ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PREDATOR30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/08/2010, 19:53:28
Αγαπητέ μου Βιομηχανικέ, δεν ξέρω αν πρέπει να σου πω καλό χειμώνα,
αλλα, καλώς γύρισες.....Αρχικά..Και τώρα, πάμε επι της ουσίας....
Η εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος, γίνεται εκ του Πατρός και έχει οριστεί πέραν του χρόνου, σύμφωνα, με την εκκλησιαστική χρονολόγηση, πάμε στην αρχική εποχή που μετράνε ως Αιώνες..Μετά έχουμε τους Αγγέλους,την κτίση και μετά τον άνθρωπο...Ο δε Θεός, "τα πάντα εν σοφίαν εποίησεν", σημαίνει, ότι όλα όσα ζούμε,έχουν οργανωθεί τόσο καλά απο την θεία Πρόνοια,δια του Αγίου Πνεύματος, ανα τους δικούς μας αιώνες,για να βγουν κάπου συγκεκριμένα, που ο Θεός προόρισε.......
Ότι αυτό που ζούμε, πάει κάπου, έχει προορισμό και εκεί, θα καταλήξει...Αυτό, είναι η πλευρά των χριστιανών,που οι υπόλοιποι,
δίχως, δικές τους λύσεις, απλά, πολεμάνε στον χριστιανισμο, γιατί υστερούν...
Αγαπητέ μου Μακεδών, γύρισες...δημήτριος, ή μου φαίνεται;
Και το βιβλίο; Δεν βοήθησε καθόλου να ηρεμήσεις;
Καμιά..κοπέλα;....
Τα όσα υπάρχουν, θέλω να μου πεις αν τα δέχεσαι και τότε να πούμε πολλά ακόμη.....Στα μαζεύω.....
08/08/2010, 20:40:50
trexagireve

quote:
Τα όσα υπάρχουν, θέλω να μου πεις αν τα δέχεσαι

Τα όσα υπάρχουν... πού; Στη φαντασία σου; Στους συναξαριστές; Στην ιστορία;

Είναι τόσο δύσκολο να μιλήσεις ελληνικά; Δεν είναι η μητρική σου γλώσσα;

quote:
και τότε να πούμε πολλά ακόμη

Τι να πούμε βρε ταλαίπωρε; Και πάνω σε ποιά βάση; Και για ποιό θέμα; Με ποιον εδώ μέσα μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε και να καταφέρεις να τον κρατήσεις στην καρέκλα του και να μην κατρακυλιέται στο πάτωμα από τα γέλια;

macedon

08/08/2010, 21:22:32
Το ξέρω ότι είμαι ..νταλκάς φίλε μου Μακεδών,αλλά, θα επιμείνω....
Γράφω, για όσα αναφέρεις ως πηγές,αν τα αποδέχεσαι γενικά, ή μόνο όταν σε συμφερει...Τον Συναξαριστή, ή άλλα χριστιανικά βιβλία, που φέρνεις παραποιημένα τους κείμενα για επίρρωση των θέσεων σου, όταν μετά δεν τα δέχεσαι σαν σωστά σε άλλα.....
Παιδική λογική,Κώστα ΜΟΥ...
08/08/2010, 21:31:37
trexagireve

Όντως, τα ελληνικά ΔΕΝ είναι η μητρική σου γλώσσα

quote:
Γράφω, για όσα αναφέρεις ως πηγές,αν τα αποδέχεσαι γενικά, ή μόνο όταν σε συμφερει.

Δεν μπορώ να κατανοήσω τι στον κόρακα θέλεις να πεις.

quote:
Τον Συναξαριστή, ή άλλα χριστιανικά βιβλία, που φέρνεις παραποιημένα τους κείμενα για επίρρωση των θέσεων σου, όταν μετά δεν τα δέχεσαι σαν σωστά σε άλλα....

1. Είπες ότι η εκκλησία σου τιμάει εκατομμύρια μάρτυρες του χριστιανισμού, και μόνον οι Έλληνες ήταν 4,5 εκατομμύρια.

2. Σου έφερα στοιχεία από την εκκλησία σου που λένε τελείως διαφορετικά πράγματα.

3. Το αν δέχομαι ή όχι τα στοιχεία αυτά σαν ιστορικά, το αναφέρω στο αντίστοιχο μήνυμα.

4. Δεν παραποίησα τίποτε και ποτέ και σε προκαλώ, γελοίε ψεύτη, να μου πεις τι παραποίησα, πότε και πού.

macedon

08/08/2010, 21:40:03
Κι όμως,εγώ Κώστα ΜΟΥ επιμένω να προσπαθώ, παρά το γεγονός, ότι αυτά που μιλάς,εσύ, δεν είναι ελληνικά.....
Το Συναξαριστή, λέω, που επικαλέστηκες, πριν, για μαρτυρα σου,
για το πόσοι είναι οι άγιοι και μάρτυρες..Το ίδιο βιβλίο,λεω,σε άλλα θέματα, δεν το δέχεσαι..Ότι σε συμφέρει, λέω...
Τι λες,διαφωνείς;....
Όσο για την παραποιηση σου, γενικά, στον χριστιανισμό,οι αναφορές σου,σε ότι λές,το μόνο που θυμίζουν είναι παιδικές σόκιν ιστορίες, που καναμε, όλοι,μεταξύ 12 και 15, και θεωρούσαμε μετά, σαχλές, με
θέματα για το σχολείο, το σπιτι, τις γκόμενες..
Τέτοιο επιπεδο, πανεπιστημιακού, που λέμε....
08/08/2010, 21:46:36
trexagireve

quote:
Το Συναξαριστή, λέω, που επικαλέστηκες, πριν, για μαρτυρα σου,
για το πόσοι είναι οι άγιοι και μάρτυρες..Το ίδιο βιβλίο,λεω,σε άλλα θέματα, δεν το δέχεσαι..

Είπα εγώ πουθενά ή ποτέ ότι το δέχομαι σαν αξιόπιστη ιστορική πηγή ή πηγή αναφοράς; Στο παράθεσα μόνο και μόνο για να σου δείξω τι ακριβώς λέει η εκκλησία σου σχετικά με το θέμα. Οτι αυτά που λες, με άλλα λόγια, ούτε η ίδια σου η εκκλησία τα λέει και πως αποτελούν δικές σου αποκλειστικά ανοησίες.

Πόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσεις;

quote:
Όσο για την παραποιηση σου, γενικά, στον χριστιανισμό,οι αναφορές σου,σε ότι λές,το μόνο που θυμίζουν είναι παιδικές σόκιν ιστορίες, που καναμε, όλοι,μεταξύ 12 και 15, και θεωρούσαμε μετά, σαχλές, με θέματα για το σχολείο, το σπιτι, τις γκόμενες..

Δεν έχει "παραποίηση γενικά" βρε γελοίε ψεύτη. Συγκεκριμένα πες μου: Πότε, πού και με ποιόν τρόπο παραποίησα οτιδήποτε.

Γιατί, όλα αυτά που εσύ θεωρείς σαν "παραποίηση" είναι αποτέλεσμα της αμάθειάς σου και της ανικανότητάς σου να διαβάσεις δυο σειρές από ένα βιβλίο.

Απατεώνα!

macedon

08/08/2010, 22:22:28
Εδω και πολλά χρόνια αγαπητέ μου Μακεδών,όταν κάποιος, πάρει και απομονώσει μια φράση,απο ένα κείμενο και βγάλει άλλο συμπέρασμα,
απο ότι βγάζει το ίδιο το θέμα απο όπου πήρε τη φράση, λέγεται
παραποίηση....
Σε κάλυψα...
Ωραια, κι εσύ καλύπτεις ακριβώς την έννοια...
08/08/2010, 22:34:07
Για κλάματα είσαι, γελοίε ψεύτη.

macedon

08/08/2010, 23:04:56
Τσ,τσ,τσ,τι κουβέντες είναι αυτές Κώστα ΜΟΥ;....
D.P.J. 10Μέλος
09/08/2010, 08:47:29
trexagireve
quote:

Ειναι 4.5 εκατομ. μόνο οι Έλληνες μάρτυρες, για να καταλάβεις...

Μάλιστα . 4,5 εκατ. μάρτυρες από το μικρό Ελληνικό Έθνος των ......πόσων εκατομμυρίων είπαμε ; Βέβαια (σε προλαβαίνω) θα μου πεις ότι τον αριθμό αυτό τον κατανέμεις διαχρονικά σε μεγάλη περίοδο , αλλά.......4,5 εκατομμύρια ;
Δηλαδή αν συνυπολογίσουμε και τους...."μάρτυρες" από άλλα μεγαλύτερα έθνη ή εθνοτικές ομάδες , πόσα "εκατομμύρια" μαζεύονται ;
Μάλλον δεν τα πας καλά με τους αριθμούς . Αυτούς τους διδάσκουν μαθηματικοί και όχι "πνευματικοί".....
Απ' την άλλη με ένα "εκατομμύρια μάρτυρες" ψαρώνει αμέσως το γεροντάκι και ο αγράμματος που θα το ακούσει......Κατανοητόν...