ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΗΣΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΙΗΣΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/04/2012, 16:05:37
MELETHTHS

quote:

Ψέμα! Η επιγραφή της Ρώμης δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Αυτό που αναφέρει είναι ότι ο Κυρήνιος τιμήθηκε για τις στρατιωτικές νίκες που πέτυχε. Ο Ράμσευ ήταν αυτός που υπέθεσε ότι αυτό αναφέρεται σε κάποια υποτιθέμενη θητεία του στη Συρία κατά την εποχή του Ηρώδη, χωρίς κάτι τέτοιο όχι μόνο να αναφέρεται αλλά ούτε να υπονοείται στην εν λόγω πινακίδα.

Οι έπαρχοι της Συρίας ήταν κατά σειρά:

Σέντιος Σατουρνίνος (9-6 παχχ)
Κουιντίλιος Βάρους (6–4 παχχ)
Γάιος Καίσαρ (1παχχ–4 μαχχ)
Βολούσιος Σατουρνίνος (4 – 7 μαχχ)
Σουλπίκιος Κυρήνιος (7-12 μαχχ)

Για την περίοδο 3-2 παχχ που δεν έχουμε στοιχεία για τον κυβερνήτη της Συρίας, ο Κυρήνιος πολεμούσε στη Μικρά Ασία, στην περιοχή της Κιλικίας, έχοντας τον τίτλο του "λεγάτου της Γαλατίας" (Ε. Gruen, “The Expansion of the Empire under Augustus”, 1996, τ. 10, σελ. 153-154)

quote:

Παραμύθι: Ο ίδιος ο Ιησούς δήλωσε πως "η βασιλεία μου δεν είναι του κόσμου τούτου". Εκτός κι αν ο Πιλάτος ήταν εγγενώς ηλίθιος, θα είχε καταλάβει πως έχει μπροστά του έναν ιεροκήρυκα ή κάποιον βλαμένο που ονειρευόταν εξωγήινα βασίλεια, και από τον οποίο ο Αύγουστος δεν είχε να φοβηθεί τίποτε, σε αντίθεση με τον στασιαστή και δολοφόνο των Ρωμαίων που άφησε ελεύθερο και ο οποίος ήθελε να δει όλους τους Ρωμαίους αποκεφαλισμένους.

quote:

Ψέμα! Το Ταλμούδ της Βαβυλώνας στο Σανχεντρίν 106 δεν αναφέρεται ούτε στη Μαρία ούτε στον Δαβίδ αλλά στον Μπαλαάμ τον κουτσό, γιο του Μπεόρ του μάντη που τον σκότωσε ο Φινέας ο ληστής όταν ήταν 30 χρονών.

quote:

Αυτό συμβαίνει μόνον στο ευαγγέλιο του Ιωάννη. Γιατί στα άλλα τρία ευαγγέλια ο Ανδρέας όχι μόνο δεν είναι μαθητής του Ιωάννη, αλλά η συνάντησή του με τον Ιησού γίνεται 150 χιλιόμετρα βορειότερα από το σημείο όπου υποστηρίζει ο Ιωάννης ότι συναντήθηκαν. Ενώ ο Ιωάννης μας λέει ότι ο Ιησούς συνάντησε τον Ανδρέα στην Ιουδαία, οι υπόλοιποι τρεις μας λένε ότι τον συνάντησε στη Γαλιλαία.

quote:

Λάθος! Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι ο Ματθαίος υποστηρίζει πως την προφητεία αυτή την είπε ο Ιερεμίας (πρόβλημα στο δέκτη θεοπνευστίας;) και πάμε να δούμε τι πραγματικά είπε ο Ζαχαρίας:

"Και έστησεν το μισθόν μου τριάκοντα αργυρούς (...) και έλαβον τους τριάκοντα αργυρούς και ενέβαλον αυτούς εις τον οίκον κυρίου, εις το χωνευτήριον" (Ζαχαρ. 11:12-13)

"Χωνευτήριον" στη ραββινική φιλολογία είναι το θησαυροφυλάκιο.

Γνωρίζοντας τη μυθοπλασία και την πλαστογραφία στην οποία συχνάκις επιδίδεται ο Ματθαίος, μπορούμε να συσχετίσουμε τα κείμενά του με τα υπόλοιπα ευαγγέλια. Ο Μάρκος που θεωρητικά το ευαγγέλιό του προηγείται αυτού του Ματθαίου, δεν αναφέρει συγκεκριμένο ποσό. Ο δε Ιωάννης που φαίνεται να είναι ο θεωρητικός της παρέας δεν κάνει λόγο καν για χρήματα. Ο Ματθαίος γράφει για "30 αργύρια" απλά για να συμφωνήσει με την προϋπάρχουσα προφητεία (άσχετα αν δεν πετυχαίνει τον προφήτη).

quote:

Ανοησία: "Εκτήσατο" σημαίνει "απέκτησε", "του έγινε κτήμα του". Κανείς πεθαμένος δεν μπορεί να αποκτήσει τίποτε και ο ισχυρισμός ότι "οι αρχιερείς αγόρασαν τον αγρό στο όνομά του" σημαίνει πως ο πατέρας του βλακώδους αυτού ισχυρισμού δεν γνωρίζει ελληνικά.

Επιπλέον, ο Ματθαίος μας είπε ότι κρεμάστηκε (το ίδιο βράδυ της "προδοσίας") ενώ ο Λουκάς μας λέει ότι o Ιούδας (και όχι οι αρχιερείς) απέκτησε ένα χωράφι, διαδικασία που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη να ολοκληρωθεί την ίδια νύχτα της προδοσίας.

Οι δύο εκδοχές, του Λουκά και του Ματθαίου, είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να τις παρουσιάσουν σαν ίδιες χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους αστήρικτους και αυθαίρετους ισχυρισμούς.

quote:

Ψέμα! Στο ναό υπήρχε μόνιμη ρωμαϊκή φρουρά η οποία βρισκόταν εκεί τόσο για την αποτροπή κάποιας στάσης όσο και για την προστασία των ρωμαϊκών οικονομικών συμφερόντων, καθώς από την "φορολογία του ναού" που κατέβαλαν όλοι οι Ιουδαίοι, μέρος της πήγαινε στα ρωμαϊκά θησαυροφυλάκια ως φόρος.

Η μόνιμη δύναμη αυτή ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένη την περίοδο του Πάσχα, λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που συγκεντρωνόταν εκεί.

quote:

Παραμύθια: Ο Πιλάτος είπε στους Εβραίους "πάρτε τον και δικάστε τον σύμφωνα με τους νόμους σας" (Ιω. 18:31) δείχνοντας έτσι με σαφήνεια πως δεν θεωρεί το αδίκημα του Ιησού πολιτικό αδίκημα.

Επίσης, ούτε ο τίτλος του "Βασιλιά των Ιουδαίων", ούτε η (ανύπαρκτη) "δαβιδικη καταγωγή" θα ήταν λόγος να δικαστεί από τον Πιλάτο, καθώς ο Πιλάτος θα εκδίκαζε μόνον πολιτικά εγκλήματα που γινόταν κατά της Ρώμης.

macedon

07/05/2012, 20:04:54
@Ξένος

Έγραψες

quote:

Τι θα δουν τα ματάκια μου ακόμη. Ο Πανούλης υπερασπιστής των σελίδων της ΣΚΟΠΙΑΣ που παραθέτει ο "Μελετητής"

quote:

Καλά ρε μπούφο ακόμη δεν κατάλαβες ότι ο άλλος είναι μάρτυρας του Ιεχωβά;

Σου απάντησα

"

Ρε Ξένος δεν πας να δεις αν έρχομαι...

Όταν διαβάζω έχω το προνόμιο σε σχέση με το παρεάκι σας να το κατανοώ.

Πάρε από το ίδιο thread και την πρώτη σελίδα ποστ του macedon

quote:
macedon

Ο Στάθης δεν έρχεται εδώ για να συζητήσει. Έρχεται κάθε φορά για να παρουσιάσει αυτά που πιστεύει, όπως κάνουν όλοι οι Μάρτυρες του Γιαχωβά. Δεν είναι και πολύ του διαλόγου, βιάζεται κιόλας... Μην περιμένεις και πολλές απαντήσεις.

Πάρε και τη σχετική απάντηση του ΜΕΛΕΤΗΤΗ από τη δεύτερη σελίδα

quote:
MELETHTHS
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΠΑΡΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗ.

Πάμε λοιπόν στράτα-στρατούλα και τα δικά μου ποστς που σχολίασες με το ακατοίκητο που κουβαλάς στη κεφάλα σου.

Το Διονύση Σιμόπουλο τον θεωρώ εξαίρετο Φυσικό επιστήμονα και πολύ καλοπροαίρετο άνθρωπο και ειλικρινά δεν ξέρω καν τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και ούτε και με νοιάζουν διότι δεν κρίνω επ'αυτών ΚΑΝΕΝΑΝ.

Για τις υπόλοιπες πηγές του ΜΕΛΕΤΗΤΗ από εφημερίδες και την εγκυκλοπαίδεια Υδρία που σχολίασε δηκτικά ο macedon το σχόλιο μου πήγαινε πάλι πίσω στο κεφάλι του macedon ο οποίος (μάλλον) κατάλαβε τι εννοούσα διότι μας έχει φλομώσει με πολύ κατωτέρου επιπέδου πηγές και συνεπώς ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ πόσω δε μάλλον να έχει και δηκτικό υφάκι.
ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ!!!!

Πες μου λοιπόν ΤΩΡΑ ΕΣΥ σε ποιο ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτού ή άλλου thread ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ θέσεις της Σκοπιάς, των Ιεχωβάδων ή ακόμα και του ΜΕΛΕΤΗΤΗ.

Μη μου εξαφανιστείς και εσύ, έτσι ΞΕΝΟΣ, γιατί ξέρω το παρεάκι σας να το ξετρυπώνω...

Από την άλλη αν πει κάτι ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ που θεωρώ και εγώ σωστό δεν θα με νοιάξει να τον υποστηρίξω και να τον επιβεβαιώσω ασχέτως του πως αυτοπροσδιορίζεται.

Το έχω κάνει ήδη και με το Σωτήρη και με το ΝΙΚΟΜΑΧΟ (που μας βγήκε πολύ "γελαδερός" ρε παιδάκι μου) και με το macedon.

Αυτά και περιμένω εναγωνίως την απάντησή σου αλλά επειδή δεν έχω υπομονή να μη με καθυστερήσεις πολύ σε παρακαλώ...

"

Επειδή μπορεί να σεβάστηκες το banάρισμα μου και να μην ήθελες να ποστάρεις όσο δεν μπορούσα να συμμετέχω σε πληροφορώ ότι είμαι εδώ και σε περιμένω να υποστηρίξεις τις θέσεις σου...

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/05/2012, 20:14:38
quote:
Doc

quote:
γιαπετ
Αναφέρομαι στο "θεό" που υποτίθεται ότι εμφανίστηκε στο Μωυσή, με το όνομα που αυτοσυστήθηκε, ντόκτορ.

Τι εννοείς εσύ σωστό δεν ξέρω, όμως είναι το ίδιο πρόσωπο με το "θεό" που αναφέρεις, (αν κατάλαβα τι εννοείς μ' αυτό).

Αυτοσυστήθηκε πού; Στο παραποιημένο κείμενο της παλαιάς διαθήκης που πιθανόν κλέψανε από άλλους λαούς οι Εβραίοι; Δεν ήξερα ότι θεωρείς την Π. Διαθήκη ιστορικά "έγκυρη".

Ούτε ο γιαπέτ σου απάντησε Doc?

Τι έγινε?
Περονόσπορος έπεσε?

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/05/2012, 20:25:41
@macedon

Τελικά για πες μου καλέ μου macedon τα Ευαγγέλια τα κατηγορείς ως ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ή ως ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ???

Και κάτι τελευταίο.
Τόοοοοοσους αιώνες ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ (κατ'εσάς) δεν είδαν τα προφανή λάθη???
Γιατί????

Αν δε μπορείς να απαντήσεις τουλάχιστον στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις σου έχω άσχημα νέα.

Είσαι υποχρεωμένος ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΜΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ μαζί με τα υπόλοιπα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ που έχουν γράψει ΣΟΒΑΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΟΛΚΗΣ.

Θα σε παρακαλέσω κάτι ανώνυμους ντεκορατέρ και κάτι Αμερικανίδες νοικοκυρές κλπ κλπ που έχεις ως πηγές να τους αφήσεις κατά μέρους γιατί σε μπερδεύουν και εκτίθεσαι χωρίς λόγο...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 07/05/2012 22:17:51