ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χιτλερ..... ( 'Aλλο ένα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Χιτλερ..... ( 'Aλλο ένα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

thoth30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/03/2003, 18:20:33
quote:
Την καλημέρα σε όλους...
Λοιπόν, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή το θέμα ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ σημασία κατα τα λεγόμενα του φίλου Ιχνηλάτη που το άνοιξε, θα πρότεινα το εξής...
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ...
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ...

Αναφέρθηκε απο του δύο ΕΞΑΙΡΕΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ τον Ερμή των Τρισμέγηστο και τον Αdmin ότι "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ", κάτι που είναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΟΥ Esoterica.gr
Το ίδιο συνυπογράφτηκε και από άλλους, επίσεις εξαίρετους φίλους που με ΟΛΟΥΣ έχουμε ανταλλάξει ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ...

Αυτό ΕΜΕΝΑ με βρίσκει φίλοι μου ΑΝΤΙΘΕΤΟ και αυτό για τον απλό λόγο ότι ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. Τουλάχιστον η μικρή, ΜΙΚΡΟΤΑΤΗ εμπειρία μου σε αυτό που αποκελείτε "εσωτερισμό" αυτό μου έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.
Φυσικά απο κάποιους δεν είμαι τίποτα άλλο παρά ένας ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΗΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Τα μηνύματά μου είναι ο ΑΔΙΑΨΕΥΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΟΥ.

Θεωρώ λοιπόν, ως ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ και αφού έχω πέι (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ):

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ,
ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΣ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ
,
ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ...

Είμαι αυτός που ΞΕΚΙΝΗΣΑ να αντιδικώ με τους φίλους που έχουν "ιδιάιτερες αντιλήψεις περί ΟΛΩΝ"...
Είμαι αυτός που ΕΡΙΞΑ τον εαυτό μου στο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (και αυτό είναι μια υποκειμενική κρίση)...
Είμαι αυτός που πρώτο με ειρωνεύτηκαν...
Είμαι αυτός που δηλώνω μπροστά στο Θεό και στους Ανθρώπους ότι ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ και πώς ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ...
Είμαι αυτός που λόγο "θέσεως" (αυτή του συντονιστή) ο λόγος μου ΑΔΙΚΩΣ ΦΥΣΙΚΑ, έχει μια "άλλη" σημασία στα μάτια τους...
...........
...........
...........
Είμαι αυτός που ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ....

Σκεφτείτε φίλοι μου που αναζητάτε την Εσωτερική σας Φλόγα...
Σκεφτείτε και ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ τα πρόσωσπα που εμπλέχθηκαν σε αυτόν τον "σκυλοκαυγά" (γιατί ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, μιας και ΔΕΝ τηρούντε οι ΚΑΝΟΝΕΣ του ΔΙΑΛΟΓΟΥ) και ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στοιχεία που θα πρέπει να τα ΚΡΙΝΕΤΕ και να ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ αν είναι δυνατόν σε σχέση με αυτήν την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

Αν σας ενοχλούν ΚΑΙ εσάς τα γραφώμενά των "ιδιαίτερων φίλων μας", ΜΗΝ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΣΑΣ...
Είναι όμως "σωστό" αυτό;;;
Κατα τη ταπεινή μου γνώμη (λόγο του ταπεινού μου D.N.A) όχι... ΟΧΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ...

Δεν ξέρω τι θα κερδίαζαμε ΑΝ ΚΛΕΙΝΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ... Ειληκρινά...
Ξέρω όμως φίλοι μου τι ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ....

Και μόνο που αυτοί που κόπτοντε για των "Ελληνων τα Ιερά" παρουσιάζουν τον ΤΡΟΠΟ και τη ΜΕΘΟΔΟ που θα επικρατήσει η ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ, είναι ένα κέρδος για το ΑΥΡΙΟ...

Για ΟΛΟΥΣ εκείνους που θα γοητευτούν ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, απο τα ΠΛΑΝΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, που όμως η εις βάθος έρευνά τους, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ που κρύβουν για την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ιδιαίτερα για εκέινους που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να κατατάξουν το D.N.A τους σε εκέινο της ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΦΥΛΗΣ!!!!

Μα καλά, πίστεψε ποτέ κανείς σας ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΥΛΗ;;;
Και μόνο η σκέψη, ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ...
Αυτόματα η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ χάνει την ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ και την ΑΞΙΑ ΤΗΣ...

Άς ΜΗΝ ΓΕΛΙΩΜΑΣΤΕ, αλλά ας αφήσουμε να ΓΕΛΙΩΠΟΙΟΥΝΤΕ η κάθε λογής ΕΚΛΕΤΟΙ ΛΑΟΙ που σαν τα μανητάρια όσο περάνει ο καιρός, θα κάνουν την εμφάνισή τους...

ΑΣ ΜΗΝ ΚΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ...
Και επανέρχομαι στην πρόταση που ΕΙΧΑ κάνει...
Ας γράψουμε μια ΕΚΘΕΣΗ του ΤΙ ΑΠΟΚΟΜΗΣΑΜΕ απο αυτή τηνΤΟΣΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...

Για εκείνους τώρα που ΙΣΩΣ να φαντάζοντε τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ως ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ, έχω να πώ τούτο...
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ..... ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ...
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ..... ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΨΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ...
ΑΣ ΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ.... ΚΑΙ ΑΣ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.... ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ...
Γιατί ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ είναι ο ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ... ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ...

Ξαναλέω... ΑΣ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ....

Με ειληκρινή ΦΙΛΙΑ και ΑΓΑΠΗ
πρός την Εσωτερική Αναζήτηση

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Σας παρέθεσα την άποψή μου ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ που είχα αποστείλλει στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ του "Εκλεκτού Λαού, του Ελληνικού" σε σχέση με τα ΟΣΑ εκεί διαδραματίστηκαν...

Επειδή κρίνω (και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ) ότι καλό είναι ΠΡΙΝ πούμε κάτι να έχουμε ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ κιόλας... απλά σας το παράθεσα... έτσι για να ΘΥΜΗΘΕΙ ο και ο Παρμενίων ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ...

Ο φίλος Great είπε κάτι για τα forums ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ...

quote:
και αμα δεν σας αρεσουνε η μπουρδοσυνομοσιολογιες(οπως λεει ο κελσος) βγαλτε το φορουμ για της συνομοσιες.

Λοιπόν επειδή ΜΑΛΛΟΝ δεν έχτε κατανοήσει το θέμα θα σας το πιό πιό ΑΠΛΑ...
ΟΙ Θεωρίες Συνομοσίας, έχουν ΔΥΟ λέξεις...
Η ΜΙΑ είναι η ΘΕΩΡΙΑ και η ΑΛΛΗ είναι η ΣΥΝΟΜΟΣΙΑ...
Εδώ λοιπόν έχετε ΞΕΧΑΣΕΙ τι σημαίνει ΘΕΩΡΙΑ και απο τι διέπεται...

Η θεωρία διέπεται απο ΚΑΝΟΝΕΣ και ΒΑΣΕΙΣ επάνω στους οποίους ΜΠΟΡΕΙ αυτός που μελετά και ΕΡΕΥΝΑ τη ΘΕΩΡΙΑ αυτή να κάνει ΕΠΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ στηριζόμενος στις προσωπικές του ΓΝΩΣΕΙΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ που θα ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ όχι μόνο αυτόν, αλλά ΚΑΙ κάθε άλλο που τυχαίνει να ερευνά το θέμα αυτό...

Παραθέτωντας λοιπόν τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ (αυτά που εγώ ζήτησα, αλλά που εσείς ΑΡΡΝΗΘΗΚΑΤΕ να παραθέσετε) διευκολήνεται και τον άλλο να ερευνήσει το θέμα...
Τι κακό βρίσκεται σε αυτό, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...

Ελπίζω να ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ τώρα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ FORUMS "ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ"...

Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

nagualΜέλος
12/03/2003, 21:53:02
Γειά και Χαρά.
Φίλε Κέλσο λες:
Λοιπόν, όποιος έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, έχω και e-mail και όποιος δεν θέλει να μου γράψει γράμμα, τον κερνάω ΚΑΙ καφέ...
Αρκεί να ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ το θέμα...
Το θεωρώ ΛΗΞΑΝ και όποιος έμεινε έμεινε, όποιος έφυγε, ΚΑΚΟΣ ΕΦΥΓΕ

Γιά έναν καφέ δεν θα έλεγα όχι αλλά ευτυχώς ζω μακριά από την Αθήνα. Όταν έρθω προς τα μέρη σας και θέλεις να κεράσεις καφεδάκι,ευχαρίστως να τον πιούμε και να τα πούμε κι από κοντά.
Προς το παρόν και επειδή δεν μου αρέσει να επικοινωνώ prive θα συνεχίσω το θέμα με κάποιες μικρές διευκρινήσεις και κατόπιν θεώρησε το λήξαν.
Είπες γιά μένα:

Ξαφνικά πήρε τον λόγο ο φίλος Νάγκουαλ και ΕΤΡΕΞΕ να βγάλει πόρισμα για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΟΦΙΣ...(!!!!)

Μπορείς να μου δείξεις από τα γραφόμενα μου ποιό συμπέρασμα έβγαλα γιά τον ουροβόρο όφι;

Και το ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ γιά το οποίο ΑΠΑΙΤΩ μία απάντηση.
Λες:

Που τόσο εναγωνίος ψάχνουν μερικοί για να ΜΑΣ κολήσουν ρετσινίες και ταμπελίτσες, αυτό θέλετε;;;;

Ηδη ο φίλος μας Νάγκουαλ το έκανε, γιατί να μην το κάνει και κάποιος άλλος φίλος και κάποιος άλλος φίλος και μετά;;;;
Μετά μας πήρε ΟΛΟΥΣ Η ΜΠΑΛΑ......

Τι έκανα φίλε Κέλσο;Σου κόλησα ρετσινιές και ταμπελίτσες ή μάλλον ΣΑΣ κόλησα;Μπορείς να μου δείξεις σε ποιό σημείο το έκανα;
Γιατί κινδυνολογείς ότι θα συκοφαντήσουν το esoterica και μάλιστα αναφέρεις εμένα ότι έκανα την αρχή;Γιά να συσπειρώσεις τον κόσμο γύρω σου με κάποιον αόριστο και ανεδαφικό φόβο;
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι το esoterica μπορεί να ρετσινωθεί και να ταμπελωθεί από πολλούς και διάφορους -και θα ακούγονται σίγουρα διάφορα- και χωρίς τον nagual,τον Παρμενίωνα,τον Wolffaced κλπ.
Έχουν ήδη γραφτεί εδώ μέσα χιλιάδες πράγματα που πάρα πολλοί θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν κατά πως θα ήθελαν.
Ε όχι να λες ότι εγώ έκανα την αρχή της ρετσινιάς...
Περίμενα σκληρή απάντηση στα όσα σου έγραψα αλλά ότι θα έγραφες αυτό το πράγμα γιά μένα ειλικρινά δεν το περίμενα και ελπίζω να έχω καταλάβει λάθος.

Να είστε καλά.
Χαιρετώ.

ReoΜέλος
12/03/2003, 21:58:42
Κέλσο μας,
Μην το παίρνεις και κατάκαρδα. Τέλος καλό, όλα καλά.
Ramoglou,
Τι βιβλιογραφίες τώρα... Εδώ δεν είμαστε επιστήμονες και λογοτέχνες, ανοιχτή συζήτηση κάνουμε. Ε, αν ξέρουμε και την πηγή, τη γράφουμε. Αλλιώς που να σταματάμε την κυριούλα στο τραίνο και να τη ρωτάμε που το έμαθε, αυτό που κι εμείς με τη σειρά μας θα μεταφέρουμε εδώ...
Για τεκμηρίωση μπορείς να ανατρέχεις κατευθείαν στα άρθρα του Esoterica και όχι στα topics, που είναι ελευθέρας βοσκής.
Τελείως συμπτωματικά, αυτή τη στιγμή βλέπω ένα ντοκυμανταίρ για τον Αδόλφο. Δεν ξαναγυρίζουμε στο θέμα μας;

ReoΜέλος
12/03/2003, 22:02:15
quote:

Ελληνική έκδοση δεν νομίζω να υπάρχει... Γιατί άραγε;

Mάλλον θα θεωρήθηκε ότι "δεν πουλάει".

ReoΜέλος
12/03/2003, 22:06:58
Nagual,
Τι συγχρονισμός! Με πρόλαβες στο τσακ. Διευκρινίζω ότι η απάντησή μου που ακολουθεί τη δική σου δεν αναφέρεται σε σένα, αλλά πήγαινε κατευθείαν στην απάντηση του Κέλσου. Δεν μπορούσες να καθυστερήσεις λίγα δευτερόλεπτα; :)

WolffacedΜέλος
12/03/2003, 22:23:26
Παρμενίων έχει διαφορά o Εθνικιστής από τον Εθνικοσοσιαλιστή; Αν ναι ποια;
Πράγματι εγώ δεν έχω διαβάσει Χίτλερ, εκτός από κάποια αποσπάσματα του, εφόσον εσύ φαντάζομαι έχεις διαβάσει γιατί δεν μας κάνεις μια περίληψη;

Edited by - Wolffaced on 13/03/2003 11:44:19

12/03/2003, 23:36:16
Καλησπέρα σε όλους

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα των διαφόρων forum της esoterica τον τελευταίο καιρό και θα ήθελα να συμβάλλω και εγώ στην αποπεράτωση αυτού του τεραστίου έργου που είναι η εύρεση - ή η αποκατάσταση (κατά πολλούς) της αλήθειας και ασφαλώς η ανταλλαγή ΓΝΩΣΕΩΝ και τεκμηριωμένων απόψεων.

Η παρατήρηση που ήθελα να κάνω είναι ότι κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οι απώλειες των Εβράιων σε συνάρτηση με τις απώλειες αθώων (ανθρώπων), άλλων λαών είναι σαφώς μικρότερες από την έκταση που έλαβε το θέμα.
Μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν ήταν μεγάλος ο αριθμός των απολεσθέντων όμως υπήρχαν και άλλες χώρες οι οποίες επίσης πληγήκαν σοβαρά αλλά δεν δέχθηκαν την συμπόνια της "κοινής γνώμης" όπως οι Εβραίοι, ακριβώς όπως αναφέρθηκε από πολλούς προηγουμένως ( ίσως τελίκα αυτός να ήταν και ένας από τους στόχους του Χίτλερ )
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πολωνία αλλά και (σε μικρότερη ένταση, για να μην φανώ εθνικιστής και ρατσιστής) η χώρα μας.

Εαν υπάρχουν ενστάσεις θα τις δεχθώ ευχαρίστως. Ασφαλώς, πηγές για τις αντίστοιχες πληροφορίες υπάρχουν τις οποίες θα μπορούσα να παραθέσω εαν κάποιος διαφωνεί.

Μια επιπλέον παρατήρηση θα ήθελα, εν κατακλείδι να κάνω : Μετα από αυτή την παρεξήγηση που έλαβε χώρα στο συγκεκριμένο subject πιστεύω ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα φοβηθούν να εκφράσουν ελεύθερα πλέον την άποψή του και ίσως κάποιες γνώμες, σημαντικές που θα μπορούσαν να ακουστούν να μην ακούγονται. Από την άλλη βεβαίως όσοι εξέφραζαν απόψεις ατεκμηρίωτες και έπλεκαν μία παραφιλολογία που αν και κεντρίζει το ενδιαφέρον ήταν ανούσια - θα το σταματήσουν.

Ελπίζω να μην κούρασα με τα λεγόμενά μου.. εύχομαι αυτό να ήταν μόνο το πρώτο msg που στέλνω..και να βοήθησα έστω και λίγο σε κάτι

**Take IT or Leave It**

12/03/2003, 23:40:37
Wolffaced,

Φσικά και έχει διαφορά. Ο Εθνικισμός αποτελεί την αναγνώριση του Έθνους ως του κυριοτέρου υποκειμένου των ιστορικών πράξεων, την αυστηρή προσήλωση στα Εθνικά Ιδανικά. Ο Εθνικοσοσιαλισμός όμως έχει ως Κοσμοθεωρία και Βιοθεωρία, τριπλή υπόσταση:

Πρώτον, ο Εθνικοσοσιαλισμός ως πολιτική δεοντολογία, περιλαμβάνει την κοινωνική και πολιτική του φιλοσοφία, την θεωρία του για την Αρμονική Πολιτεία και φυσικά την αντίληψή του για την Οικονομία και το ρόλο της στην κοινωνική Ζωή του Κράτους.

Η δεύτερη υπόστασή του Εθνικοσοσιαλισμού περιλαμβάνει την Βιοθεωρία, που αναφέρεται στο πώς ανελίσσεται η Ιστορία. Και θεωρεί το Έθνος - δηλαδή την ενσυνείδητη Φυλή - ως τον μοναδικό παράγοντα πολιτισμού και ιστορικής εξελίξεως. Περιλαμβάνει και την Κοσμοθεωρία, που αναφέρεται στον Λόγο Ζωής και αναζητά την Πορεία της ανέλιξης του Κόσμου και του Πολιτισμού.

Η Τρίτη υπόστασή του, θα μπορούσε να ονομαστεί "Μεταφυσικός Εθνικοσοσιαλισμός", ως η ύπατη υπόστασή του. Αναφέρεται στο Μύθο της Ζωής, στο Μύθο του Αίματος, που οδηγεί σε έναν εσωτερικό πόλο.

Άρα, ο Εθνικοσοσιαλισμός περικλείει τον Εθνικισμό, αλλά και τον υπερβαίνει. Ο Εθνικισμός σκέτος, δεν έχει κοινωνική φιλοσοφία, ούτε πολιτειακή θέση και φυσικά δεν έχει την έννοια του Μύθου! Επιπλέον δεν έχει αντίληψη για την οικονομική ζωή. Έτσι, εθνικιστής μπορεί να είναι - και συνήθως είναι - ένας αστός, δημοκράτης, κατά την πολιτική του πεποίθηση, φιλελεύθερος κατά την κοινωνική του τοποθέτηση και ίσως και θιασώτης της καπιταλιστικής ανάπτυξης σ' ότι αφορά την οικονομική του θέση. Ένας τέτοιος εθνικισμός δεν είναι ο Εθνικοσοσιαλιστικός Εθνικισμός, που όταν δεν καταντάει μονοδιάστατη επικίνδυνη παρέκλιση, εκφράζει την ιδεολογική σύγχυση της εποχής μας.

Ασφαλώς και ο Εθνικισμός του Εθνικοσοσιαλισμού, συμπληρώνεται από το Ευρωπαϊκό Όραμα. Κάτι που έγινε πράξη με τα ευρωπαϊκά WAFFEN SS. Τα διάφορα γελοία στερεότυπα του τύπου... "Αγγλοι ψηλομύτες", " Γάλλοι κουτόφραγκοι", "Γερμανοί μιλιταριστές"... κλπ, βασίζονται σε ένα στενοκέφαλο μίσος...Αυτός ο αρνητικός αστικός "πατριωτισμός" ακροδεξιού τύπου, είναι ένας "εθνικισμός" του Συστήματος και αποτελούσε και αποτελεί τον πιό βασικό εχθρό του Εθνικοσοσιαλισμού.

Εδώ είναι και μια από τις ουσιαστικές διαφορές Εθνικοσοσιαλισμού και Φασισμού. Ο Μπενίτο Μουσολίνι, στο έργο του "Το Δόγμα του Φασισμού", τονίζει ότι το Κράτος είναι που δημιουργεί το Έθνος και όχι το Έθνος το Κράτος. Για τον Εθνικοσοσιαλισμό αυτό δεν είναι αποδεκτό, αφού εκείνος βασίζεται στην περι φυλής θεωρία, που προϋπάρχει του όποιου κράτους! Τον Φασισμό δεν τον απασχολεί η Ευρώπη.

Φυσικά και η ακροδεξιά ΔΕΝ έχει απολύτως καμια σχέση με τον Εθνικοσοσιαλισμό. Φτάνει να σου θυμίσω ότι όλες οι επίδοξες συνωμοσίες εναντίον του Χίτλερ έγιναν από την συντηρητική ολιγαρχική δεξιά που ποτέ της δεν χώνεψε την λαϊκή καταγωγή του "δεκανέα" Χίτλερ...Η εσωτερική αντιδραστική αντιπολίτευση ΔΕΝ έγινε από τους κομμουνιστές - που οι περισσότεροι εντάχθηκαν στο NSDAP - αλλά έγινε από την μεγαλοαστική και αυταρχική δεξιά που συμπορεύτηκε με το αγγλογαλλικό κατεστημένο ενάντια στους εθνικοσοσιαλιστές ( που ειρωνικά τους αποκαλούσαν και... εθνικομπολσεβίκους).

Ο Δρ. Γκαίμπελς θα πεί : "Όποιος νομίζει ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι μόνο ένα πολιτικό κίνημα, δεν έχει καταλάβει τίποτα απ' αυτόν".

Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 13/03/2003 00:15:42

13/03/2003, 01:22:22
Φίλε Wolffaced,

Συμπληρωματικώς θα σου παραθέσω μια επιστολή του Γκαίμπελς προς έναν ακροδεξιό επικριτή του. Είναι μια σπάνια επιστολή. Εκεί φαίνεται ότι ο Γκαίμπελς γνώριζε πως το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα θα ενισχυθεί από την εργατική τάξη και όχι από τον στείρο αντικομμουνισμό των συντηρητικών αστοδεξιών. Η επιστολή - απάντηση του Γκαίμπελς :

"... Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω: Για ποιό κίνημα αγωνιστήκατε για δεκαετίες, όπως λέτε; Και ακόμη, τί αποτέλεσμα έφεραν οι "αγώνες" σας; Ήσασταν αντισημίτης στο κόμμα του Φον Σόνενμπεργκ. Πολύ ωραία! Διαβάζετε την εφημερίδα ΝΤΕΡ ΧΑΜΕΡ για δεκαετίες. Πολύ ευγενικό εκ μέρους σας. Ανήκατε στους Πανγερμανιστές στον Πόλεμο. Από το σπίτι σας βέβαια! Μετά τον Πόλεμο μπήκατε στην Ένωση Επιθέσεως και Αμύνης και μετά πήγατε στο κόμμα της Ελευθερίας. Τώρα λοιπόν μας παρουσιάζεστε σαν... απόστολος της Ιδεολογίας μας. Σας συγχωρούμε. Τί σχέση όμως έχει ο δικός σας σκοπός με τον δικό μας;

Είναι προφανής η άγνοια που έχετε για τις πολιτικές εξελίξεις στον κόσμο, μετά το 1918. Η μετεξέλιξη του εθνικισμού σε εθνικό σοσιαλισμό και η επακόλουθη ριζοσπαστικοποίηση του σοσιαλισμού, σας άφησαν τελείως ασυγκίνητο. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που έχουν τις δικές σας απόψεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν και δίκιο. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι στο κίνημά μας, που έμαθαν πολλά από το 1918 και εξακολουθούν να μαθαίνουν και μετά το 1923. Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν ότι ο Μαρξισμός είναι μια διαστρέβλωση του σοσιαλισμού, ΑΛΛΑ και τα λεγόμενα "εθνικιστικά" κόμματα αποτελούν διαστρέβλωση του Εθνικισμού....Στο διάβολο λοιπόν ο Μαρξισμός, γιατί αποτελεί διαστρέβλωση του σοσιαλισμού! Στο διάβολο και όλα τα λεγόμενα "εθνικά" κόμματα της Δεξιάς! Διότι αποτελούν διαστρέβλωση του εθνικισμού! Αυτά είναι τα συνθήματα που κάνουν τον σοσιαλισμό εθνικιστικό και τον εθνικισμό σοσιαλιστικό!

Για μας κάθε εθνικό θέμα συνδέεται με έναν πιό ριζοσπαστικό σοσιαλισμό. Εσείς ( οι ακροδεξιοί ), συνεχώς συγχέετε το Σύστημα με τα πρόσωπα. Αλλά αυτό που αμφισβητούμε Εμείς είναι το ίδιο το Σύστημα και όχι τα εκάστοτε πρόσωπα που το εκφράζουν! Εσείς μιλάτε για "εθνικό κεφάλαιο" και εννοείτε τους... "εθνικιστές" καπιταλιστές - λες και υπάρχουν τέτοιοι καπιταλιστές και δεν το ξέραμε! Εμείς όταν μιλάμε για εθνικό κεφάλαιο, εννοούμε τον πλούτο της Πατρίδος μας, ο οποίος δεν υφίσταται σήμερα, διότι οι.. "εθνικιστές" καπιταλιστές μας, με τη βλακεία τους, τον εγωϊσμό τους και το συμφεροντολογικό τρόπο σκέψης τους, τον ξεπούλησαν στο εβραϊκό Χρηματιστήριο!

.............

Εμείς πιστεύουμε ότι ιδεώδες θα ήταν η ένωση και η συνεργασία των μεσοαστών και των προλεταρίων μας, για το καλό του έθνους. Αν όμως η μεσαία και η μεγαλοαστική τάξη αρνηθούν τον αγώνα μας, τότε θα αναγκαστούμε να στραφούμε μόνο στους προλεταριους για να ελευθερώσουμε τη Γερμανία από τα δεσμά του καπιταλισμού.

Εσείς λέτε ότι είστε αντισημίτης και κατηγορείτε με φανατισμό τους Εβραίους. Για μας ο αντισημιτισμός είναι ένα μέρος της ιδεολογίας μας, αλλά ΟΧΙ το παν! Οι Εβραίοι σίγουρα καταστρέφουν τα Έθνη, αλλά το κάνουν επειδή οι δικοί μας αστοί συνεργάζονται μαζί τους, με την ελπίδα ότι θα πάρουν κι αυτοί μερίδιο από την εκμετάλλευση του λαού. Πιστεύετε ότι η μεσαία τάξη είναι αυτή που σκέπτεται "εθνικά" και "πατριωτικά"; Πόσο αφελής είστε! Ο μεσοαστός είναι "πατριώτης" μόνο εφόσον η "πατρίδα" εγγυάται σ' αυτόν την ησυχία του, τις δουλειές του και την ασφάλειά του. Όταν ο Εθνικισμός δεν τον εξυπηρετεί πια, ο μεσοαστός γίνεται ο μεγαλύτερος κοσμοπολίτης και αντι - εθνικιστής! Αυτό το βλέπουμε καθαρά στο πάθος με το οποίο η μεσαία τάξη υπερασπίζεται τη "δημοκρατία". Η δημοκρατία, έτσι όπως την εννοούν, δεν είναι τίποτε άλλο από τη διεθνή εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου από το χρηματιστηριακό κεφάλαιο με την σιωπηρή ανοχή της "πατριωτικής" μεσαίας τάξης. Η μεσαία τάξη είναι αντικομμουνιστική όχι γιατί θεωρεί τον Κομμουνισμό απειλή για το Έθνος και τις Εθνικές Παραδόσεις, αλλά γιατί φοβάται ότι οι Κομμουνιστές θα κλέψουν την περιουσία της, την ησυχία της και την ασφάλειά της. Το ίδιο συμβαίνει και με μας, τους Εθνικοσοσιαλιστές. Οι μεσοαστοί βλέπουν σε μας μια δικλείδα ασφαλείας που θα τους γλυτώσει από τον Κομμουνισμό...

Εμείς όμως μάθαμε από τα λάθη μας και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε. Η πίστη κινεί βουνά, αλλά μόνο η γνώση τα κινεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι θα διστάσουμε να πούμε ποιοί είμαστε. Πλησιάζει η μέρα που θα τα πούμε όλα! Τότε θα μάθετε ότι εμείς ΔΕΝ είμαστε η αστυνομία που θα προστατεύει τους αστούς για να έχουν την ησυχία τους! Τότε θα τρομάξετε μπροστά στα Επαναστατικά μας αιτήματα! Σήμερα ο λαός γνωρίζει ότι εμείς υπερασπιζόμαστε με πάθος την Ιδέα του Έθνους. Σύντομα θα μάθει επίσης ότι εμείς βρισκόμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα για τον Σοσιαλισμό!

EoNΜέλος
13/03/2003, 08:59:10
άντε ρε Παρμενίωνα να σου κάνουμε την χάρη να μιλησουμε μαζί σου και να αναλύσουμε πράγματα που μπορεί να κατανοήσει και ένα μικρό παιδάκι.
Ερωτήματα λοιπόν ...

1. Γιατι ο "Εθνικοσοσιαλισμός σου" την έπεσε βίαια σε όλη την Ευρώπη? Μήπως γιατι όταν τα σύνορα σου και η οικονομία σου είναι κλειστά θα πρέπει να φτιάξεις πολεμική βιομηχανία ωστε να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας ?
Τι έκανε ο Χίτλερ ? Έβαλε όλη την Γερμανία να κατασκευάζει όπλα...
και μετά ? πήγε και τα κατανάλωσε ....πήγε στις άλλες χώρες για να εκμεταλλευτεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ... πήγε και υπέταξε τις άλλες χώρες και τις έβαλε να δουλεύουν για τους Γερμανούς...
με τι πρόσχημα ? χμμ...περίπου έμοιαζε με την μεσσιανική θεωρία των Εβραίων ...ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΔΥΝΑΤΗ ΦΥΛΗ ( πάντα πουλάει αυτό το παραμύθι ...)
Γιατι δεν προσπάθησε να διαδώσει την θεωρία του με άλλους τρόπους ?(πολιτισμό , παιδεία κλπ) Γιατι απλούστατα δεν υπήρχε θεωρια ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩς ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ.

2. Τι ήταν η άριοι Γερμανοί στο παρελθόν ? Ομάδες βαρβάρων που ζούσαν στα δάση σαν τα ζώα...ερώτημα στο ερώτημα ...δηλαδή στο παρελθόν δεν ήταν άρια φυλή ? και αν αυτοί που ζούσαν όπως τα ζώα ήταν άριοι και η "εκλεκτή φυλή" τότε οι Πέρσες , οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Ελληνες, οι Αιγύπτιοι τι ήταν ? Θεοί ?
Αλήθεια ποιά είναι η φυλετική καταγωγή των Γερμανών ????

3.Γιατι είχε σα σύμβολο τη σβάστιγκα με κόκκινο και μαύρο χρώμα ? Δυνατά σύμβολα δημιουργούν δυνατά συναισθήματα.Ηξερε καλά απο προπαγάνδα ...και marketing ...

4.Τι εφάρμοσε στην εξωτερική πολιτική του ? Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας... (ρε τι μου θυμίζει αυτό...)

5. Γιατι ο κόσμος δεν ακολουθεί ποια αυτές τις θεωρίες ? Γιατι ο άνθρωπος όταν είναι normal και όχι καρακομπλεξάρα θέλει να ζεί όμορφα και ειρηνικά πάνω στον πλανήτη και όχι να κάνει πολέμους για τον κάθε παρανοικό λούμπεν ηγετίσκο...

6. Ποιοι ακολουθούν αυτές τις θεωρίες ? οι κομπλεξικοί που έχουν κατα κύριο λόγο κόμπλεξ κατωτερότητας ...

Ερωτήματα που ζητάν απαντήσεις.

Οχι φιλικά αλλά με πολύ οίκτο