- Παραφυσικά φαινόμενα και ελληνικη τηλεόραση... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Φυσικά αντιλαμβάνομαι πως ο καπετάνιος θέλει να πει για μεταφυσικά ή και υπερφυσικά θέματα.
Πάλι καλά που το κατάλαβες!ενα λαθάκι πάνω στη βιασύνη ήτανε.
quote:Αυτά.... και «πονάει η ψυχή μου» που κακοποιείται η γλώσσα μας.
Ελπίζω να κατάφερες να κοιμηθείς το βράδυ!
Ρε παιδιά σχετικά με το θέμα της κακοποίησης,πόσα χρόνια λέτε να φάω?(έχει υπολογιστές στις φυλακές άραγε
?)
Φυσικά και είναι. Απλός, άλλη είναι η ένια του υπερ-φυσικού άλλη του μετα-φυσικού και άλλη του παρα-φυσικού. Η λέξεις για παράδειγμα Παρά-δρομος , Παρά-πλευρος , Παρά-(ά)λληλος , Παρά-σταση και χιλιάδες ακόμα λέξεις με το συνθετικό ‘παρά’
είναι Ελληνικότατες και είναι ολοφάνερο. Σε πιο Σανσκριτικό ‘para’ αναφέρεσαι;(Τον όρο ‘παρά φύσην’ φαντάζομε να τον έχεις ακούσει; Από Σανσκριτικά και αυτός; Εννοείτε πως όχι… )
Σε ρωτάω επειδή δεν γνωρίζω την Σανσκριτική και εάν θες σε παρα-καλώ να μας πεις τι σημαίνει στα Σανσκριτικά η λέξη ‘para’, δίνοντάς μας και ένα Παρά-δειγμα λέξεως
που να περιέχει το συνθετικό αυτό.
Θα σε Παρα-καλούσα να ανταποκριθείς στο ερώτημα μου αυτό.
Πάντως Κάθυ μου έκανε εντύπωση αυτή σου η λανθασμένη προσέγγιση.
Και…. Να μην πονάει η ψυχούλα σου στην περίπτωση την συγκεκριμένη γιατί δεν υπάρχει λόγος βρε (χαριτολογώντας) χαζούλα.![]()
![]()
Να είσαι καλά και να προσέχεις! εκεί στην ξενιτιά!

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 03/05/2003 00:37:16
δεν είχα την πρόθεση να σε ειρωνευτώ. Ναι, σωστά κατάλαβες πως κατάλαβα. Έκανα την παρέκβαση στο θέμα σου ΑΠΛΑ για λόγους κυριολεξίας.
Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
Πρόθεσή μου δεν είναι να δώσω μαθήματα γλωσσολογίας. Ό,τι γνωρίζω και ό,τι γνωρίζεις είναι αρκετά.
Η παρέκβαση ας μείνει εδώ. Δεν αισθάνομαι βολικά να σπαταλώ το χώρο με λόγια εκτός θέματος.
Ευχαριστώ για την ευχή σου.
(α ρε γμτ μακάρι να είχα την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μου, γιατί με τον γραπτό λόγο πολλές φορές παρεξηγούμε….
)
Να είσαι καλά Κάθυ! (το σταματώ κι εγώ εδώ για την εξυγίανση του topic)
Καλή σου (σας) ημέρα!

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...
quote:
Καπετάνιο,δεν είχα την πρόθεση να σε ειρωνευτώ. Ναι, σωστά κατάλαβες πως κατάλαβα. Έκανα την παρέκβαση στο θέμα σου ΑΠΛΑ για λόγους κυριολεξίας.
εντάξει βρε παιδάκι μου μην αγχωνεσαι!ένα αστειάκι κάναμε!![]()
να'σαι καλά!(και απο εμένα!)
quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ...
Σίγουρα υπάρχει και αυτό περι συμφεροντων!
Αλλά παρόλα αυτά υπήρξαν δυο ταινίες παλαιότερα...
- Τα X-Files τα οποία υπεραγαπήθηκαν και αν και αρχισα να τα βλεπω αργα σχετικα στεναχωρηθηκα πολύ που είχε τετοια κατάλληξη και αναφερατε και εσεις πιο μπροστα
- Και οι Μαγισσες οι οποίες μέχρι και πέρυσι τις έδειχναν στο star και ήταν εε..ένα μετριο έργο θα έλεγα αλλά και λίγο ψαγμένο..δεν ξερω αν εσας θα σας αρεζε πάντως θα δειξουν τη τεταρτη season κατα τον Νοεμβριο
Φιλικά
Δανάη!!!
"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)
Edited by - Danai on 28/05/2003 17:06:43
Edited by - Danai on 28/05/2003 17:07:34
Απλά δεν συμφέρει να γνωρίζουμε πιο πολλά από όσα ξέρουμε...
για παράδειγμα δείτε εδώ στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ τι συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς...από που ξεκινά κανείς και τί καταλήγει να μαθαίνει και να ανακαλύπτει...φαναταστείτε λοιπόν εκατομμύρια τηλεθεατές να σκέπτονται και να ανακλύπτουν πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι στην αθήνα εκτός από την κατεχάκη...
Ακόμα και αν έβγαινε εκπομπή,ποιός θα ήταν παρουσιαστής;;;;
Πάντως εγώ συγχαίρω την ιδέα του ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ να συνεργαστεί με κανάλι για την προβολή εκπομπών...δεν με ευχαριστεί όμως το γεγονός ότι το κανάλι για να το βρείς πρέπει να κάνεις τάμα....
Να είστε καλά!
quote:
Απλά δεν συμφέρει να γνωρίζουμε πιο πολλά από όσα ξέρουμε...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ...