις να μην προσέχεις τι γράφω, μιλάμε ιγα σήμερα, που έγινε μόδα η ευθανασία,με μπόλικα περιστατικά και ειδικές κλινικές θανάτου, με ανάλογες άδειες οικείων....Τόσο προοδευτικά....
Επ αυτού, λέω, πιστεύεις, σωστα τους σκοτώνουν;
06/02/2010, 11:28:06
quote:
IndustrialAngel:
Και ξαναρωτάω σε τι αλλάζει η θρησκεία αν ο άνθρωπος φτιάχτηκε από το ίδιο εργοστάσιο που λέγεται εξέλιξη όπως και όλα τα άλλα αμαξάκια που ζουν στη γη.

Η Θρησκεία σε τίποτα δεν αλλάζει, γιατί πολύ απλά θα γυρίσω και θα σου πω ότι αυτό έγινε κατ' εντολή Θεού! και έλα εσύ να μου αποδείξεις το αντίθετο.

Πολύ απλά εγώ δε γουστάρω να κατάγομαι από εκεί που κατάγεται και η μαϊμού!
Και τη στιγμή που η επιστήμη ακόμη δεν έχει καταφέρει να το αποδείξει με αφοπλιστικό τρόπο παρά μόνο με θεωρίες και ενδείξεις, αλλά ούτε μπορεί να αποδείξει το γιατί η νόηση μεταδόθηκε μόνο στον άνθρωπο και όχι και "σε άλλον συγγενή του", μπορώ να το ισχυρίζομαι.
(γι' αυτό και έφερα το παράδειγμα της αλλαγής βαλβίδας αορτής, αποκλειστικά και μόνο με μόσχευμα γουρουνιού! ή άλλως μηχανική),

Μη ξεχνάς ακόμη ότι μεταξύ των κρανίων των ανθρωποειδών και των πιθηκοειδών υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις. Κρανία της ίδιας εποχής έχουν τεράστια διαφορά μεταξύ τους ακόμη και με γυμνό μάτι!
Παλαιότερα ένας φίλος του φόρουμ, είχε φέρει τέτοιες φωτογραφίες όπου έδειχναν την εξέλιξη του ανθρώπου, από τον πίθηκο, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν ένα κρανίο που ήταν χρονολογικώς (αν θυμάμαι καλά) περίπου 50-60.000 χρόνια μετέπειτα ενός άλλου! με γυμνό και μόνο το μάτι έκανε μπαμ! ότι ήταν πολύ κοντά σε αυτό του πιθήκου σε αντίθεση με το πριν από αυτό που πάλι έκανε μπαμ ότι ήταν πολύ κοντά σε αυτό του ανθρώπου. Κάτι που δε στέκει.
Αν θυμηθώ που ακριβώς το είχαμε συζητήσει θα φέρω και τις φωτό.

quote:
Think_Math:
Κοινώς λες βλακείες οπως πάντα .
Το θέμα συζήτησης ήταν γιατί βαλβίδες απο γουρούνι , και όχι απο πίθηκο , και σύ απαντάς κάτι άσχετα για ευρωπαικά κοινοβούλια και πράσινα άλογα .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ .

Εσύ δε μας έφερες την απόφαση της Ισπανίας και τον οργανισμό? τι έγινε τώρα? ήσαν μπαγιάτικα τ' αυγά και πρέπει να πετάξεις την ομελέτα?

quote:
elo:
Ανεξάρτητα ότι αυτά που γράφεις είναι εντελώς για τα γέλια, απάντησε μου πως μπορείς να γνωρίζεις εσύ τον προσωπικό τρόπο ζωής μου, εκτός και αν νομίζεις ότι έχω ανάγκη να διατυμπανίζω (όπως κάνει και ο trexagireve, και μαγκιά του που το κάνει) τι στάση κρατώ , κούλαρε ευρωπαίε, σου είπα και άλλη φόρα ότι δεν κουβαλώ την νοημοσύνη την δικιά σου και αυτών που συναναστρέφεσαι στο «κατηχητικό» που πηγαίνεις ακόμα.

Nα δεις τελικά που πατάει φρένο να περάσει το σκουλήκι! και εγώ τον κοροϊδεύω!!

Υ.Γ.Τα υπόλοιπα θα τα σχολιάσω το βράδυ.

Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΨΥΧΟΜΑΧΕΙ ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 06/02/2010 11:34:13

06/02/2010, 13:35:37
άρα συμφωνούμε πολύ ωραία ότι έχουμε ένα εργοστάσιο που λέγεται εξέλιξη και εργοστασιάρχης για αυτούς που πιστεύουν είναι ο Θεός και για αυτούς που δεν πιστεύουν είναι η τυχαιότητα. Επίσης συμφωνούμε εξίσου ωραία ότι είναι προσωπικό σου ζήτημα να μη δέχεσαι την εξέλιξη και όχι θρησκευτικό.

Οι αποκλίσεις ΟΜΩΣ υπάρχουν και μεταξύ των ανθρωποειδών και των σημερινών ανθρώπων.

τρέχαγύρευε σχολιάζω τις σοφιστείες και τεχνάσματα λογικής που κάνετε αλλά που να το πάρεις πρέφα.

Edited by - IndustrialAngel on 06/02/2010 13:52:26

06/02/2010, 15:14:25
ένα πανέξυπνο άρθρο που παρουσιάζει τη λογική των δημιουργιστών αν αυτή εφαρμοζόταν στη βαρύτητα
http://www.theonion.com/content/node/39512
28/05/2003, 22:28:42
Αχ Αμαλίτσα μου...
Απο την αρχή της συζήτησης, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ, αλλά που δε καταλαβαίνομε ο άτιμος....

Αυτή είναι η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΡΧΗ...
Αυτή είναι η ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ....
'Οπου ΧΑΟΣ η "σούπα", η "βαβέλ", η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" (!!!!)
Και όπου ΤΑΞΗ η "οριοθέτηση", η "συγκεκριμενοποίηση"...

Για να ξέρουμε ΤΙ ΛΕΜΕ και ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ (αν όχι και σε ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΕΜΕ)...

Την καληνύχτα μου

Κέλσος ο Φιλαλήθης

drumx13Μέλος
28/05/2003, 22:28:52
συμφωνω κελσο οπως τα λες...
πρεπει να οριοθετησουμε καποια πραγματα και να βαλουμε συνορα και ακρα στην κουβεντα.
Αυτο προσπαθω να κανω λεγοντας για αρχη...
οτι πρεπει να βγαλουμε το νιωθω απο την κουβεντα γιατι ειναι υποκειμενικο και να πορευτουμε με το σκεφτομαι
Το σκεφτομαι ειναι και αυτο υποκειμενικο αλλα αν υποθεσουμε οτι εχουμε μια κοινη -στην βαση τουλαχιστον -παιδεια και μια κοινη γλωσα -τα ελληνικα- τοτε εχουμε κατ αρχην μια αντικειμενικοτητα και ενα σημειο επαφης.
Τα λεμε

love for what is comming and forgivness for the past...

28/05/2003, 22:37:03
Αααααα τώρα και αν παραζαλίστικα!!!!!!
Μα καλά ρε (συγγνώμη για τη προσφόνηση) DrumX13...
Τι λές τώρα;;;

Καλά εσύ δεν ήσουν που έλεγες ότι ο ΑvatarGr, είχε δίκιο για την ΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;;;;
Εσύ δεν έλεγες μαζί του ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ;;;;
Εσύ δεν ήσουν υπέρμαχος πλάϊ του για μια ΑΧΑΛΗΝΟΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;;;

Εππππ...
Κάτι παίζεται εδώ αλλά είμαι όντως ζαλισμένος...
Θα πετάξει και κανάς γάϊδαρος...
Λέω να τον καβαλήσω και να "την κάνουμε" παρεούλα...

Καλό βράδυ σε ΟΛΟΥΣ, ιπτάμενους και μη...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

28/05/2003, 22:38:00
Κάποτε ο δον Χουάν μέσω του Καστανέντα, μιλούσε για μετακίνηση του σημείου συναρμογής.

Να βγεις για λίγο έξω, να πετάξεις χιλιοστά μακρύτερα από τον υποκειμενισμό σου, να τον παρατηρείς, να τον ακούς να μιλάει...

αυτή...που τα κατάφερε!

28/05/2003, 22:39:59
Αϊντε Κέλσο, για ύπνο γρήγορα! Εχει αγώνα αύριο!!!

Να πάμε κι εμέις για καμιά μπυρίτσα, και τα υπόλοιπα αύριο...

αυτή...που τα κατάφερε!

GlorfindelΜέλος
29/05/2003, 00:16:05
Συγγνώμη άργησα λίγο να μπώ στο θέμα...
Αρχικά θα ήθελα μόνο να αναφέρω την άποψη μου για τον τίτλο...

Λογική και συναίσθημα,νούς και καρδιά....
πάντα θα συγκρούονται αυτά τα δύο μεταξύ τους...σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής..παραφυσικό,ανεξήγητο,έρωτας,πολιτική,σχολείο,πανεπιστήμιο και και και....

Θα συμφωνήσω με όσους υποστήριξαν πως σε αυτά τα δύο καλό είναι να υπάρχει ισορροπία...την παρακάτω παρομοίωση την έχω ξανακάνει σε τόπικ παρόμοιου θέματος...

Ας φανταστούμε την λογική σε σχήμα τετραγώνου....τότε παραμένει δυσκίνητη και καθηλώνει τον άνθρωπο σε μία σχετική ακινησία....
Άν φανταστούμε το συναίσθημα σε σχήμα κύκλου...τότε ο άνθρωπος πού ενεργεί με το συναίσθημα και μόνο,θα πηγαίνει όπου τον βγάζει ο δρόμος,και δη ο κατήφορος...

Τώρα αν τα συνδυάσουμε,λογική και συναίσθημα,τετράγωνο και κύκλος,έχουμε ένα πολύγωνο....το οποίο την κατάλληλη στιγμή παραμένει στάσιμο,και την κατάλληλη στιγμή κινείται και εξελίσσεται...

Το πρόβλημα έγκειται στο να βρεί ο κάθε άνθρωπος την ισορροπία του ανάμεσα σε αυτά τα δύο,και να τα εκμεταλλευθεί εξίσου ως πολύγωνο....

Σας κούρασα λίγο με την παρομοίωση....

Να είστε καλά!

29/05/2003, 08:59:00
Την καλημέρα μου...

Κάθε άλλο φίλε μας Glorfindel...
Δεν μας κούρασες καθόλου με το παράδειγμά σου...

Αλλά έχω μια "ένσταση" που θα σου την εκφράσω ως απορρία...
Λέγοντας πώς :

quote:
Άν φανταστούμε το συναίσθημα σε σχήμα κύκλου...τότε ο άνθρωπος πού ενεργεί με το συναίσθημα και μόνο,θα πηγαίνει όπου τον βγάζει ο δρόμος,και δη ο κατήφορος...

Να υποθέσω πώς καταλήγεις ότι με το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ η κατάληξη είναι ο βόρβορος, το τέλμα, ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ όπως χαρακτηριστικά ανέφερες;;;

Δηλαδή μέσο του ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ, δεν μπορεί ο άνθρωπος να ΑΝΕΛΘΕΙ, να περάσει σε ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, να ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ, παρά ΜΟΝΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ;;;

Και να που εδώ έρχεται η ΣΚΕΨΗ και δή η ΛΟΓΙΚΗ...

'Οταν και εφ'όσον έχεις ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ και ΕΣΥ τον οδηγείς εκεί που θέλεις (σε ανώτερα εξελικτικά πεδία), τότε για ΠΟΙΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ μπορούμε να μιλήσουμε;;;;

Να ποιά είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ ΝΟΥ & ΚΑΡΔΙΑΣ ή ΛΟΓΙΚΗΣ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ!!!!!
Να ποιό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ σε όλα αυτά...
Να ποιά είναι η ΑΡΜΟΝΙΑ και η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ...
Να ποιό είναι το ΚΥΡΗΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΟΥ...
Να ποιό είναι το Ι-ΤΣΙΝΓΚ και το ΓΙΝ-ΓΙΑΝΓΚ...

Κατάλαβες φίλε μου DrumX13 το ΓΙΑΤΙ πιστεύω πώς ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ και τις 5 ΦΥΣΙΚΟΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, δεν θα πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ, παρά ΜΟΝΟ και ΠΑΛΙ μέσα στην ΥΛΗ ΕΓΚΛΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ....
Προμηθείς δεμένοι στον Καύκασο της Υλης....
Από ποιόν δεθήκαμε;;;;
Μα απο τον Δία!!!
Και στον μύθο τον παρόντα (του Προμηθέως), ο ΔΙΑΣ εκπροσωπεί ΤΗ ΣΚΕΨΗ και τη ΛΟΓΙΚΗ, ενώ ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ....

'Αλλωστε ο μυθοπλόκος το λεεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ...
Ο Προμηθέας απο ΑΙΣΘΗΜΑ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ πρός τον 'Ανθρωπο, "έκλεψε το ΠΥΡ"...
Και ο Δίας απο ΕΚΔΙΚΗΣΗ τον ΣΤΑΥΡΩΣΕ στον Καύκασο...

Η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ είναι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ...
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ είναι ΛΟΓΙΚΗ...

Να γιατί έχω γίνει ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ σε κάποιους φίλους (γειά σου και σένα Εχέμβροτε) σε σχέση με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και τον ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ...
Γιατί ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, έχει καταφέρει και έχει ΠΕΙΣΕΙ τον 'Ανθρωπο ότι τα ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟΣ (ο εγκέφαλος)!!!!
Πώς ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ (ο εγκέφαλος)!!!!

Και ο 'Ανθρωπος συνεχίζει να είναι ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ και ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ επάνω στο βουνό της ΥΛΗΣ, απο το ΙΔΙΟ τον ΥΛΙΚΟ φυσικοεγκέφαλό του!!!

Την καλημέρα σε όλους...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

29/05/2003, 12:24:13
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Καλά εσύ δεν ήσουν που έλεγες ότι ο ΑvatarGr, είχε δίκιο για την ΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;;;;
Εσύ δεν έλεγες μαζί του ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ;;;;
Εσύ δεν ήσουν υπέρμαχος πλάϊ του για μια ΑΧΑΛΗΝΟΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;;

ΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ?????????

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΞΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΝΙΛΙΟΥ ΚΟΣΤΟΡΙΑΔΗ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ....
ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ-ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΝΟΗΤΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ. (ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ)

ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

quote:
Καλέ μου φίλε, ΜΗΝ ΘΕΟΠΟΙΕΙΣ τον δυνάστη του Ανθρωπίνου Γένους, τον ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ μας...

ΝΑ ΜΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΔΥΝΑΣΤΗ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ

quote:
Κατάλαβες φίλε μου DrumX13 το ΓΙΑΤΙ πιστεύω πώς ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ και τις 5 ΦΥΣΙΚΟΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, δεν θα πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ, παρά ΜΟΝΟ και ΠΑΛΙ μέσα στην ΥΛΗ ΕΓΚΛΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ....

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
quote:
Γιατί ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, έχει καταφέρει και έχει ΠΕΙΣΕΙ τον 'Ανθρωπο ότι τα ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟΣ (ο εγκέφαλος)!!!!
Πώς ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ (ο εγκέφαλος)!!!!

Και ο 'Ανθρωπος συνεχίζει να είναι ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ και ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ επάνω στο βουνό της ΥΛΗΣ, απο το ΙΔΙΟ τον ΥΛΙΚΟ φυσικοεγκέφαλό του!!!

ΜΑ ΤΟΣΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ????
ΜΑ ΤΟΣΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΟ /ΟΡΙΟΘΕΤΙΣΕΙΣ????????????
ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΟΡΙΑ
ΛΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ (ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ) ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

29/05/2003, 16:52:10
Καλησπέρα σε όλους...

Χμμμμμμμ...
Φίλε μου ΑvatarGr, ειληκρινά δεν θα απαντούσα σε όσα έγραψες...
ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ...
ΑΛΛΑ.....
Αλλά διαβάζοντας το μήνυμά σου με έκπληξη (το ομολογώ) είδα να ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ!!!!
Και καλά να ήταν ΜΟΝΟ τα λόγια μου...
Είναι τα γραφώμενά μου, αυτά που μένουν....

Λοιπόν ΠΟΥΘΕΝΑ, δεν έχω ουτε κάν ίχνος αφήσει να φανεί, πώς είμαι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ...
ΠΟΥΘΕΝΑ.

Θα έπρεπε λοιπόν (αφού σε έχω μπερδέψει τόσο πολύ φίλε μου AvatarGr) να με ρωτήσεις ως πρός ΤΙ και ΠΟΥ είναι αυτή η οριοθέτηση που ΔΕΧΟΜΑΙ και της οποία είμαι ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ...

Για να ξαναγυρίσουμε λοιπόν στη "σούπα μας"....
Η οριοθέτηση των ΕΝΝΟΙΩΝ είναι απο εκεί που ξεκινήσαμε τη "παράξενη" αυτή κουβέντα...
Παρατήρησα ότι κάποια απο τα μέλη, ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ τις λέξεις του θέματος, με ΣΑΦΗ κατάληξη την παρανόηση...

Εσύ δηλαδή φίλε μου AvatraGr, δεν είσαι υπέρ αυτής της ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ και ΣΥΝΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ;;;
Εγώ πάντως είμαι...
Αυτό με δίδαξε ο ΣΩΚΡΤΑΤΗΣ (το ξαναλέω) με την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥ (που είναι ΤΡΟΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ καλή μου Αμαλία και όχι κάποιο βιβλίο)...
Διαβάστε ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ έργο του Πλάτωνα που αναφέρεται ο Σωκράτης και θα δείτε ότι ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ...

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, είναι (σε πολύ μα πολύ γενικές γραμμές) η ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ...
Δηλαδή παίρνω ΕΝΝΟΙΕΣ απο διαφορετικά σημεία ή και στοιχεία και προσπαθώ απο το τίποτα, να ορθώσω ΛΟΓΟ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...
Το αποτέλεσμα;;;
ΟΛΑ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΙΡΗΜΕΝΑ!!!!!
Και αναρωτιέμαι τώρα...

Πότε πιά θα βάλουμε ΤΑΞΗ στο ΧΑΟΣ που έχουμε τις διάφορες ΕΝΝΟΙΕΣ και ΟΡΟΥΣ ΕΝΝΟΙΩΝ;;;;
Πότε πιά θα ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και θα δούμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ για την κατάντια του ΑΝΘΡΩΠΟΥ;;;;

Προσπαθείς να πείς κάτι AvatarGr, καλέ μου φίλε αλλά (συγχώραμε τον φίλο σου) κάπου ή εσύ μπερδεύεσαι ή με μπερδεύεις...

Σαφέστατα φίλε μου και ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο γεγονός ότι το ΠΝΕΥΜΑ (ή και η ΨΥΧΗ) δεν μπορούν να έχουν ΟΡΙΑ και ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ...
Αλλά φίλε μου εδώ μιλάμε με έναν άνθρωπο (τον DrumX13) που εκθιάζει την ΣΚΕΨΗ και τη ΛΟΓΙΚΗ, αλλά που έχει τις ΕΝΝΟΙΕΣ και τους ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ μπερδεμένες και ατάκτως ειρημένες...

Θα σου πρότεινα πολύ φιλικά και αδελφικά, να ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ τόσο τα μηνύματά μου όσο και τα δικά σου μηνύματα και να μου πείς ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ...

ΓΝΩΡΙΖΩ ότι όσο είμαι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ (σε σάρκωση) θα πρέπει να κινούμε και να ζώ με τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ...
Και αυτή η ΥΛΗ απο μόνη της, έχει ΟΡΙΑ....
ΓΝΩΡΙΖΩ ότι ΜΠΟΡΩ όντως ΕΝ ΣΑΡΚΩΣΗ, να μετέχω και του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...
Και εκεί, το ΠΝΕΥΜΑ, δέν έχει τα ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, αλλά έχει ΚΑΙ ΑΥΤΟ τα δικά του όρια....

Τα όρια φίλε μου είναι για να τα ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ και όχι για να ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ σε αυτά...

Αλλά πώς θα γίνει αυτό, όταν ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ, αλλά πνιγόμαστε ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ, υποθέτοντας ότι αφού δεν τα δέχομαι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι'όλας;;;
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ λέγεται αυτό ξέρετε...

Ναι, αυτός είναι ο 'Ανθρωπος...
Δηλαδή το ΜΥΑΛΟ του που τον εξουσιάζει....

Είδες τι ωραία στη συζήτηση ο DrumX13, είπε πώς "Δεν το δέχομαι ότι υπάρχει..." και τσούυυυπ, ξεγλίστρισε απο την ερώτηση;;;;
Αυτά τα κάνει ο ΔΥΝΑΣΤΗΣ του Ανθρώπου, ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ, τον οποίο μπορεί να θεωρώ δυνάστη, αλλά ξέρω πώς τον έχω ΑΝΑΓΚΗ....
Πού;;;
Μα εδώ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ...
Και ΕΞΩ απο αυτήν;;;
Τότε έχω ανάγκη την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ και το ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ...

Ελπίζω τώρα να με καταλάβατε και να ΜΗΝ χρειαστεί να κάνω και "...." κατά τη διαφήμιση...

Πάντα φίλος με ΟΛΟΥΣ

Κέλσος ο Φιλαλήθης

drumx13Μέλος
29/05/2003, 20:04:06
Καλησπερα
Κελσο και για οσους μπερδευονται..
Συμφωνησα με τον ΑVATAR μεχρι του σημειου που η κουβεντα μιλουσε για την φαντασια..
Υπηρχε κοσμος που πιστευε και ειμαι σθγουρος οτι υπαρχει ακομα..οτι
quote:
drumx13: Φίλε μου η φαντασία είναι προβολές του υποσυνείδητου. Είναι χρήσιμη ως προσάναμα για εξερευνήσεις και μικρές πτήσεις αλλά δε σε πάει κάπου.

Ο αναταρ απαντησε και συμφωνησα οτι
quote:
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΣΤΑΙΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ/ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ.
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ Ο ΦΟΡΝΤ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΣΑ).

στο μεταξυ το θεμα πρωχωρησε και προτεινα οτι για να προχωρησει η κουβεντα ποιο ψηλα ισως θα επρεπε να...

quote:
... βγαλουμε απο μεσα το τι νιωθω ή θελω να πιστευω και να βαλουμε μεσα μονο το σκεφτομαι (οσο αυτο ειναι δυνατον)
Διοτι δεν μπορει να υπαρχει ισοροπια αναμεσα στο ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ παρα μονο μεσα στην ατομικοτητα μας ...
Εκει ισως να ειναι και το ζητουμενο αλλα σε επιπεδο ομαδας αυτο ειναι αδυνατον

και εσυ ειπες για την γνωστη σουπα...
quote:
Η "σούπα" ΜΠΟΡΕΙ να είναι εύγευστη, ΑΛΛΑ δεν θα ξέρεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΩΣ...
Μπορεί να πέρνεις τα όποια θρεπτικά συστατικά υπάρχουν, ΑΛΛΑ και πάλι δεν θα ξέρεις, δε θα ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τι έχεις φάει...

απαντησα οτι θεωρω σουπα την...

quote:
Στην κουβεντα μας η σουπα προκυπτει απο την ενωση τον δυο ενοιων- ρηματων -εργασιων- του σωματος.
Της λογικης(σκεφτομαι) και του συναισθηματος(νιωθω)..

και ειπες για διαχωρισμο -οριοθετηση- αναμεσα στο νιωθω και στο σκεφτομαι(υποθεσα) και συμφωνησα...
οκ?
οκ...
Παρακατω...
Στην τελευταια απαντηση του Avatar δεν εχω παρα να συμφωνησω ξανα καθως λεει οτι
quote:
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ....
ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ-ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΝΟΗΤΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ. (ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ)

Μιλαει για το πνευμα και δεν αναφερει πουθενα υποκειμενισμους και συναισθηματα.Το πνευμα πρεπει να ειναι ελευθερο απο αυτα τα συναισθηματα , τα νιωθω , τα θελω να δω...

Κελσο εχεις κανει ενα βασικο λαθος
Συγχεεις την λογικη με τον φυσιοεγκεφαλο που θα φανε τα σκουλικια.
Αλλο λογικη φιλε μου και αλλο εγκεφαλος...
Ολοι εχουν εγκεφαλο ακομα και οι ξανθιες αλλα την λογικη ή πνευμα του Σωκρατη δεν την εχουν ολοι.
Για να μην παρανοηθει οτι γραφω δεν αναφερωμαι σε πνευματα και φαντασματα αλλα στο πνευμα οπως αναφερεται στο λεξικο.

..το εσωτερικο και αυλο μερος της υπαρξης που περιλαμβανει σκεψεις και ιδεες αντιλαμβανεται και παραγει κριση...Θαυμασιο, οξυ μεστο, δημιουργικο, ελευθερο...κα

Διαβασα τωρα τελευταια σε αλλο τοπικ μια σειρα γνωσεων για τον Βουδα. Εκει κατα την κριση μου το ζητουμενο ειναι η απαλαγη απο τα συναισθηματα και απο τα θελω (ντουκχα)...
Μια διαδικασια που γινεται μεσω του μυαλου και του αυτοελεγχου του.

Μην κολαμε λοιπον σε λεξεις οπως φυσιεγκεφαλος και τον αποκαλουμε δυναστη του ανθρωπου επειδη δεν μας βοηθαει??? να δουμε οτι θελουμε να υπαρχει.Πιθανων να μην υπαρχει...

Παρακατω διαβαζοντας την απαντηση σου συμφωνησα μεχρι εκει που λες...

quote:
Εσύ δηλαδή φίλε μου AvatraGr, δεν είσαι υπέρ αυτής της ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ και ΣΥΝΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ;;;
Εγώ πάντως είμαι...
Αυτό με δίδαξε ο ΣΩΚΡΤΑΤΗΣ (το ξαναλέω) με την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥ (που είναι ΤΡΟΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ καλή μου Αμαλία και όχι κάποιο βιβλίο)...
Διαβάστε ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ έργο του Πλάτωνα που αναφέρεται ο Σωκράτης και θα δείτε ότι ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ...

και επανερχωμαι και λεω οτι οντως πρεπει να βγαλουμε ενοιες και λεξεις που προβαλουν υποκειμενικοτητα και το τι "θελω να πιστευω και να δω" κατι σαν το ηλιθιο "iwant to belive" των X Files.
Να βγαλουμε απο μεσα το εγω μας και τα θελω μας που εκφραζονται με το συμναισθημα ...
Καθως ειπα οτι καλη η ισοροπια αναμεσα στην καρδια και την λογικη αλλα μονο σε προσωπικο επιπεδο ειναι εφικτη και ζητουμενο. Δεν γινεται σε κουβεντα ή σε παρεα ή σε συνολα γενικοτερα.

παρακατω..

quote:
Σαφέστατα φίλε μου και ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο γεγονός ότι το ΠΝΕΥΜΑ (ή και η ΨΥΧΗ) δεν μπορούν να έχουν ΟΡΙΑ και ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ...

Το και η ψχ τι το ηθελες...?
τα εχουμε πει αυτα για την ψχ
Δειξε μου μια και εγω θα σου βγαλω το καπελο.
Παντως μου ερεσει ο διαχωρισμος (και η ψχ) θα μπορουσε να ειναι ακομα χεοροτερα τα πραγματα οπως(..ή ψχ)

quote:
ΓΝΩΡΙΖΩ ότι όσο είμαι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ (σε σάρκωση) θα πρέπει να κινούμε και να ζώ με τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ...
Και αυτή η ΥΛΗ απο μόνη της, έχει ΟΡΙΑ....
ΓΝΩΡΙΖΩ ότι ΜΠΟΡΩ όντως ΕΝ ΣΑΡΚΩΣΗ, να μετέχω και του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...
Και εκεί, το ΠΝΕΥΜΑ, δέν έχει τα ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, αλλά έχει ΚΑΙ ΑΥΤΟ τα δικά του όρια....

αλλο ενα βασικο λαθος που προκαλει φοβο και δημιουργει την αναγκη του βολεματος σε ενοιες οπως ψχ.
Γνωριζεις...
δωσε τοπο στην αμφησβητηση.
Δωσε μια ευκαιρια στην φυση να σου αποδειξει ποσο φοβο εχει και πως δημηουργητε η ενοια της ψχ.
Βεβαια ο φυσιεγκεφαλος σου που σε καταπιεζει οπως λες και τον απορισπτεις συληβδην δεν σε αφηνει να δεις παραπερα απο τον θανατο.
Μα αν δεν εχεις δει τον θανατο ως διαδικασια φυσικη και ως διαδικασια ανακυκλωσης και αγαπης...τοτε
χρειαζεσαι να δεις κατι περα απο αυτο... χρειαζεσαι να δεις ψχ και ακομα περισοτερο να προσβλεπεις ισως στην μερα που θα ελευθερωθεις απο την υλη
Ακομα παραπερα... Η υλη σου δινει την ικανοτητα να κανεις μαζι μας μια τοσο ωραια κουβεντα και να απελευθερωνεις το πνευμα ή μυαλο
σου και το δικο μας.
ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
και ολα τα αλλα ερχονται
"Αδραξε την μερα" ...
αν θες σκεψου και ετσι....

love for what is comming and forgivness for the past...

Edited by - drumx13 on 29/05/2003 20:42:16