ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελληνικο Φανταστικο - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ελληνικο Φανταστικο - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Scarface14 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ScarfaceΝέο Μέλος
12/03/2002, 13:02:21
Λοιπον δεν ειμαι ειδημονας στο θεμα αλλα εδω ειναι μια ευκαιρια να μιλησουμε για Ελληνικα Βιβλια Φανταστικου/SF που εχουμε διαβασει και να τα προτεινουμε ετσι ωστε να στηριξουμε τους Ελληνες συγγραφεις και εκδοσεις.Μιλαμε παντα για fantasy h SF επισης νιμιζω και θελω καποιος να με διαφωτισει εαν υπαρχει SF Ελληνικα βιβλια με θεμα την μυθολογια μας.

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONE

12/03/2002, 14:50:41
Ααααα εδώ φίλε μου θα τα χαλάσουμε!!!
Μη μπερδεύεσαι...
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ειδικά, αλλά και ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ του κόσμου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "φανταστική" λογοτεχνία.

'Ετσι απλά το τόνισα για να μη παρεξηγούμαστε.
Αν κάποιοι ελαφρόφυαλοι που έχουν ΑΓΝΟΙΑ και που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ το μύθο, κατέληξαν στο ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ότι οι μυθολογίες είναι "παραμυθάκια", καιρός είναι ή να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ να εκστομίζουν τέτοιες ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ προς την ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ των λαών ή ΑΝ έχουν επιχειρήματα, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΙΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.
Νισαφι πιά, όλα τα έχουνε βάλει σε ένα "φιλολογικό καζάνι" για να φτιάξουνε το αγαπημένο τους φαγητό, το ΤΟΥΡΛΟΥ ΤΟΥΡΛΟΥ, που ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ γνωρίζουν τι ακριβώς περιλαμβάνει η συνταγή τους!!!

Να φίλε μου η κερδοσκοπία κάποιων που αυτοαποκαλούντε συγγραφείς!!!
Αυτή του είδους τη κερδοσκοπία την απεχθάνομαι.

Συγγνώμη αν ακούστηκα λίγο εριστικός, αλλά όχι και η Ελληνική Μυθολογία, να αποκτήσει το όνομα Φανταστική....

Κέλσος

ScarfaceΝέο Μέλος
12/03/2002, 15:02:56
Για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις λοιπον αλλαζω το τελευταιο σε
λογοτεχνια που ασχολειται με αρχαια Ελλαδα και την μυθολογια απο Ελληνες συγγραφεις,ελπιζω να ειμαστε ολοι χαρουμενοι

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONE

12/03/2002, 15:28:41

Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν φάνηκα εριστικός...

Κέλσος

catΜέλος
27/03/2002, 02:50:02
Kalisperizo tin parea sas, kai egw san neo melos den krati8ika kai eipa na sas 8imiso ligo ta sxolika sas xronia...me aformi ayti ti koubenta. Sas protino na riksete mia matia sto gnosto bibliaraki pou kaname sto gymnasio (nomizo) "Loukianou ekloges" egw kapote to kratisa giati htan san parami8i, kai sto kato kato h8ela na exw ena biblio fantasias apo to sxoleio. Stin poria meta apo kapia xronia ema8a oti ayto to bibliaraki to toso asteio, egrafe polles pragmatikotites pou akoma den eimaste se 8esi na antimetopisoume kai na pistepsoume....

cat

thothΙδρυτικό Μέλος
27/03/2002, 15:11:59
Καλωρορίζω τη νέα μας φίλη "cat".

Μπορείς να μας διαφωτίσεις περισσότερο για αυτές τις πραγματικότητες που υπάρχουν σε αυτό το βιβλίο.

Θα ήθελα πραγματικά να μάθω.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

28/03/2002, 00:21:53
Καλώς ορισες και απο εδώ φίλη Cat. Απο τά σχολικά βιλία θυμάμαι κάτι για την "Βατραχομιομαχία". Δε θυμάμαι ποιός όμως την έγραψε...

Πάντως πές μας για το "δικό σου" σχολικό βιβλίο...

Κέλσος

catΜέλος
28/03/2002, 03:11:55

Επι τη ευκαιρία, Η βατραχομυομαχία ηταν του Ομηρου και νομίζω σατύριζε την Ιλιάδα.
Με αφορμή την απορία σας, παραθετω ενα μικρό κομμάτι απο τον Λουκιανό
"Μια αληθινή ιστορία" κεφ 8-9
Ο Λουκιανος εχει ξεκινήση κάποιο ταξίδι με φίλους του μέ καποιο καράβι, αφού φτάνει σε ενα νησί και πέρνει εφόδια συνεχίζει το ταξίδι. Και τα πράγματα εχουν κάπως ετσι ...
» Τα χαραματα ξανοιχτηκαμε με ελαφρο αερακι. Κατά το μεσημέρι, όταν πια δε βλέπαμε το νησί σηκωθηκε ξαφνικά σίφουνας που στριφογύρισε το καραβι και το σήκωσε ψηλα, και δεν το αφηνε να πεσει στη θάλασσα. Ετσι σηκωμένο το καράβι το εσπρωχνε μπροστά ο αέρας που είχε πέσει στα πανιά και τα φούσκωνε. Επτά μέρες και επτά νύχτες"αεροδρομήσαμε". Την όγδοη μέρα διακρίναμε μια μεγάλη στεριά στον αέρα, σαν νησί που είχε σχήμα σφαίρας και ήταν λουσμένη στο φως. Την πλησιάσαμε, αγκυροβολήσαμε και ξεμπαρκάραμε. Καθως εξερευνούσαμε τη βρήκαμε οτι ήταν κατοικημένη και καλιεργημένη. Και όσο ήταν μέρα δε διακρίναμε απόλύτος τίποτα. Σαν έπεσε όμως η νύχτα, αρχισαν να ξεπροβάλουν και αλλα πολλά νησιά . άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα. που είχαν το χρωμα της φωτιάς.. Από κάτω μας φάνηκε και μια αλλη στεριά με πολιτείες. ποτάμια. θάλασσες. δάση και βουνά. Αυτή λοιπόν είπαμε πως έπρεπε να είναι η Γη μας .!!!!!!

Διαβαζοντας λοιπόν αυτα τα πράγματα, ποια ειναι τα συμπεράσματα σας

cat

28/03/2002, 13:49:02
Ασφαλώς φίλη Cat, μιλάμε για ένα διαπλανητικό ταξίδι...
Διαφωνής;;;

Κέλσος

catΜέλος
28/03/2002, 14:57:28
χαχαχαχαχα οχι βεβαια, οπως πιστευω και οτι ολα αυτα δεν ειναι φανταστικά μυθιστορήματα, γιαυτο μιλησα για τις αληθειες που "καποιοι" δεν θελουν να μαθουμε!!!!
Παντως στο σχολείο αυτο το βιβλίο το παρομοιαζανε ως ενα καλο κραξιμο εκ'μερους του Λουκιανού προς ολους τους μεγάλους φιλοσοφους εκεινης της εποχης.
καλα λενε "γειρασκω αει διδασκωμενος"

cat

28/03/2002, 16:20:22
Μαααα ποιόι είναι τέλος πάντων όλοι αυτοί που θέλουν να ΜΗΝ μάθουμε τέτοια γνώση και γιατί άραγε;;;

Εχω μάθει απο τη προσωπική μου εμπειρία και προσπάθεια, ότι

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

και επειδή τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ ήλιο, ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ικανός να μου τον κρύψει, ΕΡΕΥΝΩ... ΕΡΕΥΝΩ... ΕΡΕΥΝΩ...
Φυσικά το αποτέλεσμα των όποιων ερευνών, δεν πιέζω κανέναν να το αποδεχτεί. Το αντίθετο μάλιστα, "προκαλώ" και τους "άλλους" να ερευνήσουν για το λόγο ότι αφενός μέν μπορέι να κάνω λάθος, αφετέρου ότι μπορεί οι "άλλοι" να βρούν περισότερα απο μένα και έτσι να βοηθηθώ.

ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ

βροντοφώναξε ο Μεγάλος Ραββί και ειληκρινά ουτε με τη σκόνη απο τα σανδάλια του δε θα μπορούσα να συγκριθώ ώστε ΥΠΕΡΦΙΑΛΑ και ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ να μην υπακούσω στο παράγγελμά του...

Η "πίστη" καλή μου Cat είναι για αυτούς που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
Η "γνώση" πάλι γι'αυτούς που διψούν να ΜΑΘΟΥΝ.

Ο κάθε ένας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να τοποθετήσει τον εαυτό του εκεί που θα είναι περισότερο "εντάξει".
Και η "εκκλησία" αυτό έπραξε, έβαλε τον εαυτό της στη ΣΚΙΑ του ΗΛΙΟΥ του ίδιου του "αντικειμένου" της πίστης της!!!
ΟΞΥΜΟΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;

Αλήθεια, ποιός μπορέι να κοιτάξει ΚΑΤΑΜΑΤΑ τον ήλιο;;;

Κέλσος

rosariumΜέλος
28/03/2002, 22:37:19
[]
quote:
Η "πίστη" καλή μου Cat είναι για αυτούς που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
Η "γνώση" πάλι γι'αυτούς που διψούν να ΜΑΘΟΥΝ.

Χαιρετώ την φίλη μας.
Πραγματικά φίλε Kelso,μου αρέσει αυτό το κομάτι.

Επιτρέψτε μου εδώ να σας πω μια σκέψη μου,τελείως υποκειμενική.

Για τον"πτωχό τω πνεύματι",κι όλη αυτή την ιστορία..

Γι αυτόν που είναι πτωχός,δηλαδή έχει ανεπάρκεια απαραίτητων πόρων ζωής, θα χρησιμοποιούσαμε την λέξη πενία.Με τον αναγραμματισμό
βγαίνει πείνα.Τί είναι η πείνα,εκτός αυτήν που αισθανόμαστε στο στομάχι μας;Για τους αρχαίους ήτανε σφοδρή επιθυμία,ακατανίκητο πάθος για κάτι.Ο Πλάτωνας αναφέρει:"πείνα του μανθάνειν".
Αν λοιπόν έχει κάποιος "πείνα στο πνεύμα του",φανταστείτε τί μπορεί να φάει...και να χωνέψει βέβαια.

rosarium

29/03/2002, 00:14:47
Να πώ ότι συμφωνώ στα όσα είπες Rozarium;;;
Μάλλον περιτεύει...

Κέλσος

thothΙδρυτικό Μέλος
29/03/2002, 00:17:05
Φίλη Rosarium

Έχεις δίκιο για την ΠΕΝΙΑ - ΠΕΙΝΑ.

Για να προχωρήσω το θέμα σου περισσότερο να θυμίσω (πρέπει να το έχω αναφέρει σε άλλο topic) ότι ο ΕΡΩΣ στο Συμπόσιο του Πλάτωνα είναι γιος του ΠΟΡΟΥ (του Πλούτου) και της ΠΕΝΙΑΣ (της φτώχιας) για αυτό
και ΠΟΡΟΣ (520) + ΠΕΝΙΑ (146) = 666

Ο Έρως είναι αυτή η ενδιάμεση κατάσταση όπου αναζητάς την πληρότητα (τον Πλούτο) ενώ αισθάνεσαι πάντα πείνα και φτώχια (την Πενία)

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"