- Σκύλος, ψυχές και πνεύματα! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αν κατάλαβα καλά, το θέμα έχει να κάνει με ζώα, αλλά και με τη σχέση τους με το αιθερικό πεδίο, πράγμα που μου θύμισε μια εμπειρία που είχα πριν λίγους μήνες με το δικό μου σκύλο(όταν χάσαμε τη θεία μου που έμενε στο σπίτι πάνω από μας). Μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα, αλλά θα την καταθέσω γιατί μου έκανε εντύπωση....:
'Ηταν κάποια στιγμή μες στη νύχτα, όταν με ξύπνησε ο σκύλος μου -που συνήθως κοιμάται στο δωμάτιό μου- με γρυλίσματα. Όταν άνοιξα τα μάτια μου να δω τι γίνεται, τον είδα στραμμένο προς τον τοίχο (κι όχι προς το παράθυρο, όπως κάνει συνήθως όταν μυρίζει κάτι απ' έξω) να κοιτά το κενό και να γρυλίζει σαν να έχει κάποιον ή κάτι μπροστά του. Εγώ πάγωσα, καθ'ότι τον έχω δει πολλές φορές να γρυλίζει και να δείχνει τα δόντια του σε καλεσμένους που δεν ξέρει ή δεν συμπαθεί, αλλά ποτέ στο απόλυτο κενό!! Κάποια στιγμή σταμάτησε και την έκανε απ΄το δωμάτιο με ελαφρά πηδηματάκια...(ωραίος φύλακας!!).
ΥΓ:Όσον αφορά στις συμπεριφορές των κατοικιδιων, θα συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα αφεντικά τους. Ο δικός μου όμως πρέπει να είναι η εξαίρεση, γιατί παρ'ότι όλα τα προηγούμενα σκυλάκια μας ήταν ήρεμα-και λίγο μαλθακά, πρέπει να ομολογήσω- αυτός μας βγήκε εντελώς ψυχοπαθής!!(Νευρικός, επιθετικός, και με απίστευτες εναλλαγές στη διάθεσή του).Ενδεχομένως η συμπεριφορά του να οφείλεται στη ράτσα...?? (βέλγικο λυκόσκυλο, τερβίρεν).
Φίλε inandabove,έχουν ακουστεί πολλά τέτοια περιστατικά σαν και το δικό σου.
Προσωπικά εγώ με τα δικά μου ζώα δεν παρατήρησα κάτι παράξενο.
Όμως δεν τα αποκλείω κιόλας.
Μπορεί να είναι απλές συμπτώσεις που εμείς οι άνθρωποι αργότερα δένουμε με κάποια άλλα γεγονότα.
Μπορεί,να ισχύει αυτό που έγραψε η amalia παραπάνω:
quote:
Και οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα έχουν την έκτη όπως και τις άλλες αισθήσεις. Στα ζώα διαφέρει αρκετά η έκφρασή της, γιατί δεν έχουν τον ανθρώπινο νου, ο οποίος εκλογικεύει σχεδόν τα πάντα κι έτσι κάνει τα μηνύματα της 6ης αίσθησης να φαίνονται σαν μακρυνές, αδύναμες και απροσδιόριστες φωνές. Οπως λέει και η Μπλαβάτσκυ στη φωνή της σιγής:
"Ο Νους είναι ο μεγάλος φονιάς του Πραγματικού"
Σε μένα δίνει μια εξήγηση.
Φίλη μου narya,δεν ξέρω αν παίρνουν τον χαρακτήρα μας,αλλά είμαι σίγουρη πως μας γνωρίζουν πολύ καλά.Ίσως όσο ούτε οι ίδιοι γνωρίζουμε τον εαυτό μας...
Έχω παρατηρήσει(όχι με τις γάτες)ομοιότητες εξωτερικές πάντα ,στα εξωτερικά χαρακτηριστικά δηλ.αφεντικών και σκύλων.
Ένας παπούλης που βαδίζει με μπαστουνάκι,και ο σκύλος του ακολουθεί με τον ίδιο ρυθμό,αργά.Πολλά τέτοια παραδείγματα.
Τώρα οι γάτες είναι άλλο πράγμα.
Η καθεμιά έχει τον δικό της χαρακτήρα.
Εγώ σε καλούπια δεν μπορώ να τις βάλω.
Και ούτε μπαίνουν.
Η δική μου δεν θα το πολυσκεφτεί να με γρατσουνίσει..
Μια άλλη που είχα(που ειλικρινά τα είχα χάσει εντελώς τότε,αφού κάποιες φορές αντιδρούσε και λειτουργούσε ως άνθρωπος)αποκοίμιζε τον γιο μου,κάθε βράδυ χαιδευοντάς τον μπορεί και για ώρες στο μάγουλο με το ποδαράκι της.
Μέχρι που ήταν σίγουρη ότι τον κοίμησε.Τότε απαλά κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι του.Δεν τον ενοχλούσε μέχρι το πρωί που τον περίμενε στην πόρτα,πριν φύγει για το νηπιαγωγείο.
Δεν ξέρω αν τα ζώα πιάνουν κάτι άλλο από αυτό που εμείς βλέπουμε.
Κάποια όμως έχουν παράξενες συμπεριφορές.
Και αυτό θα ήθελα να ψάξουμε λίγο.Τον χαρακτήρα των ζώων να το πω έτσι.
Σας έχει τύχει να μπορείτε να συννεοειθείτε άψογα με κάποιο ζώο?Να του λείπει μόνο ο λόγος,αλλά να βρίσκει τρόπους να σας δείξει τι χρειάζεται ή ακόμα και τί νιώθει?
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένη αν γίνετε
Αλλά και οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά.
'Αμα ξεχάσεις να του βάλεις νερό ας πούμε.
Τί θα κάνει?
Αντιδράσεις που να δείχνουν συναισθήματα.Αγάπη,θυμό,πείσμα.
Ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ:
Ο δικός μου γάτος,κάθε φορά που έψαχνε μέσα στο σπίτι το γιο μου,νιαούριζε κατά τέτοιο τρόπο,που νόμιζες ότι προφέρει το ονομά του.
Ήταν αστείο,και μαζί παράξενο.
Και το έκανε μόνο σε εκείνον!
Ειδικα οταν θελει να φαει ερχεται και μου τραβαει τα χερια και παει μπροστα στο ψυγειο και γαυγιζει.και πολλα αλλα παραδειγματα με την γλωσσα του σωματος γιατι δεν ξερουν πως αλλιως να μας πουν αυτο που θελουν!!!
Μέσα από αυτήν μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες τους κυρίως,και κάποιες φορές συναισθήματα.
Και να μια ερώτηση.
Υπάρχουν ζώα έξυπνα,εξυπνότερα,πάρα πολύ έξυπνα?
Και αυτό έχει να κάνει μόνο με το κατά πόσο εύκολα μαθαίνουν?
Ή και με τον διαφορετικό τρόπο που αντιδρούν από μόνα τους,χωρίς να εκπαιδευτούν?
quote:
Υπάρχουν ζώα έξυπνα,εξυπνότερα,πάρα πολύ έξυπνα?
Και αυτό έχει να κάνει μόνο με το κατά πόσο εύκολα μαθαίνουν?
Ή και με τον διαφορετικό τρόπο που αντιδρούν από μόνα τους,χωρίς να εκπαιδευτούν?
παρακαμπτοντας την κατα την γνωμη παραφιλογια και την ικανοτητα των ζωων να βλεπουν περα απο αυτα που βλεπει ο ανθρωπως ξαναγραφω διοτι η ερωτηση εμπιπτει στην αρμοδιοτητα μου και τις γνωσης μου.
Οχι δεν υπαρχει εξυπναδα στα ζωα με την ενοια που εχουμε εμεις
ουτε μετρησεις IQ ινινται ουτε τιποτα
Τα ζωα εχουν ενστικτα
Ενστικτο ειναι καποια γενετικη προδιαθεση που εχει ενα ειδος και ειναι συμαντικη για την επιβιωση του
αυτα τα ενστικτα (πχ αρπαγης,αναπαραγωγης, κυριαρχιας, επιθετικοτητας )θα βγουν οποσδοιποτε σε ενα αγριο σε ενα ημερο-κατοικιδιο πολλες φορες δεν εχουν την δυνατοτητα να βγουν .
Χρειαζοντα τα απαραιτητα ερεθισματα που οταν λοιπουν το ζωο
οδηγειται σε αλλοπροσαλη και ακατανοητη συμπεροφορα ενδεχομενα σε ψυχωση ,φοβιες κλπ....
ή υποκαταστατα (να τρωει και να σκωτωνει παντοφλες πχ0
Αν ο ιδιοκτητης ποιασει τα ενστικτα του ζωου του (τα καταλαβει ή απο καθαρη τυχη) τοτε το ζωο εκπαιδευεται πανευκολα διοτι αυτο που κανει ειναι κατι το φυσικο
αν δεν γινει αυτο τοτε εχουμε ενα ζωο που το θεωρουμε ηλιθιο..
Εμεις οι εκπαιδευτες ξεροντας τις ρατσες των σκυλων πχ μπορομε ευκολα να κατανοησουμε τα ενστικτα τους και να αναπτυξουμε καταληλα
Δεν υπαρχει εξυπναδα στα ζωα λοιπον οπως την ενουμε εμεις
τα ζωα δεν γνωριζουν το καλο και το κακο
αντιδρουν απο ενστικτο και απο εμπειριες
απο τοι περιβαλον και απο την εκπαιδευση
75-80% ενστικτο
20-25% εμπειριες η αποκτομενη συμπεριφορα
Ο σκυλος δεν μισει δεν αγαπαει
ως κοινωνικο ον εχει αναγκη αποδοχης απο μια αγελη
χωρις την αγελη ο θανατος ειναι κοντα και ο σκυλος το ξερει αυτο στα γονιδια του.
Στην αγρια φυση ο αρχηγος του π δεν θα ασχοληθει μαζι του και οταν το κανει θα ειναι υψιστη τιμη για αυτον..
το ιδιο και στο σπιτι μας
ειναι πολυ σπουδαιο για τον σκυλο να ασχολουμεστε μαζι του
τον ανεβαζει η αποδοχη που του δειχνουμε τον κανει να νιωθει σιγουρια ασφαλεια
... μετα θα προσπαθησει να μας παρει την θεση
αλλα αυτα τα ειπαμε
δεν ειμαστε ρατσιστες αυτοι ... ειναι γαυροι
Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.
Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.
Βασικη υπακοη και φυλαξη.
Το χασκει ως ρατσα εχει εξελιχτει(επιλεκτικη αναπαραγωγη ) με βαση τα ενστικτα του ως σκυλος εργασιας (τραβαει ελκυθρα)
Το ενστικτο αυτο εχει υπεραναπτυχθει
και οταν αναπτυσεις κατι το αναπτυσεις σε βαρος κατι άλλου και ζυγιαζεις το αποτελεσμα... του προιωντος.
Ετσι λοιπον το χασκει εχει αναπτυξει και "βγαζει" την ενεργητικοτητα του ...που ειναι μορφη κοινωνικης επιθετικοτητας(συναγωνισμος με αλλους σκυλους ) στο τρεξιμο
και επειδη εμεις δεν μπορουμε να παραβγουμε στο τρεξιμο με τα χασκει δεν μπορουμε να επιβληθουμε επανω τους και αρα να τα εκπαιδευσουμε.
Δεν ειναι λοιπον το σκυλι ηλιθιο ή λιγοτερο εξυπνο ειναι η επιλογη που εχει γινει απο τους δημιουργους της ρατσα του ετσι ωστε καποια ενστικτα να υπεραναπτυχθουν εις βαρος καποιων αλλων
και τα ενστικτα που αναπτυχθηκαν δεν ειναι εκπαιδευσιμα με κλασικες μεθοδους και συμφωνα με τι προσταζει η αγορα (σκυλος φυλακας κοινωνικος και σαλονατος) ειναι εκπαιδευσιμα στο να τραβουν φορτια και να συναγωνιζονται αλλα σκυλια διοτι στο μυαλο τους και στο DNA το να εισαι πρωτος σκυλος στην σειρα σημαινει οτι εχεις πολλες πιθανοτητες να ζευγαρωσεις...
Το οτι τα χασκει μπηκαν στην αγορα και αγοραζονται απο ιδιοκτητες εχει να κανει με τι οτι η ιδιοκτητες εντυπωσιαζοναται με την ομορφια του (μπλε ματια) γιατι δεν εχουν καποια συγκεκριμενη χρηση στο μυαλο τους του σκυλου που Θελουν.
Ιδια περιπτωση ακριβως σημβαινει με τα υπολοιπα μη εκπαιδευσιμα σκυλια...
Τα κυνηγοσκυλα πχ
Η επιλογη τους εγινε με βαση της επιδοσεις τους στο κυνηγι και κατοπιν διαχωριστικαν αναλογα με τα θυραματα που θελουμε να κυνηγουν
αυτη η επιλογη ειχε ως αποτελεσμα να υπαναχωρησουν ενστικτα οπως της φυλαξης του χωρου της κυριαρχιας κα. (χωρις ομως να χαθουν τελειως)
Οα τα σκυλια εκπαιδευονται με βαση τα ενστικτα τους
και ολα τα σκυλια αναπαραγωνται επιλεκτικα για συγκεκριμενα ενστικτα και αν προσπαθησεις να μαθεις σε ενα κολει να κυνηγα λαγους θα σπασεις τα μουτρα σου με το αποτελεσμα (θα τους κυνηγα αλλα δεν θα τους πιανει)
αντιστοιχα δεν μπορεις να μαθεις σε ενα πανιελ μπρετον υπακοη
διοτι το σκυλι αυτο δεν εχει την αναγκη της αποδοχης και του να ειναι "καλο παιδι" στον μπαμπα του.
quote:
Ο σκυλος δεν μισει δεν αγαπαει
Απογοητευτικό αυτό για μένα..
Κοιτώντας τα,νόμιζα πως έβλεπα συναισθήματα.
Δυστυχώς δεν μπορώ(δεν θέλω ίσως?) να το δω έτσι.Μάλλον είμαι αρκετά ευαίσθητη...
Ανθρωπομορφισμός και πάλι?![]()
![]()
![]()
Ο καθένας μπορεί να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του
Τι να κανουμε και εμεις οι εκπαιδευτες....;
κλεφτες θα γινουμε;;; ![]()
![]()
Σίγουρα εκφράστηκαν απόψεις.
Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν τις σέβομαι τουλάχιστον, ή μήπως έδειξα να φιμώνω εδώ μέσα κανέναν?
Μη βιαζεσαι λοιπόν να κρίνεις ,γιατί η αγάπη μου για τα σκυλάκια είναι μεγάλη μεν..έχει και όρια όταν χρειάζεται.
Φίλε drumx.Για αγάπη μίλησα όχι για έρωτα και παραλογισμό.
Προς τι λοιπόν οι αναφορές σου στα πουλοβεράκια και οτιδήποτε άλλο σε -άκια?
Για απλή,αγάπη προς τα ζώα ,το ξαναλέω!
Και για να συννενοηθούμε:
Περισυλλέγω αδέσποτα,τα φροντίζω,τα κάνω στειρώσεις και εμβολιασμούς,τους βρίσκω οικογένειες.
Νομίζω το ξεκαθάρισα.
Δεν ξέρω βέβαια το πως το βλέπετε εσείς που έχετε και κάποιο όφελος από όλα αυτά,αφού είναι και το επάγγελμά σας.
Εμείς που έχουμε κάποιο όφελος δεν σημαίνει πως δεν αγαπάμε τα ζώα...
Εγώ προσωπικά δεν κάνω εμπόριο..δηλαδή δεν βάζω συνέχεια το σκύλο μου να γεννάει για να έχω όφελος..
Όσο για τα αδέσποτα έχω αναφέρει σε κάποιο άλλο post μου μια σελίδα για εθελοντισμό στη βοήθεια των αδέσποτων..Ρίξε μια ματιά
Προσπαθώ να στείλω ένα post εδώ και 2 ημέρες. Εχθές τα πράγματα χειροτέρεψαν η σελίδα δεν μου άνοιγε καθόλου. Είχατε κι εσείς τέτοια προβλήματα;
Πιστεύω ότι όλοι όσοι είμαστε σε αυτό το θέμα, αγαπάμε τα ζωάκια και όχι μόνο τα δικά μας. Επίσης από ότι έχω καταλάβει δεν έχουμε ένα ζωάκι ράτσας μόνο και μόνο για να κάνουμε επίδειξη. Τώρα το πώς ο καθένας αγαπάει το ζωάκι του και τι θέλει να "φαντάζεται" ότι αισθάνεται αυτό για εκείνον είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Ο άντρας μου κι εγώ ας πούμε θέλουμε να φανταζόμαστε ότι είμαστε "ο μπαμπάς του κι η μαμά του" κι όχι τα αφεντικά του. Δεν ενοχλούμε κανέναν, ούτε σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι το γατούλι μας είναι πραγματικά το "παιδί" μας. Ψυχολογικά όμως επειδή το έχουμε βρει και το έχουμε μεγαλώσει από μωράκι και συμμετέχει σε ότι γίνεται στο σπίτι, θεωρώ τον ευατό μου λίγο σαν "μαμά".
Να είστε ελεύθεροι φίλοι μου να αισθάνεστε και να εκφράζεστε όπως νιώθετε στα ζωάκια σας, το σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο τους θα σας το ανταποδώσουν
.