- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
alfa-omegaΤο άτομο που δεν έχει ανάγκη να συναισθάνεται, έχει ξεπεράσει την ανάγκη των αισθημάτων, συναισθημάτων, επιθυμιών .
alfa-omega,
δεν υπάρχει φίλε μου καμιά απολύτως ανάγκη να αισθάνεσαι. Η Ύπαρξη αισθάνεται, γιατί χωρίς την αίσθηση δεν θα ήταν Ύπαρξη. Αισθάνεσαι, όχι γιατί έχεις ανάγκη να αισθανθείς, αλλά γιατί η ουσία σου δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικά. Το αίσθημα, το συναίσθημα είναι βασική προυπόθεση ζωής, ύπαρξης.
Η επιθυμία είναι άλλο πράγμα από το συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι - πως να στο πω ; - το αλάτι που νοστημεύει το φαγητό, ο λόγος της καρδιάς, το "αχ" στην αρχή των τραγουδιών [ ακ. http://www.youtube.com/watch?v=c3p0elGpTK8 & http://www.youtube.com/watch?v=DxNCDx00mTg].
Λέει : Είναι κάτι στιγμές / σα μικρές πινελιές / ζωγραφιάς που δεν έχει τελειώσει / λείπουν λίγα ακριβά / των χρωμάτων νερά / για να δώσουν του τόπου τη γνώση." Αυτό λοιπόν που δίνει "του τόπου την γνώση", αυτό το ΠΟΥ που έλεγα πιο πάνω, είναι το αίσθημα, το συναίσθημα. Πως είναι δυνατόν να το ξεπεράσεις ; Πρέπει να το νιώσεις, πρέπει να το αφήσεις να τρέξει ελεύθερο μέσα σου. Αλλιώς ο πίνακάς σου δεν είναι τελειωμένος. Αυτό το συναίσθημα θα έρθει να ολοκληρώσει την γνώση σου, να ολοκληρώσει την ζωγραφιά σου.
Edited by - zip on 07/12/2009 14:05:21
quote:
alfa-omegaΑυτές που απελευθερώθηκαν από τις μορφές ,τις επιθυμίες ,τα αισθήματα .
Ποιο πάνω από αυτές υπάρχουνε περισσότερο εξελιγμένες οντότητες …..,
Η ανθρώπινη διάνοια ,φτάνει μέχρι εκείνο το σημείο, εκείνης της οντότητας περί της οποίας τίποτε συγκεκριμένο δεν μπορεί να ειπωθεί .
Μα ήδη ... λέγοντας όλα αυτά, τους έχεις δώσει εσύ προσωπικότητα. Τους έδωσες χαρακτηριστικά. Λέγοντας "Αυτές που απελευθερώθηκαν από τις μορφές ,τις επιθυμίες ,τα αισθήματα", τους έδωσες μια προσωπικότητα, έναν χαρακτήρα, μια ιδιότητα. Δεν το βλέπεις αυτό ; Αν μια οντότητα, όπως λες, δεν έχει προσωπικότητα, τότε με το που αρχίζεις να την περιγράφεις, να την εξηγείς ή να την εμηνεύεις, της αποδίδεις εσύ προσωπικότητα. Καταλαβαίνεις ;
quote:quote:
alfa-omegaΤο πρώτο πράγμα που μαθαίνουνε τα άτομα που ασχολούνται σοβαρά με τον εσωτερισμό ,είναι η έμπρακτη και χωρίς ανταλλάγματα ανιδιοτελής υπηρεσία των συνανθρώπων τους.
Ποιος σου το είπε αυτό ; Δεν είναι αυτό το πρώτο πράγμα φίλε alfa-omega. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουνε είναι ο εαυτός τους. Έπειτα έρχονται όλα τ' άλλα.
Να σε ρωτήσω κάτι : Εσύ προσφέρεις υπηρεσία στους συνανθρώπους σου χωρίς ανταλλάγματα ; Και αν ναι, ποια είναι αυτή η υπηρεσία που προσφέρεις ;
Αυτή είναι η προσπάθειά μου σε αυτήν την ενσάρκωση.
Σε αυτήν προσπαθώ καθημερινά να επικεντρώνομαι .
Η ανιδιοτελής προσφορά μου είναι μικρή και ανάξια λόγου .
Προσπαθώ όμως ,διότι κατάλαβα ότι αυτό είναι το νόημα .
Ποιο ;
Μα τι άλλο η είσοδός μου ,σε έναν κόσμο ανιδιοτελή ,ο οποίος αυτός κόσμος ,υφίσταται πέρα από τις 3 διαστάσεις .
quote:
alfa-omegaΑυτή είναι η προσπάθειά μου σε αυτήν την ενσάρκωση.
Σε αυτήν προσπαθώ καθημερινά να επικεντρώνομαι .
Η ανιδιοτελής προσφορά μου είναι μικρή και ανάξια λόγου .
Προσπαθώ όμως ,διότι κατάλαβα ότι αυτό είναι το νόημα .
Ποιο ;
Μα τι άλλο η είσοδός μου ,σε έναν κόσμο ανιδιοτελή ,ο οποίος αυτός κόσμος ,υφίσταται πέρα από τις 3 διαστάσεις .
Ματαιοπονείς - για μένα, κατά την γνώμη μου. Αν όμως είναι αυτό το νόημα για σένα, ok. Αν αισθάνεσαι εσύ καλά με αυτό, ok. Συνέχισε να προσπαθείς. Αυτό έχει αξία. ![]()
Edited by - zip on 07/12/2009 14:17:00
alfa-omegaΑυτές που απελευθερώθηκαν από τις μορφές ,τις επιθυμίες ,τα αισθήματα .
Ποιο πάνω από αυτές υπάρχουνε περισσότερο εξελιγμένες οντότητες …..,
Η ανθρώπινη διάνοια ,φτάνει μέχρι εκείνο το σημείο, εκείνης της οντότητας περί της οποίας τίποτε συγκεκριμένο δεν μπορεί να ειπωθεί .Μα ήδη ... λέγοντας όλα αυτά, τους έχεις δώσει εσύ προσωπικότητα. Τους έδωσες χαρακτηριστικά. Λέγοντας "Αυτές που απελευθερώθηκαν από τις μορφές ,τις επιθυμίες ,τα αισθήματα", τους έδωσες μια προσωπικότητα, έναν χαρακτήρα, μια ιδιότητα. Δεν το βλέπεις αυτό ; Αν μια οντότητα, όπως λες, δεν έχει προσωπικότητα, τότε με το που αρχίζεις να την περιγράφεις, να την εξηγείς ή να την εμηνεύεις, της αποδίδεις εσύ προσωπικότητα. Καταλαβαίνεις ;
Αυτά φίλε μου δόθηκαν ως πληροφορίες , από οντότητες που διδάσκουνε προσωπικότητες .
Στο σύμπαν οποιαδήποτε πληροφορία είναι μία ,ενιαία ,αδιάσπαστη, όμως η προσωπικότητα που δεν έχει συγχωνευτεί με την ψυχή της την διαφοροποιεί ,διότι δεν έχει ενσωματώσει την βασική ιδιότητα της ψυχής (θα την ξαναγράψω ) που είναι η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.
Ναι φίλε μου βλέπεις την προσωπικότητα και την ψυχή ,ως διαφοροποιημένες ,διότι νομίζω ότι δεν έχεις συλλάβει ακόμη το νόημα της υπάρξεως της ψυχής .
Ασχολείσαι ακόμη με την προσωπικότητά .
Διανύεις την εξωτερική πραγματικότητα ακόμη.
Μπορείς να φαντασθείς την ψυχή, ως αθάνατη έννοια , αλλά δεν μπορείς να ταυτισθείς ,να ευθυγραμισθείς μαζί της .
Σου λείπουνε πιστεύω προσωπικά βιώματα .
Προσωπικές βιωματικές εμπειρίες .
Υπάρχει φυσικά η πιθανότητα ,να πέφτω έξω με αυτήν την εκτίμησή μου .![]()
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΠηγαίνετε οπού θέλετε όπως θέλετε. Κοιτάτε οπού θέλετε όπως θέλετε. Ψάξτε ψηλαφήστε ..αλλά πάντα με επίγνωση! Αυτός είναι ο σωστός προσανατολισμός!!
Ναι, "Πηγαίνετε όπου θέλετε όπως θέλετε. Κοιτάτε όπου θέλετε όπως θέλετε." αλλά πηγαίνετε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΔΕΙΤΕ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ. Αυτό μας λέει ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ. Και δεν το καταλαβαίνει ο ανόητος πως κοροϊδεύει τον εαυτό του! Δεν το καταλαβαίνει πως λέει ψέμματα στον ίδιο του τον εαυτό! "Πήγαινε όπου θες, αλλά πήγαινε εκεί που σου λέω εγώ", "Φάε ότι θες, αλλά φάε αυτό που θα σου πω εγώ".
Με την γυναίκα μου μοιάζει : - Ρε γυναίκα, δεν ξέρω τι να φάω ... - Φάε ότι θες αλλά φάε αυτό! - Μα ... μισό λεπτό, μου είπες να φάω ότι θέλω! - Ναι, ότι θες, ότι θες εσύ ρε παιδί μου αλλά φάε αυτό! Απίστευτη ηλιθιότητα! Γλυκιά ηλιθιότητα αλλά ... ηλιθιότητα. Χίλιες φορές της έχω πει : "Όταν λες στον άλλον να κάνει αυτό που εκείνος θέλει, ε, άφησέ τον άνθρωπο να το κάνει. Άφησέ τον ελεύθερο γαμώτο να το κάνει! Αλλιώς δεν έχει νόημα αυτό που του λες! " Αλλά ... τι να πει κανείς ; Γυναίκες ... !!!!
Edited by - zip on 07/12/2009 14:44:19
quote:
alfa-omegaΑυτά φίλε μου δόθηκαν ως πληροφορίες , από οντότητες που διδάσκουνε προσωπικότητες .
Δώσε σ' αυτές τις οντότητες τους θερμούς μου χαιρετισμούς ...
quote:
alfa-omegaΥπάρχει φυσικά η πιθανότητα ,να πέφτω έξω με αυτήν την εκτίμησή μου .
Πέφτεις ... αλλά δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι : το αποδέχεσαι εσύ ότι πέφτεις ; [ εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα ]
Edited by - zip on 07/12/2009 14:38:39
quote:
«Ο αρχάριος δεν γνωρίζει ποιος είναι ο κανονικός τρόπος για να κρατάει το σπαθί ούτε κατέχει άλλες γνώσεις σχετικά με την πολεμική τέχνη. Έτσι ο νους του δεν κολλάει ποτέ. Αν δεχτεί επίθεση, αμύνεται ενστικτωδώς, χωρίς υπολογισμούς.Καθώς όμως μελετάει τις διάφορες τεχνικές σχετικά με την στάση του σώματος, το κράτημα του σπαθιού, την απόκτηση κατάλληλου πλαισίου λειτουργίας του νου και όλες τις άλλες, ο νους του κολλάει κάποιες στιγμές και, χωρίς να το περιμένει, καθυστερεί στην αντίδρασή του, όταν δέχεται επίθεση.
Καθώς οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια περνούν μέσα σε σκληρή άσκηση, αποκτά την ικανότητα να παίρνει την σωστή στάση του σώματος, να κρατάει το σπαθί με τον σωστό τρόπο και να εκτελεί σωστά τις διάφορες τεχνικές χωρίς να χρειάζεται σκέψη. Τότε ο νους του μοιάζει με το νου του αρχάριου, που δεν γνωρίζει τίποτε από την πολεμική τέχνη.»
pyramid, εξαιρετικό και εξαιρετική η επιλογή του αποσπάσματος. Ταμάμ για την περίπτωση. Αααα ... τσίααα!
[ Παρεπιπτόντως, η γνώση πολεμικών τεχνών είναι άριστος τρόπος να πλησιάσει κανείς τον πραγματικό Εσωτερισμό. Άμα γουστάρεις τέτοια βιβλία ... σου προτείνω και αυτό http://www.kastaniotis.com/book/960-03-0809-8 Το 'χω διαβάσει ... τα σπάει !]
Edited by - zip on 07/12/2009 15:19:08
alfa-omegaΥπάρχει φυσικά η πιθανότητα ,να πέφτω έξω με αυτήν την εκτίμησή μου .
Πέφτεις ... αλλά δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι : το αποδέχεσαι εσύ ότι πέφτεις ; [ εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα ]
Edited by - zip on 07/12/2009 14:38:39
Μπορώ να το αποδεχθώ .
Δεν έχω όμως λόγους να το κάνω.
Σου λείπουνε βιωματικές εμπειρίες ,τις οποίες υποτίθεται έπρεπε να δημοσιεύσουνε ,όλοι όσοι θέλουνε να συμμετέχουνε στο θέμα αυτό πρακτικά και όχι θεωρητικά .
Θέλεις να περιμένω μέχρι να βιώσεις κάποια –κάποιες ? ![]()
![]()