- Message in a Bottle - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Κύτταξα μιά φθαρμένη φωτογραφία.
΄Ομορφα μάτια είχες.
Πράσινο καθαρό, σαν τα νερά της Ζακύνθου...
Απόψε ήθελα να τραγουδήσουμε εκείνο το όμορφο ποιήμα που μελοποίησες.
΄Ηταν ωραία η φωνή σου.
Απόψε ήθελα να ανεβούμε ψηλά σε κείνα τα μέρη που η καρδιά άγγιζε τα αστέρια και το αγέρι μύριζε Παράδεισο.
Βάδιζες γρήγορα, ήθελες να προλάβεις τη ζωή;
Απόψε ήθελα να με κάνεις να γελάσω μέχρι δακρύων,να κυλιστώ στο πάτωμα και να είσαι ο γιορτινός μου ήλιος.
Γέλαγες τέλεια. Κι ήσουν τόσο όμορφος που οι πάντες σε αντίκρυζαν δυό και τρεις φορές.
Απόψε φόρεσα τη μπεζ ζακέτα σου.
Χοντρή πολύ. Βρήκα ένα όραμα στις τσέπες. Κακή συνήθεια πάντα έψαχνα, μου κρυβες χρήματα γλυκάκια μικρά καλούδια τα έλεγες. Θυμάσαι πόσο σου πήγαινε εμένα δεν μου ταιριάζει το χρώμα. Είμαι τόσο ξανθή και με χλωμιάζει. Δεν πάλιωσε η ζακέτα σου Αχιλλέα μου...
Απόψε ήθελα να σου πως ποιός είναι αυτός που αγαπώ περισσότερο από τη ζωή μου.
΄Ελα ξέρω την αντίδρασή σου. Θα ζήλευες λίγο. Υπάρχει καλύτερος από εμένα θα έλεγες χαριτολογώντας. Σου μοιάζει ξέρεις Αχιλλέα...
Απόψε ήθελα να φτιάξω το πιό όμορφο φαγητό να το γευτούμε μαζί.
Ξέρω ξέρω
Θα επέλεγες γλυκό Αχιλλέα...
Αμυγδαλόπιτα με καρύδα τριμμένη Ινδική καρύδα και φλούδα πορτοκαλιού.
Αφού πάντα πίκριζε. Εξακολουθείς έτσι να το θες;
Γούστα. Θα τρώγαμε από το ίδιο κουτάλι. ΄Οχι με τα χέρια...Καλά.
Απόψε ήθελα να φτιάξουμε ένα όνειρο μαζί.
Αχ! Τι παραμύθια μου έλεγες!!!
Από τότε που χάθηκες μόνο η αγάπη μου μου διαβάζει παραμύθια. Το τελευταίο μάλιστα μου το άφησε μισό ο γάιδαρος. Μα κι εσύ είχες τόση γραφικότητα και λυρισμό στη διήγηση.
Μου άρεσαν τα μαλλιά σου. Να πέφτουν στο μέτωπο να γελάς σαν μωρό, να καπνίζεις μανιωδώς να πίνεις κρασάκι λευκό κι εγώ εκεί.Πανέμορφο Ροδάκινο, ροδομάγουλο μπουμπουκάκι με έλεγες. Περηφανευόσουν που σου έλεγαν στη γειτονιά πως δεν υπήρχε πιό ωραίο πλάσμα. Υπερβολές.
Απόψε έχω μιά φθαρμένη φωτογραφία να κυττώ. Υγρή. Τι το ήθελα κι ανέβηκα στη σοφίτα...
Κι επειδή φοβάμαι μήπως τα μάτια σου κλάψουν μέσα από δαύτη και κάψουν το χαμόγελό μου, έχω μιά ιδέα Αχιλλέα. Θα κυττάξω στον ουρανό στο μεγαλύτερο άστρο. Εκεί θα σε βρω. Ποιητή της ψυχής μου.
Να σε εντόπισα. Ωπα. ΄Εχεις ένα ζεστό χρώμα.
Είσαι σε μιά αστροφεγγιά λαμπρού προορισμού μπαμπά.
Μπαμπάκα. Πόσο χρονών ήμουν που μου κρύφτηκες. 9. ΄Οχι 8μιση.
Γιατί οι ηλίθιοι μου φόρεσαν μαύρα.
Δεν πένθησα ποτέ. Κλαίνε τους ζωντανούς μπαμπά;
Κράτα μου ένα άστρο. Το καλύτερο...΄Οχι αυτό. Αυτό που έχει το όνομά μου θέλω. ΄Ελεγες πάντα ότι εγώ γεννήθηκα σε εκείνο το αστέρι.Τι λες; ΄Εχει σύννεφα; Πες του Οκτώβρη μπαμπά να μου κάνει τη χάρη. Εγώ τη θέα δεν την χάνω απόψε. Καληνύχτα. Μ΄αγαπάς; Στείλε μου κάποιον να με αγαπήσει σαν εσένα. Ε; 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.[Μου΄μαθες το κρασί να πίνω, ως την τελευταία σταγόνα,γουλιά να μην αφήνω στο ποτήρι,μου ΄μαθες την ψυχή να δίνω στου ορίζοντα τη σκάλα, στα μάτια σου να γίνω ένα χατήρι.Κι εγώ σου έχω μάθει το γιορτάσι, να πίνεις σ΄ένα στόμα, όλη την πλάση].
"..Σταμάτα να μιλάς..
..Σταμάτα να σκέφτεσαι..
..και δεν θα υπάρχει τίποτα,
που να μην καταλαβαίνεις..."
.....Bodhidharma.....

the truth is OUTthere
...................................................
τι πινεις καλε;
δωσε μας και μας λιγο...
ΤΖΑ!ΖΕΝ@2005Π.Χ
μερικές φράσεις έχουν ως στόχο να ελαφρύνουν ένα κλίμα που κατά τ'άλλα
θα ήταν βαρύ και μόνο λόγο θέματος...
συν το ότι η σκέψη της ανταπάντησης μας κάνει όλους πιο δεκτικούς στο να
γράψουμε σε αυτούς που σκεφτόμαστε...
η άποψη σου επί του θέματος?
Galadriel

the truth is OUTthere
Edited by - galadriel on 22/10/2005 16:41:59
ΜΝΗΜΟΣΗΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΦΕΙΝΗ ΘΑ ΤΟΥ
ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ.
quote:
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΚΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ
ΜΝΗΜΟΣΗΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΦΕΙΝΗ ΘΑ ΤΟΥ
ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ.
Aυτό είναι το ζητούμενο? να κάνουμε μία ανάλυση πάνω στις διαδικασίες που ακολουθούν τον θάνατο
εκ μέρους των θρησκειών?
μήπως αγαπητέ Σταμάτη να έκανες μία ανάγνωση του θέματος?
αν πράγματι επιθυμείς μία συζήτηση με το περιεχόμενο που αναφέρεις καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα νέο
θέμα και να αναπτύξουμε εκεί τα ερωτήματα σου...
όσο για το "μπράβο" που αναφέρεις νομίζω πως κανείς μας δεν είναι καλό να συμμετέχει στην αναζήτηση
πτυχών του εσωτερικού μας κόσμου με σκοπό την αυτο-επιβεβαίωση...
φιλικά
Galadriel

the truth is OUTthere
κοιμουντε χωρις λυπη...(ΗΛΕΚΤΡΑ)
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΥΠΗ
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΛΥΠΗ ΕΦΥΓΕΣ
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ
ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ
Τι είναι το υποσυνείδητο .
Μου έκανε εντύπωση galadriel ,ότι το :
χρησημοποίησες αρκετές φορές .
Καλοπροαίρετα .![]()
το να ζει μέσα μας μπορεί να σημαίνει πως του επιτρέψαμε να ανέλθει και έχουμε συνειδητοποιήσει το θάνατο του,κρατώντας τη σχέση μαζί του σαν μια ανάμνηση//αυτό σημαίνει πως σίγουρα γνωρίζουμε πως αυτός έχει πια πεθάνει ενώ εμείς σίγουρα συνεχίζουμε να ζούμε.
Ουσιαστικό το ερέθισμά σου ,ATMA .
Υποκλείνομαι ταπεινά μπροστά :
Σε τόσο πανέμορφη θεική ψυχή .
quote:ξέρεις από απώλεια GALANDRIEL ο Θεός πληρώνει.
το ζήτημα αγαπητέ allzzaro είναι το κουράγιο για όσους το έχουν, να μπορούν να το μοιραστούν και με τους άλλουςοι αντοχές του καθενός μας δεν είναι ίδιες και δεν είναι μοιρασμένες εξίσου σε όλες τις καταστάσεις που παρουσιάζονται στην ζωή...
αυτό που για κάποιον μπορεί να είναι ένα ασθενές σημείο για κάποιον άλλο μπορεί να είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί...
μέσα από την αλληλεπίδραση μας οφείλουμε να στηρίζουμε τους αλλους εκεί που το χρειάζονται και όχι να προσπαθούμε να τους εκμεταλλευτούμε πάνω σ'αυτό...
δυστυχώς, όμως αυτό το τελευταίο συμβαίνει συχνότερα απ' ότι θα έπρεπε...
με την ευχή όλα να πάνε καλά για όποιον το έχει ανάγκη απόψε και κάθε μέρα
καλησπέρα
Galadriel
the truth is OUTthere
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.[Μου΄μαθες το κρασί να πίνω, ως την τελευταία σταγόνα,γουλιά να μην αφήνω στο ποτήρι,μου ΄μαθες την ψυχή να δίνω στου ορίζοντα τη σκάλα, στα μάτια σου να γίνω ένα χατήρι.Κι εγώ σου έχω μάθει το γιορτάσι, να πίνεις σ΄ένα στόμα, όλη την πλάση].