- Ο "αόρατος" άνθρωπος - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
quote:Η κατάσταση στην οποία αναφέρεσαι μου κάνει μάλλον παθητική. Αν εσύ το δεις αυτό, έχεις το χρέος να ενεργήσεις, να αντιδράσεις. Μια τετριμένη αντίδραση όμως απλά θα ενσωματοθεί με το κενό που υποβόσκει (αυτο που σε κάνει να νιώθεις αόρατη) και θα χαθεί στο πουθενά.
Ωρες ώρες έχω την αισθηση οτι είμαι αόρατη ..... Σας έχει συμβεί ποτέ αυτό ? Να είσαι μέσα σε κόσμο, να μιλάς κι όμως οι απαντήσεις που παίρνεις να είναι μηχανικές και μέσα στα πλαίσια μιας τυπικής ευγένειας.... Ευτυχώς, αυτό δεν είναι μόνιμη κατάσταση (μάλλον το αντίθετο θα έλεγα) γιατί θα είχα αρχίσει να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα την ίδια και τον τρόπο που εγώ επικοινωνώ με τους άλλους. Ή με το είδος των απόψεων που εκφράζω.... Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, αλλά εκείνη την ώρα νιώθω πιο μόνη από ποτέ... Η καθαρή μοναξιά δεν μ' ενοχλεί, ξέρετε του τύπου μόνη τρώω, μόνη κοιμάμαι, μόνη πάω στη δουλειά και μόνη γυρίζω... Αλλά να είσαι σ' ένα μέρος που εσύ διάλεξες για να ανοίξεις και μοιραστείς κάποια πράγματα και να γίνεσαι ο αόρατος άνθρωπος μου φάνηκε κάπως περίεργο... Ξαναρωτάω λοιπόν, συμβαίνει και σε άλλους?...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
Αν αφήσεις όμως για λίγο το συναίσθημα, λίγο το ενστικτο να σε κυριεύσει ίσως αντιδράσεις μ' απροσμενο τρόπο, που αμεσα θ' αντιληφθεις οτι ήταν ο σωστός. Το χειρότερο που μπορεις να πάθεις είναι να βγεις η τρελή της υπόθεσης. Όμως την ίδια στιγμη θα νιωθεις απίστευτη ικανοποίηση κι ενα συναίσθημα ελευθερίας λυτρωτικό καθώς θα βλέπεις ακόμα και τα μόρια του αέρα να ζωντανεύουν χάρη σε σένα.
Είμαι σίγουρος
είτε οτι δε κατάλαβα
είτε οτι δεν έγινα κατανοητός
Παντως το κλειδί ίσως να 'ναι η αντίληψη των πραγμάτων
Εστω και στιγμιαία
Εστω κι απο έναν
μπορουν να βγουνε θαύματα

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Και το μπαμ που αφησα πίσω μου δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις
κι όλη αυτή η κίνηση που δημιουργήθηκε ήταν απόλαυση
Και όχι δε χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες
Στιγμιαία αποφασιστικότητα χρειάζεται.
Κι αμα γίνει η αρχή...
Πάντα μου άρεσε να πειραματίζομαι συνειδητά μ' αυτα τα πράγματα

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Θα ξαναβάλω αυτό που έγραψες πριν γιατί με εκφράζει τόσο πολύ που μου είναι αδύνατον να γράψω κάτι επιπλέον...![]()
quote:
Όμως την ίδια στιγμη θα νιωθεις απίστευτη ικανοποίηση κι ενα συναίσθημα ελευθερίας λυτρωτικό καθώς θα βλέπεις ακόμα και τα μόρια του αέρα να ζωντανεύουν χάρη σε σένα.
νιωθω μερικες φορες σαν να με παρακολουθουν η να με κοιτανε κοροιδευτικα δε ξερω γιατι.
η νιωθω οτι δεν ειμαι ελευθερος να παω παντου
...........................
θα σου απαντήσω με ένα κείμενο που έχω ξαναγράψει παλιότερα από τον γλάρο Ιωνάθαν ελπίζω να βοηθήσει...
"...όλο σας το σώμα, από την άκρη της μιας φτερούγας σας στην άλλη, τους έλεγε πάλι ο Ιωνάθαν, δεν είναι παρά η ίδια σας η σκέψη, σ'ένα σχήμα που σας είναι ορατό. Σπάστε τα δεσμά της σκέψης σας, και τότε, ταυτότχρονα, θα σπάσετε τα δεσμά του σώματός σας..."
![]()
"Δεν θέλω να πληγώσω Δεν θέλω να πληγωθώ.
Γιατί ο καθένας έχει να κάνει την δικιά του διαδρομή
Μα αν το χρειαστείς, θάμαι εκεί, όπως πραγματικά το θέλεις"
...Ο εγκέφαλος είναι ένα περίεργο όργανο.... όσο τον τροφοδοτούμε με μία συγκεκριμένη σκέψη, τόσο αυτός δημιουργεί καινούριες συνάψεις γύρω απ'αυτήν. Στο τέλος δημιουργείται ένα κομβικό σημείο που είναι δύσκολο να το παρακάμψουμε συνειδητά (αλλά όχι ακατόρθωτο).
Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα, είναι κρίμα λοιπόν να τον περιορίζουμε δημιουργώντας μόνοι μας τα δεσμά μας....
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
"Δεν θέλω να πληγώσω Δεν θέλω να πληγωθώ.
Γιατί ο καθένας έχει να κάνει την δικιά του διαδρομή
Μα αν το χρειαστείς, θάμαι εκεί, όπως πραγματικά το θέλεις"
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"