- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Νομίζω ότι μια απλή επίσκεψη μέσω του προτινόμενου Link στην κεντρική ιστοσελίδα των αντεκβιστών πείθει ότι πρόκειται για παρακλάδι των ευαγγελιστών ή για κάτι που μοιάζει σε αυτούς. Βέβαια οι πληροφορίες που δίνει για την Αποκάλυψη μπορεί να μην έχουν τίποτε το αιρετικό, αλλά αυτό απαιτεί πολλή προσοχή. Το ίντερνετ γενικά είναι γεμάτο από θρησκευτικού τύπου ιστοσελίδες, πολλές από τις οποίες δεν αντιπροσωπεύουν την ορθόδοξη πίστη μας.
Δε χρειάζεται στην προσπάθειά μας να μάθουμε κάποια πράγματα να ξεφύγουμε από την πορεία μας. Όπως και να έχει επειδή είχα ξαναδεί το link και είχα αυτή την υποψία (σιγουριά για μένα) θέλησα να την μοιραστώ και μαζί σας. Ειδικός δεν είμαι αλλά θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να διακρίνω κάποια πράγματα.
quote:
1. κατα του Κυριου και κατα του χριστου αυτουΠοιός είναι ο Χριστός του θεού?
2. δωσω σοι εθνη την κληρονομιαν σου
Σε ποιόν δίνει ο Θεός τα έθνη σαν κληρονομιά?
Ψαλ 82
8 Ανάστα, Θεέ, κρίνον την γήν· διότι συ θέλεις κατακληρονομήσει πάντα τα έθνη.3. απορριψωμεν αφ`ημων τον ζυγον αυτων
Από ποιόν 'ζυγό' θέλουν να ελευθερωθούν τα έθνη και ΠΟΙΟΙ τους τον επιβάλουν?
Ο συγκεκριμένος ψαλμός είναι από τους πιο ξεκάθαρους Μεσσιανικούς ψαλμούς. Ας μην στερούμε δόξα από τον Παντοκράτορα.
Και για να διαλυθεί κάθε αμφιβολία περί του σε ποιόν αναφέρεται ο συγκεκριμένος ψαλμός (μιας και το αναμενόμενο θα είναι κάποιος να πει ότι κάθε ένας που επιλέγει ο Θεός είναι 'χριστός' από το Θεό και την κληρονομιά την δίνει και σε αυτούς τους ανθρώπους που επιλέγει κλπ), για να προλάβω δηλαδή πριν κάποιος εκτεθεί υποστηρίζοντας ότι μπορεί ο Ψαλμός 2 να αναφέρεται σε άλλον εκτός του Ιησού, αφήνω για άλλη μια φορά την Γραφή να μιλήσει από μόνη της.
Act 4:19 ὁ δὲ Πέτρος καὶ ᾿Ιωάννης ἀποκριθέντες πρὸς αὐτούς εἶπον...
...
Act 4:23 ᾿Απολυθέντες δὲ (ο Πέτρος και ο Ιωάννης) ἦλθον πρὸς τοὺς ἰδίους (λοιπoύς Αποστόλους) καὶ ἀπήγγειλαν ὅσα πρὸς αὐτοὺς οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ πρεσβύτεροι εἶπον.
Act 4:24 οἱ δὲ ἀκούσαντες ὁμοθυμαδὸν (όλοι μαζί οι Απόστολοι) ἦραν φωνὴν πρὸς τὸν Θεὸν καὶ εἶπον· Δέσποτα, σὺ ὁ ποιήσας τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν καὶ πάντα τὰ ἐν αὐτοῖς,
Act 4:25 ὁ διὰ στόματος Δαυΐδ παιδός σου εἰπών· ἱνατί ἐφρύαξαν ἔθνη καὶ λαοὶ ἐμελέτησαν κενά;
Act 4:26 παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ Χριστοῦ αὐτοῦ.
δεν νομίζω να υπάρχει καμία αμφιβολία για την μνημόνευση του Ψαλμού 2
Act 4:27 συνήχθησαν γὰρ ἐπ᾿ ἀληθείας ἐπὶ τὸν ἅγιον παῖδά σου ΙΗΣΟΥΝ, ὃν ἔχρισας, ῾Ηρῴδης τε καὶ Πόντιος Πιλᾶτος σὺν ἔθνεσι καὶ λαοῖς ᾿Ισραήλ,
Act 4:28 ποιῆσαι ὅσα ἡ χείρ σου καὶ ἡ βουλή σου προώρισεν γενέσθαι·
Αυτά είπαν οι Απόστολοι περί του "Χριστού" του ψαλμού 2. Και για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι μόνο η Γραφή εξηγεί την Γραφή και όχι η ανθρώπινη σύνεση.
Παρ 3
5 Έλπιζε επί Κύριον εξ όλης σου της καρδίας, και μη επιστηρίζεσαι εις την σύνεσίν σου·
6 εν πάσαις ταις οδοίς σου αυτόν γνώριζε, και αυτός θέλει διευθύνει τα διαβήματά σου.
Παρ 14
8 Η σοφία του φρονίμου είναι να γνωρίζη την οδόν αυτού· η δε μωρία των αφρόνων αποπλάνησις.
12 Υπάρχει οδός, ήτις φαίνεται ορθή εις τον άνθρωπον, αλλά τα τέλη αυτής φέρουσιν εις θάνατον.
Ελπίζω να πρόλαβα
με αγάπη
m
quote:
Όπως και να έχει επειδή είχα ξαναδεί το link και είχα αυτή την υποψία (σιγουριά για μένα) θέλησα να την μοιραστώ και μαζί σας. Ειδικός δεν είμαι αλλά θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να διακρίνω κάποια πράγματα.
ΑΜΗΝ!
Απλά προσπαθώ να βοηθήσω να διακρίνεις περισσότερα :-) Αν και αυτό μόνο ο Κύριος τελικά μπορεί να το επιτύχει.
με αγάπη εν Χριστώ
m
Edited by - menas on 22/06/2005 16:57:22
Μην ανοίγεις κουβέντες πολλές πολλές για άσχετα θέματα με αυτό που συζητάμε με άτομα που δεν γνωρίζεις
Είναι πολύ εύκολο να σε μπλέξει κάποιος με μια αίρεση ή να σου σπείρει στη ψυχή αμφιβολία όταν δεν έχεις εύκαιρη μια απάντηση
Είναι διαβασμένοι στις διαστρεβλώσεις τους
Φιλικά και με αγάπη συνανθρωπική
Καλά έκανες και το είπες ότι είναι αιρετική η σελίδα
Και γενικά να προσέχεις ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ μιας και ενώ εμείς συζητάμε για τη νέα εποχή και το φαινόμενο αυτό ,στην ουσία συντηρεί αυτή τη κατάσταση.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν
Πιστεύω εις ένα Θεό
Πατέρα Παντοκράτορα
Simboy απόλυτα σωστός