- Ελληναρες!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Είναι αλήθεια πως οι Έλληνες ως μονάδες είναι νομίζω αξιοζήλευτοι σε πολλά επίπεδα. Εμένα τουλάχιστον μου αρέσουν πολύ, σε αντίθεση με τους ξυνούς και νερόβραστους 'αλλοδαπούς'.
Υπάρχουν όμως και σημαντικά ελλατώματα που εγώ τουλάχιστον εντοπίζω στο επίπεδο της κοινωνίας και της συμβίωσης. Γιατί είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει ομαδικό πνεύμα (ή καλύτερα δεν έχει καλλιεργηθεί, και εδώ θα συμφωνήσω με την άποψη που είχε κάπου διατυπώσει ο steelspring για την Εθνική Ομάδα, όπου αναρωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν την άφηναν να προχωρήσει) και δεν υπάρχεη η αίσθηση ότι είμαστε μία συντεταγμένη κοινωνία, όπου όχι στο πλαίσο του νόμου, αλλά στο πλαίσιο του ουσιαστικού περιεχομένου της ελευθερίας, θα πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα, την δημόσια περιουσία, τις πατροπαράδοτες αξίες, κλπ κλπ.
Η ευθύνη όμως για αυτό ίσως να μην βαρύνει τόσο όλους εμάς, αλλά εκείνους που έχουν έχουν την πολιτική ευθύνη για την πορεία του τόπου. Η νοοτροπία νομίζω πως είναι κάτι που καλλιεργείται σταδιακά και με οργανωμένο τρόπο μέσα από την παιδεία και εν γένει την πολιτεία.
Φιλικά,
Αυτό δημιουργεί την πίκρα που αισθανόμαστε σαν πολίτες με τις αλλοπρόσαλλες πράξεις των κυβερνήσεων , και έρχεται σαν επακόλουθο η αδιαφορία και η απαξία.
Η αλήθεια όμως κατα την άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν απελευθερώθηκε. Κάποτε μπορεί να διώξαμε τους Τούρκους αλλά ήρθε άλλος μπάστακας. Καμμία κυβέρνηση δεν ήταν Ελληνική.
Το ξένο συμφέρον ποτε δεν ήθελε την Ελλάδα ισχυρή και τον Έλληνα περήφανο και ανεξάρτητο. Πρέπει να αισθάνεται τριτοκοσμικός για να μπορεί να είναι εξαγοράσιμος.
Πρέπει να δέχεται συνεχώς πλήγματα στην αξιοπρέπειά του στην Ιστορία του και στην παράδοσή του .
Πλήγματα που δυστυχώς δεν λείπουν και απο δώ μέσα που μιλάμε.
Που πιστεύει στα ΟΥΦΟ, διαβάζει πιστεύει Καλογεράκι, Φουράκι, Περιμένει το 2012 να έρθουν τα ΟΥΦΟ να πολεμήσουν για να σωθούμε, που έχει τέλεια ορθογραφία, που χαιρετάει με την φράση (Χαίρε Άστρων), που ξέρει από έξω αρχαία ελληνικά, που αγοράζει μόνο ελληνικά προϊόντα, (Άσχετα αν το αυτοκίνητο του είναι BMW) κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ.
Λυπάμαι, είμαι Αλλοδαπός.
To Hollywood Έχει Κάψει!
quote:
Λυπάμαι, είμαι Αλλοδαπός.
Ε, δεν περάζει αγαπητέ -
Και λέω Ελληνάρας διότι αυτός ο άνθρωπος κατανόησε μια ομάδα 22 Ελλήνων και τους έπεισε ότι ο ρόλος τους είναι να προχωρούν μπροστά.
Η Γερμανική πειθαρχία 'ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ' με τον Ελληνικό ενθουσιασμό και το 'θαύμα' έγινε!!
Δεν ξέρω αν εννοούσες κάτι τέτοιο όταν μιλούσες αλλού για επαναπροσδιορισμό των σχέσεων ![]()
Φιλικά
Ίσως και να ήταν στην άκρη του μυαλού μου , δεν ξέρω.
Το ξέρεις ότι αγόμαστε και φερόμαστε συναισθηματικά χωρίς καμμιά οργάνωση σε κάθε εκδήλωσή μας .
Προσωπικά δίνω τεράστια συγχαρητήρια στον Ρεχάγκελ γιατί με δικαίωσε σε κάποιες σκέψεις μου.
Με χαρά θα σε δώ και στους "επαναπροσδιορισμούς"
Είμαι χαρούμενος απόψε.
Η εποχή των ισχνών αγελάδων για την Ελλάδα έχει παρέλθει. Μακάρι και νομίζω πως έτσι θα είναι, ότι ανάλογες επιτυχίες θα υπάρξουν σε όλους τους τομείς.
Μου θύμησε η Ελλάδα σήμερα ένα στιχάκι του Γκαίτε' "Να πεθαίνεις και να ξαναγεννιέσαι"
Φιλικά,
Βλέπω όλες αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να είναι αγκαλιασμένοι με κάτι που δεν λέγεται 1-0 , ούτε με κάτι που λέγεται
τελικός, αλλά με κάτι που λέγεται ΔΙΚΑΙΩΣΗ.