ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο φόβος... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ο φόβος... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Απέριττος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
TravellerΜέλος
12/12/2002, 12:19:58
"Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΑΞΕΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ"

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αντώνιο στο παραπάνω.

Αναλύοντας λίγο περισσότερο την λέξη "φόβος" και αφήνοντας στην άκρη τον φόβο του θανάτου, έχω να παραθέσω τα παρακάτω.

Τι φοβάμαι; Την αποκάλυψη της αλήθειας
Γιατί; Επειδή θα επωμιστώ τις συνέπειες

Ανακαλώντας τις παιδικές μου μνήμες, ενθυμούμαι ότι υπερίσχυε ο φόβος, στις περιπτώσεις που δεν έπραττα κατά το πως έπρεπε. Δηλ., φοβόμουν να πω στην μαμά μου ότι δεν διάβασα (δηλ. την αλήθεια), γιατί θα τις έτρωγα (η συνέπεια). Φοβάμαι να πω στον φίλο μου ότι με ενοχλεί μια ενέργειά του, διότι μπορεί να φύγει. Φοβάμαι να πω στην αδερφή μου ότι σε μια συγκεκριμένη περίπτωση με "έριξε" μήπως την χάσω, και άλλα πολλά παραδείγματα. Αντίστοιχα και σε εμένα δεν λεν τις αλήθειες, από αντίστοιχους φόβους. Άρα λοιπόν, πλέκεται σιγά σιγά ολόκληρος ο κοικωνικός ιστός βασισμένος σε μη-αλήθειες (ή λευκά ψέμματα), γιατί?? εξαιτίας του φόβου...

Πιστεύω πως είναι φυτρωμένος μέσα μας ο φόβος από την γέννησή μας. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να χτίζουμε οικοδομήματα σε γερές βάσεις, πρέπει να βρούμε τρόπο να αποτινάξουμε τον φόβο μας. Είναι πολύ δύσκολο βέβαια, διότι δεν είμαστε μόνοι μας, και το περιβάλλον περισσότερο καλλιεργεί, παρά απομονωνει τους φόβους...

Σας χαιρετώ,

Traveller

Traveller

WolffacedΜέλος
12/12/2002, 18:17:37
Και πως ξέρουν αυτοί που κάνουν τις μυήσεις-προετοιμασίες πως πραγματικά είναι ο θάνατος και που πάει κάποιος όταν πεθάνει? Απλές υποθέσεις κάνουν. Αυτοί στα τάγματα δεν ξέρουν τίποτα παραπάνω από εμάς.

12/12/2002, 18:54:39
καλησπερα σε ολους
φιλε Αντωνιε1997 η Γνωση ειναι ενα θεμα που κι αυτο με την σειρα του θελει αναλυση.Αλλο απο που αντλεις την γνωση και αλλο τι ειναι γνωση.Ναι,την γνωση μπορεις να την αντλησεις ειτε μεσα απο την εμπειρια ειτε μεσα απο την εμπειρια των αλλων η οποια ειναι κατεγεγραμμενη στα βιβλια της παχυλης υλης ειτε στην παγκοσμια μνημη,την λεγομενη ακασα.Αλλα σε πιο βαθμο εχει νοημα το να κατακτησεις την γνωση;μονο στο βαθμο που σε βοηθα να φθασεις στην Αγαπη,να ντυθει το θνητο την αθανασια...Τοτε δεν εχει κανεις την αναγκη της γνωσης.Ειναι η γνωση.
Ναι περιβαλλομαστε απο φοβους.Αλλο ομως η ενοχη και αλλο ο φοβος.Η ενοχη απορεει απο το φοβο.Η προσωπικοτητα αντιδρα οταν θελουμε να αλλαξουμε κατασταση.Αντιδρα το ιδιο τοσο στην περιπτωση που την οδηγουμε ενα βημα πιο μπροστα οσο και στην περιπτωση που την παμε ενα βημα πισω.Ομως συνηθιζει παντου αρκει να εχει τον χρονο να προσαρμοστει.Κι αυτο ειναι που πρεπει να εκμεταλευομαστε.Το ενδιαμεσο σταδιο,αυτο που μεσολαβει ειναι το πιο δυσκολο.Σ'αυτην περιοδο ειναι που αισθανομαστε νευρα,δυσαρμονια,ενοχη,Φοβο.
Επισης οταν προσμενω κατι απο καπου εξω απο μενα τοτε "φοβαμαι" μηπως και δεν μου δοθει.Η Γνωση ειναι ταυτισμενη με την αυτογνωσια.Ετσι οταν καποιος εχει το γνωθι σε αυτον η απλα εχει αποδεχτει την αγνοια του τοτε παυει να ταυτιζεται συναισθηματικα με τις επιθυμιες του.Εξαλλειφει το φοβο της απορριψης της εκαστοτε επιθυμιας του.

Φιλικα

notis_29Μέλος
14/12/2002, 03:40:25
όταν έχεις ξεπεράσει τους φόβους σου, δε σε νοιάζει να σε ανταμοίβουν ή να ακούς το "μπράβο εαυτέ μου!" από μέσα σου. Ό,τι κάνεις το κάνεις επειδή το θεωρείς φυσικό, ή καλό, ή για την πλάκα σου.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

14/12/2002, 08:28:50
quote:
…..με μια καλή φίλη η οποία έχει κάνει μεγάλη πορεία στην εσωτερική αναζήτηση, μου είχε διατυπώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Μου είχε πει ότι στην πραγματικότητα τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου είναι δύο. Η αγάπη και ο φόβος. Όλα τα υπόλοιπα είναι απόρειες αυτών των δύο…..

Φίλε Απερριτε, θα το τραβούσα ακόμα λίγο! Η το ΕΝΑ… η το ΑΛΛΟ! Σαν ΑΓΑΠΑΣ…. δεν φοβάσαι. Ο ΦΟΒΟΣ είναι συναίσθημα…. μα η ΑΓΑΠΗ?

quote:
EDW THA ANAFERW KATI POU MOU EIPE ENAS POLY KALOS FILOS MOU KAI NA SAS PWS THN ALEITHIA THA MOU ARESE NA TO BALW SAN YPOGRAFH MOU ...

FRONDHSE NA PETHANEIS PRIN NA PETHANEIS
GIATI OTAN THA ELTHEI H WRA NA PETHANEIS NA MHN PETHANEIS PRAGMATIKA

Φιλε αβαταρGR!…ΣΟΥ ευχομαι, οχι mono σαν υπογραφη σου….μα kai στη ΖΩΗ ΣΟΥ!!!

Ετσι ΖΕΙ ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ!

nitro912grΜέλος
16/12/2002, 02:59:43
ego pisteuo oti den fobomaste to ti 8a ginei meta to 8anato.aplos fobomaste oti den zisame arketa gia na kanoume ola auta pou 8elame na kanoume. enas an8ropos pou pisteuei oti exei kanei osa i8ele pragmatika sti zoi den fobate ton 8anato. kai den fobounte oloi oi an8ropoi to agnosto.ama skefteis 8a 8imi8eis an8ropous pou den fobi8ikan to agnosto alla en8ousiastikan apo auto .

nitro912gr UNLIMITED !!!

23/12/2002, 10:52:43
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

T-SEEKERΜέλος
24/12/2002, 21:18:53
Εγώ έχω ακόμη μια ενδιαφέρουσα άποψη για τον φόβο να παρουσιάσω . Αν παρακολουθήσουμε την πορεία του ανθρώπου θα δούμε ότι στην αρχή που δεν ήξερε τίποτα για τον φυσικό κόσμο και για πολλά άλλα πράγματα που δεν είχε γνώσεις για αυτά .τότε ήταν που ήταν πραγματικά "φοβισμένος" . όμως καθώς προχωρούσε οι φόβοι του μειώνονταν .ίσως η "απώτερη προοπτική" μας να είναι η αγάπη
ίσως δηλαδή ο φόβος να είναι ένα κατώτερο συναίσθημα αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι και όσο ο άνθρωπος εξελίσεται τόσο τον διώχνει και στρέφεται προς την αγάπη . ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που απορεει από την αβεβαιότητά μας και όσο περισότερα ξέρουμε και σε όσο μεγαλύτερο "εξελικτικό(νοητικό) σκαλοπάτι" είμαστε τόσο περισότερο "φεύγει" . και δε μιλώ μόνο για επιστιμονικές γνώσεις αλλά και άλλου είδουν γνώσεις . Μήπως δηλαδή η τελική στάση μας αν θα φτάσουμε ποτέ εκεί θα είναι η υπέρτατη "αγάπη" και άρα ο φόβος είναι ένα υπόλυμα του κατώτερού μας εαυτού?

Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει

nitro912grΜέλος
25/12/2002, 02:47:54
quote:

Εγώ έχω ακόμη μια ενδιαφέρουσα άποψη... ...ένα υπόλυμα του κατώτερού μας εαυτού?

Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει

poli endiaferousa apopsi. diladi oi pneumatika anaptigmenoi exoun katapolemisei olous tous fobous tous , akoma kai to 8anato. edo mporoume na poume oti an8ropoi me megaliteri psixiki anapti3i den fobounte na baloun se kindino ti zoi tous afou den fobounte ton 8anato. px diaforoi agioi tis ka8e 8ruskias pou pe8anan upostirizontas tin pisti tous (an8ropoi psagmenoi oso afora tin pisti tous kai ara me poio e3askimeno[dinato] pneuma)

nitro912gr UNLIMITED !!!

T-SEEKERΜέλος
27/12/2002, 11:57:04
Αυτό ακριβώς ενοώ ! Όσο πιο πνευματικά αναπτυγμένοι οι άνθρωποι τόσο λιγότερο φοβούνται οι α΄νθρωποι υπό όλες τις ένοιες .η αβεβαιότητα και η άγνοια είναι συχνά οι πηγές φόβου και αφότου τα ξεφορτωνόμαστε αυτά μειώνεται σημαντικά και ο φόβος μας και για το θάνατο αλλά και για άλλα θέματα . βέβαια τώρα πουτ το ξανασκέφοτμαι , δε χρειάζεται αυτά που πιστεύουμε να είναι αληθινά . απλά να τα πιστεύουμε εμείς .πάντως η πνευματική ανάπτυξη δεν συνεπάγεται πάντα και σωστά θρησκευτικά πιστεύω .αλλά είναι γεγον΄ς ότι όσο πιο σίγουρος είσαι για ότι πιστεύεις ακόμα και αν αυτό δεν είναι αληθινό τόσο λιγότερο αβέβαιος είσαι για κάποια θέματα . όμως ασ σκεφτούμε πχ την περίπτωση ενός ανθρώπου ο οποοίος πιστεύει ότι μετα θάνατον θα υπάρχει αιώνιο βασανιστήριο άσχετα με το βίο που ζει .άρα αυτός ο άνθρωπος θα είναι "φοβισμένος" . άρα δηλαδή ο φόβος και η ύπαρξη του έχει άμεση σχέση με τα πιστεύω του καθενός και τις αντιλήψεις του για τον κόσμο .και ξαναλέω κλείνοντας ότι η πνευματική ανάπτυξη δε σημαίνει πάντα και σωστά θρησκευτικά πιστεύω.

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

27/12/2002, 23:49:51
ΓΕΙΑ+ΧΑΡΑ ΑΦΟΒΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ...
ΕΙΜΑΙ Η ΑΤΜΑ,+ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ..ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ..ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ-ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ-...
ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΟΤΑΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ +ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΟΣ Σ’ΑΓΑΠΑΕΙ-ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ +ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣ-ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΩ!ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΧΑΡΟΧΟΡΕΥΩ...ΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ..ΝΟΙΩΘΩ ΤΥΧΕΡΗ!...

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...

ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;...ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ;
ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΑΝ ΠΑΩ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!
ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΑΙΑ,ΠΟΛΛΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ,ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΩΣ ΣΑΡΚΑ+ΟΣΤΑ...
ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!+ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΑΞΙΑ;
.......................................
ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.........
ΦΩΣΣΣΣΣΣΣ,ΑΤΜΑ