ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

MARMARINOS3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
MARMARINOSΝέο Μέλος
15/04/2006, 01:03:18
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΨΩΜΙΟΥ!ΟΦΕΛΙΜΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΚΡΩΣ ΠΑΧΥΝΤΙΚΟ!ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FORUM ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

A.MAR

mariasarΜέλος
15/04/2006, 20:58:58
Γεια σου φιλε MARMARINO,

Για το πώς φτιάχνεται το προζύμι, έχω ρωτήσει πολύ κόσμο μέχρι τώρα. Κάποιοι λένε ότι είναι κάπως μαγικό και φτιάχνεται μια συγκεκριμένη μέρα μιας γιορτής που δεν θυμάμαι. Η μαμά μου έχει πάντα προζύμι στο σπίτι. Το πήρε από κάποια γιαγιά και το ανανεώνει για να έχει πάντα. Αν μπορέσεις να βρεις από κάπου προζύμι μπορείς να το ανανεώνεις και εσύ, είναι απλό!

Το προζύμι είναι μια ζύμη η οποία περιέχει τα κατάλληλα ένζυμα ώστε να φουσκώνει το ψωμί. Νομίζω πως η διαφορά με τις μαγιές της αγοράς είναι ότι αυτές παρασκευάζονται με χημικό τρόπο που δεν γνωρίζω.

Πιστεύω ότι το μαύρο ψωμί δεν παχαίνει και είναι πιο νόστιμο. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πολύ ωραία ψωμιά. Στην Γερμανία που είχα πάει το καλοκαίρι και είχα πάρει ψωμί από ένα χωριό ήταν με προζύμι και ήταν πεντανόστιμο! Και μάλιστα διατηρήθηκε αναλλοίωτο για μια βδομάδα!

Το πιο ωραίο ψωμί είναι με σπιτικό προζύμι, με ολικής αλέσεως αλεύρι και ψημένο σε φούρνο με ξύλα!!! Έχω δοκιμάσει και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ήταν καταπληκτικό!

Για περισσότερα κοίτα στη σελίδα Πως Μπορούμε Να Φτιάξουμε Τα Δικά Μας Φυσικά Προϊόντα? http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=7910

16/04/2006, 02:26:17
Αγαπητέ MARMARINOS, νομίζω πως θα μπορούσες να καταθέσεις τα ερωτήματα σου στο topic της φίλης mariasar, η οποία απ' ό,τι είδα ανέφερε και κάποια πράγματα για το προζύμι.
Οπότε η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο κατάλληλο topic (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να το δείς):

Πως Μπορούμε Να Φτιάξουμε Τα Δικά Μας Φυσικά Προϊόντα?

In anticipation of my resurrection...