- ------ΘΕΟΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ------ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
(Αν υπήρχε η αντίστιχη λέξη στα ελληνικά για αυτήν την θρησκεία θα ακουγόταν τελείως διαφορετικά.)
Και εγώ πιστεύω τα μισά απ'όσα βλέπω και η αλήθεια έιναι ότι δεν πιστεύω σχεδόν τίποτα αν δεν αποδειχτεί πρώτα και μετά το σκέφτομαι πάλι. Η όλη συζήτηση ήταν για την πιθανότητα του να συμβαίνει και αυτό. Απλά και μόνο για την πιθανότητα. Απλά όπως είπα δεν ήθελα να αν κάποιος έχει ως θρησκεία την Wicca να προσβληθεί. Πραγματικά νομίζω ότι σε αυτό που έγραψα εξηγούμαι πολύ καλά τι εννοώ.
Ενδιαφερον το θεματακι φιλε Shroomerious.
Κατ'αρχην να σας θυμισω, δεν υπαρχει λογος να τσακωνεστε αφου στην ουσια συμφωνητε. Απλα ο ενας δεχεται την πιθανοτητα υπαρξης μαγειας και ο αλλος οχι. Δικαιωμα σας...:)
Εμενα μου αρεσει να τα θεωρω ολα δυνατα, και ολα αδυνατα. Εξαρταται τον ανθρωπο...
Μπορει να υπαρχει μαγεια, μπορει και να μην υπαρχει...
Μα αυτο το μπορει ειναι στην ουσια η αιτια που φιλοσοφουμε και που μαθαινουμε καθε μερα. Αν ειμασταν απολυτοι ακομα θα πιστευαμε στο 12θεο, το Βουδα η τον eur(ε)o-χριστιανο Θεο.
Αν ξεραμε τα παντα, πιστευω πως θα ειχαμε διαφορετικη αποψη για πολλα και διαφορα. Βεβαια δεν μπορω να το αποδειξω, μπορω ομος να υποθετω και να το πιστευω. Δικαιωμα μου...:P
Δεν με ενδιαφερει αν συμφωνητε... με ενδιαφερει αν διαφωνητε, για να το φιλοσοφισουμε και να ανταλαξουμε αποψεις.
Φιλε Νικο ξερω τι ανθρωπος εισαι και ξερω πως εξαπτεσαι χεχεχε, τον αλλο φιλο που διαφωνητε δεν τον γνωριζω προσωπικα, αλλα σιγουρα θα ειναι αξιολογο ατομο απο τη στιγμη που σκεπτεται και φιλοσοφει.
Ο καθενας βαζει ενα οριο στο τι θελει και μπορει να πιστευει και τι οχι, ας το σεβαστουμε και ας ανταλαξουμε αποψεις ωραια και πολιτισμενα.
Ελληνες ειμαστε μα το ΔΙΑ χεχεχε, ας ασκησουμε το δικαιωμα της ελευθεριας εκφρασης τις αποψης μας και ας κανουμε διαλογο οπως κανανε οι αληθινοι και γνησιοι Ελληνες. Ας διαλογιστουμε μαζι δηλαδη. Ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε, και ομος τοσο δυσκολο...
Οσο για το ποσο σημασια εχει η υπαρξη θεου θα ελεγα οτι ειναι εξισου αν οχι ποιο σημαντικο το κατα ποσο ο ανθρωπος θελει να πιστευει η οχι...τι λετε και σεις?
Χαιρετω σας ολους. Γνωστους, αγνωστους και γνωστους-αγνωστους...
Edited by - N0sf3ratu on 20/02/2004 19:35:23
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Κάτσε και διάβασε κανά βιβλίο να καταλάβεις για τι μιλάω εδώ πέρα. Αυτή η σκατοπαραπληροφόρηση είναι που φταίει.
Εχχχμμμ… που είχαμε μείνει??? Ααα ναι!
quote:
απλά άστα αυτά τα στερεότυπα που σου έχουν πιέσει στο μυαλό
Σε επιβεβαιώνω ότι δεν είμαι εγώ αυτός που του έδωσαν στερεότυπα, κανένας ποτέ δεν κέρδισε τίποτα με το να σε πείσει να «ψηφίσεις λευκό», αντιθέτως κερδίζουν όταν σε κάνουν να τους ψηφίσεις, άρα? Μήπως μου δίνεις ρόλους που δεν μου ανήκουν?
Τέλος πάντων, καλό το θεματάκι σου αλλά επειδή δεν είναι δουλειά μου να λέω στους άλλους τι να πιστέψουν και τι να κάνουν, αλλά δουλειά μου είναι να τους λέω τι πιστεύω εγώ, αποχωρώ επειδή απαξιώ να συνεχίσω αυτή την συζήτηση, ότι είχα να πω το είπα.
καλή επιτυχία.
Κάτω Πάυλας
Λες:
«Schwabe,TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ Η ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ?
ΚΑΤ'ΕΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΛΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ Η ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ..»
Σαφέστατα είναι ΚΑΙ η ίδια η φύση του ανθρώπου. Το θέμα είναι σε ποια σχέση βρίσκεται αυτή «μοιρασιά»…
Για μένα προσωπικά το ΜΕΓΑ πρόβλημα εντοπίζεται στην συγκεκριμένη μισαλλόδοξη κοσμοθεωρία η οποία ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ την θρησκευτικότητα και τις ελπίδες των άμοιρων πιστών.
Η κοσμοθεωρία που πρεσβεύουμε όμως στιγματίζει συνάμα ΚΑΙ την βιοθεωρία. Άρα η θέση και ο ρόλος του ανθρώπου στην κοινωνία και οι σχέσεις του με τους συνανθρώπους του. Επομένως, η κοσμοθεωρία έχει ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ προεκτάσεις…
Η επήρεια αυτής της σκοταδιστικής κοσμοθεωρίας αφαιρεί από τον «πιστό» την δική του λογική κρίση. Εάν αυτός θελήσει να έχει κρίση, και άρα λογική, τότε θα καταστεί «αμαρτωλός» και «ετερόδοξος» ή «αιρετικός».
Εάν λοιπόν δεν υπήρχανε τέτοιοι «αμαρτωλοί» τότε δεν θα υπήρχε ούτε η φιλοσοφία, ούτε η Δημοκρατία, ούτε ένας Κοπέρνικος αλλά ούτε και ένας Αϊνστάιν.
Ουσιαστικά θα έλειπαν ΠΑΝΤΕΛΩΣ οι αναμορφωτές του σκοταδιστικού κατεστημένου…..
Η ιουδαιοχριστιανική κοσμοθεωρία οδηγεί τον άνθρωπο, μέσω μίας επιπόλαιης και επιφανειακής μελέτης των φυσικών και θρησκευτικών πραγμάτων, στον παραδοσιακό «προσωπικό Θεό» της εβραϊκής πατρώας θρησκείας.
Η αδογμάτιστη και «άναρχη» έρευνα και σκέψη απομακρύνει από αυτόν.
Θέλει "κουπί"....![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Η επήρεια αυτής της σκοταδιστικής κοσμοθεωρίας αφαιρεί από τον «πιστό» την δική του λογική κρίση. Εάν αυτός θελήσει να έχει κρίση, και άρα λογική, τότε θα καταστεί «αμαρτωλός» και «ετερόδοξος» ή «αιρετικός».
Εάν λοιπόν δεν υπήρχανε τέτοιοι «αμαρτωλοί» τότε δεν θα υπήρχε ούτε η φιλοσοφία, ούτε η Δημοκρατία, ούτε ένας Κοπέρνικος αλλά ούτε και ένας Αϊνστάιν.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σ'αυτό και χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα όπως κι εγώ. Νιώθω λιγότερο μόνος αν θες...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()