ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΘΕΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

serenite30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
sereniteΜέλος
03/08/2006, 13:38:28
Προσωπικά καλό άνθρωπο θεωρώ κάθε άνθρωπο που έχει σεβασμό απέναντι στην όποια ύπαρξη. Τον φιλεύσπλαχνο άνθρωπο, εκείνον που δεν θα κλείσει τα μάτια του απέναντι στον πόνο ακόμα και εκείνου που ποτέ δεν γνώρισε. Καλό άνθρωπο θεωρώ αυτόν που θα θυσιάσει κάποια προσωπική στιγμή του ή απολαυσή του, προκειμένου να εξυπηρετήσει την ζωή κάποιου άλλου, εκείνον που συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μια ατομική, εγωιστική μονάδα στο σύνολο πολλών αλλά είναι μέρος του συνόλου υπεύθυνος για την όποια προσφορά του σε αυτό. Καλό άνθρωπο θεωρώ επίσης κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που μέσα του κυριαρχεί η αγάπη.

Κακό άνθρωπο θα έλεγα ότι θεωρώ κάθε τι αντίθετο, εκείνον που κινείτε ως μια εγωιστική ατομική μονάδα που ως επίκεντρο υπάρχει ο εαυτός του αδιαφορώντας για όποια συνέπεια έχει η πράξη του στον περίγυρο. Εκείνον που δεν νοιώθει αγάπη για την όποια ύπαρξη και την ποδοπατάει, χρησιμοποιεί, καταστρέφει για κάθε προσωπικό του όφελος. Εκείνον που είναι κακοπροαίρετος, κακόβουλος και άσπλαχνος απέναντι στους συνανθρώπους του και ότι άλλο.

Καλός εν ολίγοις για εμένα είναι ο άνθρωπος που αδυνατεί να κάνει κακό συνειδητά και κακός είναι εκείνος που επιλέγει το κακό συνειδητά και αδυνατεί να προσφέρει οποιοδήποτε είδος καλοσύνης. Καλός είναι ο άνθρωπος που τρέφει αγάπη στην ψυχή του για οτιδήποτε τον περιβάλλει και κακός εκείνος που την απαρνείται ως μια γενικότητα και την δέχεται μόνο σε έναν κλειστό κύκλο που έχει ως σκοπό την δική του ψυχολογική ικανοποίηση, χρησιμοποιεί δηλαδή μια καλή αντιμετώπιση απέναντι σε έναν άνθρωπο όχι επειδή αισθάνεται έτσι, αλλά με σκοπό την απορρόφηση των συναισθημάτων που του είναι απαραίτητα για την φόρτιση της ψυχολογίας του, του εγώ του κ.λ.π.

Η αληθινή καλοσύνη δεν έχει σκοπό, δεν έχει αιτία, δεν ζητάει αντάλλαγμα, είναι η αυθόρμητη έκφραση της αγάπης.

Η αληθινή κακία επίσης δεν έχει σκοπό, δεν έχει αιτία και δεν ζητάει αντάλλαγμα, είναι η αυθόρμητη έκφραση της έλλειψης αγάπης.

03/08/2006, 14:01:01

quote:
Είναι αδύνατον να δούμε, να ελέγξουμε ή να προλάβουμε την αλλαγή της κάθε πτυχής μας, είναι αδύνατον να μας δούμε σφαιρικά. Άλλοι επιλέγουν να ακουμπήσουν το διαμάντι τους στο ράφι κοιτώντας πάντα την μία πλευρά και άλλοι το γυρνάνε και το ξαναγυρνάνε σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσουν την συνείδηση του εαυτού τους.

Μα κι αν ακόμα μπορούσαμε να τον δούμε σφαιρικά, αν ακόμα μπορούσαμε να γνωρίζουμε απόλυτα τον εαυτό μας και να ξέρουμε την κάθε πτυχή μας ποιος στα αλήθεια θα το επέλεγε αυτό;

Εγώ ο θνητός προς το παρών ,που αναζητώ την αφθαρσία της ψυχής μου ,Το έχω επιλέξει ,συνεχίζω την επιλογή αυτή, και θα την συνεχίζω ,εκτός και αν παύσουνε να υπάρχουνε παρόμοιες ψυχές ,όπως η δική σου ,που ειλικρινά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ,μέσα στην δική μου .
Αν συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον ,θα με πληγώσει ,γιατί θα χάσω μια θετική πηγή ,μέσα από την οποία αντλώ πολύτιμα και ανεκτίμητα σε υλική αξία, πνευματικά διαμάντια του υπέροχου, ανεπανάληπτου ,εσωτερικού σου κόσμου.
Μην πάψεις ποτέ ,να εκθέτεις δημόσια την άποψη σου ,γιατί είναι πολύτιμη ,τουλάχιστον για εμένα .
Σε ευχαριστώ για την μέχρι τώρα ανιδιοτελή προσφορά σου .
Σου χρωστάω ευγνωμοσύνη και εύχομαι να μπορέσω να σου την ανταποδώσω,ταπεινά ,σεμνά με όλη την δύναμη της ψυχής μου ,στο άπειρο και άχρονο μέλλον .

quote:
Προσωπικά εγώ όχι, διότι η μεγαλύτερη πρόκληση μου είμαι εγώ, γιατί μου αρέσει η αναζήτηση μου, η εναλλαγή μου, μου αρέσει όταν με εκπλήσσω και όταν με παλεύω, όταν προσπαθώ να με βάλω σε τάξη κι όταν μου ξεφεύγω από αυτή. Θα μου ήμουν απίστευτα βαρετή αν με γνώριζα τόσο καλά ώστε να ξέρω την κάθε αντίδραση μου, την κάθε επιλογή μου και την κάθε πτυχή μου.

Μείνε λοιπόν έτσι (αφού το επιθυμείς βαθιά μέσα σου ),γιατί με αυτόν τον τρόπο προσφέρεις .

Τι ;;;
Θετική ενέργεια .

Μην μου πεις ότι δεν γνωρίζεις τον καλύτερο φίλο μου τον alfi ,αναφέρομαι βέβαια στον alfa-omega ;;;

την μοιρα μας την διαχειριζεται το πνευματικο μας επιπεδο.

03/08/2006, 14:44:48
Έχω ψυχή το γνωρίζω απόλυτα .

Είναι η ανώτερη γνώση, που έχω αποκτήσει μέχρι σήμερα .

Αν πρέπει ,η όχι να το αποδείξω είναι μια ανούσια διαδικασία ,την οποία δεν επιθυμώ να δημοσιεύσω ,γιατί δεν νιώθω μια τέτοια εσωτερική ανάγκη .

Νιώθω όμως την εσωτερική ακατάπαυστη ανάγκη ,να είμαι καλός σε αυτόν τον κόσμο .

Γιατί ;;;

Γιατί ο πλανήτης γη δεν ανήκει σε κανέναν συνάνθρωπο μου .

Ανήκει σε κάτι που είναι ανώτερο, από κάθε ανθρώπινη διάνοια .

Μην το ξεχνάτε ποτέ, για όσο διάστημα σας επιτρέπεται να είστε ακόμη θνητή οντότητα .

ΘΝΗΤΟς προς το παρών ,με ζωντανή την ελπίδα για κάτι πολύ ανώτερο ,άφθαρτο ,διαχρονικό .

Αν αυτό αποτελεί ένδειξη ανθρώπινης αλαζονείας , την υιοθετώ συνειδητά .

Ο καθημερινός πνευματικός εσωτερικός θάνατος , αποτελεί για εμένα αμαρτία .

Εξελίσσεται δε σε συνειδητή , όσο :

Η αληθινή κακία δεν έχει σκοπό, δεν έχει αιτία και δεν ζητάει αντάλλαγμα, διότι είναι η αυθόρμητη έκφραση της έλλειψης αγάπης.
Copy-paste by : serenite

sereniteΜέλος
03/08/2006, 16:33:34
Καλέ μου φίλε,

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια που πολλές φορές με φέρνουν σε αμηχανία και δεν ξέρω τι να γράψω. Νομίζω στιγμές, στιγμές με υπερτιμάς πέρα αυτού που αξίζω, αλλά ωστόσο πάντα θα χαίρομε που τα λόγια μου σου προσφέρουν θετικότητα

quote:
Αν συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον ,θα με πληγώσει

Aν συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, που είναι πιθανό με την αλλαγή εργασίας μου και πιθανόν να γίνουν σπανιότερες οι επισκέψεις μου στο forum, πάντα θα υπάρχει το e-mail μου να σε καλωσορίζει.

quote:
Σου χρωστάω ευγνωμοσύνη

και εγώ για την αγάπη που μου στέλνεις

[quote] Μην μου πεις ότι δεν γνωρίζεις τον καλύτερο φίλο μου τον alfi ,αναφέρομαι βέβαια στον alfa-omega ;;;[quote]

φυσικά και τον γνωρίζω και θα τον αναγνώριζα παντού έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο έκφρασης, να του δώσεις την αγάπη μου λοιπόν.

Να σαι πάντα καλά

04/08/2006, 12:21:36
quote:

Καλέ μου φίλε,

Aν συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, που είναι πιθανό με την αλλαγή εργασίας μου και πιθανόν να γίνουν σπανιότερες οι επισκέψεις μου στο forum, πάντα θα υπάρχει το e-mail μου να σε καλωσορίζει.

Είναι άδικο .
Κάποιοι έχουνε την οικονομική άνεση και εισέρχονται στο ηλεκτρονικό διαδίκτυο ,δίχως να τους επηρεάζει αρνητικά ,η τουλάχιστον αισθητά τα οικονομικά τους .
Εσένα και εμένα serenite και σίγουρα και καμπόσους άλλους ,μας επηρεάζει ουσιαστικά ,γιατί δεν έχουμε αυτήν την οικονομική άνεση .
Προσωπικά αδικώ το εγώ μου ,γιατί παρότι δεν διαθέτω αυτήν την χρονική στιγμή την απαραίτητη οικονομική ευχέρεια , εισέρχομαι στον χώρο αυτόν .
Η λογική μου λέει, ότι θα πρέπει να απέχω , όσο δεν έχω την οικονομική ευχέρεια .
Το συναίσθημα μου αποδεικνύει, ότι αν το πράξω θα είμαι μεν ένα άτομο ,που σκέφτεται και πράττει λογικά ,αλλά :
Αυτό που θα απολέσω , θα είναι τα ερεθίσματα των συνανθρώπων μου .
Αυτά βέβαια είναι αμέτρητα .
Στην ουσία αν δεν μετατραπούνε από τον καθένα μας σε χρήσιμα λογικά δεδομένα για την προσωπική μας εξέλιξη ,είναι ανώφελο να ενδίδουμε σε αυτήν την συναισθηματική έλξη .

Τα γράφω όλα αυτά, για έναν και μοναδικό λόγο .
Ο κοινωνία στην οποία ζούμε στηρίζεται στην λογική των μέλλων της .
Είναι όμως άδικο , να δεχόμαστε την λογική των ισχυρά οικονομικών συνανθρώπων μας .
Εκτός βέβαια και αν αυτή η λογική , συνεισφέρει στην προσωπικής μας επιβίωση .
Θαρρώ πως είναι καιρός να προσαρμοστούμε όλοι σε αυτήν την νοοτροπία της κοινωνία μας .
Να ζούμε με οδηγό το προσωπικό συμφέρον μας , γιατί την ανιδιοτελή προσφορά μας δεν θα την εκτιμήσει κανένας ισχυρά οικονομικός παράγοντας σε αυτήν την κοινωνία .
Ακόμη και το esoterica.gr συμβαδίζει με αυτήν την νοοτροπία .
Δεν φροντίζει επαρκώς τα μέλη της , που ανιδιοτελώς συνεισφέρουνε στην εσωστρέφεια ,που είναι το ουσιαστικό αντικείμενο απασχόλησής της .
Είναι αμέλεια και παράλειψη η μη ηθική υποστήριξη αυτών των ατόμων .
Για τον λόγο αυτό απευθύνω ,προς την διεύθυνση του esoterica.gr την ακόλουθη πρόταση καλυτέρευσης των παροχών της .
Τα άτομα που έχουνε οικονομική δυσχέρεια και κατά την αντικειμενική αντίληψη των υπευθύνων ,συνεισφέρουνε στο έργο τους ,να επιτραπεί η είσοδος στα φόρουμ ,δίχως καμιά οικονομική επιβάρυνση ,αν βέβαια αυτό είναι εφικτό ,στα μέτρα της λογικής .
Εκείνης δηλαδή της λογικής ,όπου η συνεισφορά των μέλλων που προανέφερα ,θα είναι μεγαλύτερη από το οικονομικό κόστος το οποίο ,θα προέκυπτε από μια τέτοια
Δίκαια προσφορά .
Με αγαθή προθεση .
το πρωην μελος alfa-omega και νυν ΘΝΗΤΟς προς το παρων .

04/08/2006, 15:57:21
Αγαπητέ ΘΝΗΤΟς προς το παρων, την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων την κρίνουν όλοι οι άνθρωποι που τους περιβάλλουν.
Σίγουρα η όποια προσφορά η δική σου, η δική μου, του κάθε μέλους των Forums κρίνεται σε ένα βαθμό από τις απόψεις που παραθέτει κι από την διάθεση του για ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο του και την καλή του προαίρεση.

Γιατί όμως, καλέ μου φίλε, το Esoterica κάνει μια παράλειψη την στιγμή που δεν στηρίζεται μόνο στο Διαδίκτυο?
Σίγουρα το Διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό μέσο όμως δεν είναι μόνο το Διαδίκτυο την στιγμή που προάγεται η ανθρώπινη επικοινωνία πέραν αυτού κι υπάρχουν δραστηριότητες πέρα από αυτό.

Μην ταυτίζουμε, αγαπητέ μου, το Esoterica με τα Forums και μην το περιορίζουμε μόνο σ' αυτά...

Υ.Γ. Μήπως θα έπρεπε να είχες επικοινωνήσει με κάποιον από την Ομάδα των Υπευθύνων για το γεγονός οτι alfa-omega = ΘΝΗΤΟς προς το παρων?

In anticipation of my resurrection...

sereniteΜέλος
04/08/2006, 19:59:01
Kαλέ μου φίλε,

quote:
το πρωην μελος alfa-omega και νυν ΘΝΗΤΟς προς το παρων

Σχεδόν από την αρχή κατάλαβα ότι ήσουν ο φίλος Alfa Omega, ποτέ όμως δεν θα αναφερόμουν σαν να ήσουν και δεν θα έκθετα κάτι που ο ίδιος δεν θα ήθελες να εκθέσεις, αυτό το γράφω ως απολογία μου που δεν σε ξανακαλωσόρισα μετά την απουσία σου.

Ο λόγος;

quote:
Υ.Γ. Μήπως θα έπρεπε να είχες επικοινωνήσει με κάποιον από την Ομάδα των Υπευθύνων για το γεγονός οτι alfa-omega = ΘΝΗΤΟς προς το παρων?

Ύποπτα άτομα κυκλοφορούν στον χώρο με σκοπό την επαναφορά της τάξης εις την μικρή αυτή κοινωνίαν (φίλε D.I. αστειεύομαι φυσικά )

quote:
Είναι άδικο,
Κάποιοι έχουνε την οικονομική άνεση και εισέρχονται στο ηλεκτρονικό διαδίκτυο ,δίχως να τους επηρεάζει αρνητικά ,η τουλάχιστον αισθητά τα οικονομικά τους.

Αυτό που ανέφερα φίλε μου , το ανέφερα από την άποψη ότι η εργασία αυτή μου αφήνει κάποια χρονικά κενά κατά τα οποία βρίσκω τον χρόνο να ασχοληθώ με το forum πράγμα που δεν ξέρω αν θα μου τα αφήνει η επόμενη.

Μη σε πιάνει το παράπονο όμως, τίποτα δεν είναι άδικο, αν αγωνίζεσε για κάτι προσωπικά, δεν θα είχε την αξία του αν μέσα σε αυτό δεν έπρεπε να θυσιάσεις και κάτι από τον εαυτό σου. Η θυσία είναι που δίνει αξία στο κάθε πιστεύω μας. Μα κι ακόμα αν δεν έχεις ή δεν έχω ή ο οποιοσδήποτε δεν έχει την αυτή την οικονομική δυνατότητα μελλοντικά,

quote:
Η λογική μου λέει, ότι θα πρέπει να απέχω , όσο δεν έχω την οικονομική ευχέρεια .
Το συναίσθημα μου αποδεικνύει, ότι αν το πράξω θα είμαι μεν ένα άτομο ,που σκέφτεται και πράττει λογικά ,αλλά :
Αυτό που θα απολέσω , θα είναι τα ερεθίσματα των συνανθρώπων μου .

ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι τα βασικότερα ερεθίσματα είναι αυτά που δίνουμε γύρω μας έμπρακτα. Εδώ μέσα καλέ μου φίλε απλώς αφήνουμε λόγια και σκέψεις που πιθανόν να επηρεάσουν μια μικρή ομάδα σε έναν άλλο τρόπο σκέψης, ποτέ όμως δεν θα φτάσουν την αξία αυτού που πραγματικά του πιάνεις το χέρι και του δίνεις την θετικότητα σου, και αυτοί που το χρειάζονται είναι και δίπλα μας, είναι και στο απέναντι μπαλκόνι και στον πιο κάτω δρόμο. Αλίμονο αν η καλοσύνη είχε ως μέσω της έναν υπολογιστή μόνο, τα λόγια ακόμα και αν επηρεάσουν θα είναι για ένα λεπτό, για μια στιγμή, για μία μέρα, αυτός όμως φίλε μου που θα του αγκίξεις το χέρι με την καλοσύνη σου θα θυμάται την καλοσύνη για πάντα.

Ποτέ λοιπόν μην απογοίτευεσε και από τίποτα, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία να κάνεις 3 ανθρώπους να θυμούνται την καλοσύνη για πάντα, παρά χίλιους να την θυμούνται για μια μέρα.

quote:
Τα γράφω όλα αυτά, για έναν και μοναδικό λόγο .
Ο κοινωνία στην οποία ζούμε στηρίζεται στην λογική των μέλλων της .
Είναι όμως άδικο , να δεχόμαστε την λογική των ισχυρά οικονομικών συνανθρώπων μας.

Άλλοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, άλλοι έχουν την λεκτική, άλλοι έχουν την αγάπη, άλλοι έχουν τον τρόπο και τα μέσα, άλλοι έχουν το πιστεύω, άλλοι το ρίσκο. Το θέμα είναι ότι όλοι μα όλοι έχουν έστω και ένα όπλο με το οποίο μπορούν να προσφέρουν καλό. Δεν έχει σημασία αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, σημασία έχει ότι έχεις το δικό σου πανίσχυρο όπλο προσφοράς που θα πρέπει να εκτιμάς και να είσαι χαρούμενος που ανακάλυψες και διατήρησες, το τι θα κάνουν οι άλλοι με τα δικά τους όπλα είναι στην αντιληψή τους, εσύ όμως μην πέφτεις στην παγίδα της σύγκρισης, σκέψου ότι κάποιοι τα όπλα τους δεν γνώρισαν ποτέ πώς να τα χρησιμοποιήσουν και έμειναν άχρηστα στην δική τους αποθήκη. Να νοιώθεις τυχερός και ευλογημένος. Εξάλλου φίλε μου η προσφορά πάντα βρίσκει τρόπο.

quote:
Ακόμη και το esoterica.gr συμβαδίζει με αυτήν την νοοτροπία .
Δεν φροντίζει επαρκώς τα μέλη της , που ανιδιοτελώς συνεισφέρουνε στην εσωστρέφεια ,που είναι το ουσιαστικό αντικείμενο απασχόλησής της .
Είναι αμέλεια και παράλειψη η μη ηθική υποστήριξη αυτών των ατόμων .
Για τον λόγο αυτό απευθύνω ,προς την διεύθυνση του esoterica.gr την ακόλουθη πρόταση καλυτέρευσης των παροχών της .

Ας μην αδικούμε το esoterica και όσους το αποτελούν φίλε μου, ας μην ξεχνάμε πως και εκείνοι προκειμένου να ακουστεί ο λόγος όλων εμάς εδώ, κάνουν το δικό τους έργο. Όπως είπε και ο φίλος D.I. υπάρχουν και άλλα πίσω από ένα forum που ένας μέλος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ή να δει ή να γνωρίζει. Πιθανόν και εκείνοι να συνησφέρουν οικονομικά προκειμένου να λειτουργήσει αυτό ή ότι άλλο κάνουν μπροστά σε ένα δικό τους πιστεύω.

quote:
Τα άτομα που έχουνε οικονομική δυσχέρεια και κατά την αντικειμενική αντίληψη των υπευθύνων ,συνεισφέρουνε στο έργο τους ,να επιτραπεί η είσοδος στα φόρουμ ,δίχως καμιά οικονομική επιβάρυνση ,αν βέβαια αυτό είναι εφικτό ,στα μέτρα της λογικής .
Εκείνης δηλαδή της λογικής ,όπου η συνεισφορά των μέλλων που προανέφερα ,θα είναι μεγαλύτερη από το οικονομικό κόστος το οποίο ,θα προέκυπτε από μια τέτοια Δίκαια προσφορά .

Καταλαβαίνω την σκέψη σου που είναι όμορφη, όμως ακόμα κι αν αυτό ήταν εφικτό που δεν είναι, σκέψου το λίγο και από την άλλη πλευρά, δεν νομίζεις πως θα ήταν άδικο κατά κάποιο τρόπο να ξεχωρίζεις τα μέλη ως άτομα που συνεισφέρουν και άτομα που δεν συνεισφέρουν (πιο ωμά ως άχρηστα μέλη που και να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα κανείς δεν νοιάζεται αν θα φύγουν). Νομίζω θα ήταν σκληρό, φαντάσου το λίγο, Μέλος: Αγαπητοί συντονιστές θεωρώ τον εαυτό μου ως άτομο που συνεισφέρω οπότε ζητώ να μπαίνω δωρεάν - Και συντονιστές: αγαπητό μέλος λυπόμαστε αλλά δεν γίνετε δεκτό γιατί εμείς θεωρούμε ότι λες αρλούμπες.

Εν πορεία φαντάσου την σφαγή μεταξύ μελών, συντονιστών κ.λ.π. και πόσοι θα αποχωρούσαν πληγωμένοι, θυμωμένοι ή ότι άλλο.

Εξ άλλου φίλε μου όλοι προσφέρουν, ότι και να γράφουν. Ακόμα και αυτά που καμιά φορά βάση της αντιληψής μας ακούγονται παράλογα, πεζά ή ότι άλλο, ακόμα και αυτά είναι απόλυτα χρήσιμα προκειμένου να αφυπνίσουν μέσω της αντίδρασης θετικά κομμάτια του εαυτού μας που αλλιώς ίσως να κοιμόντουσαν δίχως κάποιο λόγο αφύπνισης, ακόμα να ξυπνήσουν και αρνητικά κομμάτια που ήταν σε λήθαργο προκειμένου να τα εντοπίσουμε και να τα εξελίξουμε.

Πολλές φορές μαθαίνουμε πολλά περισσότερα για εμάς μέσω μιας αντίδρασης με κάποιον που διαφωνούμε, παρά μέσω της συμφωνίας μας με τον συνομιλητή.

Μη σε πιάνει το παράπονο λοιπόν, ούτε και η αδικία, χαμογέλα

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη, καρδιά και μυαλό για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Ο οικονομικός παράγοντας είναι απλά ένα μέσο και τίποτα παραπάνω σε όλα όσα θέλεις να πεις.

Όσο έχεις τα πόδια σου (τις βάσεις σου) πάντα θα έχεις επιλογές σε αυτό που θες να κάνεις. Αν δεν έχεις χρήματα για αυτοκίνητο, θα πας με το λεωφορείο και αν δεν έχεις ούτε εισιτήριο θα απολαύσεις απλά μια πιο αργή βόλτα που ίσως όμως έχει πολλά αξιοθέατα στο διάβα της να δεις.

αν όμως αφήσεις την απογοιτευση της μη αγοράς αυτοκινήτου να περάσει μέσα σου, τότε απλώς θα κάτσεις κάτω και ποτέ δεν θα δεις που τελείωνε η όμορφη διαδρομή σου.

Όταν λοιπόν δεν έχεις τα χρήματα να εισέρχεσαι εδώ, πάρε την διαδρομή με τα πόδια. Σου υπόσχομαι πως και αυτή είναι εξίσου και παραπάνω όμορφη

Ας γυρίσουμε λοιπόν στα όμορφα θέματα που πάντα προσφέρεις και ενίοτε όταν αδυνατούμε ας κάνουμε και καμοια βόλτα για μια πιο ανθρώπινη και κοντινή επαφή. Συμφωνείς;

Στέλνω μια ζεστή καληνύχτα σε σένα και στην οικογενειά σου και εύχομαι πάντα να είστε όλοι καλά.

04/08/2006, 23:02:40
Ωραία πήρα τις απαντήσεις στην πρόταση μου .
Ενημέρωσα και την διεύθυνση του esoterica .

Αυτά βέβαια ενεργούνε θετικά στην ψυχολογία μου .
Έκανα μια προσπάθεια και απεκόμισα πολύτιμες απόψεις .

Έτσι είναι και στην ζωή .
Τελείως διαφορετικά .

Για να βρεις ανθρώπους καλοπροαίρετους ,πνευματικά καλλιεργημένους ,ευγενικούς ,θετικούς ,απλούς ,ευχάριστους ,έξυπνους δεν εξαρτάται από εσένα .

Το περιβάλλον είναι καθοριστικό .
Αν πράγματι έχει κάποιος όλα τα παραπάνω στοιχεία που ανέφερα ,δίχως να έζησε σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, που είχε την υποδομή για να τα αποκτήσει ,τότε τα απέκτησε ….

Μέσα από την εσωτερική θέαση της ψυχής του .

Πολλοί το βλέπουνε ως ένα καταφύγιο ( ίσως να είμαι και εγώ ένας από αυτούς ) .
Έξω στην κοινωνία είναι εξωστρεφείς και μέσα στον οικογενειακό τους κύκλο εσωστρεφείς .

Προσωπικά προσπάθησα για ένα χρονικό διάστημα να είμαι εσωστρεφείς και έξω στην κοινωνία .

Τώρα τελευταία έχω καταλάβει , ότι μπορώ να συνεχίσω την προσπάθεια ,αλλά με ένα τεράστιο κόστος .

Την ψυχική φθορά .

Η ψυχή φθείρεται ,γίνεται συντρίμμια ,που τα μαζεύεις την άλλη ημέρα το πρωί ,όταν προσπαθείς να είσαι ανιδιοτελής μέσα στο κοινωνικό σύνολο .

Όχι βέβαια μέσα σε ένα οργανωμένο κοινωνικό σύνολο ,διότι σε ένα τέτοιο είναι χαρά ζωής και εξελίσσεται σε πάθος αγιάτρευτο η προσπάθεια της ανιδιοτελούς προσφοράς .

Είναι τραγικό να υπάρχουνε άνθρωποι καλοπροαίρετοι ,που είναι έτοιμοι να δώσουνε μέσα από την ψυχή τους την ανιδιοτελή προσφορά τους ,να ζούμε μέσα σε μια κοινωνία που δεν είναι ώριμη (γιατί δεν έχει την υποδομή ) να δεχθεί αυτούς τους καρπούς .

Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν έχει νόημα και ηθική αξία να προσπαθεί κάποιος να είναι καλός μέσα σε μια τέτοια κοινωνία .

05/08/2006, 17:36:59

Είναι καθοριστικός παράγοντας το περιβάλλον ,για την εξέλιξη των ανθρώπων .

Για παράδειγμα η ελληνική κοινωνία ,όπως προανέφερα δεν έχει υποδομή , για να φιλοξενήσει άτομα :
Καλοπροαίρετα γιατί , η καλή προαίρεση δομείται γύρω από το συναίσθημα .

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε λογικοί μέσα σε αυτήν ,διότι αυτή κυριαρχεί .

Αν δεν κάνω λάθος , η λογική της ελληνικής κοινωνίας είναι ο ατομισμός .

Αναφέρομαι βέβαια στην πλειοψηφία και όχι σε κάποιες εξαιρέσεις , που είναι αδύνατον να ανατρέψουνε αυτόν τον κανόνα .

Στην ουσία αν είναι έτσι ,όλοι εμείς που εσωστρεφόμαστε είμαστε εξαρτημένοι ,από τα φόρουμ που προσφέρουνε ,μια εναλλακτική λύση για να ξεφύγουμε από τον ατομισμό .

Και βέβαια εντός αυτών ,έχουμε καλές προοπτικές να ηρεμήσουμε ψυχικά ,για όσο θα είμεθα συνδεδεμένοι . (υπάρχουνε οι εξαιρέσεις βέβαια )

Θετικό είναι, ΑΝ αυτή την ψυχική ηρεμία κατορθώσουμε να την διατηρήσουμε και στον εξωτερικό μας κόσμο .

Ένα ήρεμο ,γαλήνιο άτομο (π,χ εσωστρεφή ) μπορεί να αντέξει πολύ ποιο άνετα , τον εξωτερικό ατομικό κόσμο, από ένα μη εσωστρεφή .

Αυτό συμβαίνει και είναι για εμένα γεγονός επειδή , ο εσωτερισμός μεγαλώνει την εσωτερική ψυχική αντίσταση του ανθρώπου .

Αντίθετα ο εξωστρεφείς την μικραίνει ,εκτός βέβαια και αν ανακαλύψει την φύση και γνωρίσει τον τρόπο ,με τον οποίο αυτή μπορεί να επιδρά θετικά στον ψυχισμό του .

Η καλύτερη επιλογή ,είναι καθαρά θέμα εμπειρίας .
Δοκιμάζω και τα δύο και επιλέγω σοφά :

Εσωστρέφομαι και επισκέφτομαι τακτικά την φύση .

Έτσι με αυτόν τον τρόπο , επαυξάνω την ήδη ενισχυμένη εσωτερική ψυχική μου αντίσταση .

Την κάνω να αντέχει πολύ αποτελεσματικά ,στην ατομική λογική, που κυριαρχεί σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας μας .

Το μήνυμα αυτό το έγραψα ,διότι η καλή προαίρεση, είναι απαραίτητο στοιχείο, για να δομήσει κάποιος έναν καλό άνθρωπο μέσα του .
Θεωρητικά αν το πετύχει, θα πετύχει και στον έξω κόσμο να παραμείνει καλός .

Στην πράξη τα πράγματα δεν διαφέρουνε καθόλου ,έτσι ακριβώς υλοποιούνται .

Με εσωτερισμό , συνδυασμό λογικής & συναισθήματος και βεβαίως μπόλικη φύση .

Παρέλειψα κάτι σημαντικό ;

Ας προσθέσω και την αγάπη .

Χρειαζόμαστε κάτι άλλο

Marios_1Μέλος
05/08/2006, 22:47:29
Το πνευματικό μας επίπεδο το διαχειρίζεται η Μοίρα μας.
06/08/2006, 13:27:43
quote:

Το πνευματικό μας επίπεδο το διαχειρίζεται η Μοίρα μας.

Σεβαστέ Marios_1 επιχειρείς την αλλοίωση του αποφθέγματος μου .

Γιατί δεν μπαίνεις στον κόπο , να μου εξηγήσεις , για ποιον ουσιαστικό λόγο το προσπάθησες ;;

Μήπως ,δεν τα πηγαίνεις και τόσο καλά με τον δημόσιο διάλογο ,η με αντιπαθείς τόσο πολύ , που δεν θέλεις να μπεις σε ουδεμία αντιπαράθεση σκέψεων μαζί μου

sereniteΜέλος
07/08/2006, 15:26:05
Φίλε μου Θνητέ,

quote:
Προσωπικά προσπάθησα για ένα χρονικό διάστημα να είμαι εσωστρεφείς και έξω στην κοινωνία .
Τώρα τελευταία έχω καταλάβει , ότι μπορώ να συνεχίσω την προσπάθεια ,αλλά με ένα τεράστιο κόστος .
Την ψυχική φθορά .

Η αλήθεια είναι ότι εξαρχής μπερδεύτηκα διότι εσωστρεφή και εξωστρεφή θεωρούμε έναν κλειστό άνθρωπο προς του άλλους και έναν ανοιχτό (όσο αφορά την εκδήλωση του εαυτού του.)

Νομίζω όμως πως εσύ χρησιμοποιείς την έννοια αυτή θέλοντας να πεις πώς να μπορείς να έχεις επαφή με τα καλά σου αισθήματα και την ψυχή σου και στο έξω κόσμο, να μην τα περιορίζεις στα κοντινά σου άτομα. Αν έχω άδικο διόρθωσέ με σε παρακαλώ.

quote:
Και βέβαια εντός αυτών ,έχουμε καλές προοπτικές να ηρεμήσουμε ψυχικά ,για όσο θα είμεθα συνδεδεμένοι . (υπάρχουνε οι εξαιρέσεις βέβαια )
Θετικό είναι, ΑΝ αυτή την ψυχική ηρεμία κατορθώσουμε να την διατηρήσουμε και στον εξωτερικό μας κόσμο
Ένα ήρεμο ,γαλήνιο άτομο (π,χ εσωστρεφή ) μπορεί να αντέξει πολύ ποιο άνετα , τον εξωτερικό ατομικό κόσμο, από ένα μη εσωστρεφή .

H εσωτερική ηρεμία και γαλήνη είναι ένα από τα πιο δύσκολα κατά την γνώμη μου πράγματα που μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος. Ωστόσο πιστεύω ότι αυτή η γαλήνη μόνο όταν προέρχεται από τον ίδιο μας τον εαυτό είναι αυθεντική και δυνατή. Όταν προέρχεται από συγκεκριμένες δράσεις και ενδιαφέροντα είναι συνήθως στιγμιαία. Π.χ. αν η γαλήνη μου προέρχεται από το να ζωγραφίζω θα είμαι γαλήνια για όσο ζωγραφίζω κάποια στιγμή όμως αυτό θα τελειώσει και εγώ θα έρθω αντιμέτωπη με τον εαυτό μου. Αν η γαλήνη μου όμως προέρχεται από το μέσα μου, από την ψυχή μου, τότε θα παραμείνω γαλήνια και όταν ο απέναντι με βρίζει. Βασική προϋπόθεση αυτού είναι να τα έχεις βρει πολύ καλά με τον εαυτό, την αντίληψη και το μέσα σου. Πράγμα δυστυχώς που δεν γίνεται 100% διότι τότε πιθανόν να είχαμε φτάσει σε πλήρη αυτογνωσία και εξαγνισμό του εαυτού μας. Ωστόσο όμως όσο περισσότερο το καταφέρουμε τόσο καλύτερα.

Κατά την άποψή μου φίλε μου δεν έχει σημασία το πόσο εσωστρεφής ή εξωστρεφής είσαι με το κατά πόσο θα αντέξεις τον εξωτερικό ατομικό κόσμο. Έχει μεγάλη σημασία όμως η αντίληψη κάτω από την οποία κρίνεις το κάθε συμβάν και επίσης το κατά πόσο είσαι σε θέση να ψυχολογείς αυτόν από τον οποίο δέχεσαι ένα αρνητικό συναίσθημα. Θα σου φέρω δύο π.χ. δύο παρόμοιων ανθρώπων που δεν είναι ατομιστές και έχουν ως σκοπό τους το κοινό καλό – αυτό που ονομάζεις εσύ εσωστρεφή.

Ο Α άνθρωπος λοιπόν ένα πρωί δίνει στον κηπουρό του που τυχαίνει να είναι πολύ φτωχός μία κατσαρόλα φαΐ. Το ίδιο κάνει και ο Β άνθρωπος στον δικό του κηπουρό. Ο κηπουρός και στις δύο περιπτώσεις τυχαίνει να έχει μια πολύ δύσκολη, προβληματική ζωή και είναι κάπως κάθε μέρα σε έναν δικό του κόσμο στεναχώριας.

Μια μέρα και στον Α και στον Β άνθρωπο τυχαίνει κάτι άσχημο, π.χ. τρακάρουν και μπαίνουν στο σπίτι στενάχωροι βλέποντας τον κηπουρό στον δικό του κόσμου. Εκεί η ναι μεν καλή πράξη είναι κοινή και για τους δύο αλλά ξεκινάει η διαφορετική αντίληψη τους.

Ο Α άνθρωπος λοιπόν κάθετε σε μια καρέκλα χαζεύοντας τον κηπουρό και κάνει την εξής σκέψη: κοίτα πόσα τραβάει αυτός ο άνθρωπος και όμως δουλεύει σαν σκυλί, αν εγώ είμαι στεναχωρημένος με το αυτοκίνητο τι να κάνει και αυτός που δεν έχει μία ας πάω να φέρω μια παγωμένη μπύρα μία για μένα μία για εκείνον κι ας πιει ο καθένας στην υγεία του άλλου. Το γεγονός ότι ο κηπουρός δεν τον πρόσεξε δεν του έκανε καμία αίσθηση γιατί είχε μπει στην ψυχολογία του κηπουρού και είχε καταλάβει ότι με τόσα προβλήματα το μυαλό του δεν ήταν εκεί.

Ο Β άνθρωπος κάθετε επίσης σε μία καρέκλα χαζεύοντας τον κηπουρό και κάνει την εξής σκέψη: κοίτα τον αχάριστο, χτες του έδωσα ολόκληρη τσουκάλα φαγητό και αυτός δεν έχει ούτε την παραμικρή ευγένεια να με ρωτήσει τι έχω, να ασχοληθεί δύο λεπτά με εμένα, το αξίζω άλλωστε, τόσα του έχω κάνει και εκείνος τίποτα; Ανάμικτα συναισθήματα θλίψης, θυμού και απογοίτευσης τον κυριεύουν απέναντι σε κάποιον που δεν έχει πάρει είδηση.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρουμε ως ατομισμό να προέρχεται από σωστή αντίληψη γιατί πολλές φορές κατηγορώντας κάποιον για ατομισμό γινόμαστε εμείς ατομιστές που δεν μπορούμε να δούμε την δική του πλευρά και επιμένουμε στην δική μας όψη των πραγμάτων.

Αυτός ο B τύπος ανθρώπου είναι πολύ πιθανόν μία μέρα να γίνει ατομιστής, διότι το καλό δεν είχε άμεση σχέση με τον εαυτό του αλλά άμεση σχέση με την κοινωνία, διότι η γαλήνη δεν προερχόταν από μέσα του όπως στον πρώτο, αλλά προερχόταν από ότι εισέπραττε από τους γύρω του.

Για να εκδηλωθεί κάτι σωστά στην κοινωνία από εμάς, είναι απαραίτητο να έχουμε φτιάξει γερές και σωστές βάσεις μέσα μας που να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με το τι εισπράττουμε από τους γύρω.

Η δική μας ψυχή πρέπει να ποτίζει την ρίζα της καλοσύνης που υπάρχει μέσα μας και τα κλαδιά και τα φύλλα της να φτάνουν στον έξω κόσμο, δεν πρέπει ποτέ να περιμένουμε τα φύλλα να τραβήξουν το νερό για τις δικές μας ρίζες γιατί έτσι μία μέρα απλώς θα ξεραθούμε.

quote:
Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν έχει νόημα και ηθική αξία να προσπαθεί κάποιος να είναι καλός μέσα σε μια τέτοια κοινωνία.

Πριν αναρωτηθείς αυτό αναρωτήσου το εξής:

Αν έχει νόημα και αξία για ποιόν; Για εσένα τον ίδιο ή για την κοινωνία;

Η δική σου ρίζα από πού τρέφεται; από την ψυχή σου ή από τα φύλλα σου που μπορούν να αγκίξουν και άλλοι;

Αν τρέφετε απο την ψυχή σου οι απογοιτεύσεις απο τους γύρω θα είναι σπάνιες και σε ακραίες περιπτώσεις, αν τρέφετε απο τα φυλλα σου όμως οι απογοιτεύσεις θα είναι συχνές, εύκολες και καταστροφικές συνέπειες στον εσωτερικό σου κόσμο.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια ολόκληρη κοινωνία, μπορούμε να αλλάξουμε όμως το σημείο εκείνο που στέκεται η υπαρξή μας μέσα σε αυτή.

08/08/2006, 10:04:05
Παρατήρησα serenite ,ότι φτάσαμε στον πυρήνα του θέματος .

Την τροφή της ψυχής .

Διαπίστωσα ,ότι δεν ενδιαφέρει πολλά άτομα .
Συγκεκριμένα θα έλεγα εσένα και εμένα μας συναρπάζει το ταξίδι στα εσώτερα του εαυτού μας .

Έτσι μείναμε μόνοι, μα εγώ έχω εσένα και εσύ εμένα δύο που αγαπιούνται είναι πολύ .
Προχωράω στο συναρπαστικό (ελπίζω να το βλέπεις και εσύ έτσι )ταξίδι μας .

Πριν αναζητήσουμε αγαπητή serenite το ύδωρ ,με το οποίο πρέπει να ποτίζουμε την καλοσύνη που υπάρχει μέσα μας ,θα ήθελα να διερωτηθούμε και να εκφράσουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτή ξεπηδάει μέσα από την αγάπη .

Ήδη έγραψες : Η αληθινή καλοσύνη δεν έχει σκοπό, δεν έχει αιτία, δεν ζητάει αντάλλαγμα, είναι η αυθόρμητη έκφραση της αγάπης.

Έτσι λειτουργεί και μέσα από εμένα .

Θα επιθυμούσα να προσπαθήσουμε να περιγράψουμε ,την :

ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

Τι λες δεν θα είναι μια μαγευτική εμπειρία

sereniteΜέλος
08/08/2006, 12:26:47
Kαλέ μου Θνητέ,

quote:
Διαπίστωσα ,ότι δεν ενδιαφέρει πολλά άτομα

Αυτό είναι απλά το σύνδρομο του Αυγούστου, όλοι έχουν φύγει και όσοι δεν έχουν φύγει φεύγουν αυτό το ΣΚ (μαζί και εγώ). Δεν είναι μόνο το θέμα σου, σε όλα τα θέματα έχει αρχίσει να φαίνετε η φυγή του πληθυσμού.

quote:
ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Eίναι πολύ δύσκολο ορισμένες φορές να καταφέρεις να περιγράψεις με λέξεις μια βαθύτατη έννοια της ψυχής. Ωστόσο θα προσπαθήσω μέσο ενός παραδείγματος να διατυπόσω πως αισθάνομαι εγώ την αυθόρμητη έκφραση της αγάπης.

Πέρσι τον Ιούνιο βρήκα ένα νεογέννητο γατάκι που το είχαν πετάξει απο μία μάντρα. Νεογέννητο γατί, συμαίνει συνήθως άκαρπη προσπάθεια του ότι και να κάνεις, σαν να μην έφτανε αυτό του είχαν σπάσει και το ένα πόδι. Την στιγμή που το μάζεψα γνώριζα ότι έμπαινα σε μεγάλους μπελάδες. Αν είχα σκεφτεί με την λογική μου εκείνη την στιγμή και για το τι συνέπειες θα είχε η κινησή μου, θα έπρεπε να κλείσω τα μάτια και να προχωρήσω, η ψυχή μου όμως μου έλεγε πως δεν μπορώ να το κάνω αυτό, το να το μαζέψω λοιπόν ήταν η αυθόρμητη εκδήλωση της αγάπης μου για αυτό το ζώο. Αφησα εκείνη την στιγμή να με κατευθύνει η καρδιά μου χωρίς να εμπλέξω καθόλου την λογική μου σε αυτό.

Ανα 3 ώρες έπρεπε να το ταίζω είτε αυτό ήταν μέρα είτε νύχτα και στην πορεία το πόδι του έπαθε γάγκρενα και έπεσε. Σε όσους γιατρούς και να το πήγα μου είπαν πως ήταν πολύ μικρό και πως τσάμπα το πάλευα και πως τίποτα δεν μπορούσε να γίνει με το πόδι του, θα μολυνόταν πριν προλάβει να φτάσει σε ηλικία που θα μπορούσε να γίνει επέμβαση κι αν ακόμα δεν μολυνόταν δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς μητρικό γάλα και με τον πυρετό, την αδυναμία και την εξασθένηση να καραδοκεί σε ένα ζώο που δεν είχε καν ανοίξει τα μάτια του ακόμα.

Τέσσερις φορές ήταν δίπλα στο θάνατο. Ωστόσο εγώ επέμενα και μέσα μου πίστευα ότι όχι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Εχασα τις διακοπές μου, έφθειρα την ψυχολογία μου πολύ και είχα όλο τον περιγυρό μου να με βρίζει και να μου λέει ότι κάνω βλακείες και ότι δεν υπάρχει λόγος να υποφέρω τόσα απλά για ένα γατί, οι κτηνίατροι επέμεναν σε ευθανασία και ότι όλα τα έκανα για το τίποτα.

Η τελευταία κτηνίατρος μάλιστα μου είπε πως αν αυτό το γατί ζήσει εκείνη θα σκίσει το διπλωμά της.

Πέρασαν 7 ολόκληροι μήνες στους οποίους δεν θέλω να σου πω τι τράβηξα με λεπτομέρειες όπου έκανα τα αδύνατα δυνατά να μην μολυνθεί το πόδι του και να αιμοραγεί το λιγότερο δυνατό.

Η ουσία είναι ότι τους έκλεισε αισίος και ότι μπόρεσε να γίνει η επέμβαση. Η ουσία είναι ότι το πείσμα και η αγάπη μου για αυτό το έσωσε και ότι σήμερα είναι ένα τρίποδο αλλά μια χαρά ζωντανό.

Και η μεγάλη αλήθεια είναι μία, ότι απο μόνη μου δεν τα είχα καταφέρει ποτέ, είχα την αίσθηση όμως πως το σύμπαν συνομοτούσε υπέρ εμου και της αγάπης μου και μου έστελνε κάθε τι θετικό ως ένδειξη εκτίμησης αυτού που έκανα.

Δεν επέτρεψα σε κανένα κτηνίατρο και σε κανέναν απο τον περιγυρό μου να μου πει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η αγάπη γιατί η αγάπη πολλές φορές κάνει θαύματα και γιατί όταν αγαπάς υπάρχει πάντα κάτι ανώτερο να σε βοηθάει σε ότι φαντάζει ακατόρθωτο στην ανθρώπινη λογική.

Αυτή η πράξη μου ήταν η αυθόρμητη έκφραση της αγάπης μέσα στην οποία δεν χωρούν οι ενδιασμοί, δεν χωρούν οι σκέψεις της συνέπειας, του μετά, του πως και του γιατί. Απλώς πράτεις την κάθε στιγμή σου μέσα απο αυτή και εύχεσαι αυτή να σε δικαιόσει. Μα κι αν πάλι δεν σε δικαιόσει ποτέ δεν θα πεις στον εαυτό σου ότι έκλεισες τα αυτιά σου στο καλεσμά της.

Κάθε άλλη πράξη μου, όπως να στεναχωρηθώ αλλά να προσπεράσω δεν θα ήταν αγάπη θα ήταν απλά ανάμνηση αυτού που ονομάζω αγάπη.

Η μητέρα μου, μου λέει πως δεν μπορώ να σώσω κάθε ύπαρξη που υπάρχει στην γη και αυτό το γνωρίζω, μπορώ όμως να προσπαθήσω να σώσω κάθε ύπαρξη που βρίσκεται κάτω απο τον δικό μου δρόμο.

Αυτό δεν είναι μια καλή πράξη δική μου αλλά μια πράξη εξισορρόπησης του κακού που κάποιος άλλος έπραξε. Όπου υπάρχει κάποιος ο οποίος πράττει κάτι κακό απέναντι στον ίδιο του το πλανήτη και ότι περιβάλει αυτόν, πίσω του πρέπει να ακολουθεί κάποιος άλλος που να εξισορροπεί με την δική του καλοσύνη την αδικία. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ καλού - κακού.

Κάθε φορά που εγώ προσπερνώ κάτι ή αδυνατώ να εμπλεκτώ σε αυτό, εύχομαι πίσω μου να ακολουθούν εκείνοι που μπορούν με την δική τους αυθόρμητη εκδήλωση αγάπης να βοηθήσουν έναν άλλο τομέα, όπως εύχομαι πίσω απο εμένα να ακολουθούν άνθρωποι και να διορθώνουν δικά μου πιθανά λάθη η την δική μου αδιαφορία.

Πολλοί με θεωρούν υπερβολική που μπορώ να κάτσω ώρες να κυνηγάω μέσα στο σπίτι μια πεταλούδα προκειμένου να την ελευθερώσω. Εγώ συμφωνώ πως είμαι υπερβολική, αν όμως δεν υπήρχε αυτή η υπερβολή τότε θα υπήρχε μόνο η όψη εκείνη όπου κάποιος θα καρφίτσωνε πεταλούδες για να τις πουλήσει και η όψη αυτή απο μόνη της δεν θα έφερνε ποτέ ισορροπία.

Έχω πάψει λοιπόν πολλά πράγματα που στο παρελθόν τα θεωρούσα υπερβολή να τα θεωρώ πια γιατί γνωρίζω ότι χρειάζεται και η υπερβολή για την εξισορρόπηση.

Κάθε δράση χρειάζεται αντίδραση
κάθε κακό χρειάζεται καλό
Κάθε μίσος χρειάζεται αγάπη

Μόνο αλληλοσυμπληρόνωντας ο ένας τον άλλον και διορθώνοντας ο ένας τα λάθη του άλλου θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε ως πνευματικά όντα και να εξισορροπήσουμε τα όσα συμβαίνουν μέσα στην κοινωνία που αποτελούμε. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αυθόρμητη εκδήλωση της αγάπης που ο καθένας έχει για κάτι.

08/08/2006, 14:54:21
Η καλοσύνη είναι Αυθόρμητη έκφραση της αγάπης .

Δεν φτάνουμε όλοι σε αυτό το βαθύ σημείο, της ψυχής .
Κατά αρχήν για να τα αρχίσουμε λογικά τα πράγματα , πολλοί από εμάς δεν πιστεύουνε ότι έχουμε ψυχή .
Καλά ας το αφήσουμε αυτό το σημαντικό σημείο , για αργότερα γιατί αλλιώς θα παραμείνουμε νομίζω, στα ρηχά ύδατα . .

Τι είναι το αυθόρμητο γνωρίζουμε βέβαια όλοι .
Προσπαθώ να το περιγράψω .
Ένα αίσθημα .

Ως ουσιαστική πηγή του αισθήματος έχω προσδιορίσει , μέχρι αυτήν την στιγμή ,που διαλογίζομαι δημόσια , την αγάπη .

Εκεί πρέπει να μας παραπέμπει η αντίληψη της προσωπικής μας αγάπης .

Που χανόμαστε και δεν φτάνουμε ομαδικά ,σε αυτό το σημείο ,σε αυτήν την επίγνωση ?

Δεν είναι η προσωπική μας αντίληψη ;

Γιατί διαμορφώνουμε διαφορετικές αντιλήψεις ,έχετε αναρωτηθεί δημόσια ?

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία ?
Είναι μία .
Γιατί τότε την εκφράζουμε διαφορετικά ο καθένας ?

Με πρόλαβε και πάλι η serenite γράφοντας :
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια ολόκληρη κοινωνία, μπορούμε να αλλάξουμε όμως το σημείο εκείνο που στέκεται η ύπαρξη μας μέσα σε αυτή.

Αν προσπαθήσουμε να το περιγράψουμε ,θα βγει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα για όλους μας έτσι γνωρίζω .

Λοιπόν η προσωπική μου ύπαρξη, βρίσκεται αυτήν την στιγμή, μέσα σε ένα άπειρο σημείο .

Το σημείο αυτό το καθορίζω ως , ΣΥΜΠΑΝ .

Κάνω μια προσπάθεια να σας την μεταφέρω λογικά :
Fluctus decumanum.
Σύμ-παν.

Ό,τι υπάρχει και ό,τι δεν υπάρχει .

Μπορούμε να πούμε με απόλυτο τρόπο, ότι εμείς υπάρχουμε ,έτσι δεν είναι ?

Αυτά βέβαια που αντιλαμβανόμαστε από το κοινό περιβάλλον, που είναι για όλους μας η κοινωνία ,θα πρέπει λογικά να είναι όμοια .

Και όμως ιδού το παράδοξο, δεν είναι .

Γιατί αναρωτηθήκατε ,τα αίτια ,η τουλάχιστον προσπαθήστε να τα προσεγγίσετε ?

Δεν είναι οι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ,μέσα από τις οποίες βιώσαμε την κοινή μας ενότητα ,εν συντομία κοινωνία ?

Αυτή η θέαση της κοινωνίας μας ( ελληνική κοινωνία ) , δεν είναι ελλιπής ,αν προσπαθήσουμε να την σχετίσουμε με ότι δεν υπάρχει η, με ότι υπάρχει αλλά δεν είναι ορατό ?

Ίσως κάποιοι από εμάς , να έχουνε φωτίσει επαρκώς το σημείο αυτό .

Να έχουνε δώσει λογική εξήγηση , για αυτά που δεν δυνάμεθα να δούμε με τα γήινα μάτια μας .

Είναι εφικτό ?

Θα την βρούμε την άκρη, αν συνεργασθούμε ομαδικά .
Θα αποτύχουμε ,αν το επιδιώξουμε ατομικά .

Παρότι το θέμα φέρει τον τίτλο - θετικό άτομο - , μπορούμε γιατί απλά , το άτομο είναι το μικρότερο κομμάτι ,στοιχείο , της κοινωνίας μας .

Από εκεί πρέπει να ξεκινάει κάθε αναζήτησή μας ,από το άτομό μας .

Είναι ,η δεν είναι έτσι ?

Αν συμφωνείτε ( όσοι παραμείνατε ενεργοί στην αναζήτηση αυτή και δεν φύγατε για διακοπές ) , προσπαθήστε να συνεισφέρετε ακόμη περισσότερη θετική ενέργεια .

Με αυτόν τον τρόπο , θα αποκαλυφθεί σε όλους μας , η μία ,η έστω περισσότερες από μία πηγές ενέργειας , που είναι ταυτόσημες μέσα μας .
Αναφέρομαι βέβαια στην αρχική τους μορφή .

Τι άλλο κοινό ,εκτός από την αγάπη , υπάρχει μέσα μας ?

Αυτή δεν είναι η μόνη έμφυτη δύναμη , που θα πρέπει να μας ενώνει ,αντί να μας διχάζει ?

Υπάρχουνε άλλες ;

Θα προχωρήσω στην περιγραφή (προσωπική ) ,της καλοσύνης ως αυθόρμητη και γνήσια έκφραση της αληθινής αγάπης σε μελλοντικό μου μήνυμα .

Ελπίζω στην καλοπροαίρετη, η αν θέλετε ανιδιοτελή συνεισφορά σας .

serenite ,αν δεν βρίσκεσαι ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ στο σημείο αμηχανίας , που πολλές φορές σε φέρνω (ασυνείδητα η αν προτιμάς συνειδητά ) , θα πρότεινα να πάρεις τον λόγο, τον οποίο ομολογώ δημόσια, χειρίζεσαι :

ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ .

Τι εννοώ ;

Μπαινοβγαίνεις στην ψυχή μου άνετα και αυτή η άνεση είναι εκτιμώ , το κεντρικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του μεγαλείου της (επέτρεψε μου σε παρακαλώ να γράψω θεϊκής )ψυχής σου .
Αν ήμουνα αυθαίρετος σε κάποια σημεία ,που αφορούνε προσωπικά σου δεδομένα ,μην με κρίνεις αυστηρά .
Ευχαριστώ (ειδικά για το τελευταίο θετικό ,αισιόδοξο μήνυμα σου και …….

Περιμένω τον ΑΙΘΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ για να νιώσω και πάλι πνευματικά ζωντανός .

Υπάρχω άρα ….
Τα πάντα είναι εφικτά μέσα σε ένα αποδεδειγμένα άπειρο περιβάλλον , που αποκαλούμε
ΣΥΜΠΑΝ .

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ .

Εσείς συναποφασίζεται ,με το χέρι στην ψυχή .

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από αυτούς που κούρασα ,με το εξωπραγματικά μεγάλο μέγεθος του μηνύματος μου .

Ας ακολουθήσω το τελευταίο φωτεινό παράδειγμά σου serenite ,γιατί με προέτρεψε θετικά την ψυχή ,παρότι έγραψα ότι θα το έπραττα μελλοντικά .
Το παρών μετράει .

Αυτό που με κρατάει στην ζωή ,είναι το άγνωστο .
Το γνωστό δεν είναι αρκετά δυνατό ,για να με φτάσει, προχωρήσει στο σημείο της ανυπαρξίας .

Κανείς όσο και αν το επιθυμεί, δεν δύναται να περάσει από την βιολογική ύπαρξη στην ανυπαρξία .

Ο λόγος είναι απλούστατος ,γιατί απλά ουδείς γνώθι , πως γίνεται και υπάρχει .

Αρκετά φλυάρησα ,βουτάω στα άδυτα :
Κάποτε εργαζόμουνα σε μια οικογενειακή επιχείρηση , που προωθούσε διαφημιστικές πινακίδες .
Το ίδιο γατί , που εσύ βρήκες στην διάβα σου αγαπητή serenite ,το είχα βρει και εγώ .

Ήτανε σε μια γωνιά της επιχείρησης και σφάδαζε από τον πόνο, μάλιστα αδυνατούσε να κλαψουρίσει δυνατά, γιατί ήτανε πολύ αδύναμο .

Πρότεινα στον υιό του εργοδότη μου ,να το πάρουμε και να δούμε τι έχει .
Το πήγαμε σε έναν , που γνώριζε από γάτες ,πολύ περισσότερα από τους δύο μας .
Μας είπε ότι είχε σπασμένα πλευρά και ότι δεν υπήρχε η ελπίδα να το επαναφέρουμε .
Μας συνέστησε να μην προσπαθήσουμε .

Ο υιός του εργοδότη, μου είπε ότι τα πλευρά της γάτας ,πιθανότατα να τα έσπασε ο σκύλος του ο κόρπι (αυτό το όνομα του είχε δώσει ) ,που προσπάθησε να το μετακινήσει με το στόμα του .

Συζητήσαμε ακόμη μια φορά την πιθανότητα της διάσωσης και επαναφοράς της γαλής .

Αποφασίσαμε να το αφήσουμε στην μοίρα του .

Εγώ τότε θυμάμαι , πόνεσα μέσα μου .

Σήμερα γνώρισα ,ότι εσύ βρήκες ένα άλλο γατί, περίπου όπως εγώ και του αφιέρωσες όλη την δύναμη της ψυχής σου .

Εσύ δικαιώθηκες ,εγώ δεν τόλμησα .

Και όμως , αυτή η ατολμία μου ,επανορθώθηκε μέσα από την δική σου ψυχή .
Ότι εγώ θεώρησα αδύνατο, εσύ το ανέτρεψες με την δύναμη που σου ενέπνευσε η αγάπη .

Μου έδωσες θάρρος να το ξέρεις και όταν ξαναβρεθώ μπροστά από μια τέτοια παρόμοια δοκιμασία ,θα προσπαθήσω να επανορθώσω .

Φαντάσου παρακαλώ για μια στιγμή να βρεθούμε μπροστά ,από έναν συνάνθρωπό μας , που έχει παρόμοια ανάγκη ,όπως η γαλή .
Εσύ θα ακολουθήσεις το κάλεσμα της αγάπης ,την φωνή της ψυχής σου και εγώ ,θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το παράδειγμά σου .

Κάπως έτσι δεν θα πράξουμε στο άγνωστο μέλλον, αγαπητή μου ?

Σε ευχαριστώ για την ανιδιοτελή προσφορά σου και εύχομαι να είσαι πάντα καλά .

Η κοινωνική λογική πέτυχε τον σκοπό της .
Τα πετυχημένα μέλη της ,έχουνε βρει τον τρόπο να μηδενίζουνε ,περιορίζουνε τα συναισθήματα , που δημιουργεί η αγάπη καθημερινά μέσα στην ψυχή τους .

Μακάρι να πέφτω έξω ,σε αυτόν τον δημόσιο διαλογισμό μου .
Μακάρι να πέφτω έξω ,γιατί αν είναι έτσι ,μας κατευθύνουνε συνειδητά προς αυτήν την επιλογή .

Έτσι δικαιώνεσαι σε αυτήν την κοινωνία και με αυτόν τον τρόπο, σκοτώνοντας τον έμφυτο συναισθηματικό κόσμο μέσα σου .

Τι μένει μετά από αυτήν την πετυχημένη εκτέλεση ;;

Άφθονα υλικά αγαθά και ανύπαρκτος πνευματικός πόνος .

Ειλικρινά εύχομαι να είναι όλοι καλά ,όσοι υιοθετούνε αυτόν τον τρόπο ζωής ,για να τα χαίρονται .

Ίσως είναι το μοναδικό ,που μπορεί κανείς να χαρεί σε αυτήν την κοινωνία .

Την ανάδειξη της λογικής ,ως οδηγό της προσωπικής μας ύπαρξης .

Ευχαριστώ δεν θα πάρω, δοκίμασα την γεύση της ,είναι παρανοϊκή .

Μην με συμμερίζεστε , τρελός δηλώνω και ότι θέλω γράφω .

Ευχαριστώ θερμά ,όλους όσους είχανε την υπομονή (αντοχή ) να διαβάσουνε την επίκαιρη πνευματική στάθμη ,που κυριαρχεί μέσα μου, μέχρι και αυτήν την στιγμή που πληκτρολογώ ,αυτό το μήνυμα ,μέσω της άυλης και άχρονης σκέψης .

Στο επόμενο θα είμαι αισιόδοξος ,το υπόσχομαι .

08/08/2006, 17:21:07
Ένας τυχερός εθελοντής αιμοδότης .

Πήγε λοιπόν ένας να δώσει το αίμα του , σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ,όπου ενοσηλεύετο εις γνωστός του .

Συμπληρώνει το έντυπο αιμοδοσίας και συγχρόνως σκέπτεται ,πως θα ξεπεράσει τον φόβο της βελόνης .

Για καλή του τύχη, επηρεσίαν εκτελούσε εκείνο το απόγευμα ,μια ευσυνείδητος νοσοκόμα .

Διάβασε ,αντιλήφθηκε την ανησυχία του και τον πλησίασε .
Τον ρωτάει ευγενικά .
-παρακαλώ τι επιθυμείτε .
Θαμπωμένος από την εξωτερικά καλαίσθητη ομορφιά της νοσοκόμας και αμήχανος από την εσωτερική ευγένειά της αποκρίνεται .
-Ένα δείπνο σήμερα το βράδυ μαζί σας .

Του απαντά .
-Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά πρώτα θα ήθελα να μου πείτε γιατί ήρθατε εδώ .

-Να ξέρεται, θέλω να δώσω αίμα , για έναν γνωστό που το χρειάζεται .
-Ωραία του λέει ,αυτό είναι πολύ θετικό και για τους δύο σας .

-Ναι αλλά ξέρεται ,φοβάμαι την βελόνη ,της απαντά κοκκινίζοντας .

-Μην ανησυχείτε , θα δώσω και εγώ αίμα και βλέποντας εμένα ,θα πάρετε θάρρος και θα ξεπεράσετε την φοβία αυτή .

Παρατηρεί η νοσοκόμα έναν δισταγμό ,στους οφθαλμούς του και συνεχίζει…αν θέλετε μπορούμε να το συζητήσουμε στο σημερινό βραδινό δείπνο ,τον οποίο επιθυμείται μαζί μου και ίσως να καταφέρω να σας πείσω να γίνεται εθελοντής αιμοδότης .

Επειδή ο δισταγμός , ( ποιο μικρός ) αλλά υπαρκτός ακόμη τον παίδευε το μυαλό ,σενέχεισε η νοσοκόμα …θα σε επηρέαζε θετικά ,αν σου έδινα ένα φιλί .

Ο υποψήφιος ,αιμοδότης ,πέφτει από την καρέκλα του .
Ξανασηκώνεται και προσπαθεί να συνέλθει .

Μέχρι να βρει την ψυχραιμία μου , τον πιάνει η νοσοκόμος και του δίνει ένα αισθησιακό φιλί στο μάγουλο .

Σήμερα είναι παντρεμένοι, έχουνε 4 παιδιά και προωθούνε και μέσα από το ηλεκτρονικό διαδίκτυο την εθελοντική αιμοδοσία .

Εσείς ( όσοι δεν είστε εθελοντές αιμοδότες ) ,ακόμη το σκέπτεσθαι ?

Γρήγορα στο πρώτο νοσοκομείο, για να δώσετε και πιθανότατα να σώσετε έναν συνάνθρωπο σας .

Τώρα που το θυμήθηκα έχουνε περάσει 6 μήνες από την τελευταία μου αιμοδοσία .
Ας πάω να πράξω το κοινωνικό καθήκον μου .

Ποιος ξέρει μπορεί να πέσω σε μια πεντάμορφη νοσοκόμα ?

sereniteΜέλος
10/08/2006, 20:40:04
quote:
Μην με συμμερίζεστε , τρελός δηλώνω και ότι θέλω γράφω .

Kαλέ μου φίλε τρελέ ,

quote:
Που χανόμαστε και δεν φτάνουμε ομαδικά ,σε αυτό το σημείο ,σε αυτήν την επίγνωση ?

Πιστεύω πως δεν χανόμαστε κάπου, εκείνο που χάνουμε είναι η επαφή με την ψυχή μας, με το πνευματικό μας κομμάτι. Τρέχοντας να προλάβουμε τα πάντα ασχολούμαστε συνήθως με τον εξώτερο εαυτό μας, εκείνον που μας εξυπηρετεί στην επαφή μας με το έξω από εμάς, έτσι πολλές φορές ξεχνάμε πως υπάρχει και κάτι μέσα σε εμάς που όσο το αφήνεις σε αφήνει και αυτό.

quote:
Γιατί διαμορφώνουμε διαφορετικές αντιλήψεις ,έχετε αναρωτηθεί δημόσια ?[quote/]

Ίαως επειδή έχουμε την τάση να επιτρέπουμε την δημιουργία μας και την εξελιξή μας στους εξώτερους παράγοντες, όταν αυτό που είμαστε πρέπει να ξεκινάει πρώτα από μέσα μας. Αφού είναι αδύνατον να έχουμε όλοι κοινούς εξωτερικούς παράγοντες είναι αδύνατον και να έχουμε ίδια αντίληψη. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός από εμάς αν θα επιτρέψει το έξω του να διαμορφώσει το μέσα του, ή αν θα θεραπεύσει το μέσα του από κάθε τι που λαμβάνει από έξω διατηρώντας το έτσι όσο το δυνατόν πιο ακέραιο.

Είναι πιθανόν το σύμπαν να έχει μία μόνο αντίληψη, ωστόσο είναι πιθανόν αυτή να είναι μεταβλητή και εξελισσόμενη, όσο πιο κοντά είσαι στην ψυχή σου τόσο πιο κοντά είσαι στο να αντιληφθείς αυτή την αντίληψη και όσο πιο μακριά το αντίθετο, είναι πιθανόν λοιπόν οι διαφορετικές αντιλήψεις των ανθρώπων να προέρχονται πρώτον από τους διαφορετικούς εξωγενείς παράγοντες και δεύτερον από το πόσο κοντά είναι σε αυτό που ονομάζουμε σύμπαν και από το πόσο πολύ μπορούν να το λαμβάνουν ώστε να εμπλουτίζουν την γνώση τους από αυτό. Η ψυχή είναι ο δέκτης του σύμπαντος, είναι αυτή που έχει την ικανότητα να λάβει πληροφορίες, να σε καθοδηγήσει, να σε διορθώσει, αν αυτή η επαφή χαθεί δεν μένει τίποτα πέρα της ενασχόλησης με τους εξώτερους παράγοντες

quote:
Από εκεί πρέπει να ξεκινάει κάθε αναζήτησή μας ,από το άτομό μας .

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτα αν πρώτα δεν το αποκτήσουμε οι ίδιοι

quote:
serenite ,αν δεν βρίσκεσαι ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ στο σημείο αμηχανίας

Bρίσκομαι και υποψιάζομαι ότι έχεις ταλέντο σε αυτό .

Ωστόσο δεν είναι η αμηχανία αυτή που ενοχλεί τόσο φίλε μου όσο το ότι τα όμορφα λόγια πολλές φορές δημιουργούνε όμορφες εικόνες που όμως δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικές. Το να με θεωρείς τόσο καλή ενώ δεν είμαι και δεν διαφέρω από εσένα και από τον οποιοδήποτε είναι μια εικόνα που με ενοχλεί να σου περνάω γιατί είναι σαν να σε κοροιδεύω, κάτι που ποτέ δεν θέλω να κάνω.

Βρέθηκα σε κάποιες στιγμές που δεν έκλεισα τα μάτια μου αλλά βρέθηκα και σε κάποιες που τα έκλεισα, συγχώρησα πράγματα ασυγχώρητα αλλά και κάποια δεν μπόρεσα να τα συγχωρέσω ποτέ. Και η αλήθεια είναι αυτή και η αλήθεια αυτή δεν πλησιάζει μια θεική ψυχή. Ωστόσο τα λάθη μου δεν με εμποδίζουν στο να θέλω και να επιθυμώ να περνάω τα θετικά μηνύματα που νοιώθω, μα το να επιθυμώ να το κάνω δεν με κάνει μια ξεχωριστή ψυχή από την δική σου, και έτσι σε παρακαλώ να το βλέπεις για να μην νοιώθω και εγώ πως τα λόγια μου σε παραπλανούν σε μια μη αντιπροσωπευτική δική μου εικόνα. Mη το εκλάβεις αυτό ως μετριοφροσύνη αλλά ως πραγματικότητα διότι καλώς ή κακός πολλές φορές αναφέρουμε τα καλά στοιχεία του εαυτού μας προκειμένου να αναδείξουμε το θετικό μας μήνυμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αρνητικά απλά δεν είναι προς παράδειγμα για να αναφερθούν.

Ωστόσο χαίρομε που τα λόγια μου σου δίνουν αισιοδοξία, το μόνο μήνυμα που ήθελα να περάσω με το προιγούμενο μηνημά μου είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να μας οριοθετούνε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί αυτό είναι κάτι που μόνο η καρδιά μας γνωρίζει αληθινά, κανένας άλλος.

quote:
Μου έδωσες θάρρος να το ξέρεις και όταν ξαναβρεθώ μπροστά από μια τέτοια παρόμοια δοκιμασία ,θα προσπαθήσω να επανορθώσω .

χαίρομε πολύ για αυτό , μπορεί η προσπαθειές μας να μην έχουν πάντα αποτέλεσμα αλλά τουλάχιστον η ψυχή δεν επιβαρύνετε από την αδρανειά της.

quote:
Εσύ θα ακολουθήσεις το κάλεσμα της αγάπης ,την φωνή της ψυχής σου και εγώ ,θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το παράδειγμά σου .

Και εγώ το ίδιο θα κάνω φίλε μου, θα προσπαθήσω, γιατί όπως είπα υπήρξαν και περιπτώσεις που λόγο φόβου, ανασφάλειας, αναβολής και άλλων πολλών έκλεισα και εγώ τα μάτια μου, απλώς ελπίζω στο να προσπαθώ και στο να διώχνω όσο το δυνατόν αυτά που με κάνουν να μην το κάνω.

Αυτό είναι πιθανόν το τελευταίο μου μήνυμα για το καλοκαίρι , εύχομαι λοιπόν σε σένα και σε όσους διαβάζουν να περάσουν όμορφα.

Θα τα πούμε σύντομα και ……

[quote]Ποιος ξέρει μπορεί να πέσω σε μια πεντάμορφη νοσοκόμα

Καλή τύχη!!! αρκεί να μην χρησιμοποιεί τις βελόνες της και όταν τσαντίζετε

Να σαι πάντα καλά.

10/08/2006, 21:08:59
Ανασυγκρότηση ψυχής .

Σίγουρα πολλοί από εμάς γνωρίσαμε την αναγκαιότητα αυτής της διαδικασίας ,για τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας .

Σκέφτηκα λοιπόν να εφαρμόσω την χρήσιμη αυτή διαδικασία για την ανασυγκρότηση της ψυχής μου .

Άρχισα να φέρνω στο μυαλό μου ,τα περιεχόμενα ένα ,ένα προς επεξεργασία .
Σκοπός μου ήτο να μην αφήσω καμιά απορία αναπάντητη να την ταλαιπωρεί .

Αρχείο αγάπη .
Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας , την αφήνει ελεύθερη και έτσι συμβαίνει στην ζωή τους το ιδανικό .
Παίρνουνε ότι έχει να τους δώσει αβίαστα , το τι δίνουμε είναι καθαρά προσωπικό δεδομένο και δεν χρειάζεται να δημοσιεύεται .

Έσβησα τα περιττά αρχεία , περί ουσίας του θεού και άλλα κουραφέξαλα , που κόντεψαν να με κάνουνε παρανοϊκό και πράγματι έφυγε ένα μεγάλο βάρος από την μνήμη μου .

Αρχείο θρησκείας .
Είναι δογματικές και πρέπει να τις αποφεύγω για μια ουσιαστική επικίνδυνη παρενέργεια , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον φανατισμό .

Έσβησα και πέταξα τα πάντα εκτός από ένα μικρούλη αρχείο και αυτό έγραφε .
Η πιθανότητα της υπάρξεως ενός η περισσοτέρων θεών ,είναι τόσο άπειρο να ειπωθεί ,όσο είναι και το σύμπαν και ένα άλλο φάκελο που έγραφε .
Αφού είμαι στοιχείο του άπειρου σύμπαντος , έχω άπειρες δυνατότητες .

Παναγιά μου , αυτό ήταν ένιωθα να πετάω τόσο πολύ ξαλάφρωσε η ψυχή .

Αμάν , η παναγιά τι αρχείο είναι ?

Έψαξα και το βρήκα .
Απομεινάρι της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης που κάποτε επιμελήθηκε η ψυχή μου .
Προσπαθώ να το σβήσω ,αλλά ο επεξεργασθείς μου λέει , αδύνατη η διαγραφή διότι το αρχείο είναι μέσα στο υποσυνείδητο .

Δεν βαριέσαι ας μείνει .

Προχωράω .

Ηθική .
Όπα εδώ έχω , πολλά σκόρπια αρχεία και πολλούς φακέλους ,πρέπει να τα συμμαζέψω .
Τα διαβάζω όλα ένα ,ένα .
Μετά σκέφτομαι ότι ένα είναι το ποιο λογικό και το επιλέγω .
Λέει δε αυτό ότι , η προσωπική ηθική είναι η πραγματική και αυτήν πρέπει να ακολουθούμε και όχι κάποιου άλλου , όσο και να μας φαντάζει κατά πολύ ανώτερη και ουσιαστικότερη από την δική μας .
Διαβάζω την δική μου προσωπική , η οποία λέει .
Να είμαι ολίγον ψεύτης , συμφεροντολόγος , απατεώνας , αχάριστος , αναίσθητος ,επιφανειακός ,ηθοποιός ,αδίστακτος .
Το συντομεύω γράφοντας , να είμαι λίγο από όλα αυτά .

Ωραία τα κατάφερα μέχρι εδώ .
Η ψυχή κοντεύει να σηκωθεί και να πετάξει, τόσο ελαφριά έγινε .

Ψάχνω για άλλα περιεχόμενα και απολαμβάνω πραγματικά , το πόσο γρήγορος έχει γίνει ο επεξεργαστείς μου ,δίχως τα περιττά αρχεία που πέταξα στο κάδο ανακύκλωσης και έσβησα οριστικά με το πρόγραμμα Eraser .

Τώρα μάλιστα , δίχως όλα αυτά τα περιττά αρχεία με βλέπω προσωπικά κατά πολύ ποιο θετικό άτομο, από ότι πριν την ανασυγκρότηση .

Γρήγορος επεξεργαστής , αυτό είναι το παν σε μια τεχνοποιημένη κοινωνία .
Άκουσα την δίψα της και ενέδωσα

Τώρα δεν με πιάνει κανένας ,σχεδόν κανένας .
Είναι κανείς διαθέσιμος ,για καμιά κόντρα ?
Έτσι για να δω πόσο γρήγορος έγινε .

Καλό καλοκαίρι και από εμένα serenite .

11/08/2006, 06:07:36
Αγαπητέ μου ΘΝΗΤΟς προς το παρων, αναφέρεις:

quote:
Παρατήρησα serenite ,ότι φτάσαμε στον πυρήνα του θέματος .

Την τροφή της ψυχής .

Διαπίστωσα ,ότι δεν ενδιαφέρει πολλά άτομα .
Συγκεκριμένα θα έλεγα εσένα και εμένα μας συναρπάζει το ταξίδι στα εσώτερα του εαυτού μας .

Όπως επεσήμανε κι η φίλη serenite, διανύουμε την εποχή του χρόνου όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ πιθανόν να κάνουν τις διακοπές τους.
Μην απελπιζόμαστε λοιπόν κι ας αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μας επισκεφθούν διάφοροι φίλοι σύντομα...

Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω κάτι προς το παρόν σχετικά σχετικά με το ταξίδι αυτό στα εσώτερα του εαυτού μας:

Κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι και τι θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία του.
Τι είναι αυτό το οποίο ενδεχομένως να μας εμποδίζει?

In anticipation of my resurrection...

snoopyΜέλος
12/08/2006, 07:29:37
quote:
Dying_Incubus:
Όπως επεσήμανε κι η φίλη serenite, διανύουμε την εποχή του χρόνου όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ πιθανόν να κάνουν τις διακοπές τους.
Μην απελπιζόμαστε λοιπόν κι ας αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μας επισκεφθούν διάφοροι φίλοι σύντομα...

Και εγώ παρατήρησα επανερχόμενος οτι η συμμετοχή στο Esoterica έχει μειωθεί σημαντικά, μήπως πάει για κλείσιμο?

quote:
Dying_Incubus:
Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω κάτι προς το παρόν σχετικά σχετικά με το ταξίδι αυτό στα εσώτερα του εαυτού μας:
Κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι και τι θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία του.
Τι είναι αυτό το οποίο ενδεχομένως να μας εμποδίζει?

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΤΙΘΑΣΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΘΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΘΗ ΜΠΟΡΕΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΚΗΝ - ΚΑΚΩΣ.
Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.