- Ροδόσταυροι - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Αντιθέτως, στον ευρωπαϊκό εσωτερισμό ο διδάσκαλος - μιμούμενος τον Χριστό - πλένει αυτός τα πόδια των μαθητών του (τουλάχιστον μεταφορικώς, εάν όχι κυριολεκτικώς), δηλώνοντάς τους κατ' αυτόν τον τρόπο ότι δεν είναι τίποτε άλλο από υπηρέτης τους.
ο φίλος μας ο Μαρτινιστης αναφέρθηκε σε ένα γεγονός αρκετά γνωστό
στον χριστιανικό κόσμο….
Εγώ με την σειρά μου θα έκανα την εξής ερώτηση?
Αφού λοιπόν οι τόσο καλοί χριστιανοί δέχονται να πλύνουν τα ποδιά των
μαθητών τους, γιατί δεν ολοκληρώνουν.
Μετά ήρθε το μαστίγωμα…..το αγκάθινο στεφάνι…..και το κάρφωμα
πάνω στον σταυρό.
Φίλε Martiniste γνωρίζεις ότι ο χριστιανισμός του σήμερα δεν είναι ίδιος
με του 34 του 70 και του 100 μχ.
Τότε πίστευαν στην μετενσάρκωση….σήμερα όμως???
Γνωρίζουν οι χριστιανοί ότι πολλά από τα σύμβολα, τις
δοξασίες, και τα μυστηρια τους έρχονται εξ ανατολάς…
Την ιστορία του Κρίσνα την γνωρίζουν?
Να μιλήσουμε για διαφορές, ποιες διαφορές, τις διαφορές που
εξ επίτηδες δημιούργησαν οι άγιοι πατέρες με τις συνόδους τους…
Όσο και να προσπαθούν δεν θα μπορέσουν.
Galaxy
Γεια σας.
Θα διακόψω για λίγο την συζήτησή σας για να ζητήσω την βοήθειά σας.
Το Esoterica.gr ετοιμάζει ένα αφιέρωμα με νέα και άρθρα για την σχέση της Εσωτερικής Αναζήτησης με την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ. Μέσα στην εσωτερική αναζήτηση μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την μεταφυσική, την εναλλακτική θεραπευτική, την θρησκεία κ.α.
Ήδη έχουμε κάποια άρθρα από Σχολές και γνωστές προσωπικότητες του χώρου αυτού και μάλιστα μερικά είναι έκπληξη για τα δεδομένα της Ελλάδας.
Επειδή κάποιοι από εσάς μπορεί να γνωρίζετε κάποιες προσωπικότητες στον χώρο του Ροδοσταυρισμού θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε για να προσεγγίσω, έστω με email, κάποιες προσωπικότητες ή κάποιες Σχολές, για να τους ζητήσω την συμμετοχή τους στο αφιέρωμά μας. Η συμμετοχή μπορεί να είναι με την υπογραφή ατόμου ή Σχολής και μπορεί να είναι με την μορφή ενός άρθρου γύρω από αυτό το ζήτημα.
Για παράδειγμα η Κα Παπαδομιχελάκη μας επιτρέπει να βάλουμε ένα άρθρο της με θέμα την "Μεταφυσική αναζήτηση ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα". Έτσι μπορεί να υπάρχουν πολλά θέματα γύρω από το κεντρικό τίτλο του αφιερώματος.
Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε το Esoterica.gr σε αυτήν την προσπάθεια να παρουσιάσει αυτό το σημαντικό ζήτημα για όλους μας, τότε χρησιμοποιείστε την e-mail διεύθυνσή μου esoterica@esoterica.gr
Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για την ήδη χρήσιμη και αξιόλογή σας συμμετοχή μέσα στο forum μας.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΕΡΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ 40 ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΚΑΨΕΡΗ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ.ΣΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΗΡΕ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΗΛ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΡΟΔΟ.
Η μετενσάρκωση είναι μια ρομαντική θεωρία και εκφράζει την αγωνία μπροστά στην ανυπαρξία, σε σύνδεση μάλιστα με τα θρησκευτικά savoir-vivre εμπλέκει και την έννοια της προόδου, να γινόμαστε από ζωή σε ζωή καλύτεροι και να κερδίζουμε points.
Σύμφωνα με τα χριστιανικά επικρατούντα, υπάρχει το τρίπτυχο Ενσάρκωση - Σταύρωση - Ανάσταση (και με την αλληγορική του μεταφορά στη σημερινή ζωή) διά του οποίου ο Χριστιανός βιώνει εσωτερικά τη μύηση που οδηγεί στην πορεία προς τη θέωση. Έτσι ο πεσών αμαρτωλός Αδάμ επαναφέρεται άπαξ στο "κατ' εικόνα Θεού και ομοίωσιν" και δεν έχει νόημα να κάνει δρομολόγια Ουρανός - Γη και τούμπαλιν.
Οι οπαδοί της μετενσάρκωσης υποστηρίζουν ότι αυτή από τα αρχαία μυστήρια πέρασε στον "αρχικό" Χριστιανισμό, ο οποίος ενώ ήταν the real thing στη συνέχεια εκτοπίστηκε από ένα Χριστιανισμό faux bijou που εξυπηρετούσε πολυεθνικά συμφέροντα (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία). Έτσι, η μετενσάρκωση είναι ένα κεντρικό σημείο διαφοράς ανάμεσα στις παραλλαγές που διατυπώνουν τα διάφορα χριστιανικά (και περιφερειακά) δόγματα.
Αν πάμε στην ουσία, το συμπέρασμα είναι βέβαια ότι με ή χωρίς μετενσάρκωση οφείλουμε να είμαστε καλά παιδιά για να έχουμε καλά ξεμπερδέματα, είτε ξεμπερδέψουμε μέσω άγονης γραμμής είτε κατευθείαν. Άλλωστε η εναρμόνισή μας με ένα συμπαντικό νόμο είναι φυσικό ένστικτο.
Και καλά όλα αυτά, αλλά με την Κβαντική Φυσική τι κάνουμε; Σε άπειρα παράλληλα σύμπαντα υπάρχει από ένα αντίγραφο του εαυτού μας.
Όπως περίπου είπε και ο Άμλετ, να μετενσαρκώνεται κανείς ή να μη μετενσαρκώνεται; Ιδού η απορία.
Χαίρομαι που ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, κόντρα στο ρεύμα του ΘΑΝΑΤΟΥ που σε ΟΛΑ τα υλικά έχει το ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟ...
Χαίρομαι που αυτή τη ΜΥΡΩΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ, την μετατρέπουμε σε ΕΛΗΞΙΡΙΟ ΖΩΗΣ...
Μια παλία, ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, γνωστή ΜΟΝΟ στους ελαχιστους...
Πολύ ΕΥΣΤΟΧΑ ο φίλος ΜΑΣ Μαρτινιστής αναφέρει τα ΓΕΛΟΙΑ που διαδραματίζονται στην ΙΝΔΙΑ και στα διάφορα ΑΣΡΑΜΣ των διαφόρων "διαδασκάλων"...
Είναι όμως ΟΛΑ ΕΤΣΙ;;;
ΟΛΟΙ οι προσωπικοί δάσκαλοι της ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ Βεδικής Διδασκαλίας που εφαρμόζουν τη Κωδικοποίηση των Γίογκας Σούτρας του Παντάτνζαλι είναι ΑΛΜΠΑΝΗΔΕΣ;;;;;
ΟΛΟΙ;;;;;
Χμμμμμμμ η απάντηση είναι η ΠΡΟΦΑΝΗΣ...
ΟΧΙ ΟΛΟΙ, αλλά οι περισσότεροι (ΙΣΩΣ)...
Μάλιστα....
Και ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ;;;;;;
Ποιός άλλος, ΠΑΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ....
Εκείνος που ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κάτω απο το νόμο του Ελευθερίου της Βουλίσεως, σε ΠΟΙΟΝ θα πάει για να μαθητεύσει...
Νομίζω πώς ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ...
Και έτσι πρέπει να ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ τα ζητήματα της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ και της ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ...
'Αποψή μου...
Μπορεί να κάνω και λάθος...
Πάντως μιάς και ο φίλος μας ο Μαρτινιστής αναφέρθηκε σε μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ (για μένα φυσικά) και εννοώ τον Υβόν Λε Λούπ, τον γνωστό στους περισσότερους με το όνομα Sedir, θα του "θυμίσω" τον Διδάσκαλο τόσο του Sedir όσο και του Papus (και όχι μόνο) τον περίφημο Φίλιππο της Λυών...
Θεωρώ ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ φίλε μου τα όσα ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕ ο μεγάλος αυτός Δάσκαλος...
Πόσο ΕΥΚΟΛΑ λοιπόν "κάποιοι" απο τους "μαθητές του" θα ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΟΥΣΑΝ τα όσα Εκείνος έκανε και να τον ΘΕΟΠΟΙΟΥΣΑΝ και να τον ΛΑΤΡΕΥΑΝ (κάτι ανάλογο με τα όσα γίνονται στην Ινδία), πράγμα που ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ...
Θέλω απλά να ΤΟΝΙΣΩ πώς δεν θα ήταν "σωστό" να κρίνουμε τους Διδασκάλους, αλλά ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, αυτοί θα πρέπει να είναι οι ΜΑΘΗΤΕΣ...
Και μάλλον η ιστορία ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ υπέρ αυτής της άποψης...
'Οσο για το θέμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ, θεωρώ ότι αυτό ήταν μια εκ των ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΑΣΚΑΛΙΩΝ του ίδιου του Ιησού, άρα ΚΑΙ οι μαθητές Του ΚΑΙ η εκκλησία που ιδρύθηκε στο όνομά Του, τουλάχιστον στους ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, την εμπεριείχαν στους κόλπους τους...
Στα αποσπάσματα των ΟΡΚΩΝ που έδειναν οι Ποδόσταυροι, απλά να ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ τη λέξη ΧΡΙΣΤΟΣ η οποία είναι (κατα την οπτική μου πάντα) συνώνυμη του ΛΟΓΟΥ
Νομίζω πώς ΕΤΣΙ δεν αφήνωνται περιθώρια για ΠΑΡΑΡΜΗΝΕΙΕΣ και φυσικά δε σημαίνει πως ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ, αλλά ο ΚΑΘΕΝΑΣ που αναγνωρίζει τον ΛΟΓΟ - ΧΡΙΣΤΟ ώς καθοδηγητή του...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
quote:
Οι all-time-classic Χριστιανοί δεν δέχονται τη μετενσάρκωση, εκείνοι που τη δέχονταν (και τη δέχονται κατ' εξακολούθηση) είναι ορισμένες πιο "ιδιαίτερες" χριστιανικές ομάδες. Θέμα γούστου ή επιλογής προσωπικού θεολόγου.
Και ποιος ειπε ,οτι ετσι εχουν τα πραγματα?
Ποιος μας εγγυαται την ορθοτητα της συχρονης! Χριστιανικης διδασκαλιας μετα απο τοοοοοσα χρονια!
Ναι ,δεχονταν τη μετενσαρκωση ειτε το θελουμε ειτε οχι(βλ.Κλημη Αλεξανδρινο,Αγ.Αυγουστινο κ.α και βεβαια τον ιδιο τον Χριστο).
Καθε αλλο απο μια ρομαντικη ιστορια ειναι ....
Μηπως δεν ειναι ρομαντικη η προσμονη της Αναστασης και ο αναμενων Παραδεισος?
Ας ειμαστε λιγο πιο ανοιχτοι στο να σκεφτομαστε ...και την αλλη εκδοχη.
Φοβαμαι οτι με το περασμα τοσων αιωνων εγκλωβισαμε τους εαυτους μας,στην προκαταληψη και στην ευκολη απορριψη ολων οσων μας "δυσκολευουν".
Οσο για τους δασκαλους και τους μαθητες...
μια γιαγια θα πει " δεν υπαρχει σπιτι χωρις τουαλεττα![]()
Αυταααα!Merci
Ως προς το ρομαντικό δεν θέλω να σχολιάσω διότι έχω και μια ψυχή να παραδώσω, μη φαίνομαι διαρκώς πνεύμα αντιλογίας. Όμως ως προς το ανοιχτοί - κλειστοί θα το έλεγα κάπως διαφορετικά, ότι με το πέρασμα τόσων αιώνων εγκλωβίσαμε τους εαυτούς μας στην εύκολη αποδοχή όσων μας "ευκολύνουν".
(Πολύ κακός έχω γίνει μου φαίνεται, λες να με πετάξουν έξω; Αλλά είναι και ένα είδος απόδοσης φόρου τιμής σε ένα φιλαράκι που δεν γράφει πια.)
Αγαπητέ μου Spiral...
Μη φοβάσαι, γιατί ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ...
Μόνοι τους ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ εκεί που οι ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να πεταχτούν...
Ο νόμος του Ελευθερίου της Βουλίσεως σε όλο του το μεγαλείο!!!!!
Φυσικά, το τι η εκκλησία λεει, αυτό ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, με αφήνει ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ...
Προτιμώ βλέπεις να ΜΗΝ δέχομαι τις ερμηνείες ως πρός τους λόγους του Ιησού, απο ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, αλλά να τους μελετώ και ερευνώ ο ίδιος ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ με τη βοήθεια του Εσωτερισμού...
Συμφωνώ λοιπόν με τη καλή μας Ταό...
Στο θέμα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ και του ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ / ΚΟΛΑΣΗΣ απλά να πώ ότι ΙΣΩΣ να υποβόσκει (ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ) η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Αγαπητέ Κέλσο (ευχαριστώ για την ενθάρρυνση, αν και κάτι άλλο εννοούσα...) συμφωνώ μαζί σου ως προς τις αναζητήσεις, συμφωνώ και ως προς το ότι σε όλα υποβόσκει η αλληγορία- ή, και η αλληγορία (βάζω ένα «και»).
Εδώ, παρεμπιπτόντως, αναδύεται και ένα άλλο θέμα: Τι γίνεται όταν η πίστη που έχεις ενστερνιστεί σε αφήνει ακάλυπτο ή προβληματισμένο σε κάποια καίρια σημεία, χωρίς όμως και να θέλεις να την αλλάξεις; Αλλαξοπιστείς… διακριτικά και ανώδυνα; Μένεις με τις απορίες;
Δεν θέλω να επεκταθώ για να μην αποπροσανατολίζω τη συζήτηση, το σημειώνω όμως.
Αγαπητέ Martinist, ωραία τα λες ως συνήθως. Θα διαφωνήσω στο ότι «μία τέτοια εμβάθυνση ξεφεύγει από το πλαίσιο συζητήσεως σ' ένα Forum, πόσο μάλλον όταν ο κάθε ένας προέρχεται από διαφορετικό φιλοσοφικό υπόβαθρο (ανατολικό, δυτικό κλπ) και λείπει η κοινή γλώσσα». Αντίθετα, μέσα από τις διαφορές θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί, είναι στο ότι μια τέτοια εμβάθυνση ξεφεύγει από το πλαίσιο της ανθρώπινης νόησης. Πώς να τεκμηριώσουμε το ναι ή το όχι της μετενσάρκωσης; Κατά τας γραφάς; (Και ποιες γραφές, όποιες μας αρέσουν;) Βάσει… υπερ-αισθητής αντίληψης;
Άρα, λέω με το απλό μου μυαλό, μερικά θέματα είναι πρακτικώς αναπάντητα, και κατόπιν αυτού επιφυλάσσομαι για όσα λένε οι σοφοί. Δεν μπορώ να απορρίψω τίποτα, αλλά και δεν μπορώ να δεχτώ τίποτα.
Για τους Πατέρες της Εκκλησίας (ποιας Εκκλησίας όμως;) δύσκολα τα πράγματα. Η καθεστηκυία Εκκλησία δεν δέχεται τη μετενσάρκωση, είπαμε, και αν ακολουθούμε την καθεστηκυία Εκκλησία δεν πρέπει να δεχτούμε τη μετενσάρκωση ούτε εμείς, αλλιώς θα καούμε στην πυρά (η ουράνια είναι το λιγότερο, η γήινη είναι που με φοβίζει). Άλλοι χριστιανοί Πατέρες πάλι, εκτός συναγωνισμού, έχουν να πουν τα δικά τους. Δίνω μια διεύθυνση:
http://www.theosophy.gr/articles.cfm?articleID=22
(Θεοσοφία, ξε-Θεοσοφία, έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες.)
Κατά τον «επίσημο» Χριστιανισμό, όχι μετενσάρκωση αλλά αναγέννηση (με την πνευματική και όχι τη βιολογική έννοια). Με μια ευρύτερη φιλοσοφική θεώρηση μπορούμε να πούμε ότι όλα ανακυκλώνονται (τι spiral είμαστε), όχι όμως ακριβώς ότι αναγεννώνται. Και άλλη… αιρετική διεύθυνση:
http://www.nea-acropoli.gr/publications/arthra/metensarkosi.htm
Μοιραία, θα επιστρέψουμε στο γνωστό σενάριο: Ποιοι είναι οι αυθεντικοί Χριστιανοί; (Α, ναι. Και ποιοι είναι οι αυθεντικοί Ροδόσταυροι;)
quote:
την ορθότητα μας την εγγυάται η Εκκλησία, όπως αντιστοίχως μας ενημερώνει ότι όλες οι άλλες εκδοχές είναι εκ του πονηρού.
Να σου πω κι αλλο ενα ανεκδοτο?
quote:
Ως προς το ρομαντικό δεν θέλω να σχολιάσω διότι έχω και μια ψυχή να παραδώσω, μη φαίνομαι διαρκώς πνεύμα αντιλογίας. Όμως ως προς το ανοιχτοί - κλειστοί θα το έλεγα κάπως διαφορετικά, ότι με το πέρασμα τόσων αιώνων εγκλωβίσαμε τους εαυτούς μας στην εύκολη αποδοχή όσων μας "ευκολύνουν".
Οποιος δηλαδη αντιλεγει παραδιδει ...κακη ψυχη?
Ειναι νομιζεις ευκολο να συνειδητοποιησω την αγνοια και τη μηδαμινοτητα μου?Να αποδεχτω το γεγονος οτι ουτε καν με κυαλια δεν μπορω να "δω" το Θεο ,ποσο μαλιστα να φτασω στη Θεωση(η Νιρβανα εξωτικα)...
Αν ξεκινησω την κουρσα με καλη θεληση ,προσπαθεια και δυναμη ,ισως σε 218 ενσαρκωσεις ,καταφερω να φτασω στο τερμα!
Εαν υπηρχαν εδαφια -γνωστων Πατερων της Εκκλησιας- που να αποδεικνυουν φανερα τη μετενσαρκωση,δε θα πιστευε σε αυτην και ο "φωτισμενος" παπας της ενοριας...
Δεν αληθευει το οτι ο Κλημης ο Αλεξανδρινος μιλουσε για μια Εσωτερικη Χριστιανικη διδασκαλια (για ολιγους)η οποια συνηγορουσε στην προυπαρξη ολων των ψυχων?
Οταν ο ιδιος ,σχολιαζοντας τα λογια του Ιωβ"γυμνος βγηκα απο την κοιλια της μανας μου και γυμνος θα επιστρεψω εκει",λεει οτι ...η γεννηση ακολουθωντας προηγουμενη γεννηση,εχει σκοπο προοδευτικα να μας αποθανατισει.
ο Ωριγενης δε μιλα για ψυχες που προυπηρξαν σε αλλους πνευματικα ανωτερους κοσμους και που αφου ενσαρκωθουν πολλες φορες ,θα επιστρεψουν εκει ,απο οπου ξεκινησαν...
Συμφωνα με το Βασιλειδη,η ψυχη εφοσον εχει αμαρτησει σε αλλη ζωη,υποκειται εδω στην τιμωρια...
Και ,καπου ειχα ακουσει οτι ο Χριστος ειχε πει οτι ,για να γνωρισει κανεις τη βασιλεια του Θεου ,θα πρεπει να γεννηθει ξανα...
Για να πλησιασουμε εστω και λιγο την "ιδεα" του Χριστου,δε θα επρεπε να τον δουμε με τα ματια της καρδιας μας?
Αν αυτη μας υπαγορευει ενα τετοιο κοιταγμα,γιατι οχι?
Ποιος ειναι βεβαιος για την ορθοτητα οσων τελικα επικρατησαν?
Και μια που βρισκομαστε σε Ροδοσταυρικο τοπικ ,τι θα ελεγε ενας ΡΔ.σχετικα με τη μετενσαρκωση...
Ενα μικρο κερασμα (που πολυ μου αρεσει ).....
![]()
"Κι αφου ολες οι ψυχες διαλεξαν τους βιους τους κατα τη σειρα που εδειχνε ο κληρος τους,με την ιδια ταξη παρουσιαστηκαν μπροστα στη Λαχεση.Εκεινη εδωσε για συνοδο στον καθενα το δαιμονα που διαλεξε(φυλ.αγγελο?),ωστε να του χρησιμευει ως φυλακας στη νεα του ζωη και βοηθος στην εκπληρωση οσων διελεξε."
Αυτα ,ευχαριστω!
Καλησπερίζω τους καλούς μου φίλους,
θα ήθελα να απαντούσα στον καθένα σας ξεχωριστά.
quote:
Την ίδια ένσταση εγείρω και στο "τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι". Είναι προφανές ότι ο Κύριος δεν ήλθε για να εξελιχθεί πνευματικώς!... Martiniste
Φίλε Μαρτινιστη, ο Ιησούς της Ναζαρέτ όχι μόνο εξελίχθηκε,
αλλά εκτινάχθηκε στα ύψη σε αυτή του την ενσάρκωση.
Ο Θεός ενανθρωπιστηκε και άνθρωπος θεοποιήθηκε, αυτό τα λέει ολλα.
quote:
Το ζήτημα της μετενσαρκώσεως είναι ίσως το πιο στρυφνό και δυσεπίλυτο σ' ολόκληρο το πεδίο του εσωτερισμού. Είναι πολύ εύκολο να πει κάποιος "την δέχομαι", κι είναι εξ ίσου εύκολο κάποιος άλλος να πει "δεν την δέχομαι"…Martiniste
Το θέμα της μετενσάρκωσης το μαθαίνουν οι εσωτεριστές στην βρεφική
τους ηλικία, πως εξηγείτε λοιπόν εσύ μετά από εικοσάχρονη πείρα
να αναρωτιέσαι???
quote:
Πιστεύω ότι μία τέτοια εμβάθυνση ξεφεύγει από το πλαίσιο συζητήσεως σ' ένα Forum, πόσο μάλλον όταν ο κάθε ένας προέρχεται από διαφορετικό φιλοσοφικό υπόβαθρο (ανατολικό, δυτικό κλπ) και λείπει η κοινή γλώσσα….Martiniste
Η αλήθεια καλέ μου φίλε σε όσες γλώσσες και να την πεις θα παραμείνει αλήθεια.
quote:
Και μια που βρισκομαστε σε Ροδοσταυρικο τοπικ ,τι θα ελεγε ενας ΡΔ.σχετικα με τη μετενσαρκωση...TAO
Καλή μου Ταο, στην ζωή τις πρώτες λέξεις που ένα μωρό λεει ειναι μαμά-μπαμπά.
Στον εσωτερισμό είναι μετενσάρκωση.
Σας χαιρετώ
Galaxy