ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θεός! Ποιός από όλους? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Θεός! Ποιός από όλους? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

simori78 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
evgeniosΜέλος
15/10/2004, 12:58:32
Καπνίζω. Υποννοείς πως είμαι ψυχολογικά άρρωστος; Ή μου το λες κατάμουτρα; Εντάξει, δικαίωμα σου είναι, πες το μου. Εξάλλου, εμένα δεν με ξέρεις. Αλήθεια, θα μπορούσες να το πεις στον πατέρα σου, στην μητέρα σου, στον αδερφό σου, στην αδερφή σου, στην γυναίκα σου, στα παιδιά σου, στους καλύτερούς σου φίλους; Θα μπορούσες να τους προσβάλεις με τέτοιον τρόπο μόνο και μόνο επειδή θέλεις το καλό τους;
Εκείνο που έχω παρατηρήσει είναι πως οι μη καπνιστές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Τους ανεκτικούς, εκείνους δηλαδή που ανέχονται τους καπνιστές ή φέρονται γενικά με ευγένεια (Στο στυλ: "Παρακαλώ, μπορείτε να σβήσετε το τσιγάρο σας;" ή "Παρακαλώ, μπορείτε να φυσάτε τον καπνό σας προς την αντίθετη μεριά;") και στους αντικαπνιστές. Ε εκεί είναι που τα βλέπεις όλα.
Και θα ξεκινήσω από το κράτος... "Το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει" λένε τα πακέτα. Ένα παιδί που το βλέπει αυτό στο πακέτο του πατέρα του, τί να νιώθει άραγε;
"Το κάπνισμα είναι βλακεία! Καις τα λεφτά σου ηλίθιε!" μπορεί να φωνάξει κάποιος άνθρωπος σε κάποιον άλλο. Τι νιώθει άραγε ο δέκτης αυτού του μηνύματος; Νομίζω πως η περίπτωση του πομπού είναι πιο ενδιαφέρουσα από ψυχολογικής απόψεως...
Γιατί τέτοιο μίσος για τους καπνιστές; Γιατί τους καταδιώκουμε; Τουλάχιστον, ας τους αφήσουμε να απολαύσουν αυτό που κάνουν. Ας μην τους κάνουμε παραπάνω κακό.
Προσωπικά, δεν συμφωνώ με το τσιγάρο αλλά με άλλους τρόπους καπνίσματος. Για παράδειγμα, καπνίζω ναργιλέ όταν τύχει να πάω σε κάποιο μαγαζί με την παρέα μου. Καπνίζω πίπα όταν θέλω να συγκεντρωθώ (είναι και λιγότερο βλαβερή). Καπνίζω πούρο όταν τύχει να είμαι με τους φίλους μου και θέλουμε να κάνουμε την πλάκα μας.
Δεν καπνίζω όμως τσιγάρο, απλά γιατί δεν μου αρέσει. Όταν όμως βλέπω κάποιον να καπνίζει, δεν του λέω κατά μουτρα "Είσαι ηλίθιος και ψυχολογικά άρρωστος." Μάλλον για λόγους ευγένειας, ανθρωπιάς και σεβασμού στην προσωπικότητα του άλλου.
Φιλικά
Ευγένιος

steelspringΜέλος
28/10/2003, 04:31:59

Τί είναι ο Τοξότης;
Πέρα απο μιά αμυδρή φιγούρα που τεντώνει ένα τόξο και εξαπολύει ένα βέλος , τί μπορούμε να σκεφτούμε γι`αυτόν;
Παιδί ποιού Θεού;
Θεός ο ίδιος;
Όσοι απο μάς πίσω απο αυτή την παρεξηγημένη ίσως μορφή βλέπουμε και κάτι άλλο πέρα απο έναν φονιά , ή άσπλαχνο κυνηγό , άς αφήσουμε το μυαλό μας χαλαρό και ξεκούραστο να ξεδιπλώσει αυτή την Θεική
και μοναχική μορφή.
Η Μυθολογία μας είναι γεμάτη απο γοητευτικές και πανέμορφες αναφορές .Ας κάνουμε μια απόπειρα προσέγγισης.

ΑαρώνΝέο Μέλος
28/10/2003, 18:40:12
Καλε μου φιλε ανοιξες ενα καλο θεμα αλλα νομιζω οτι ταιριαζει καλυτερα στο φορουμ τα αστρα.Παρολα αυτα ο τοξοτης συμβολιζειτην κατωτερη φυση του ανθρωπου την ζωωδη συνδυασμενη με την ανωτερη φυση της αρετης και δικαιοσυνης.Επισης συμβολιζει την διαμαχη μεταξυ των αντιθετων.Ειναι ενα ον που αναπτυχθηκε περα απο την ζωωδη φυση του,ξεπερασε τις σωματικες του επιθυμιες και εστρεψε την συνειδητοτητα του προς τον υψηλο στοχο.
Ας μην ξεχναμε τον κενταυρο Χειρων που ηταν δασκαλος του Αχιλεα και αντιπροσωπευε την σοφια.

steelspringΜέλος
28/10/2003, 20:44:07
Δέν θα ήθελα το θέμα να σχετιστεί με το Ζώδιο.
Αλλά Φίλε Ααρών με τα όσα σωστά κατα τη γνώμη μου είπες , ποιός είναι ο υψηλός στόχος , και ποιός ο ρόλος του τοξότη σ`αυτόν;

ΑαρώνΝέο Μέλος
29/10/2003, 09:15:26
Με συγχωρεις.Νομιζα οτι ηθελες να αναφερθουμε στον τοξοτη ως ζωδιο.Παρολα αυτα ο υψηλος στοχος που σημαδευει με το τοξο τεντωμενο και το βελος να κοιτα ψηλα στις 45 μοιρες(οχι τυχαιο νουμερο,45+45=90=9+0=9)ειναι φυσικα η πνευματικοτητα που διεκδικει να κανει κτημα του.

Φιλε steelspring σε τι αλλο θα ηθελες να αναφερθουμε οσον αφορα τον τοξοτη?

30/10/2003, 02:13:18
Δε μπορώ να συνεισφέρω στην ενδιαφέρουσα κουβέντα αλλά ως Τοξότης σας λέω πως είστε σε καλό δρόμο...
Συνεχίστε έτσι.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

30/10/2003, 05:40:26
quote:

Τί είναι ο Τοξότης;
Πέρα απο μιά αμυδρή φιγούρα που τεντώνει ένα τόξο και εξαπολύει ένα βέλος , τί μπορούμε να σκεφτούμε γι`αυτόν;
Παιδί ποιού Θεού;
Θεός ο ίδιος;
Όσοι απο μάς πίσω απο αυτή την παρεξηγημένη ίσως μορφή βλέπουμε και κάτι άλλο πέρα απο έναν φονιά , ή άσπλαχνο κυνηγό , άς αφήσουμε το μυαλό μας χαλαρό και ξεκούραστο να ξεδιπλώσει αυτή την Θεική
και μοναχική μορφή.
Η Μυθολογία μας είναι γεμάτη απο γοητευτικές και πανέμορφες αναφορές .Ας κάνουμε μια απόπειρα προσέγγισης.

"τί μπορούμε να σκεφτούμε γι`αυτόν;"

τι να σκεφτουμε;;;;
και γιατι "να μην διαισθανθουμε τι θα μπορουσε να σημαινει;"
το μονο που μπορουμε να "κανουμε" ειναι να δουμε τι ακριβως συμβολιζει ο τοξοτης μυθολογικα+ζωδιακα.
αυτο επιφερει και τις απαντησεις γαι το τι ακριβως ειναι ενας τοξοτης.
πως αλλιως φιλε μου θα αποσυμβολισεις τον τοξοτη;;
μεσα απο τους μυθους αλλα και μεσα απο την αστρολογια.

αν παρεις μοναχα το ενα σκελος εχεις τη μιση αληθεια.
εκτος κι αν εννοεις οτι γνωριζεις ηδη και παμε παρακατω.

an expl.n.tion pleazzzz!

οποτε και ο τιτλος γινεται "αποσυμβολισμος των μυθων του τοξοτη"

Οι τοξοτες δεν ειναι ολοι ιδιοι...
οπως και ο μυθοι ειναι παραπανω απο ενας.

η αρτεμις
πεζη..
οι αμαζονες
οι τοξοτες
....εφιπποι

κενταυρος...
μονιμα πανω σε α-λογο ο κορμος του...

οι τοξοτες ειναι οι μεσολαβητες που χρησιμοποιει το φως στην εστια του για να μεταφερθει στο στοχο του.
θεωρω οτι ενας τοξοτης ειναι παντα ευστοχος /ετσι ειναι ο τοξοτης!
το γεγονος ομως της εκτοξευσης του βελους ειναι μαλλον αποφαση αλλουνου....(ο χρονος-παραδειγμα)
αρα λειτουργει οπως τους πολεμιστες...με εναν "αρχηγο και εναν σκοπο".....
ωωωω!

"Παιδί ποιού Θεού; τι;

"θεος ο ιδιος";; dont't think so,dear..

(ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΩ!+να εισαι σιγουρος οτι αν θελω... "μπορω")

καλημερα!

30/10/2003, 06:32:14
quote:
κενταυρος...
μονιμα πανω σε α-λογο ο κορμος του...

...Το άλογο αντιπροσωπεύει το θάρρος και την κομψότητα...
...
Το ευμετάβολο άλογο θα επιταχύνει τους σφυγμούς μας και θα φέρει την ένταση και την πίεση στην καθημερινή μας ζωή...
...
Tα άλογα χαρακτηρίζονται απο την ενεργητικότητα και την υπερηφάνεια αλλά και ευαισθησία του χαρακτήρα τους...
...

'
'
quote:
Οι τοξοτες δεν ειναι ολοι ιδιοι...
οπως και ο μυθοι ειναι παραπανω απο ενας.

...Υπήρχε όμως και μια δεύτερη φυλή Κενταύρων, οι οποίοι κατάγονταν κατευθείαν από τους Ολύμπιους θεούς. Οι Κένταυροι αυτοί ήταν πρόσχαροι, δίκαιοι, γεμάτοι γνώσεις, σοφία και αρετή. Φίλοι, σύμμαχοι, προστάτες, σύμβουλοι και δάσκαλοι των ανθρώπων. Κύριοι εκπρόσωποί τους ήταν: ο Χείρωνας, γιος του Κρόνου και της νύμφης Φιλύρας, και ο Φόλος, γιος του Σιληνού και της νύμφης Μελίας...
'
'
quote:
"Παιδί ποιού Θεού; τι; "θεος ο ιδιος";; dont't think so,dear..

Και όμως dear, Οι Κένταυροι ήταν θεότητες της Ελληνικής μυθολογίας...

Καλημέρα

~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 30/10/2003 07:00:34

31/10/2003, 02:14:51
quote:

(ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΩ!+να εισαι σιγουρος οτι αν θελω... "μπορω")

...Να'σαι καλα ερπετουλη..-...να κανω "λαθη" +συ να με συμπληρωνεις...-

το α-λογο το εχουμε αναλυσει παλιοτερα (θα επιστρεψω οταν -κι αν-το βρω...)

καλημερα!

υγ...

quote:
Δε μπορώ να συνεισφέρω στην ενδιαφέρουσα κουβέντα αλλά ως Τοξότης σας λέω πως είστε σε καλό δρόμο...
τελικα ειδες!μια χαρα "τα καταφερες" ..
τι σου ειναι βρε παιδι μου "ο στοχος"/αν εχεις τοξο εννοω ...

Edited by - ΑΤΜΑ on 31/10/2003 02:21:25

steelspringΜέλος
31/10/2003, 02:56:39
Ο ικανότερος τοξότης που υπήρξε ποτέ μεταξύ θνητών και αθανάτων ήταν ο Ζεύς. Η τοξευτική τέχνη που εφαρμοζόταν είτε για τον πόλεμο είτε για το κυνήγι, είτε για την ψυχαγωγία/διαγωνισμό, ήταν αφιερωμένη στον Δία. Ο μεγάλος αυτός πατέρας βλέπουμε να χαρίζει ένα τόξο στον Ηρακλή το ημίθεο. Ο Ηρακλής με τη σειρά του χαρίζει το τόξο αυτό στον Φιλοκτήτη.
Αρχίζοντας έτσι θέλω να παρατηρήσω πως αυτο το τόξο αυτό το "κάτι" είναι το κάτι που περνάει σταδιακά απο τα χέρια του Θεού , στα χέρια του θνητού ανθρώπου .
Στον μύθο παρατηρούμε γεγονότα που είναι συνυφασμένα με την απόδοση δικαιοσύνης και πίσω απ`αυτά να υπάρχει ένας αλάθητος τοξότης.
Ανοίγεται λοιπόν έτσι μπροστά μας ένας ιδιαίτερος κόσμος , μια ιδιαίτερη ιδιότητα , ένας ρόλος που έχει επάνω του μιά μοναδική ευθύνη .
Μπορούμε να σκεφτούμε , να διαισθανθούμε , να υποθέσουμε , και οκαθένας να τοποθετηθεί όπως αυτός πιστεύει .

ΥΓ
Οι Κένταυροι ήταν είτε παιδιά είτε ευνοούμενοι του Διός και είχαν τεράστιες ικανότητες και μεγάλη σοφία. Παραδόξως όμως ατελή ή μάλλον πλασμένα για έναν άλλο κόσμο παρόλη την Θεικότητα της ύπαρξής τους, καί συμφωνώ με την τοποθέτηση του Φίλου Ααρών.
Οπωσδήποτε όμως ήταν και δεινότατοι τοξότες κάτι που το όφειλαν προφανώς στον πατέρα τους.

31/10/2003, 06:16:31
quote:
...Να'σαι καλα ερπετουλη..-...να κανω "λαθη" +συ να με συμπληρωνεις...-

...
Οχι μωρέ, απλά θύμωσε ο Ζεύς και έστειλε εμένα γιατί είχε δουλειές
'
quote:
τελικα ειδες!μια χαρα "τα καταφερες" ..
τι σου ειναι βρε παιδι μου "ο στοχος"/αν εχεις τοξο εννοω ...

Αφού το ξέρεις καλύτερα απο μένα...αν τον κεντρίσεις λίγο τον Τοξοτάκο, κάνει θάματα (και πράματα).
Είναι ικανός να φέρει τα...πάνω κάτω

~Γρηγόρης~

ΑαρώνΝέο Μέλος
31/10/2003, 16:01:04
Φιλε steelspring λες
quote:
Αρχίζοντας έτσι θέλω να παρατηρήσω πως αυτο το τόξο αυτό το "κάτι" είναι το κάτι που περνάει σταδιακά απο τα χέρια του Θεού , στα χέρια του θνητού ανθρώπου .
Στον μύθο παρατηρούμε γεγονότα που είναι συνυφασμένα με την απόδοση δικαιοσύνης και πίσω απ`αυτά να υπάρχει ένας αλάθητος τοξότης

Μηπως εννοεις οτι το τοξο με τα βελη συμβολιζουν την γνωση?Αν καποιος κατεχει την γνωση νιωθει την αναγκη να την μεταδωσει.Η γνωση ειναι σαν την εγκυμοσυνη.Αυτος που την κυοφορει νιωθει την αναγκη να την γεννησει υπο μορφη διδασκαλιας.
Μηπως το τοξο ειναι η διδασκαλια που περναει απο ανθρωπο σε ανθρωπο?

Ορθες σκεψεις,ορθος λογος,ορθες πραξεις.

steelspringΜέλος
31/10/2003, 20:24:52
Αγαπητέ Ααρών
Ίσως ο μύθος του Προμηθέα να κάλυπτε το ζήτημα της γνώσης.
Επίσης όλοι οι Θεοί δίνουν και απο κάτι στον άνθρωπο .
Με τον τοξότη όμως πρόκειται για το δώρο μιάς δύναμης που με έντονο τρόπο αλλάζει την ροή των καταστάσεων.

Αποφεύγω να γράφω πολλά γιατι θεωρώ πώς δεν είναι σωστό να πάρω "μονότερμα" το θέμα . Ποιός βιάζεται άλλωστε.

ΑαρώνΝέο Μέλος
01/11/2003, 10:48:14
Καλημερα.Φιλε steelspring μηπως εννοεις το θειο δωρο του ελευθεριου της βουλησεως?

steelspringΜέλος
01/11/2003, 18:25:06
Εννοώ την την ικανότητα για καταλυτική παρέμβαση στη ροή των πραγμάτων

04/11/2003, 01:51:56
Ας μην ξεχνάμε και άλλα στοιχεία στους αποσυμβολισμούς...αναφέρθηκε το άλογο-το έτερο μισό του Κενταύρου, άλογο είναι και ο μονόκερος...
Τροφή στο θέμα...συνεχίστε...

~Γρηγόρης~

steelspringΜέλος
04/11/2003, 03:26:27
Μέσα στον Ελληνικό μύθο διακρίνουμε παρεμβάσεις και ενέργειες που αλλάζουν δραματικά τις καταστάσεις .Καταστάσεις που έχουν αποτελματωθεί ή καταστάσεις που προκαλούν μια μόνιμη πηγή κακού ή αδικίας.
Ο Ηρακλής σκοτώνει τις Στυμφαλίδες όρνιθες.Έκλεισε για πάντα μια διαρκώς αιμοραγούσα πληγή για τον τόπο.
Έχει σημασία το γεγονός του φόνου.
Τις σκότωσε , δεν επεχείρησε να τις μεταπείσει, ή να τις αναγκάσει να φύγουν. Ο τοξότης αρχίζει να παίρνει τη μορφή αποφασισμένου όντος, δεν διαπραγματεύεται , στοχεύει στην καρδιά και ρίχνει. Ξεκαθαρίζει αμετάκλητα μιά κατάσταση. Είναι το αυστηρό χέρι θεού που αποφασίζει ,
που επιβάλει νόμο και δίκαιο.

ΥΓ
Έδωσα τροφή Γρηγόρη!!!!!

04/11/2003, 03:52:51
quote:
Ο τοξότης αρχίζει να παίρνει τη μορφή αποφασισμένου όντος, δεν διαπραγματεύεται , στοχεύει στην καρδιά και ρίχνει. Ξεκαθαρίζει αμετάκλητα μιά κατάσταση.

Δε νοείται στόχος ανέφικτος για έναν Τοξότη φίλε μου...
Αρκεί να πιστέψει σε αυτόν και να μείνει σταθερός...
Έπειτα έρχεται η Φώτιση...ο απώτερος στόχος του Τοξότη

~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 04/11/2003 03:55:10