- ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ(ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Οι χαρακτηρισμοι περι χυδαιοτητας, ειναι παραπιστικοι και καλο θα ηταν να αποφευγεται η δημιουργια εντυπωσεων με τετοιους τροπους!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
Το πρόβλημα όμως υπάρχει κάπου αλλού.
Είπες ότι πας στην εκκλησία και ανάβοντας ένα κερί νοιώθεις προσωπικά ότι έτσι τιμάς τον θεό που εσύ κατανοείς. Υποθέτουμε τώρα ότι ένα άλλο μέλος του forum γράφει ότι τιμάει τον θεό του κάνοντας την προσευχή του μέσα στο σπίτι του, σε μια γωνίτσα που έχει τοποθετήσει το άγαλμα του Δία, ή του Βούδα κλπ κλπ Τί λες; Θα τύχει το άτομο αυτό της ειρωνείας, ακόμη και από αυτούς οι οποιοί δεν είναι φανατικοί χριστιανοί;
Φυσικά, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε στην μικρή αυτή κοινωνία του forum, θα πρέπει να εξετάσουμε αυτό το ζήτημα και έξω από αυτή, στην κοινωνία που ζούμε και αναπνέουμε. Άραγε, πώς θα ήταν αν κάποια μέρα ο δήμαρχος της Αθήνας την περίοδο τον χριστουγέννων στόλιζε τους δρόμους του με τα γνωστά λαμπιόνια και στολίδια και έκανε το ίδιο ακριβώς για την περίοδο του ραμαζανιού; Η ερώτηση ανάγεται και στο εξής: Γιατί να μην το έκανε;
Γιατί να μην μπορούμε να γιορτάζουμε δημόσια τα ηλιοστάσια;
Γιατί οι ευχές στα τηλεοπτικά κανάλια να είναι μόνο χριστιανικές;
Γιατί θεωρείται de facto από τον υπόλοιπο κόσμο ότι είσαι χριστιανός και οπότε ακολουθεί ανα τις ημέρες κάποια ευχή από αυτούς, ενώ πραγματικά μπορεί και να μην είσαι;
Γιατί δώρο εορτών δικαιούται μόνο ο στα χαρτιά χριστιανός;
Γιατί ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ στιγματίζεται σε αυτή τη χώρα όποιος δεν είναι χριστιανός;
Γιατί αυτό το απαράδεκτο πάντρεμα Εθνικότητας-Θρησκείας(δηλ. χριστιανισμού);
Σε παρακαλώ, μην δεχθείς τα παραπάνω ως επίθεση στο άτομο σου, καμμία σχέση, εσύ πολύ καλά τα έγραψες και πίστεψε με, δεν είμαι χριστιανός, δεν θα ήθελα με τίποτα να γκρεμίσουν την εκκλησία στην οποία πηγαίνεις εφόσον αυτή σε κάνει και νοιώθεις όμορφα. Το μόνο που θα ήθελα, όπως και πολύς κόσμος πιστεύω, να μπορώ να θεωρώ τον θεό μου όπως τον νοιώθω, να μην φοβάμαι να τον αναλύσω θέτοντας σε κίνδυνο ας πούμε την επαγγελματική μου υπόσταση, και τέλος πολλά άλλα στην περίπτωση που δεν είναι χριστιανικός θεός.
Τα παραπάνω σημαίνουν Διαχωρισμός Κράτους-Θρησκείας. Και στα χαρτιά ΑΛΛΑ ΚΑΙ στη συνείδηση!!!
Υ.Γ. Αν και στο παρελθόν είχα θέσει topic για τον διαχωρισμό(ουτοπικό όπως φαίνεται πλέον) αυτό, άραγε πόσοι από εμάς θα συμφωνούσαν με αυτόν; Άραγε πόσοι χριστιανοί θα δεχόντουσαν δωδεκαθεϊστές, μουσουλμάνους, βουδιστές κλπ σε αυτή τη χώρα και κατά τον ίδιο τρόπο πόσοι δωδεκαθεϊστές, μουσουλμάνοι, βουδιστές κλπ θα δεχόντουσαν πάλι σε αυτή τη χώρα τους χριστιανούς;
Εγώ προσωπικά δηλώνω: Δεν θέλω καμμία θρησκεία ως άρχουσα εξουσία, θέλω ο καθένας να πιστεύει εκεί που θέλει χωρίς πιέσεις, δισταγμούς και κοινωνικές επιπτώσεις για την ζωή του!

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ (Μην κάνεις κλικ!)
Telxinas - Καθαρισμοί Χαλιών
Το αν για κάθε "σκεπτόμενο" άνθρωπο το Α ή το Β πιστεύω είναι σαβούρα καλό είναι να το κρατάει για τον εαυτό του και να το εκφράζει καλύτερα.
Δεν δημιουργώ καμμία εντύπωση.
Απλώς είσαι χυδαίος και προσβλητικός.
Το αν αυτό συνεπάγεται ότι είσαι και σκεπτόμενος λυπάμαι αλλά σε λα΄θος σάιτ βρίσκεσαι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!
Συμφωνώ απόλυτα με τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους αλλά ως φαίνεται ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ δεν το επιθυμούν.
Αλλά αυτή "ταύτιση" έχει 1700 χρονια ιστορία.
Βέβαια δεν είναι μόνο δικό μας φαινόμενο.
Μακάρι κάποτε αυτά να ξεκαθαρίσουν και όπως είπες,να υπάρχει "αλληλοσεβασμός" και όχι ειρωνίες.

Γιατι τα παιρνεις τοσο προσωπικα? Οτι ειναι αντιθετο στα πιστευω μας ειναι χυδαιοτητα? Αν ελεγα οτι ο ανιμισμος π.χ. ειναι σαβουρες, δεν θα ελεγες κουβεντα. Αυτη ειναι η γνωμη μου, δεν ειναι υποχρεοτικο να σου αρεσει, αλλα δεν χρειαζεται τοση επιθετικοτητα. Μπορεις να αποδειξεις οτι δεν ειναι? Εδω σε θελω καβουρα!!!
quote:
Συμφωνώ απόλυτα με τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους αλλά ως φαίνεται ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ δεν το επιθυμούν.
Να διορθώσω ότι δεν πρόκειται για δύο πλευρές, είναι μόνο μια
, ένα και το αυτό δηλαδής!

Το ίδιο θα αντιδρούσα σε οποιαδήποτε θρησκεία ή πιστεύω το αποκαλούσες "σαβούρα".
Τώρα αν νομίζεις ότι θα ψαρέψεις ψάρι για καυγά έτσι κάνεις λάθος.
Αν μη τι άλλο δεν είμαι της ηλικίας σου.
Εξ άλλου εδώ δεν ήρθαμε να "αποδείξουμε" ποιός πιστεύει το "σωστό".

quote:
Να διορθώσω ότι δεν πρόκειται για δύο πλευρές, είναι μόνο μια, ένα και το αυτό δηλαδής!
Τώρα είναι σα να μου λες ότι όλοι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται για την εν λόγω θρησκεία.
Συμφέροντα είναι εγώ πιστεύω και τίποτε άλλο.

Επιδη ανεφερες το ζητημα της ηλικιας, φοβαμαι, οτι πρεπει να ειμαι τουλαχιστον 20 χρονια μεγαλυτερος σου και γι αυτο θα μου επιτρεψεις να σου επισημανω το εξης απλο: Τα πραγματα πρεπει να λεγονται με το ονομα τους. Αν μερικοι ενοχλουνται, ειναι "παραπλευρη συνεπεια" Δεν εχει ομως κανενα νοημα να τα εξωραιζουμε για να γινουμε αρεστοι η να μην ενοχλησουμε. Χανεται το νοημα. Μια σαβουρα, σαβουρα θα την πεις και τιποτ' αλλο.

Edited by - Gothic on 14/01/2005 17:25:39