ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Mεγάλες καυτές πατάτες - - Κινηματογράφος -

- Mεγάλες καυτές πατάτες - - Κινηματογράφος -

αθεος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/02/2011, 18:12:06
quote:
Η συγκεκριμένη ταινία μου άρεσε αρκετά έως την στιγμή που είδα το τέλος.
Ευτυχώς δεν την είδα στον κινηματογράφο γιατί θα καταριόμουν την ώρα και την στιγμή...

εμ... εγω εκει την ειδα

28/02/2011, 19:03:11
quote:
Κακώς, καλή μου simori!
Αυτή η ταινία μπορεί να σου μάθει πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα σε τι άλλο μπορεί να χρησιμεύει στον άνθρωπο το αλουμινόχαρτο...

Σοκαριστικό!!!
Μη τα λες τόσο απότομα και εσύ.. τόση γνώση μαζεμένη πώς να αντισταθώ??

Πάντως η ταινία "Το σκοτεινό χωριό" μου άρεσε πολύ
να αρχίσω να ανησυχώ γιατρέ μου???

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

28/02/2011, 20:58:49
Πάντως εμένα βρε παιδιά δεν μου φάνηκε τόσο πατάτα ο "Οιωνός" με τον Μελ Γκίμπσον ούτε το "Σκοτεινό Χωριό". Ειδικά το δεύτερο έχει ενδιαφέροντα μηνύματα να περάσει ειδικά για τα ταμπού των κλειστών κοινωνιών, ενώ ήταν αρκετά διαφορετική ταινία τρόμου από πολλές άλλες που ανακυκλώνονται στα ίδια και τα ίδια. Δεν θυμάμαι το τέλος αλλά το υπόλοιπο μέρος ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Από τις μεγαλύτερες πατάτες που έχω δει είναι η ταινία -της πλάκας- τρόμου με τίτλο Invasion of the Blood Farmers, η οποία όσο εντυπωσιακό εξώφυλλο έχει, άλλο τόσο γελοία και απαράδεκτη είναι.
Οι λόγοι? Μα φυσικά τους έχω αναφέρει στο τόπικ με τις "ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" στο μήνυμά μου της 23/07/2006, 09:01:33 τότε που το σοκ ήταν πρόσφατο και με είχε χτυπήσει κατακέφαλα.

Πάντως αφού κατάφερε να μαζέψει 2,5 βαθμούς στο imdb σημαίνει ότι υπάρχουν και χειρότερες.

http://www.imdb.com/title/tt0068746/
Well done!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

01/03/2011, 09:45:04
quote:
Πάντως εμένα βρε παιδιά δεν μου φάνηκε τόσο πατάτα ο "Οιωνός" με τον Μελ Γκίμπσον ούτε το "Σκοτεινό Χωριό". Ειδικά το δεύτερο έχει ενδιαφέροντα μηνύματα να περάσει ειδικά για τα ταμπού των κλειστών κοινωνιών, ενώ ήταν αρκετά διαφορετική ταινία τρόμου από πολλές άλλες που ανακυκλώνονται στα ίδια και τα ίδια. Δεν θυμάμαι το τέλος αλλά το υπόλοιπο μέρος ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Agnostic, το "Σκοτεινό Χωριό" δεν μου άρεσε απλά αλλά την θεωρώ και πολύ καλή ταινία... !!
Σε πολλούς δεν αρέσει βέβαια, που έτυχε να συζητήσω, γούστα είναι αυτά..τί να πει κανείς??

Φιλικά!!!

03/03/2011, 18:00:30
Διαβάζοντας τα τελευταία μηνύματα αρχίζω να σκέφτομαι εάν θα μπορούσα να εντάξω στις "ταινίες - πατάτες" την Τιτανομαχία που βγήκε πέρυσι την άνοιξη στις αίθουσες του κινηματογράφου.
Είχε κάποιες σκηνές δράσης όπου ομολογώ πως μου άρεσαν, όμως αναρωτιέμαι πως θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιβόητο Κράκεν που έστειλε ο "κακός" Άδης για να τιμωρήσει τους ανθρώπους.
Στην ελληνική θρησκεία ένα σκυλάκι είχε ο άμοιρος, τον Κέρβερο, και το ζωντανό είχε βολευτεί μια χαρά στον Κάτω Κόσμο χωρίς να καίγεται να ανέβει στον κόσμο των ζωντανών...

In anticipation of my resurrection...

04/03/2011, 01:44:57
quote:
Διαβάζοντας τα τελευταία μηνύματα αρχίζω να σκέφτομαι εάν θα μπορούσα να εντάξω στις "ταινίες - πατάτες" την Τιτανομαχία που βγήκε πέρυσι την άνοιξη στις αίθουσες του κινηματογράφου.
Είχε κάποιες σκηνές δράσης όπου ομολογώ πως μου άρεσαν, όμως αναρωτιέμαι πως θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιβόητο Κράκεν που έστειλε ο "κακός" Άδης για να τιμωρήσει τους ανθρώπους.
Στην ελληνική θρησκεία ένα σκυλάκι είχε ο άμοιρος, τον Κέρβερο, και το ζωντανό είχε βολευτεί μια χαρά στον Κάτω Κόσμο χωρίς να καίγεται να ανέβει στον κόσμο των ζωντανών...

Μία ταινία με πολλά εντυπωσιακά εφφέ, αλλά κατά τα άλλα ήταν της οκάς.. ένας αχταρμάς μυθολογίας και "παραμυθολογίας" που έπλασαν μόνο και μόνο επειδή τους βόλεψε με απώτερο σκοπό εννοείται την εισπρακτική επιτυχία και τίποτα άλλο.
Παραθέτω παρακάτω ένα απόσπασμα που σχετίζεται με την ταινία και την πραγματική μυθολογία..

quote:

Στην ταινία ο Περσέας σκοτώνει τη Μέδουσα προκειμένου να καταφέρει να εξουδετερώσει το... Κράκεν (θα επανέλθουμε σε αυτό παρακάτω). Στη μυθολογία, ο Περσέας σκοτώνει τη Μέδουσα, καθώς δέχεται την πρόκληση του Πολυδεύκη πως θα του δώσει μεταφορικό μέσο για να επιστρέψει στην πατρίδα του, το Άργος, με την προϋπόθεση να κόψει και να του φέρει το κεφάλι της Μέδουσας.

Στη μυθολογία ο Πήγασος ήταν ένα υπέροχο, φτερωτό, λευκό άλογο που «γεννήθηκε» όταν το αίμα της Μέδουσας έπεσε στον Ωκεανό. Στην ταινία ο Πήγασος ήταν ένα φτερωτό μαύρο άλογο, του οποίου η προέλευση απλά δεν μας νοιάζει!

Στην ταινία η Ανδρομέδα είναι πριγκίπισσα του Άργους. Στη μυθολογία, θα... γίνει πριγκίπισσα του Άργους πολύ αργότερα. Αρχικά, είναι πριγκίπισσα της Αιθιοπίας!

Στη μυθολογία, ο Περσέας, μετά τον άθλο του να σκοτώσει τη Μέδουσα, επέστρεφε στη Σέριφο, καβαλώντας τον Πήγασο. Περνώντας από την Αιθιοπία, είδε την Ανδρομέδα αλυσοδεμένη σε ένα βράχο. Και η... μυθολογία συνεχίζεται ως εξής: Κόρη του βασιλιά Κηφέα και της Κασσιόπης η Ανδρομέδα είχε προκαλέσει την οργή του Ποσειδώνα, όταν η μητέρα της περηφανεύτηκε πως είναι πιο όμορφη από τις Νύμφες της θάλασσας, τις Νηρηίδες. Ο Ποσειδώνας έστειλε, ως τιμωρία, έναν Δράκοντα, το Κήτος, και για εξιλέωση απαίτησε την θυσία της Ανδρομέδας. Ο Περσέας, ερωτευμένος με την κόρη του Κηφέα, αποφάσισε να σκοτώσει το Κήτος και να πάρει μαζί του την Ανδρομέδα. Πράγματι, ο ήρωας τερματίζει την ζωή του θαλάσσιου τέρατος και, με την συγκατάθεση των γονέων, παίρνει την Ανδρομέδα μαζί του στη Σέριφο.

Στην ταινία, το Κήτος βαφτίζεται... Κράκεν! Μόνο που το Κράκεν είναι τέρας της Σκανδιναβικής μυθολογίας!!!

http://www.lexilogia.gr/forum/showthread.php?t=5888

Φιλικά..

04/03/2011, 09:15:39
Mε προλαβε η simori...

οντως, ο Περσεας σκοτωσε το τερατακι του Ποσειδωνα και οχι του Πλουτωνα...

μιλαμε για τεραστια παραφθορα του μυθου

Edited by - PREDATOR on 04/03/2011 09:16:39

04/03/2011, 15:14:04
quote:

Είδα σήμερα το "Resident Evil: Afterlife"

Μεγάλη πατάτα!!!!!!!
Το 5.9 που του έβαλαν στο imdb ήταν πάραααα πολύ....

imdb.com Resident Evil:Afterlife (2010)

δεν θα το έλεγα πατάτα, ένα μέτριο έργο είναι όπως και τα προηγούμενα αλλά αν σκεφτείς ότι βασίζεται σε ένα βίντεο γκέϊμ τότε μπορώ να πω ότι αναπαριστά αρκετά καλά την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού

μια πατάτα που βασιζόταν σε παιχνίδι είναι το
Street Fighter
http://www.youtube.com/watch?v=TK0ApydEvB0

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

04/03/2011, 15:22:55
quote:
μια πατάτα που βασιζόταν σε παιχνίδι είναι το
Street Fighter

προσπαθησε να ανταγωνιστει το Mortal Kombat (που εβγαλε καλες ταινιες) αλλα ματαια! αποτυχια... δεν βασιζεται καθολου στο παιχνιδι, μονο τα "ονοματα" και οι "παιχτες"....

08/03/2011, 09:59:23
quote:
δεν θα το έλεγα πατάτα, ένα μέτριο έργο είναι όπως και τα προηγούμενα αλλά αν σκεφτείς ότι βασίζεται σε ένα βίντεο γκέϊμ τότε μπορώ να πω ότι αναπαριστά αρκετά καλά την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού

Ε όχι, δεν πιστεύω πως ήταν μέτρια η ταινία , μέτριες ήταν οι προηγούμενες 3 ταινίες, η συγκεκριμένη κατ΄ εμέ ήταν πατάτα.
Δεν είχε τίποτα νέο να πει, ήταν ένα κενό από όλες τις απόψεις, δεν χρειαζόταν να γίνει ταινία κάτι τέτοιο, μάλιστα το τέλος ήταν χάλια, για να μην πω κάτι χειρότερο, ήθελε να αφήσει την προοπτική για νούμερο 5..??? για ποιόν λόγο?? Πραγματικά αισθάνθηκα πως έχασα τον χρόνο μου, κάτι που δεν αισθάνθηκα να συμβαίνει με τις προηγούμενες τρεις..

Φιλικά..

18/03/2011, 12:02:53
Χθες εκεί που νόμιζα ότι θα έβλεπα ένα διασκεδαστικό "Piranha", τελικά από λάθος είδα το Mega-Piranha λόγω μπερδέματος(είναι της ίδιας χρονολογίας!) και βιασύνης.
Το είχαμε φέρει βλέπετε σε στικάκι και εκ παραδρομής το βάλαμε να παίξει νομίζοντας ότι θα δούμε το γνωστό "Piranha" του 2010 που παίχτηκε στους κινηματογράφους.

Το αστείο ειναι ότι κάπου στη μέση της ταινίας άρχισα να υποψιάζομαι ότι "κάτι δεν πάει καλά" και ότι μάλλον βλέπουμε άλλα αντί άλλων. Αφού το επιβεβαίωσα το προχωρήσαμε προς το τέλος για να δούμε απλά τι θα γίνει αφού κανά 40 λεπτο που απέμενε δεν παλευόταν με τίποτα!

Οι λόγοι για τους οποίους ήταν άθλια? Πάρα πολλοί!

-Γελοίο και απλοϊκό σενάριο!
-Τρισάθλιες και βλακώδεις ερμηνείες!
-Ηθοποιοί της πλάκας!
-Ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος στη δράση και σε όλες τις σκηνές!
-Εντελώς ψεύτικα και μη πειστικά τερατάκια τα πιράνχα, σαν παιδικά παιχνίδια ένα πράγμα!

Ουσιαστικά το σενάριο έχει να κάνει μ'έναν αμερικανό πράκτορα που μαζί με μια ομάδα επιστημόνων προσπαθεί να βρει τρόπο να εξολοθρεύσει τα απειλητικά πιράνχα των υδάτων της Βενεζουέλας τα οποία λόγω γενετικών μεταλλάξεων γιγαντώνονται ολοένα και περισσότερο σε ρυθμό πολυβόλου!

Τα τρομερά και φοβερά πιράνχα γίνονται σαν αγελάδες, μερικά δε σαν ελέφαντες, τα βλέπουμε να κάνουν τεράστια άλματα έξω από το νερό, να κουτουλάνε πάνω σε κτίρια(!), να καταβροχθίζουν πλοία με την ευκολία που τρώμε ένα γιαούρτι και να τρώνε ελικόπτερα με άλματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Ευτυχώς που έγκαιρα κατάλαβα ότι πρόκειται περί περιπετειώδους κωμωδίας και την πήρα χαλαρά προσπαθώντας περισσότερο να διασκεδάσω παρά να βρω κάτι σοβαρό στην ταινία! Ομως ακόμα κι έτσι η ταινία δεν υποφέρεται ρε παιδί μου!

Εχει πάντως μια σκηνή μοναδική για τα δεδομένα του κινηματογράφου, που ανάλογη δεν πρέπει να υπάρχει σε ταινία!
Είναι μια σκηνή που ο πρωταγωνιστής βρίσκεται πεσμένος ανάσκελα και του επιτίθενται τα πιράνχα! Αυτός καταφέρνει να τα αντιμετωπίσει με μια μνημειώδη άσκηση γυμναστικής, "ποδήλατο" ανάσκελα με λίγα λόγια, ρίχνοντας απανωτές κλοτσιές στα πιράνχα που του ορμούν!

Εκεί πραγματικά δεν μπόρεσα να κρατηθώ από τα γέλια, χτυπιόμουν στην κυριολεξία! Ευτυχώς το έχουν ανεβάσει και στο Youtube και μπορείτε να το απολαύσετε κι εσείς εδώ!
http://www.youtube.com/watch?v=doeurIuvFGQ

Να και το trailer!
http://www.youtube.com/watch?v=pFhSogGnu4I

Είναι κατόρθωμα που στο IMDB ξεπέρασε κατά 0,3 μονάδες το εξίσου απαράδεκτο "Invasion of the blood farmers" που ανέφερα πιο πριν.
http://www.imdb.com/title/tt1587807/
http://www.imdb.com/title/tt0068746/

2,8 εναντίον 2,5 και το ντέρμπι συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον!

Πραγματικό χάλι!

Lost in Necropolis

La ville de la mort