- Θέλετε να έχετε κι εσείς;; - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Σε μας απευθύνεσαι...μη μας προδίδεις...έπεσες...είναι μια στιγμή που όλοι περνάμε...
Δεν χρειάζεται όμως να καταστρέψουμε ό,τι όμορφο έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα...(συμφωνώ με τον Admin)
Απευθύνεσαι σε λίγους...λες..πιστε'υεις δε μπορούν να σε νοιώσουν....
Άσε μια εποχή να φύγει μακριά και σκύψε μύρισε το λουλούδι που μόλις ανθίζει...
Για όλα υπάρχει καιρος...για όλα υπάρχει χρόνος που δεν εκδηλώθηκε παρά μόνο σε ψυχές που ταξιδεύουν συν-στρατευμένες...περίμενε την ανατολή...
Επέτρεψέ της να σου αποκαλύψει τα μυστικά της...καλώς ήρθες αγαπημένη Destiny...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Το ότι μπορείς να ΔΕΙΣ ότι ΤΥΦΛΩΘΗΚΕΣ σημαίνει ότι μπορείς να ΔΕΙΣ το ΣΚΟΤΑΔΙ.
Μπορείσ να ΔΕΙΣ μεσα σε αυτό το ΣΚΟΤΑΔΙ το ΦΩΣ που κρύβεται και
μπορουν να το ΔΟΥΝ μόνο όσοι έχουν ΤΥΦΛΩΘΕΙ.
Αλλα τώρα μπορείς να ΔΕΙΣ άκομα αν και η ϊδια δεν μπορείς να διακρίνεις την Μορφή του Φωτός που ΚΡΥΒΕΤΑΙ.
ΚΑι όπως Βλέπεις και ΕΣΥ ότι ειναι όλα τα χρώματα του κόσμου Μαζί,
που περιμένουν να τα ΔΕΙΣ όπως Πραγματικα ΕΙΝΑΙ και όχι όπως ίσως τα έβλεπες.
Αφησε την ΨΥΧΗ σου να ΔΕΙ το ΜΟΝΟΠΑΤΙ.
Το ξέρω ότι αυτήν η ΣΙΩΠΗ είναι ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ.
ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ.
quote:Μία συμβουλή(εάν μου επιτρέπεις...):
Μην συγχέεις την φωνή της Καρδιάς με τα κύμματα και τους ανέμους των συναισθημάτων που το ένα δίνει τη θέση του στο άλλο σαν λεπτεπίλεπτες πεταλούδες που πηγαίνουν πάντα προς το φως.
Η Καρδιά είναι Πύρινη και είναι Αιώνια!
Καίει τα φτερά των Πεταλούδων αλλά είναι και ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει γι'αυτές.
Εξαιτίας της Καρδιάς του Φωτός έγιναν από "σκουλήκια" φτερωτές "ψυχές", και εξαιτίας του Φωτός είναι που χάνουν τα φτερά τους.Ποιος ξέρει όμως εάν, εκεί στην τελευταία αυτή "Θυσία" γίνεται και η ύστατη Μεταμόρφωση, η μετατροπή της Ψυχής σε Φως, που μπορεί να είναι η πραγματική της φύση;
Ευχαριστω πολυ... Θα το κρατησω αυτο οσο καιρο θα λειπω....
Μακαρι οταν επιστρεψω να εχει εξελιχθει το θεμα φιλοι μου![]()
Καλη μου ..ΜΙΑ..
Το ότι μπορείς να ΔΕΙΣ ότι ΤΥΦΛΩΘΗΚΕΣ σημαίνει ότι μπορείς να ΔΕΙΣ το ΣΚΟΤΑΔΙ.
Μπορείς να ΔΕΙΣ μεσα σε αυτό το ΣΚΟΤΑΔΙ το ΦΩΣ που κρύβεται και
μπορουν να το ΔΟΥΝ μόνο όσοι έχουν ΤΥΦΛΩΘΕΙ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δε θα πω Αντιο αλλα εις το Επανηδειν...
Να ειστε καλα... θα μου λειψετε
Γρηγορη.. με εκανες να χαμογελασω... Ευχαριστω...![]()

Σε κάποιους, σίγουρα, λείπεις...
rm
quote:
Αγαπητή Destiny, με συγχωρείς αλλά δεν γίνεται να κλειδωθεί αυτό το εξαιρετικό, ποιητικότατο και χρήσιμο για τόσους ανθρώπους θέμα. Δεν έχει κλείσει τον κύκλο του, δεν έχει "λερωθεί" με στείρες αντιπαραθέσεις... Νομίζω ότι έχει ακόμη να "δώσει" και πολύ "χώρο" για να εξελιχθεί!Μία συμβουλή(εάν μου επιτρέπεις...):
Μην συγχέεις την φωνή της Καρδιάς με τα κύμματα και τους ανέμους των συναισθημάτων που το ένα δίνει τη θέση του στο άλλο σαν λεπτεπίλεπτες πεταλούδες που πηγαίνουν πάντα προς το φως. Η Καρδιά είναι Πύρινη και είναι Αιώνια! Καίει τα φτερά των Πεταλούδων αλλά είναι και ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει γι'αυτές. Εξαιτίας της Καρδιάς του Φωτός έγιναν από "σκουλήκια" φτερωτές "ψυχές", και εξαιτίας του Φωτός είναι που χάνουν τα φτερά τους.
Ποιος ξέρει όμως εάν, εκεί στην τελευταία αυτή "Θυσία" γίνεται και η ύστατη Μεταμόρφωση, η μετατροπή της Ψυχής σε Φως, που μπορεί να είναι η πραγματική της φύση;
Κάθε μέρα και κάθε στιγμή μπορεί να είναι λουσμένη στο φως εάν η Ψυχή βρει την Πύρινη Καρδιά της, πέρα από τα εφήμερα, εκεί που τα Συναισθήματα βρίσκουν την πραγματική τους "Πατρίδα"(διάσταση).
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
τεινω να συμφωνησω εντελως με τον προλαλησαντα..
[-Η "ΦΩΝΗ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Ή ΤΟ ΜΥΑΛΟ ;]
-...λενε πως η πρωτη "σκεψη" ειναι παντα η σωστη...
(οχι αυτη που αποτυπωνεται στο χαρτι οπωσδηποτε...αλλα αυτη που ακουγεται ...εντος)
μετα ερχεται η λογικη...
...θα πω:Απο τοτε που ακουω τη φωνη της διαισθησης μου ολα στο συμπαν με επιβεβαιωνουν...αν κατι με κανει ν'αμφιβαλλω για τη φωνη μου...τοτε ολα συννωμοτουν εναντια μου...
ειρηνη

...the soul of the rose...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα,
μαλλον θα ειμαι πεζος,
αναμεσα στα ωραιοτατα ποιητικα σας 'ατια'
Κατ'αρχην, για μενα, ο Νους ειναι δεσποτης,
Πεφωτισμενος δεσποτης, ο Μεγας Ελεκτης.
Πρεπει , κατα την ρηση του Καζαντζακη,
να λευτερωθει η καρδια απο τον Νου,
για να ειμαστε ελευθεροι.
Η καρδια,η εικονα της ζωης και του
Θειου Ερωτα στο Υλικο Πεδιο
Τωρα, οσο αφορα την 'φωνη της ψυχης',
εγω την οριζω ως την συνειδηση μας.
Την φωνη που μας οριζει το ορθο και το λαθος
των ενεργειων μας.
Η Ψυχη φωναζει απο ερωτα ενωσης με το Μεγαλο,
το Φωτεινο, το Ωραιο, αυτο εχει αναγκη.
Απο αυτο το Απολυτο αποχωριστηκε
Συχνα ομως το Ωραιο, το Απολυτο, το ταυτιζουμε
με το προσωπο του αλλου, του διπλανου μας,
η του ερωτικου συντροφου μας συχνοτερα.
Μια ενωση μαζι του,ψυχη τε και σωματι,
συμφωνα με την περιγραφη του Πλατωνα μας
αγαλιαζει και μας καθιστα, μεσα στην
μεθυ του ερωτα, τυφλους.
Εδω ο Νους μας προσγειωνει
Αν ομως ο Αλλος αποτελει το ετερο ημισυ μας
... φτανουμε τα αστερια.
(Πλατων Συμποσιο)
LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT
Knight ΜΙΧΑΗΛ

Πολύ όμορφες οι ρομαντικές τοποθετήσεις σας!
Εγώ λέω-αφού σε όλες τις άλλες διαστάσεις με καλύψατε-να το φιλοσοφήσω λιγάκι.
Η φωνή της ψυχής ακούει και το μυαλό και την καρδιά.
Πιστεύω σε αυτό που είπε ο Ντεκάρτ,ότι ο εαυτός μας ολόκληρος ταυτίζεται με την ψυχή μας.
Εκείνο που χαρακτηρίζει κάθε γεγονός που εκδηλώνεται στην ψυχή μας είναι η συνείδηση που έχουμε γι'αυτό.
Ακόμη ο Πλάτωνας διέκρινε την ψυχή του ανθρώπου,σε 3 επίπεδα.
Στο ανώτατο που είναι το λογιστικό,στο κατώτατο που είναι το επιθυμητικό και στο θυμοειδές που βρίσκεται ανάμεσά τους.
Στο λογιστικό είναι η σκέψη,ο νους,ο εγκέφαλος.
Στο θυμοειδές οι πράξεις μας,οι βουλιτικές ενέργειές μας.
Και στο επιθυμητικό,τα ανεξέλεγκτα πάθη μας.Τα πάθη καρδιάς!
Παραπάνω έγραψα ότι η φωνή της ψυχής ακούει και το μυαλό και την καρδιά.
Αλλά μάλλον η καρδιά και το μυαλό ελέγχονται από την φωνή της ψυχής.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Αν είμαστε μόνο ύλη και πεθαίνοντας δεν μένει τίποτα?
Ποιος ο λόγος της ύπαρξής μας?
Μήπως είμαστε το πείραμα ή το παιχνίδι κάποιου?
quote:
Κι αν δεν υπάρχει ψυχή?
Αληθινά φίλε μου... το πιστεύεις αυτό?

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Δεν μπορώ να δεχτώ τις μασημένες απόψεις άλλων...
Προσπαθώ να βρω τη δική μου αλήθεια, αλλά έχω ελάχιστες ενδείξεις...
Υπέροχο δημιούργημα ο άνθρωπος! Κι όπου υπάρχει δημιούργημα θα πρέπει να υπάρχει και δημιουργός...
Αλλά, μήπως δεν είναι αρκετά γενναιόδωρος μαζί μας για να μας επιτρέψει να κοιτάξουμε κι από την άλλη πλευρά της κουρτίνας?
Εσύ τι πιστεύεις καλή μου φίλη?
Μπορούμε να το δούμε,να το αγγίξουμε ή να το νιώσουμε με κάποια από τις αισθήσεις μας.
Η ψυχή μας δεν έχει έκταση.Είναι αδύνατον να τη δούμε,να την αγγίξουμε
να τη γευτούμε ή να την μυρίσουμε.
Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ψυχή μέσα μας,διότι έχουμε συνείδηση των γεγονότων,των συναισθημάτων που εκδηλώνονται εσωτερικά.
quote:
Υπέροχο δημιούργημα ο άνθρωπος! Κι όπου υπάρχει δημιούργημα θα πρέπει να υπάρχει και δημιουργός...
Αλλά, μήπως δεν είναι αρκετά γενναιόδωρος μαζί μας για να μας επιτρέψει να κοιτάξουμε κι από την άλλη πλευρά της κουρτίνας?
Δεν είναι θέμα γενναιοδωρίας ή όχι του δημιουργού.
Είναι αναγκαιότητα.
Αν μας δινόταν η εξήγηση από το δημιουργό,1+1=2,τότε ποιος ο λόγος της
εσωτερικής αναζήτησης και η προσπάθεια που μας οδηγεί στο να βρούμε τα συμπεράσματά μας,να οδηγούμαστε ψηλότερα,να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από τις αναζητήσεις μας?
Αν και πιστεύω(δική μου άποψη)πως ήταν γενναιόδωρος.Διότι μας έδωσε τη δυνατότητα μέσα από προσπάθεια όμως και αγώνα,να δούμε και πίσω από τις κουρτίνες.
Αν ακόμα ξέραμε την εξήγηση με τη γέννησή μας,νομίζεις θα είμασταν θνητοί?Γιατί θα έπρεπε να ενσαρκωθούμε?
θα είχαμε τη γνώση.Δεν χρειαζόμασταν φθαρτή υλική υπόσταση.Δεν θα χρειαζόμασταν κορμί.Θα ήταν ένα δώρο χωρίς ουσία.Δώρο άδωρο.Στην αυτοκτονία θα φτάναμε εύκολα, για να απαλλαγούμε από αυτό.
Αλλά το έχουμε.Και έχουμε και τις κουρτίνες που πρέπει να προσπεράσουμε..
Σίγουρα υπάρχει μια εσωτερική φλόγα μέσα μας που δίνει ζωή και νόηση στην ανόργανη ύλη, αυτό που ονομάζουμε ψυχή, αλλά κανείς δεν μας λέει ότι επιζεί και μετά από το θάνατό μας!
Συμφωνώ μαζί σου πως αν ξέραμε, η ζωή θα ήταν πολύ διαφορετική! Όμως κι αυτή η παγερή σιωπή που έρχεται από το άπειρο, δεν σου φαίνεται εξαιρετικά αμείλικτη?
Πιστεύω πως η ύπαρξη ζωής στη γη είναι μέρος ενός μεγάλου Κοσμικού Σχεδίου! Ενα μεγάλο κοινωνιολογικό πείραμα ίσως...
Κάποιος μας παρακολουθεί σίγουρα! Το Σύμπαν είναι τόσο εξαιρετικό δημιούργημα που αποκλείεται να έχει γίνει τυχαία...
Ίσως να είμαστε ακόμα ανώριμοι για να μας αποκαλυφθεί το Μεγάλο Μυστήριο...
quote:
Κάποιος μας παρακολουθεί σίγουρα! Το Σύμπαν είναι τόσο εξαιρετικό δημιούργημα που αποκλείεται να έχει γίνει τυχαία...
Ποιος δεν το έχει νιώσει άραγε αυτό κάποια στιγμή στη ζωή του?
Σίγουρα φίλε μου,τίποτα δεν έγινε τυχαία.
Αλλά αυτός/ο κάποιος που μας παρακολουθεί ή μας δημιούργησε,είναι ένα ανώτερο ον,αφού μας έφτιαξε έτσι ώστε να είναι όλα σε τάξη.
Η αρμονία σώματος ψυχής.Εγώ νιώθω σαν να μας εμφύσησε λίγο από το δικό του πνεύμα μέσα μας.Το έκρυψε πολύ σοφά μέσα στην ψυχή μας!
Για το κοινωνιολογικό πείραμα που λες,μπορεί και να ισχύει δεν ξέρω,αν και η προσωπική μου πάντα άποψη,αν κοιτάξω βαθιά μέσα μου,δεν κλίνει προς αυτό το πείραμα.Διότι πιστεύω στην ύπαρξη της ψυχής.Πιστεύω πως πριν γεννηθούμε είχαμε την επίγνωσή της.Είχαμε τη γνώση που αυτή τη στιγμή αναζητούμε μέσα στη λήθη μας...
Ίσως να κολλάω σε φιλοσοφικές θεωρίες,ίσως ακόμα να έχω επηρρεαστεί από αυτές.Όμως αυτό το πείραμα που λες φαίνεται σε μένα παγερό και σκληρό.Κι όχι η σιωπή...
Πολυαγαπημένε μου φίλε,
Γι’ αυτό είσαι και μοναδικός!
Όσο για την δική μου άποψη, πρέπει να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Σε καμία περίπτωση (αν και προσπαθώ να μην είμαι απόλυτη σε τίποτα) δεν μπορώ να δεχτώ την μη-ύπαρξη της ψυχής!
Είναι κάτι που θα με καταρράκωνε γιατί εκτός του ότι έχω, όπως γνωρίζεις, προσωπικούς λόγους (τον χαμό της μητέρας μου), θα ήταν σαν να παραδεχόμουν το τέλος όλων μας, τουλάχιστον όπως μας βλέπω εγώ.... τώρα, σε λίγο... σε μερικά χρόνια...! Δεν νομίζω ότι είμαι έτοιμη να δεχτώ κάτι τέτοιο. Τώρα θα μου πεις «επειδή δεν είσαι εσύ έτοιμη καταδικάζεις κάτι»? Όχι! Είναι και τόσα «σημάδια» που έχω λάβει και συνεχίζω να παίρνω που δεν μπορώ να τα αγνοήσω! Φυσικά όλα αυτά ίσως απλά και μόνο να είναι στο μυαλό & την καρδιά μου, αλλά είναι κάτι που πρέπει να δείξω... πίστη.

* Ειρήνη *
Θέλω να πω δημόσια, πόσο τυχερός είμαι και πόσο όμορφα αισθάνομαι, που ένα κορίτσι ευαίσθητο, γλυκό, παράξενο, πολύπλοκο, μυστηριώδες και...στριμμένο, όπως εσύ, με τιμά με τη φιλία του...
Είμαι σίγουρος πως αν η ψυχή είχε πρόσωπο, θα είχε τη δική σου μορφή...
Κι αν η φιλία προϋποθέτει ψυχική επαφή, η δική μας φιλία είναι μια απόδειξη για την ύπαρξη της ψυχής...
quote:
Κι αν η φιλία προϋποθέτει ψυχική επαφή, η δική μας φιλία είναι μια απόδειξη για την ύπαρξη της ψυχής...
Η.... δεύτερη μεγάλη κουβέντα που λες μέσα σε λίγες ημέρες!! Και ‘γω πρέπει για άλλη μια φορά να το παραδεχτώ! ΦΤΟΥ!!! ![]()
![]()
quote:
και...στριμμένο, όπως εσύ, με τιμά με τη φιλία του...
Στριμμένη εγώ.... ΜΠΑΑΑΑΑΑΑ μην το ξαναπείς!!! σουτττττ Μην μας ακούσουν! ![]()
![]()
![]()
![]()

* Ειρήνη *
Ξέχασα καλό μου να σε συγχαρώ προηγουμένως για την καινούρια σου αμφίεση...
Είναι σαφώς πιο άνετη από τις προηγούμενες και πιο...αεράτη! Αλήθεια, το καλοκαίρι τι θα φορέσεις?
Ναι, Σαββατοκύριακο έρχεται, είπα να «ρίξω» επάνω μου κάτι πιο κατάλληλο! ![]()
Το καλοκαίρι??? Τόσο μακριά μιλάς? Που να δεις σύντομα κάτι ... συνολάκια που ράβω!! ![]()
![]()
![]()

* Ειρήνη *