- Το Πεντάγωνο, ο Μπιν Λάντεν και οι... πεταλούδες - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Ο Andrew Parker είναι ζωολόγος στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αυθεντία στις πεταλούδες. Πρόσφατα εξέδωσε ένα βιβλίο "In the Blink of an Eye" όπου περιγράφει, ότι, όπως το βλέπουν οι βιολόγοι τουλάχιστον, στην Κάμβρια Περίοδος της Γης πριν 550 εκατομύρια χρόνια, η ζωή αναπτύχθηκε αλματωδώς και δημιουργήθηκε μια μεγάλη ποικιλία νέων ειδών. Ο καθηγητής Parker πιστεύει ότι όλο αυτό το άλμα της εξέλιξης προήλθε από την εμφάνιση του... ματιού.
Και θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η θεωρία με το Πεντάγωνο και τον Μπιν Λάντεν; Κι όμως έχει !
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, έστειλε email στον καθηγητή, αφού διάβασαν, ειδικοί, το βιβλίο του, και ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του για να τους βοηθήσει σε κάποιο σχέδιο.
Έτσι σε μια μυστική συνάντηση, ο A. Parker, για πέντε ημέρες, εξηγούσε σε στελέχη του Πενταγώνου πώς τα ζώα προσαρμόστηκαν και ανέπτυξαν τα δικά τους όπλα για να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους, που κι αυτοί εξελισσόταν για να μπορούν να κυριαρχήσουν.
Αποτέλεσμα ήταν, ο καθηγητής Parker, να ενταχθεί πλέον σε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ενός μοντέλου στον υπολογιστή που θα μπορούσε να προβλέψει (και έτσι να προλάβει να αντιδράσει, το Πεντάγωνο), τις νέες τακτικές που θα φανταστούν οι τρομοκράτες.
"Ένα από τα πράγματα που με εξέπληξαν", λέει ο A. Parker, "είναι τόσο πόσο σοβαρά έπαιρναν τα λόγια μου. Ήταν λίγο σουρεαλιστικό"
Εκπλαγήκατε;
Σκεφτείτε, όμως, ότι αυτά τουλάχιστον τα μαθαίνουμε και τότε φανταστείτε πόσα άλλα περίεργα σενάρια και ιδέες των στρατιωτικών είναι απόρρητα και θα περιμένουμε την Ιστορία να μας τα αποκαλύψει.
Πηγές:
http://www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,3604,1353706,00.html
http://www.anorak.co.uk/news.cfm?id=167204
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

Ωωωωωωχ το....μάτι μου!!!!!
Φιλικά
Φάνης!

ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΛΥΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Tziambazis D
quote:
η ελεύθερη δηλ. πίστη στον δικό μας θεό πέρα από κάθε δόγμα και θρησκεία)δεν είναι ένα βήμα προς τα πίσω είναι απλώς μία εσωτερική- προσωπική ανάγκη. Η αθεία επίσης. Χίλιες φορές αθεία παρά τυφλή και άβουλη πίστη σε κάποια δογματική θρησκεία,Σε κάθε περίπτωση σέβομαι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάθε ανθρώπου αρκεί να μην τυφλώνουν. ΠΙστεύω ότι η απομάκρυνση από κάθε είδους δόγματα (και θρησκευτικά δόγματα φυσικά), απελευθερώνει και απομακρύνει αυτόν απ' την εκμετάλευση των ηλιθίων...
Φίλη Ήρα ως προς αυτή την άποψη που παραθέτεις δεν βρίσκω τίποτα να διαφωνίσω...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
Την Ολυμπιακή Εκεχειρία υποστηρίζει η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία υιοθέτησε με σημαντική πλειοψηφία το σχετικό ψήφισμα. Οι ευρωβουλευτές ζητούν από το Συμβούλιο να παροτρύνει τα κράτη-μέλη, αλλά και τις υπό ένταξη χώρες, να σεβαστούν και να τηρήσουν την Ολυμπιακή Εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Καλούν επίσης το Συμβούλιο ν’ απευθύνει έκκληση προς τις εμπόλεμες πλευρές σε όλον τον κόσμο , να σεβαστούν την Ολυμπιακή Εκεχειρία.
Προαγωγή των ιδανικών της ειρήνης
Παράλληλα, ζητούν να υποστηριχτεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στις προσπάθειές της να προάγει την ειρήνη και την κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων, μέσω του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους.
Το Κοινοβούλιο χαιρέτησε τη σύσταση εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ιδρύματος και Διεθνούς Κέντρου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία , των οποίων ο στόχος θα είναι η προαγωγή των ιδανικών της ειρήνης και της κατανόησης μέσω του αθλητισμού.
Τέλος, ζητείται από το Συμβούλιο να εξετάζει το ζήτημα αυτό ανά διετία, πριν από τους μελλοντικούς θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
2 ειδηση
quote:
Υπογράφουν ...και εισπράτουν
Οι ευρωβουλευτές εισπράττουν επίδομα 262 ευρώ για κάθε ημέρα που παρακολουθούν συνεδριάσεις στο ευρωκοινοβούλιο. Αλλά, σύμφωνα με τον Μάρτιν, πολλοί επωφελούνται από ένα ''παραθυράκι'' το οποίο τους επιτρέπει να εισπράττουν το επίδομα χωρίς να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις. Το βιβλίο, στο οποίο οι βουλευτές πρέπει να υπογράψουν για να μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα, μένει ανοικτό από τις 7 π.μ. ως τις 10 μ.μ., μολονότι οι συνεδριάσεις διεξάγονται κατά κανόνα από τις 9 π.μ. ως τις 6.30 μ.μ..
Αυτό επιτρέπει σε πολλούς ευρωβουλευτές να εμφανίζονται πολύ νωρίς το πρωί, να υπογράφουν στο βιβλίο για να εισπράξουν τα 262 ευρώ και μετά να φεύγουν χωρίς να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση. Ή φτάνουν στις Βρυξέλλες με τη βραδινή πτήση και προλαβαίνουν να υπογράψουν πριν από τις 10 μ.μ. που κλείνει το βιβλίο.
''Το ημερήσιο επίδομα έχει προβλεφθεί για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις και στις επιτροπές και δεν είναι απλώς ένα πριμ επειδή κάποιος αφιέρωσε λίγα λεπτά για να υπογράψει σ' ένα βιβλίο ότι είναι παρών'', δήλωσε ο Μάρτιν στην ''Μπιλντ'', προσθέτοντας ότι έχει καταγράψει τα ονόματα σχεδόν 200 ευρωβουλευτών που εφαρμόζουν το σύστημα αυτό.
Ένα άλλο κόλπο των ευρωβουλευτών είναι να διεκδικούν επίδομα συμμετοχής τριών ημερών, ενώ συμμετέχουν σε μία μόνο συνεδρίαση. Φτάνουν αργά το βράδυ της πρώτης ημέρας ώστε να υπογράψουν στο βιβλίο, συμμετέχουν σε μια συνεδρίαση την επομένη και αναχωρούν νωρίς το πρωί της τρίτης ημέρας αφού υπογράψουν στο βιβλίο. Έτσι εισπράττουν 786 ευρώ, επιπλέον του ποσού, που παίρνουν για την κάλυψη του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων.
Ο Μάρτιν δήλωσε ,πως ένα άλλο κόλπο των ευρωβουλευτών είναι να παίρνουν επίδομα για τις Παρασκευές. Το κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τερματίζει την εβδομάδα εργασίας την Πέμπτη, ωστόσο πολλοί ευρωβουλευτές μένουν στην πόλη τη νύκτα ώστε να μπορέσουν να υπογράψουν στο βιβλίο την Παρασκευή και να εισπράξουν επίδομα για μία επιπλέον ημέρα.
''Πολλοί περνούν τη νύκτα σε φτηνούς ξενώνες ή ξενοδοχεία περνώντας τα σύνορα με τη Γερμανία. Στη συνέχεια το πρωί καταφθάνουν με λιμουζίνα με οδηγό για να υπογράψουν στο βιβλίο και στη συνέχεια αναχωρούν και πάλι'', δήλωσε στην ''Μπιλντ'' ο αυστριακός ευρωβουλευτής.
Και η δυο ειναι σημερινες.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΟΙ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ?
ΕΠΟΧΗ ΗΛΙΘΙΩΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
Φιλικα......Κανενας.
Αντε να δουμε.
Αναρωτιεμαι ρε πουστη μου, τι πρεπει να βγαλει η καλπη για να πουμε οτι εχουμε αρχισει να ξυπναμε;;;
Μηπως δεν υπαρχει αποτελεσμα τετοιο;
Μηπως και το λευκο και το ακυρο ειναι τελικα δικο τους;
Λες ρε κολιγα να ειναι ετσι τα πραγματα;
Πω ρε πουστη μου , την κατσαμε!
Τι εκανα εγω τοσα χρονια...Τσαμπα το ριχνα ακυρο;
Τσαμπα κοροιδευα τους αλλους οτι το ριχναν δαγκωτο;
Αντε να δουμε που θα παει....
Φιλικα.....Κανενας.
quote:
Τζουφιοι, σε λιγες μερουλες τους ψηφιζετε!
Αντε να δουμε.
Αναρωτιεμαι ρε πουστη μου, τι πρεπει να βγαλει η καλπη για να πουμε οτι εχουμε αρχισει να ξυπναμε;;;
Μηπως δεν υπαρχει αποτελεσμα τετοιο;
Μηπως και το λευκο και το ακυρο ειναι τελικα δικο τους;
Λες ρε κολιγα να ειναι ετσι τα πραγματα;
Πω ρε πουστη μου , την κατσαμε!
Τι εκανα εγω τοσα χρονια...Τσαμπα το ριχνα ακυρο;
Τσαμπα κοροιδευα τους αλλους οτι το ριχναν δαγκωτο;
Αντε να δουμε που θα παει....
Φιλικα.....Κανενας.
Σε χαιρετώ Σανενακ.
Περίμενα και εγώ η ....
Σε χαιρετώ Σανενακ.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.
quote:
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ <<ΗΛΙΘΙΟ>> ΗΓΕΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.
Συμφωνώ μαζί σου, άν και επιφυλάσσομαι οτι τους έχεις καταλάβει ΟΛΟΥΣ και στις πλήρεις διαστάσεις τους.
Άμα λ.χ. πώ, ζήτω η μοναρχία, ποιόν θα φέρεις στο μυαλό σου ;;;;;;
Εγώ πάντωε δεν εννοώ Κ/Α/Θ/Ο/Λ/Ο/Υ κάποιον πού μένει π.χ. στο Λονδίνο.
κάθε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα κλπ. καθαρά συμπτωματική.
Vril
Νομίζω ΟΛΟΙ αυτοί οι ηλίθιοι που ατυχώς αναφέρεστε είναι ο κόσμος, ο λαός, οι κοινοί άνθρωποι εν ολίγης! Κοινοί άνθρωποι με κοινό ΝΟΥ!
Καλημέρα σας!
--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!
Edited by - NoiprocS on 24/06/2004 14:54:59
quote:
Δε νομίζω να είμαστε όλοι τόσο ηλιθίοι όσο κάποιοι απο σας εδώ προσπαθείτε, με τόσο πάθος, να αποδείξετε.Νομίζω ΟΛΟΙ αυτοί οι ηλίθιοι που ατυχώς αναφέρεστε είναι ο κόσμος, ο λαός, οι κοινοί άνθρωποι εν ολίγης! Κοινοί άνθρωποι με κοινό ΝΟΥ!
Δύο ρητά από τον Terry Pratchett:
1) Ξέρεις πόσο ηλίθιος είναι ο μέσος άνθρωπος; Σκέψου λοιπόν ότι στατιστικά οι μισοί είναι ακόμα πιο ηλίθιοι. (ομολογουμένως από τα πιο αστεία -και σωστά, όπως ξέρει όποιος έχει πάει σχολείο ή στρατό- πράγματα που έχω διαβάσει).
2) Common sense is not the same as reason.
Ή, αγγλιστί: άλλο κοινός νους, άλλο λογική.
quote:
Νομίζω ΟΛΟΙ αυτοί οι ηλίθιοι που ατυχώς αναφέρεστε είναι ο κόσμος, ο λαός, οι κοινοί άνθρωποι εν ολίγης! Κοινοί άνθρωποι με κοινό ΝΟΥ!
Ακριβώς αυτούς φοβάμαι και εγώ.
Για να πάρεις άδεια να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο, ή τραίνο ή καράβι ή αεροπλάνο, χρειάζεσαι ειδική άδεια.
Για να ψηφίσεις, ούτε καν ελληνικά δεν χρειάζεται να ξέρεις...!
Πόσο μάλλον έχει ζητήσει κανείς κάποια απόδειξη οτι ξέρουν τι κάνουν όσοι ψηφίζουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
Και παραδείγματα άφθονα.
Και .... αυτόχθονα !
Ναι , ναι σε σενα μιλαω που γελας......για πες μου....
Κανενας
Περιμενω κι αλλους.....δεν πιστευω ολοι οι υπολοιποι να εισαστε ηλιθιοι???![]()
![]()
Κανενας