- Γιατί άραγε πρέπει να «σωθεί» η ψυχή, και τι εστί τελικά ψυχή? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣΜέλος
quote:
Εγώ φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ , πιστεύω ότι αυτό που ονομάζουμε «Ψυχή» εί μία ενέργεια , μέρος αυτής που υπάρχει διάχυτη σε όλο το σύμπαν , η οποία δεν χάνεται με τον θάνατο ενός ζώντος οργανισμού , αλλά απλά αλλάζει τόπο και επανενώνεται στην συμπαντική ενέργεια .Και σ’ αυτό θα συμφωνήσω με αυτά που έγραψε ο Schwabe στην απάντησή του της 13/09/2008 .
Η αναφορα του Schwabe που λες αγαπητε φιλε Sesostris αφορα το πνευμα ... σχετικα με την ψυχη η αναφορα μου ταυτιζεται απολυτα με του Schwabe ο οποιος ειπε : Προσωπικά λοιπόν, ο όρος «Ψυχή» είναι η υποστασιοποίηση μιας εγκεφαλικής λειτουργίας και μίας σωματικής δραστηριότητας ενός ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΖΩΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. Είναι, με άλλα λόγια, το σύνολο των ψυχοπνευματικών διαδικασιών.
Στο σημειο ομως που εγω ταυτιζω την ζωη με την ψυχη θα μπορουσα να δεχθω την αποψη σου , με την εννοια οτι καθε ζων οργανισμος ειναι ενεργεια , εκλυει και δεχεται ενεργεια και αποτελει μερικο υποσυνολο του ολου ,του συμπαντος , της κοσμικης ενεργειας ,της ψυχης που λες ... ομως ετσι παυει η ατομικη διαφορετικοτητα αφου ολοι οι οργανισμοι "πινουν απο το ιδιο ποτηρι" ... δεν ξερω αν εγινα αντιληπτος ... ετσι λοιπον κατασταλαξα στην αποψη που διατυπωσα στον πιο πανω σχολιασμο μου , ζωη = ψυχη ... οταν δηλαδη λεμε ψυχη εννοουμε ζωη ... βεβαια σημερα η λεξη "ψυχη" χρησιμοποιειτε και υπο αλλες εννοιες αλλα αυτο δεν αλλαζει τιποτα .