- Εντύπωση: Πόλεις βρέθηκαν στη Σελήνη...! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Φίλε Vril, δεν έφτασα σε κανένα συμπέρασμα. Μάλλον με παρεξήγησες...
Μα, δεν είπα ότι το έκανες εσύ ... !
Να σου πώ κάτι, σαν παλαιό μέλος, έχω "πιάσει" τον εαυτό μου να κουράζεται από αυτά που βλέπω. Εγώ προσωπικά έχω μεγάλο ντέρτι όλα αυτα τα αυθαίρετα, τα αστήριχτα, τις ανοησίς και μεγαλοστομίες που πιάνονται, και μόλις τους στριμώξεις κάπου και τους ζητήσεις στοιχεία, αποδείξεις, το γυρνάνε στο βρισίδι και σε κάτι σάπια κόλπα.
Έτσι, απλά, φιλικά και .. αναφορικά !
Edited by - Chianti on 13/09/2005 21:38:25
Μια παρατήρηση και δύο ερωτήσεις.
Καταρχήν, το μόνο πιθανό ίχνος εξωγήινης ζωής που έχει βρεθεί είναι τα απολιθωμένα βακτήρια στον μετεωρίτη ΑLH8400 που ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική το 1984 (και που προέρχεται από τον Άρη), το οποίο όμως ήδη αμφισβητείται έντονα. Κανένα άλλο θετικό ίχνος ή στοιχείο δεν υπάρχει. Τελευταίες ενδείξεις για ύπαρξη αμμωνίας και μεθανίου στην ατμόσφαιρα του Άρη, δυνητικά βιολογικής προέλευσης, ακόμα ελέγχονται και είναι δυστυχώς στην παρούσα φάση μόνο εικασίες και ευσεβείς πόθοι. Τα υπόλοιπα για Roswell, εξωγήινες αποικίες, πόλεις στη Σελήνη κ.α. είναι τουλάχιστον φανταστικά, για να μην πω φαιδρά και ανόητα.
Πρώτη ερώτηση: Γιατί να θέλει κάποιος να μας κρατήσει κρυφή την ύπαρξη εξωγήινων; Εννοώ ότι η ανακοίνωση για το βιολογικό ίχνος στον κομήτη δε συγκίνησε και πολλούς, οπότε το σενάριο ότι μας το κρύβουν για να αποφευχθεί γενικός πανικός δεν στέκει και πολύ. Επομένως, γιατί δεν μας το λένε, ποιοι μας το κρύβουν και για ποιο λόγο;
Δεύτερη ερώτηση: Έστω ότι κάποιοι (ακόμα περιμένω απάντηση στο «ποιοι;») θέλουν να μας το αποκρύψουν. Πως τα καταφέρνουν τόσο καλά; Για σαράντα χρόνια οι Η.Π.Α. και η Ρωσία ξόδευαν τεράστια ποσά στην κούρσα του διαστήματος. Δεν είναι λογικό ότι όποια από τις δύο υπερδυνάμεις εύρισκε κάτι θα έσπευδε να το ανακοινώσει για λόγους προπαγάνδας, αφού αναμφισβήτητα θα ήταν η μεγαλύτερα επιστημονικά ανακάλυψη του αιώνα; Ακόμα παραπέρα, στην «κούρσα» τώρα έχουν μπει και νέοι παίκτες: Ευρώπη, Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία, κ.λ.π. Κι αυτοί είναι μέρος της συνωμοσίας; Ειδικά η Ευρώπη, η οποία είναι κατακερματισμένη και πάσχει βαρύτατα από έλλειψη συνοχής, πως καταφέρνει και το κρατάει μυστικό; Ποιος; Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Το Συμβούλιο Υπουργών; Η Επιτροπή; Οι Μυστικές Υπηρεσίες όλων των κρατών-μελών; Εντέλει, έστω ότι όλοι (μα…όλοι όμως;) είναι στο κόλπο (που σημαίνει ότι μόνο εσύ κι εγώ είμαστε απέξω, αφού όλοι οι άλλοι φαίνεται να το ξέρουν). Πως κατάφεραν να το κρατήσουν τόσο καλά κρυμμένο ώστε να μη διαρρεύσει τίποτα, κι όταν λέω τίποτα εννοώ ΤΙΠΟΤΑ! Μην ξεχνάτε πως τα σοβαρότερα στοιχεία (ή «στοιχεία») που υπάρχουν (προσωπο στον Άρη, απολιθωμένα βακτήρια στον μετωρίτη κ.λ.π.) προέρχονται από επίσημες πηγές, δηλαδή τους ίδιους τους συνωμότες που πασχίζουν να «κουκουλώσουν» την ιστορία. Δε βρέθηκε ένας να τραβήξει ένα βίντεο με ένα πράσινο ανθρωπάκι (που να μην αποδειχτεί «πατάτα» όπως το Ρόσγουελ), ένας να βγάλει ένα κομμάτι από το διαστημόπλοιο, ένας έστω να περιγράψει πως κινείται ένα τέτοιο;
Κατακλείδα: Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, πιστεύω ότι κάποια στιγμή πιθανόν να έρθουμε σε επαφή, δεν αποκλείω δε και το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει τέτοια επαφή στο παρελθόν. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την ερμηνεία όλης της ανθρώπινης ιστορίας του δεύτερου μισού του 20ου αιώντα να περιστρέφεται γύρω από την απόκρυψη του γεγονότος αυτού από τον απλό κόσμο. Και δεν μπορώ να δεχτώ ότι, μετά από 50 χρόνια συνωμοσίας, τα καλύτερα στοιχεία που έχουν να δείξουν οι θιασώτες της συνωμοσιολογίας είναι θαμπές φωτογραφίες, πλαστά βίντεο και ατεκμηρίωτες μαρτυρίες.
Occam's Razor: Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem
quote:
Κατακλείδα: Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, πιστεύω ότι κάποια στιγμή πιθανόν να έρθουμε σε επαφή, δεν αποκλείω δε και το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει τέτοια επαφή στο παρελθόν. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την ερμηνεία όλης της ανθρώπινης ιστορίας του δεύτερου μισού του 20ου αιώντα να περιστρέφεται γύρω από την απόκρυψη του γεγονότος αυτού από τον απλό κόσμο. Και δεν μπορώ να δεχτώ ότι, μετά από 50 χρόνια συνωμοσίας, τα καλύτερα στοιχεία που έχουν να δείξουν οι θιασώτες της συνωμοσιολογίας είναι θαμπές φωτογραφίες, πλαστά βίντεο και ατεκμηρίωτες μαρτυρίες.
Συμφωνώ απόλυτα και εκνευρίζομαι, όταν ξανά και ξανά βλέπω ανθρώπους να προσπαθούν με τις χιλιοειπωμένες και χιλιοαποδεδειγμένες αστήριχτες συνομοσιοθεωρίες να προβάλλονται ώς ιδιαίτερα σκεπτικηστές ή ανοιχτόμυαλοι. Κάθε άλλο είναι ...
quote:
Πρώτη ερώτηση: Γιατί να θέλει κάποιος να μας κρατήσει κρυφή την ύπαρξη εξωγήινων; Εννοώ ότι η ανακοίνωση για το βιολογικό ίχνος στον κομήτη δε συγκίνησε και πολλούς, οπότε το σενάριο ότι μας το κρύβουν για να αποφευχθεί γενικός πανικός δεν στέκει και πολύ. Επομένως, γιατί δεν μας το λένε, ποιοι μας το κρύβουν και για ποιο λόγο
ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΧΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ .
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ
ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΦΟΥ ΣΚΕΨΟΥ Ο ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ
ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΧ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ .
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΣΚΕΨΟΥ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΒΑΒΑ ΑΦΟΥ Η ΤΗΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΛΑΣΤΕΣ Η
ΛΕΝΕ ΞΕΡΩ ΓΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΤΕΡΕΩΛΟΓΙΚΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ.
ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Η ΝΑΣΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ
ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΙΣΩΣ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΜΗΝ
ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΛΛΑΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΑΝΤΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ .
quote:ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ
ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΦΟΥ ΣΚΕΨΟΥ Ο ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ
ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΧ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ .
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΣΚΕΨΟΥ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
Δέν πιστεύω να είναι στο χέρι των κυβερνήσεων και δεν ξέρω ποιων άλλων να αποκρύψουν κάτι τέτοιο. Για τον απλούστατο λόγο ότι εάν οι εξωγήινοι ήθελαν να μας εμφανιστούν και είχαν καλές προθέσεις δεν θα περίμεναν κάποιον για να μας τους φανερώσει. Θα σκάγαν μύτη σε μια μεγάλη πόλη και θα μας έλεγαν "ήρθαμε". Δεν νομίζω να τους ενδιαφέρουν οι πολυεθνικές και οι θρησκείες. Ο πανικός που μπορεί να προκληθεί είναι όντως ένας πολύ σοβαρός παράγοντας αλλά... δεν είναι υποχρεωτικό να έρθουν όλοι μαζί και να νομίσουμε ότι θα γίνουμε Indipedence Day! Και για να μην έχουν εμφανιστεί ακόμα....
quote:
ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΑΝΤΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ .
Εγώ θα έκανα το εξής.
Σε περίπτωση που θα εντόπιζα κάτι τέτοιο και θα είχα και τις απτές αποδείξεις οτι όντως ΔΕΝ είναι έτσι, θα στρεφόμουν εναντίων του αυτοανακυρηγμένου ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ και θα του έδειχνα τα στοιχεία.
Αλλιώς θα καταντούσα απλά ... αερολόγος, που πρόβάλλεται μέσα από αστήριχτη συκοφάντηση. ![]()
quote:
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΒΑΒΑ ΑΦΟΥ Η ΤΗΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΛΑΣΤΕΣ Η
ΛΕΝΕ ΞΕΡΩ ΓΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΤΕΡΕΩΛΟΓΙΚΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ.
Δηλαδή γιατί "τις βγάζουν πλαστές" και ποιοί; Γιατί δηλαδή να μην είναι πλαστές, πλάκα κάποιων, που αποτελεί και την απλουστερη εξήγηση; Και γιατί να μην πρόκειται όντως για μπαλόνια ή κάτι άλλο; Γιατί να αρχίζουμε επιλέγοντας τι πιστεύουμε και μετά παλεύουμε με νύχια και με δοντια να το αποδείξουμε;
quote:
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Η ΝΑΣΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ.
Κα γιατί να το βγάλουν εξαρχής; Αν όντως υπήρχε συνομωσία, πιο πιθανό δεν ήταν να μην το δούμε ποτέ;
quote:
ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Διαφωνώ. Ανοιχτό μυαλό είναι να διαβάζεις τα πάντα και να μην απορρίπτεις αυτά τα οποία έχουν έστω και μια δόση αλήθειας, λογικής ή σοβαρότητας. Όταν δεν απορρίπτεις τίποτα, ακόμα κι όταν καταφανώς σε δουλεύουνε, δεν είσαι ανοιχτόμυαλος αλλά αφελής και ευκολόπιστος.
quote:
Δέν πιστεύω να είναι στο χέρι των κυβερνήσεων και δεν ξέρω ποιων άλλων να αποκρύψουν κάτι τέτοιο. Για τον απλούστατο λόγο ότι εάν οι εξωγήινοι ήθελαν να μας εμφανιστούν και είχαν καλές προθέσεις δεν θα περίμεναν κάποιον για να μας τους φανερώσει. Θα σκάγαν μύτη σε μια μεγάλη πόλη και θα μας έλεγαν "ήρθαμε". Δεν νομίζω να τους ενδιαφέρουν οι πολυεθνικές και οι θρησκείες. Ο πανικός που μπορεί να προκληθεί είναι όντως ένας πολύ σοβαρός παράγοντας αλλά... δεν είναι υποχρεωτικό να έρθουν όλοι μαζί και να νομίσουμε ότι θα γίνουμε Indipedence Day! Και για να μην έχουν εμφανιστεί ακόμα....
Πολύ καλό επιχείρημα. Αποτελεί τη βάση του UFO-σκεπτικισμού. Τρομερό αρθράκι επ'αυτού εδω:
http://www.e-telescope.gr/gr/cat06/art06_040406.htm
Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι προτιμώ τις απλές και λογικές λύσεις από τις μυστήριες, σκοτεινές και απόκρυφες. Όταν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε δύό λύσεις, μια απλή και μια σκοτεινή και μυστήρια, θεωρώ ασφαλέστερο να επιλέξω την απλή.
Υ.Γ. Πρώτη φορά βάζω quotes, ελπίζω να τα πέτυχα
http://www.e-telescope.gr/gr/cat06/art06_050301.htm
Τώρα, αν κάποιος έχει στοιχεία για πόλεις στη σελήνη τι να πω... εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε.
Edited by - Chianti on 14/09/2005 16:24:30
quote:
Όταν δεν απορρίπτεις τίποτα, ακόμα κι όταν καταφανώς σε δουλεύουνε, δεν είσαι ανοιχτόμυαλος αλλά αφελής και ευκολόπιστος.
Είσαι απίθανος !
Δεν μπορούσες να το πείς καλύτερα
quote:
Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι προτιμώ τις απλές και λογικές λύσεις από τις μυστήριες, σκοτεινές και απόκρυφες. Όταν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε δύό λύσεις, μια απλή και μια σκοτεινή και μυστήρια, θεωρώ ασφαλέστερο να επιλέξω την απλή.
Να πάς στην άλλη λύση, μόνο όταν αυτή που έχεις δεν μπορεί να σε καλύψει. Έτσι γεννήθηε η ιδέα της επιστημονικού "αναζητώ, παρατήρω και συμπεραίνω".
Τα άλλα έιναι απλά .. εντυπωσιασμός !
Λέμε για να λέμε...
quote:
Διαφωνώ. Ανοιχτό μυαλό είναι να διαβάζεις τα πάντα και να μην απορρίπτεις αυτά τα οποία έχουν έστω και μια δόση αλήθειας, λογικής ή σοβαρότητας. Όταν δεν απορρίπτεις τίποτα, ακόμα κι όταν καταφανώς σε δουλεύουνε, δεν είσαι ανοιχτόμυαλος αλλά αφελής και ευκολόπιστος
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΩΡΙΑ ΑΚΟΥΜΕ.
quote:
Δηλαδή γιατί "τις βγάζουν πλαστές" και ποιοί; Γιατί δηλαδή να μην είναι πλαστές, πλάκα κάποιων, που αποτελεί και την απλουστερη εξήγηση; Και γιατί να μην πρόκειται όντως για μπαλόνια ή κάτι άλλο; Γιατί να αρχίζουμε επιλέγοντας τι πιστεύουμε και μετά παλεύουμε με νύχια και με δοντια να το αποδείξουμε
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΠΑΛΟΝΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΓΗΕΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ
ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΞΑΝΑΕΣΤΕΙΛΕ ΣΚΑΦΟΣ Η ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .
quote:
Εγώ θα έκανα το εξής.
Σε περίπτωση που θα εντόπιζα κάτι τέτοιο και θα είχα και τις απτές αποδείξεις οτι όντως ΔΕΝ είναι έτσι, θα στρεφόμουν εναντίων του αυτοανακυρηγμένου ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ και θα του έδειχνα τα στοιχεία.Αλλιώς θα καταντούσα απλά ... αερολόγος, που πρόβάλλεται μέσα από αστήριχτη συκοφάντ
ΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΕΡΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ .
quote:ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ?
Γιατί ο "απλός" λαός έχει δικαίωμα να ξέρει, ο "απλός" λαός τους εμπιστεύτηκε την εξουσία και η απόκρηψη της αλήθειας είναι φασισμός.
Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι όποιος καλοπροαίρετος εξωγήινος πολιτισμός θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να το κάνει άμεσα, ειδικά εάν έχει τα μέσα να έρθει μέχρι την γη. Εάν πάνε στον Μπους και σε οποιονδήποτε Μπους και του ζητήσουν να τους κρύψει μόνο την "ανωτερότητά" τους δεν θα δείξουν. Στα παλιά μου τα παπούτσια η τεχνολογία τους...
quote:
Γιατί ο "απλός" λαός έχει δικαίωμα να ξέρει, ο "απλός" λαός τους εμπιστεύτηκε την εξουσία και η απόκρηψη της αλήθειας είναι φασισμός.
Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ? ΠΑΝΤΑ ΓΟΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
quote:
Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι όποιος καλοπροαίρετος εξωγήινος πολιτισμός θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να το κάνει άμεσα, ειδικά εάν έχει τα μέσα να έρθει μέχρι την γη. Εάν πάνε στον Μπους και σε οποιονδήποτε Μπους και του ζητήσουν να τους κρύψει μόνο την "ανωτερότητά" τους δεν θα δείξουν. Στα παλιά μου τα παπούτσια η τεχνολογία τους
ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ Ο ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ?
quote:ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ Ο ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ?
Τότε φίλε μου Open Mind ίσως καλύτερα να μην το ξέρουμε γιατί αλλιώς την "κάτσαμε".
Σοβαρά τώρα, αν και πάει λίγο μακριά το θέμα και σε λίγο θα γράψουμε σενάριο για το Χόλιγουντ, δεν το ξέρουμε αν δεν μας το δείξουν. Η δική μας αντίληψη και οι μέχρι τώρα γνώσεις μας φτάνουν μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε πολλές. Το σημαντικότερο όμως είναι να έχουμε στοιχεία για να προχωρήσουμε πιο πέρα ως ανθρωπότητα. Αν πέσει κάτι στην αντίληψή μας θα δράσουμε αναλόγως. Αν λοιπόν είναι κακοπροαίρετοι τότε δεν τους κρύβουμε εμείς. Αυτοί κρύβονται και κρατουν τις κυβερνήσεις υπο ομηρία. Εάν λοιπόν δεχτούμε όλα τα "στοιχεία" από το Ρόσγουελ μέχρι σήμερα σημαίνει ότι η κατάσταση αυτη υπάρχει τουλάχιστον εδώ και 60 χρόνια. 60 χρόνια λοιπόν και δεν βρέθηκε κανένας αξιόλογος άνθρωπος να αποκαλύψει τι παίζει; Εγώ όλο κάτι new age φρικιά έχω ακούσει μόνο.
Για να κλείνω, εγώ πιστεύω ότι το πολύ-πολύ να έχει πέσει κανά σκαφάκι και να το κρατάν μυστικό για να μην πέσει η τεχνολογία στα χέρια κανενός Dr.No! Ποιό τραβηγμένες θεωρίες που παραμένουν θεωρίες δεν μπορώ να τις πιστέψω λόγω έλλειψης στοιχείων και αν ασχοληθώ θα το κάνω μόνο για την πλάκα.
Συγνώμη αν σας κούρασα, εγώ πάντως κουράστηκα... Δεν θα ξαναεπανέλθω σε διάλογο τραβηγμένης επιστημονικής φαντασίας. Φίλε Open Mind μην το πάρεις προσωπικα, απλά δεν είναι του στυλ μου. Σ'ευχαριστώ για την κατανόηση. Να'σαι καλά.
ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ
ΛΑΟ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ
ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ.
quote:
Πάντως η αλήθεια είναι ότι η πραγματικότητα είναι πιο τρομακτική από την φαντασία. Αλλά και απ'την άλλη από αυτά που ακούς μην πιστεύεις τίποτα και από αυτά που βλέπεις πίστευε τα μισά. Παπατζήδες δυστυχώς υπάρχουν πολλοί και είναι εκεί έξω...
ΣΥΜΦΩΝΩ
Όσο για το άν είναι καλοπροαίρετοι ή κακοπροαίρετοι οι ανώτεροι εξωγήινοι πολιτισμοί που υποθετικά βρίσκονται σε επαφή με την Γή στο παρόν ο ντόρος που γίνεται και οι γλώσσες που ακούγονται, αναφέρονται σε κακοπροαίρετους και το θεωρώ πιό πιθανό.
Ίσως οι καλοπροαίρετοι να μήν ασχολούνται πιά μαζί μας και να μας έχουν αφήσει στην κακή τύχη μας
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ