- Mydoom, ο μεγαλύτερος ιός όλων των εποχών - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
"Mydoom, ο μεγαλύτερος ιός όλων των εποχών ( 29/1/2004 1:20:00 πμ )
Ο Mydoom γίνεται ο μεγαλύτερος ιός ηλεκτρονικών υπολογιστών όλων των εποχών λόγω της ταχύτατης και εκτεταμένης διάδοσής του, καθώς από τη Δευτέρα έχει ήδη μολύνει περισσότερα από 100 εκατομμύρια e-mail, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία πληροφορικής ασφάλειας F-Secure. Ο Mydoom, ο οποίος μεταδίδεται μέσω των e-mail με τη μορφή επισυναπτόμενου εγγράφου, καθώς και μέσω του προγράμματος Kazaa, προβλέπεται να ξεπεράσει τον ιό Sobig.F, σύμφωνα με την F-Secure, μια εταιρεία εγκατεστημένη στη Φιλανδία. ''Αν δούμε την ποσότητα των e-mail, ο Mydoom έχει ξεπεράσει τον Sobig.F και πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη επίθεση ιού που έχουμε ποτέ γνωρίσει'', δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίκο Ιπόενεν, υπεύθυνος έρευνας κατά των ιών στην F-Secure. Από τη Δευτέρα ''δημιούργησε σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 100 εκατομμύρια μολυσμένα e-mail'' και, με την ταχύτητα αυτή, θα ''ξεπεράσει'' τον Sobig.F, ο οποίος είχε δημιουργήσει 300 εκατομμύρια μολυσμένα e-mail κατά την πρώτη εβδομάδα του, πρόσθεσε. Ο ιός αυτός, ο οποίος ονομάσθηκε Mydoom ή Novarg, είναι τύπου ''σκουλήκι'', δηλαδή διαδίδεται αυτόματα μέσω των διευθύνσεων που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια τα οποία προσβάλλει. Διαδίδεται επίσης μέσω της υπηρεσίας Kazaa, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν δωρεάν παιγνίδια, μουσική και ταινίες. Εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ευρώπης), δηλαδή σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ και ο Καναδάς εργάζονταν ακόμη. Κατά συνέπεια προκάλεσε τις περισσότερες ζημιές στη Βόρεια Αμερική, ενώ οι τεχνικοί στον υπόλοιπο κόσμο είχαν το χρόνο να φτιάξουν προγράμματα για την αντιμετώπισή του πριν από την Τρίτη, εξήγησε ο Ιπόενεν. Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα είχαν προσβληθεί από τον ιό 400.000 ως 500.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σ' όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε έρευνα."
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
quote:
Date: Thu, 29 Jan 2004 00:30:36 +0200
From: <postmaster@mx.koc.net>
[ Add to Address Book | Block Address | Report as Spam ]
To: <atma_jnani@......com>
Subject: Delivery Status Notification (Failure)
This is an automatically generated Delivery Status Notification.Delivery to the following recipients failed.
Forwarded Message:
Forwarded Message:
The message contains Unicode characters and has been sent as a binary attachment.
Attachment: InterScan_SafeStamp.txt (0 KB) [ Download ]
****** Message from InterScan E-Mail VirusWall NT ******** WARNING! Attached file document.zip contains:
WORM_MIMAIL.R virus in compressed file document.scr
It has been deleted.
***************** End of message ***************
quote:
Message is not flagged. [ Flag for Follow Up ]Date: Thu, 29 Jan 2004 09:53:38 +0200
From: <oktay@eleks.com.tr>
[ Add to Address Book | Block Address | Report as Spam | This is not Bulk Mail ]
To: <atma_jnani@......com>
Subject: ERROR
The message contains Unicode characters and has been sent as a binary attachment.
Attachment: wajm.zip (30 KB) [ Download ]
μολις μ'εσωσες...(παλι)![]()
![]()

...the soul of the rose...

Δεν είμαι εσωτεριστής
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Κοιτάξτε και εδώ: /forums/topic.asp?TOPIC_ID=1902
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
quote:
Eυχαριστούμε μητέρα!
Τεχνικώς και ηθικώς δύσκολο! Ο Thoth είναι θείος μου.Ο Πλάτωνας είναι μπαμπάς μου.(Μαμά ακόμα δε βρήκα)
.
Ε ρε γλέντια,αυτό θα πει "είμαι από τζάκι!" ![]()
Aπάντηση στα τεχνικά θα σου δώσω το forum των τεχνικών θεμάτων!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Edited by - Darkangel_78 on 30/01/2004 17:22:30
Το μονο που με ανησυχει ειναι οτι μπαινω kazaa...
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
quote:ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ
μολις μ'εσωσες...(παλι)
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
αν συμφωνησουν κι αλλοι
τοτε ισως παψει
να ειναι υπερβολη
καλε μου...
(αν παλι σκεφτω τη θυελλωδη μερα μου που περασε...θα πω υπαρχουν και χειροτερα..)
Atmashaktih....

Ναι, κάποιοι που τα άνοιξαν δεν έπαθαν τίποτα.
Το kazaa το κατέβασα πριν από ένα μήνα.Μαζί μ'αυτό΄<πήρα> μάλλον κι ένα αρχείο(λέω μάλλον κρατώντας μια επιφύλαξη, αν και δεν έχω κάνει άλλα downloads).Αυτό το αρχείο λοιπόν έκοβε την υπάρχουσα σύνδεση στο ίντερνετ, και έκανε αυτόματα μια άλλη.Συνήθως προγραμμάτιζα ποια τραγούδια θέλω να κατέβουν και έφευγα από τον υπολογιστή.Ώσπου μια μέρα αντιλήφθηκα τυχαία τί γινόταν...
(Περιμένω τον λογαριασμό του ΟΤΕ...
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΜΥ DOOM
ΘΕΜΑ
"test",
"hi",
"hello",
"server report",
"status",
"error",
"mail delivery system",
"mail transaction failed",
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
"document",
"readme",
"doc",
"text",
"file",
"data",
"test",
"message",
"body",
ΑΚΡΟΝΥΜΙΑ ΦΑΚΕΛΩΝ
.pif
.scr
.exe
.cmd
.bat
.zip
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΕΜΑΙΛ.
ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ:
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ MYDOOM.B ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MICROSOFT ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
quote:
A virus was found in an Email message you sent.
This Email scanner intercepted it and stopped the entire message
reaching its destination.The virus was reported to be:
the W32/Mydoom@MM (ED) virus !!!
Please update your virus scanner or contact your IT support
personnel as soon as possible as you have a virus on your system.
Your message was sent with the following envelope:
quote:
MAIL FROM: d....@tee.gr
RCPT TO: x.....@internet.gr... and with the following headers:
---
MAILFROM: d....@tee.gr
Received: from unknown (HELO tee.gr) ([62.38.236.32])
(envelope-sender <d.....@tee.gr>)
by 0 (qmail-ldap-1.03) with SMTP
for <x.....@internet.gr>; 28 Jan 2004 10:23:00 -0000
From: d.....@tee.gr
To: x.....@internet.gr
Subject: Status
Date: Wed, 28 Jan 2004 12:22:45 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_NextPart_000_0007_BB6D5F0E.AE857ACB"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Χαμός...
quote:
A virus was found in an Email message you sent.
Ωχ!...
Τώρα το πρόσεξα.
Δλδ εγώ έχω τον ιό και τον σκορπάω;
quote:
Αριθμός δελτίου: 17 Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2004Οι Αυστραλοί ήταν οι πρώτοι που δέχτηκαν τον πρώτο επικίνδυνο ιό των ηλεκτρονικών υπολογιστών για το 2004.
Ο ιός "σκoυλήκι" (WORM_MYDOOM. Α)έχει ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα στο διαδίκτυο, αφού αναπαράγεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω των Windows της Microsoft.
Η ενεργοποίηση του ιού γίνεται με το άνοιγμα e-mails που έχουν τίτλο Hi,hello,test,status και προκαλεί υπερφόρτωση στο πρόγραμμα των e-mails.
Ο παράξενος αυτός επισκέπτης υποτίθεται ότι έχει ημερομηνία λήξης την 12 Φεβρουαρίου, αλλά όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί: "παραλλαγές του ιού μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα οποιαδήποτε ημερομηνία".
Αυτό το σκουλήκι τρέχει στα παράθυρα 95,98,NT,2000 και XP.
Οι χρήστες του διαδικτύου λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα πλέον αναβαθμισμένα αντιβιοτικά (antivirus) και φυσικά να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα με την ένδειξη Hi,hello,test,status.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Πραγματικά είναι ένας απο τους καταστροφικότερους μέχρι τώρα.

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Κάτω Πάυλας
Edited by - _ on 02/02/2004 03:25:48
mail delivery subsystem
Χρησιμοποιώ το yahoo και μου ήρθε σαν ενοχλητική αλληλογραφία.
Από το kazza πως κολλάει κάποιος; Με ένα κατέβασμα mp3 ας πούμε;
Κάνει ζημιά στο pc ή στα αρχεία;
Logical
quote:
ήμουν ήδη ενημερωμένος για τον τρόπο που δρά ο συγκεκριμένος ιός επειδή παίρνω newsletters με όλους τους καινούργιους ιούς κάθε 3 μέρες.
Μήπως μπορείς reptilesalonica να μου πεις απο ποιο site παίρνεις newsletter για ιούς; Θα ήθελα να εγγραφώ και εγώ!!