ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑΦΗ - ΒΑΠΤΙΣΗ - ΓΑΜΟΣ μη θρησκευομένων. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΑΦΗ - ΒΑΠΤΙΣΗ - ΓΑΜΟΣ μη θρησκευομένων. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
25/08/2005, 17:00:36
Μήπως το θέμα έγινε όντως καφενείο ήδη?
Μήπως ένα άτομο έφερε ΠΑΛΙ ΚΑΙ σε αυτό το θάμε την καταστροφή?
Κρίμα...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

26/08/2005, 09:55:53
quote:
****Μηδενιστή, αν αρχίσω τώρα και σου σέρνω καντήλια, θα έχω άδικο;;;
Το "παπατράγος" που κολλάει εδώ;; Δεν πας καλύτερα να ξεράσεις λίγο παραπέρα;;

Αχχχ Ψηλέ, ψηλέ όταν σου λέω οτι έχεις τρικυμία στο κράνος ...
Για μένα τράγος είναι οιοσδήποτε άνθρωπος έχει χείριστη συμπεριφορά εκμετάλλευσης στους συνανθρώπους του, αντίστοιχα και ο παρόμοιου τύπου ιερέας είναι τραγόπαπας. Δέν κάνω καμία διάκριση ανάμεσα στους ιερείς και τον καθημερινό άνθρωπο, δέν είμαι προσκολλημένος σάν και σένα στους Ιουδαισμούς και τις εβραικές μυθολογίες που καθορίζουν τον Ιαχωβά σάν τον μόνο αληθινό θεό δημιουργό του σύμπαντος σε 5-6 μέρες και του ανθρώπου πρίν απο 5000 χρόνια. Και τους ιερείς τους θεωρείς εκπροσώπους γήινους θεόσταλτους του Ιαχωβά να μήν δέχονται καμία κριτική ότι εκτρώματα και άν κάνουν.
Υπάρχουν και καλοί ιερείς δέν αμφιβάλλω που κάνουν και καλά έργα για αυτούς δέν ισχύει ο οιοσδήποτε αρνητικός χαρακτηρισμός. Υπάρχουν και άλλοι όμως που την μιά ώρα αφορίζουν και καταριούνται τον πιστό γιατί πήγε να δεί κάποιο έργο στο θέατρο του μέγιστου νεοέλληνα συγγραφέα Καζαντζάκη, και την άλλη ώρα κάνουν πισογλέντια με τους διάκους τους όπως έδειξαν οι τελευταίες προ λίγων μηνών αποκαλύψεις τους.
Αυτούς λοιπόν όχι μόνο τραγόπαπες, αλλά και κατσικόπαπες και γουρουνόπαπες θα τους πώ.
21/05/2010, 16:05:44
Είδα πρόσφατα μία ταινία ,που μου είχε κολλήσει στο μυαλό ως απαραίτητη εκκρεμότητα .
Ο τίτλος της , θα σε βρω στον παράδεισο, η what dreams may come .
Αποζημιώθηκα με το παραπάνω ,αφού ακόμη ο εγκέφαλός μου ασχολείται με το νόημα της ταινίας ?

Ήδη έβγαλα το συμπέρασμα ,ότι δεν είναι ένα το νόημα , θα μπορούσε βέβαια να πει κάποιος παρατηρητής , ότι είναι εκείνο, η το άλλο…,

Μεγαλύτερη σημασία έχει για εμένα η διαπραγμάτευση και σοβαρή ενασχόληση πολλών θεμάτων όπως …,
Διαφορετικότητα ,αδελφές ψυχές , οικογένεια , μοναξιά, όνειρα, φαντασία, σύμπαν ,ζωή μετά θάνατον …,κ.τλ.
Έχει τόσα πολλά σημεία διαπραγμάτευσης , που χάνεσαι …,
Και το ωραιότερο είναι ίσως το γεγονός ,ότι η κάθε σκηνή σε μεταφέρει (τουλάχιστον αυτό συνέβη σε εμένα ) , σε σημεία που προάγουνε την σκέψη .
Ο θεατής θα πρέπει να σκεφτεί επάνω στα δεδομένα που του προτείνονται και μάλιστα σοβαρά και όχι επιφανειακά…,

Η πρώτη απορία μου ήτανε ,γιατί δεν είχε την πρέπουσα επιτυχία αυτή η ταινία …, ?
Μετά ασχολήθηκα με το ερώτημα σχολαστικά και κατέληξα στο συμπέρασμα , ότι ασχολείται με υποκειμενικούς κόσμους ,που σημαίνει ,ότι είναι αδιανόητο να μεταφέρεις αντικειμενική άποψη στο κοινό που θα την παρακολουθήσει .
Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν ,οι άνθρωποι που δεν την προώθησαν..,
Όμως από στόμα σε στόμα ,από σελίδα σε ιστοσελίδα ,μέσω του διαδικτύου διαδόθηκε , με αποτέλεσμα να έχει βγει ήδη σε dvd εκτέλεση .
Προσωπικά την προμηθεύτηκα (ενοικίαση ) από την seven βιντεοθήκη .

Όσοι έχουνε δει την ταινία , είναι προσκεκλημένοι μου…,
Προτείνω να κουβεντιάσουμε για την ταινία αυτή.
Ε... φυσικά αν μείνω μόνος τότε...,
Θα τραγουδήσω το άσμα ...,
http://www.youtube.com/watch?v=8RjF7_YVk5E

nasiraΝέο Μέλος
08/06/2010, 12:46:55
Η ταινία είναι πολύ ωραία, το βιβλίο όμως είναι υπέροχο! Διάβασε το βιβλίο και θα με θυμηθείς...

........

08/06/2010, 21:37:19
Πολύ αξιόλογη ταινία. Την έχω δει δυο-τρεις φορές (μια φορά την είχα προβάλλει και στο σχολείο στους μαθητές στα πλαίσια μιας ημέρας αφιερωμένης στον κινηματογράφο).
Αν μη τι άλλο, κατάφερε να μεταφέρει στην οθόνη με πολύ καλό τρόπο την ιδέα των ενδιάμεσων κόσμων στους οποίους θεωρείται ότι παραμένει η ψυχή μέχρι που να συνεχίσει το ταξίδι της για όπου... τη βγάλει ο "θεός"