ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

iisius31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
TwilightfairyΜέλος
18/05/2005, 12:07:43
Χαιρετω ...
Πριν πω αυτο που θελώ να αναφέρω απλά οτι για τα νέα μέλη που δεν ξέρουν το site δεν ειναι ευκολο να ψαξουν για παρομοια θεματα ...Σε αυτα δεν συμπεριλαμβανω τον εαυτο μου , απλα μην ειμαστε τοσο αυστηροι ...

Στο θεμα :
Αυτο που θα σας πω συνέβη στο αγόρι της φίλης μου . Είμαστε όλοι φοιτητες . Αύτος ειναι απο άλλη πόλη και έχει δικό του διαμέρισμα . Ένα βράδυ κοιμήθηκε στο σπίτι του ο κολλητός του . Τότε ο κολλητός του είδε ένα παράξενο όνειρο ότι μια ξανθια κοπέλα τον είχε πιάσει απο τον λαιμό και του δάγκωνε το χερι . Αυτός ξύπνησε και δεν είπε τίποτα σε κανέναν . Μια άλλη φορά ΄ξανακοιμήθηκε στο ίδιο δωμάτιο και ξαναειδε το ιδιο ονειρο . Μετα απο κανένα 2-μηνο , το αγόρι της φίλης μου κοιμήθηκε σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιου (επειδή το δικό του ήταν χάλια ) και ξαναείδε το ίδιο όνειρο με τον φίλο του , χωρίς να ξέρει οτι το είχε δει και ο κολλητός του . Όταν το συζήτησαν κατάλαβαν ότι είχαν δει το ίδιο όνειρο . Βεβαια είχαν κοιμηθει και αλλοι σε αυτο το δωματιο , χωρις να δουν κανενα τετοιο όνειρο .....

Δεν είναι Μόρα αυτό σίγουρα , αλλα αναρωτιέμαι μήπως είναι κάποιο πνέυμα που επιτίθεται μόνο σε αυτούς που έχουν σχέση ( ο αλλοσ τύποσ που κοιμηθηκε σε αυτο το δωματιο δεν είχε σχεση )

Το ποστ αυτο ειναι λιγο ασχετο απο το τοπικ αλλα ελπιζω να παρω απαντηση

Ad astra per Aspera

TwilightfairyΜέλος
18/05/2005, 12:10:58
iisius Ευχαριστω για την απαντηση ....

Ad astra per Aspera

oneiric1Μέλος
18/05/2005, 12:52:48
quote:
Πριν πω αυτο που θελώ να αναφέρω απλά οτι για τα νέα μέλη που δεν ξέρουν το site δεν ειναι ευκολο να ψαξουν για παρομοια θεματα ...Σε αυτα δεν συμπεριλαμβανω τον εαυτο μου , απλα μην ειμαστε τοσο αυστηροι ...

Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι ο τόνος μου ήταν αυστηρός?!

Όχι απλά είναι εύκολο, είναι πάρα πολύ εύκολο. Πατάς την αναζήτηση, τόσο απλά.

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

agathiroblotΝέο Μέλος
18/05/2005, 15:15:03
iisius , σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Οφείλω να ομολογήσω πως όλα αυτά μου είναι άγνωστα, όμως κι εγώ πιστεύω πως ήταν μάλλον κάποιο όραμα. Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον το θέμα. Διάβασα το μύνημα της ΕΙΡΗΝΗΣ, έχει δίκαιο όμως τα νέα μέλη θέλουμε να συνεχίσουμε το θέμα με νέες εμπειρίες και σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να ανατρέχουμε στα παλιά που και δύσκολο είναι να τα βρούμε και δύσκολο να τα συνεχίσουμε εφ' έσον έχουν σχεδόν κλείσει. Το λέω αυτό γιατί , εγώ προσωπικά, το έκανα και δεν πήρα καμιά απάντηση.

a. robl

GDS1Μέλος
18/05/2005, 16:32:26
Θέλω να μοιραστώ και εγώ με την σειρά μου την εμπειρία μου με κάτι περίεργο

Πρέπει να ήμουνα 12 ετών μόλις είχα τελειώσει το διάβασμα του σχολείου και ξάπλωσα (κοιμόμουνα στην τζαμαρία και ενώνονταν με το δωμάτιο της αδερφής μου). Για ένα περίεργο λόγω δεν μπορούσα να κοιμηθώ και δεν ένιωθα ιδιαίτερα κουρασμένος.

Όπως ήμουν ξαπλωμένος ανάσκελα ένιωσα μια περίεργη μορφή κοντά στο τζάμι του παραθύρου (εντός της τζαμαρίας), έστρεψα το κεφάλι μου να δω και πράγματι εκεί ήταν μια σκοτεινή μορφή σε ανθρώπινο σχήμα. Φυσικά τα χρειάστηκα αμέσως ξεκινώ το τροπάρι που μου είχε μάθει η γιαγιά μου δηλαδή επιδεικνύω τον σταυρό που φορούσα και αρχίζω το «Ιησούς Χριστός Νικά και όλα τα κακά σκορπά» (από μέσα μου μια και δεν μου έβγαινε φωνή).

Δυστυχώς δεν έπιασε αντιθέτως η σκιά με πλησίαζε μέχρι που κάθισε στο κρεβάτι και ξάπλωσε απάνω μου. Με το που ξάπλωσε απάνω μου λες και μπήκε μέσα μου. Αμέσως άρχισα να κρυώνω σε όλο το σώμα μου και να νιώθω τσιμπήματα παντού.

Δεν ξέρω που βρήκα την δύναμη να σηκώσω το χέρι μου και να ανάψω το φως αλλά το έκανα. Με το που το άναψα όλα σταμάτησαν.

Η αδερφή μου κοιμόταν του καλού καιρού και για να μην την ξυπνήσω έσβησα το φως. Παρέμεινα ξύπνιος μέχρι τα χαράματα και έλεγχα το περιβάλλον συνέχεια. Τα χαράματα ένιωσα ασφαλής και κοιμήθηκα

Την ιστορία δεν την έχω πει πουθενά μέχρι τώρα μια και μάλλον θα με βγάλουν τρελό (ούτε καν στους γονείς μου).

Δεν ξέρω τι ήταν ίσως κάτι παραφυσικό ίσως ακόμα και το παιδικό μυαλό πάντως ήταν αρκετά τρομακτικό.

oneiric1Μέλος
18/05/2005, 16:48:02
quote:
Διάβασα το μύνημα της ΕΙΡΗΝΗΣ, έχει δίκαιο όμως τα νέα μέλη θέλουμε να συνεχίσουμε το θέμα με νέες εμπειρίες και σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να ανατρέχουμε στα παλιά που και δύσκολο είναι να τα βρούμε και δύσκολο να τα συνεχίσουμε εφ' έσον έχουν σχεδόν κλείσει. Το λέω αυτό γιατί , εγώ προσωπικά, το έκανα και δεν πήρα καμιά απάντηση.

Ε, σ΄ αυτό έχεις δίκιο!

Απλά το «εκνευριστικό» της υπόθεσης είναι ότι π.χ. αν εγώ θέλω να συμμετέχω στο θέμα θα πρέπει να ξανα-ματα-αντε-απ’την-αρχή-γράψω τις όποιες εμπειρίες μου πάνω στο θέμα.

Φιλικά

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

TwilightfairyΜέλος
18/05/2005, 17:09:53
quote:
Όχι απλά είναι εύκολο, είναι πάρα πολύ εύκολο. Πατάς την αναζήτηση, τόσο απλά.

ΕΙΡΗΝΗ ,
Για κάποιον που είναι στο site καιρο , αυτη η διαδικασία μοιάζει γελοία , αλλα υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν καν πως λέγεται αυτο που βίωσαν ...όπως για παράδειγμα ο φίλος iisius που στο πρώτο του ποστ δεν ξέρει ότι προκειται για Μόρα ... Δηλαδη , το πρόβλημα δεν ειναι τοσο στη λειτουργια του συστηματος , πραγμα που θα συμφωνησω μαζι σου ειναι παρα πολυ ευκολο να κατανοησει κανεις αρκει να ξερει ελληνικα , αλλα στο οτι οι ιδιοι οι νεοι χρηστες δεν γνωριζουν με τι όνομα να ψάξουν . Ή ακόμα και αν ξέρουν το όνομα , μπορει η μηχανή αναζήτησης να μην εμφανίζει απάντηση και χρειάζεται κάτι παρεμφερες ή συνώνυμο .

Ελπίζω να έγινα κατανοητη ...Φιλικα
TwilightFairy

Ad astra per Aspera

iisiusΝέο Μέλος
18/05/2005, 19:54:59
ok, για να μπουνε τα πραγματα σε μια σειρα...

ψαχνοντας για τη Μορα μπηκα στο forum, και οντως οταν εψαξα δε μου το εβγαλε, μπορει να εκανα εγω λαθος,

ΕΙΡΗΝΗ! ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΟΥ!

οπως λεει και η Twilightfairy, ειπα να μπω και να μοιραστω την εμπειρια μου, την οποια οταν την ειπα σε εναν γνωστο μου, μου ειπε οτι αυτο μπορει να ειναι η Μορα..

oneiric1, αν θες να μοιραστεις τις εμπειριες σου, πολυ ευχαριστως! δε μπορεις να κανεις ενα copy-paste απο τα προηγουμενα posts σου??

πραγματικα θελω να μαθω κι αλλες εμπειριες, και φανταζομαι κι αλλοι απο δω μεσα θα το θελουν... περιμενω λοιπον τα copy-paste σου

xifomaxos, για να εβλεπες ονειρο, μαλλον δεν ειναι η Μορα, επειδη αυτο συμβαινει στο μεταβατικο σταδιο απο τον ξυπνιο στον υπνο (οπα, η καθομιλουμενη!) αλλα αυτο που λες με το ριγος ειναι λιγο περιεργο.

Twilightfairy, αυτο που λες με το ονειρο, και την "ξανθια υποψηφια δολοφονο" μηπως ειναι κανενα ανησυχο πνευματακι ?

GDS1, πιστευω οτι ολους μας, μας τιμα το γεγονος οτι ειμαστε οι πρωτοι με τους οποιους μοιραζεισαι αυτη την εμπειρια, αλλα πως εισαι σιγουρος οτι και τα μελη της οικογενειας σου, δε ζησαν παρομοια εμπειρια και δε σου το εχουν πει? για τσεκαρε το..

librarian, δεν εχω ακουσει κατι για υψομετρο, αλλα εγω ας πουμε δε μενω σε υψομετρο, αλλα στον 1ο οροφο μιας πολυκατοικιας κοντα στην Ακροπολη! εκτος κι αν η κυρια Μορα ειναι κοντουλα!

αυτα προς το παρον, σας ευχαριστω που δειχνετε ενδιαφερον.. ειναι ενας τροπος να αρχισουμε να συμφιλιωνομαστε με την ιδεα οσοι το εχουμε βιωσει αυτο..

back to work for now

Υ.Γ. ΕΙΡΗΝΗΗΗΗΗ!!! ΣΥΓΝΩΩΩΩΜΗΗΗΗΗΗ!!!

tomorrow is not what it used to be

18/05/2005, 23:16:44
Δεδομένου ότι το παλιό θέμα της μόρας που άνοιξε η Persa δεν είχε πάρει τέτοια έκταση όσο αυτό και επειδή σαν παλιότερο μέλος θέλω να είμαι παράδειγμα (προς αποφυγή) θα σας μεταφέρω και γω τη δική μου εμπειρία:

Κάποια στιγμή όταν ήμουν 12-13 χρονών είχα μια τέτοια εμπειρία.
Την θυμάμαι σα να'ναι τώρα γιατί περίμενα να αρχίσει το πρώτο επεισόδιο του "ιππότη της ασφάλτου". Ηταν κατακαλόκαιρο, καύσωνας και σούρουπο γύρω στις 8. Εγώ ξαπλωμένη (όχι κοιμισμένη αλλά σε απόλυτη εγρήγορση γιατί περίμενα το έργο με αγωνία) και ξαφνικά ενώ ήταν ζέστη και άπνοια φύσηξε ένας άνεμος παγωμένος και πολύ δυνατός που μπήκε από το παράθυρο. Παράλληλα εκείνη τη στιγμή σα να είδα ένα ον μαύρο κάτι σαν παππά με ράσο ή τη μορφή ενός μαύρου τράγου (αυτό πραγματικά δεν ξέρω πως το είδα αν ήταν όραμα ή τι άλλο) και παράλληλα έκανα να φωνάξω την αδερφή μου που ήταν στο διπλανό δωμάτιο και δεν μπόρεσα να βγάλω άχνα. Ημουν τελείως μουγκή. Οταν μάλιστα προσπάθησα να σηκωθώ από τον καναπέ όπου ήμουν ξαπλωμένη είδα με έκπληξη ότι δεν μπορούσα. Ημουν εντελώς ανάπηρη!! Δεν μπορώ να πω πόση ώρα διήρκησε αυτό εμένα όμως μου φάνηκε αιώνας. Οταν πλέον έφυγε ο άνεμος και επανήλθα στη φυσιολογική μου κατάσταση έτρεξα στο διπλανό δωμάτιο και ρώτησα την αδερφή μου αν ένιωσε αυτό τον άνεμο γιατί κάποια στιγμή φοβήθηκα μήπως τρελλάθηκα, μήπως ήταν η ιδέα μου.
Οταν εκείνη μου είπε ότι άκουσε και ένιωσε τον αέρα και παραξενεύτηκε γιατί εκείνη την ώρα μίλαγε στο τηλέφωνο κατάλαβα ότι δεν ήμουν τρελλή

Oneiric έχεις απόλυτο δίκιο αλλά το ένα από τα δυο τόπικ είχε τα μισά μηνύματα από αυτό οπότε και η συνεισφορά του σε πληροφορίες είναι αμελητέα... Τώρα όσον αφορά στο άλλο τόπικ που είναι εκτενέστατο μπορώ να πω(!) φαντάζομαι ότι ο λόγος που δεν μπόρεσε να βρεθεί με την Αναζήτηση είναι γιατί γράφει τη λέξη Μόρα με λατινικούς χαρακτήρες....
Κατά συνέπεια το ιδανικό είναι να βρεθεί -που τέτοια τύχη- ένας συντονιστής και να συγχωνεύσει τα δυο αυτά τόπικ.
Τake it easy καλή μου, μη στρεσσάρεσε τόσο εύκολα στην περίπτωσή σου δεν είναι καλό

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
agathiroblotΝέο Μέλος
18/05/2005, 23:57:12
Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο για μας που έχουμε ζήσει μιά εμπειρία, που μπορεί να λέγεται Μόρα ή Όραμα ή όπως αλλιώς , να ανακαλύπτουμε πως υπάρχουν κι άλλοι με παρόμιες ιστορίες και δεν είμαστε οι μοναδικοί που το ζήσαμε. Και το λέω αυτό γιατί όπου κι αν είχα πει την εμπειρία μου, κανείς δεν το είχε ζήσει και φυσικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Αποτέλεσμα, τόσα χρόνια το είχα θαμμένο μέσα μου, όμως με έτρωγε η περιέργια ή μιά ας πούμε φοβία. Τώρα νοιώθω μιά ανακούφηση , σαν να έφυγε ένα βάρος από μέσα μου.
ΕΙΡΗΝΗ σε ευχαριστώ για την κατανόηση και ελπίζω κι εγώ πως θα μας μεταφέρεις κάποιες εμπειρίες που έχουν γραφτεί παλιότερα. iisius καταλαβαίνω πως έχεις αρκετές γνώσεις , θα παρακολουθήσω με χαρά το θέμα που έθεσες.

a. robl

iisiusΝέο Μέλος
19/05/2005, 07:08:06
λοιπον, Avallon, ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ! που το θυμηθηκες?? συγκινηθηκα! τα παιδικα μου χρονια! βεβαια, εγω δεν το εβλεπα στα 12-13 μου αλλα πιο μικρη, αλλα ηταν "εποχη" ο ιπποτης της ασφαλτου!!
παντα ηθελα εκεινο το αυτοκινητο!! μπουχου!

τελος παντων, ας μη βαλω τα χερακια μου και βγαλω τα ματακια μου, ξεφευγοντας απο το θεμα!

αν δε κανω λαθος, εισαι η μοναδικη που αναφερεις οτι σου συνεβη σε απολυτη εγρηγορση (να μη πω οτι ηταν και προφητικο με αυτα που συμβαινουν με τους παπαδες τωρα τελευταια ) οποτε, μηπως αυτο ειναι μια αποδειξη οτι αυτο το πραγμα οντως υπαρχει? γιατι αλλο να το βλεπεις και να το βιωνεις την ωρα που εισαι στα προθυρα υπνου, οποτε να διατηρεις και μια μικρη αμφιβολια οτι συνεβη, και αλλο να σου συμβαινει σε φαση που εχεις απολυτη συνειδηση του τι γινεται! μπρρρρ! τρομακτικο!

agarithoblot, εχεις απολυτο δικιο στη παρατηρηση σου.. κι εγω δε μιλαγα ευκολα για το θεμα, κι οποτε το εκανα, με κοιταγανε περιεργα και νομιζω πολλοι απο μας το εχουμε παθει αυτο.. ειναι πραγματικα απογοητευτικο να κανεις τη προσπαθεια να ανοιχτεις για κατι που σου ειναι δυσκολο να μιλησεις και να τρως πορτα απο τους στενομυαλους!

τωρα, οσον αφορα τις γνωσεις μου..θα σε απογοητευσω! δε ξερω τιποτα παραπανω απο ολους εσας.. ψαχνομαι βεβαια οσο μπορω και ο,τι βρισκω με χαρα μου το μοιραζομαι μαζι σας..

να περασω σε αλλες 2 εμπειριες?

χθες το βραδυ, εχω την εντυπωση οτι πηγε να με επισκεφτει η "κυρια" παλι... αρχισα να νιωθω τον ιδιο φοβο και την ιδια "παραλυση" αλλα βρηκα το κουραγιο και σηκωθηκα και ανοιξα το φως..τι εγινε??

ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ!!! οχι σα να φυσηξε, αλλα σα να τη παραμερισε καποιος για να περασει εξω! στο καπακι, πηρα ενα λευκο κερι που ειχα απο την Ανασταση και το αναψα.. ολη νυχτα εκαιγε ακριβως διπλα στο κεφαλι μου.. εκανα πολυ ασχημο υπνο γιατι 1. εβλεπα συνεχως ασχημα ονειρα (μαλλον της την εσπασα ) και 2. η φλογα του κεριου ηταν τοσο μεγαλη που ηταν μερα μεσα στο δωματιο μου και κοιμηθηκα ολη νυχτα στο ενα πλευρο.. βεβαια, το (1) μπορει να σχετιζεται με το (2) γιατι αν κοιμασαι σε περιεργη σταση βλεπεις εφιαλτες..

συμπερασμα? ΝΥΣΤΑΖΩ!!!! αλλα πρεπει να διαβασω..

η αλλη εμπειρια ειναι αυτη που μου ειπε η μητερα μου μολις τωρα πριν φυγει για τη δουλεια της..οχι για την ιδια αλλα για τον πατερα της..

του ειχε συμβει πααααρα πολλες φορες το ιδιο σκηνικο με τη "κυρια" Μορα.. τον επισκεπτοταν συχνα και για παααρα πολλη ωρα.. η ανατριχιαστικη διαφορα ομως ειναι οτι ενω ο παππους μου εβρισκε το κουραγιο να αναβει τη λαμπα (που γι αυτο το λογο την ειχε βαλει ακριβως διπλα στο κρεββατι του - σε αποσταση βολης), εκεινη η ενοχλητικη κακασχημη και αγενεστατη (που δε σεβεται τον υπνο μας) "κυρια" ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΛΕΙΝΕ!!! εκλεινε κανονικα τον διακοπτη!!

μπρρρρ ανατριχιασα τωρα...

νεα στοιχεια λοιπον, στο φως... η Μορα βοηθαει στην οικονομια του ρευματος!! απλα ευχομαι, την επομενη φορα που θα ξεχασω τον θερμοσιφωνα ανοικτο, να εχει την καλοσυνη να τον κλεισει..

ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!

tomorrow is not what it used to be