ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χριστιανικη θρησκεια περι Γαμου,Διαζυγιου,προγαμιαιες σχεσεις... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χριστιανικη θρησκεια περι Γαμου,Διαζυγιου,προγαμιαιες σχεσεις... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VIKING31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VIKINGΜέλος
09/08/2006, 20:03:19
quote:

Φιλε Κωστακη,

Αν υπηρχε το 'Αγαπατε αλληλους' δε θα υπηρχαν προγαμιαίες σχέσεις, αμβλώσεις, διαζύγια.

Φιλε geo σε περιπτωση που μια γυναικα βιαστει και μεινει εγκυος θεωρεις την εκτρωση αμαρτια;

geo-4-Νέο Μέλος
10/08/2006, 00:26:07
Ναι VIKING, ειναι ανθρωποκτονια. Απο τη στιγμη που γινεται η γονιμοποιηση υπαρχει και ψυχη. Αλλα οπως ειπα οταν γινονται ολα σωστα δεν υπαρχουν τετοια προβληματα.
10/08/2006, 01:01:13
Συγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά η από τη στιγμή που φτιαχτεί το σασί, δεν σημαίνει πως έχεις και αυτοκίνητο. Έχεις κάτι που μπορεί να γίνει αυτοκίνητο.

Από τη στιγμή της γονιμοποίησης δεν υπάρχει άνθρωπος. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει άνθρωπος άρα δεν υπάρχει φόνος.

Όσο για την ψυχή, μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς είναι; Με απλά λόγια αν μπορείς, όχι αντιγραφή σεντονιών σε παρακαλώ.

macedon

10/08/2006, 02:49:24
quote:

Συγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά η από τη στιγμή που φτιαχτεί το σασί, δεν σημαίνει πως έχεις και αυτοκίνητο. Έχεις κάτι που μπορεί να γίνει αυτοκίνητο.

Από τη στιγμή της γονιμοποίησης δεν υπάρχει άνθρωπος. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει άνθρωπος άρα δεν υπάρχει φόνος.

Όσο για την ψυχή, μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς είναι; Με απλά λόγια αν μπορείς, όχι αντιγραφή σεντονιών σε παρακαλώ.

macedon

Ψυχή είναι αυτό που αισθάνεσαι αλλά δεν βλέπεις.
Ψυχή είναι αυτό που κάνει το γονιμοποιημένο σπερματοζωάριο να πολλαπλασιαστεί και να "μεταμορφωθεί" στην "κορωνίδα της δημιουργίας" (το είπα σωστά;)

Από την ψυχή σου προέρχεται αυτό που σε κάνει να τσαντίζεσαι και να τα βάζεις μαζί μου!

Ψυχή είναι αυτό που όταν θα έρθει η στιγμή να σε αποχαιρετήσει, το σώμα σου μετατρέπεται αυτομάτως σε ένα μικρό σωρό άχρηστης μάζας για σένα.

10/08/2006, 03:18:15
quote:
Ψηλός
Ψυχή είναι αυτό που αισθάνεσαι αλλά δεν βλέπεις

Η ζέστη;

quote:
Ψηλός
Ψυχή είναι αυτό που κάνει το γονιμοποιημένο σπερματοζωάριο να πολλαπλασιαστεί και να "μεταμορφωθεί" στην "κορωνίδα της δημιουργίας" (το είπα σωστά;)

Το DNA?

quote:
Ψηλός
Από την ψυχή σου προέρχεται αυτό που σε κάνει να τσαντίζεσαι και να τα βάζεις μαζί μου!

Α, δεν τσατίζομαι, απλά διασκεδάζω. Και δεν προέρχεται από την ψυχή μου, προέρχεται από τα απίθανα πράγματα που γράφεις...

quote:
Ψηλός
Ψυχή είναι αυτό που όταν θα έρθει η στιγμή να σε αποχαιρετήσει, το σώμα σου μετατρέπεται αυτομάτως σε ένα μικρό σωρό άχρηστης μάζας για σένα.

Αν και προσπάθησες να μου δώσεις χαρακτηριστικά της ψυχής (τα οποία όπως βλέπεις είναι κοινά με άλλες καταστάσεις), εντούτοις δεν μου έδωσες τον ορισμό της. Και πάλι, αν δεν ξέρεις πες μου: "Δεν γνωρίζω". Είναι προτιμότερο από το να λες όλα αυτά που λες...

macedon

Edited by - macedon on 10/08/2006 03:19:58

10/08/2006, 03:41:45
Εσύ δεν είπες ότι το ήθελες με απλά λόγια;;

Το DNA?,ποιος το είπε αυτό;

10/08/2006, 03:57:31
Εσύ το είπες:

quote:

Καταρχήν δεν είναι το σπερματοζωάριο που είναι γονιμοποιημένο, αλλά το ωάριο.

Δεύτερον, το γονιμοποιημένο ωάριο (το πρώτο κύταρο του ανθρώπου) διαιρείται και πολλαπλασιάζεται με βάση τις "εντολές" που υπάρχουν στο DNA, το οποίο είναι υπεύθυνο όχι μόνο για τον πολλαπλασιασμό του αλλά και το είδος του πολλαπλασιασμού του, καθώς και τα χαρακτηριστικά του οργανισμού που θα προκύψει.

Υ.Γ. Στα παιδιά που γεννιούνται δύσμορφα, ελατωματικά, δικέφαλα, σιαμαία, με καρκίνο (που είναι ανώμαλος πολλαπλασιασμός κυτάρων) κτλ. τι δεν πηγαίνει καλά στη λειτουργία της "ψυχής" του πρώτου κυτάρου; (εκτός από το "άγνωστες οι βουλές του κυρίου" και τα συναφή. 2006 έχουμε)

ΥΓ2: Γιατί στις ψυχικές αρρώστιες δίνονται χημικά φάρμακα και όχι ευχές; Και εν πάσει περιπτώσει (επειδή έχουμε και τέτοια κρούσματα) γιατί όσοι χρησιμοποιούν φάρμακα αντί για "ευχές" έχουν καλύτερα αποτελέσματα;

ΥΓ3: Όσο κι έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ τι είναι η ψυχή. Εσείς ξέρετε; Όχι τα χαρακτηριστικά της (είναι έτσι, αλλιώς, πάει στην κόλαση, στον Παράδεισο, στη Μύκονο...) αλλά τον ορισμό της. "Είναι αυτό, βρίσκεται εκεί".

macedon

10/08/2006, 15:51:33
quote:

Εσύ το είπες:

quote:

Καταρχήν δεν είναι το σπερματοζωάριο που είναι γονιμοποιημένο, αλλά το ωάριο.

Δεύτερον, το γονιμοποιημένο ωάριο (το πρώτο κύταρο του ανθρώπου) διαιρείται και πολλαπλασιάζεται με βάση τις "εντολές" που υπάρχουν στο DNA, το οποίο είναι υπεύθυνο όχι μόνο για τον πολλαπλασιασμό του αλλά και το είδος του πολλαπλασιασμού του, καθώς και τα χαρακτηριστικά του οργανισμού που θα προκύψει.

Υ.Γ. Στα παιδιά που γεννιούνται δύσμορφα, ελατωματικά, δικέφαλα, σιαμαία, με καρκίνο (που είναι ανώμαλος πολλαπλασιασμός κυτάρων) κτλ. τι δεν πηγαίνει καλά στη λειτουργία της "ψυχής" του πρώτου κυτάρου; (εκτός από το "άγνωστες οι βουλές του κυρίου" και τα συναφή. 2006 έχουμε)

ΥΓ2: Γιατί στις ψυχικές αρρώστιες δίνονται χημικά φάρμακα και όχι ευχές; Και εν πάσει περιπτώσει (επειδή έχουμε και τέτοια κρούσματα) γιατί όσοι χρησιμοποιούν φάρμακα αντί για "ευχές" έχουν καλύτερα αποτελέσματα;

ΥΓ3: Όσο κι έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ τι είναι η ψυχή. Εσείς ξέρετε; Όχι τα χαρακτηριστικά της (είναι έτσι, αλλιώς, πάει στην κόλαση, στον Παράδεισο, στη Μύκονο...) αλλά τον ορισμό της. "Είναι αυτό, βρίσκεται εκεί".
macedon

Θα μας "κάνεις την τιμή" να δώσεις το δικό σου ορισμό της ψυχής, αν δέχεσαι βέβαια ότι υπάρχει κάτι τέτοιο;

Edited by - Ψηλός on 10/08/2006 15:52:17

10/08/2006, 23:53:46
Η απορία μου προκύπτει από το γεγονός ότι ασχολείστε με την "τιμωρία της ψυχής", με τη "σωτηρία της ψυχής", με την "απώλεια", "καλλιέργεια", "αιώνια ζωή", "θάνατο" της ψυχής αλλά δεν μας έχετε πει ακόμη τι στο καλό είναι αυτή η ψυχή. Μήπως δεν έχετε ιδέα για το αντικείμενο; Γιατί μάλλον φαντάζει αστείο να μπορείτε να περιγράψετε ένα πράγμα που δεν μπορείτε να ορίσετε.

Η ερώτησή μου είναι απλή νομίζω. Τι είναι η ψυχή, σύμφωνα με το χριστιανισμό; Πρόκειται για μια απλή ερώτηση που αναμένει μια απλή απάντηση.

Παρεπιπτόντως, η υπεκφυγή και ειδικά αυτού του είδους, δεν σε τιμάει

macedon

11/08/2006, 00:30:56
macedon,
Αυτό που ζήτησες ήταν μια περιγραφή της ψυχής με απλά λόγια.

Μας είπες ότι δεν θες σεντόνια.

Τώρα μας λες ότι θες τον ορισμό της ψυχής σύμφωνα με το Χριστιανισμό.

Εγώ λέω να πεις κιόλας πώς τον θες αυτόν τον ορισμό για να τον φτιάξουμε στα μέτρα σου βρε macedon, τι το κουράζεις;;

11/08/2006, 00:41:36
Μετά φταίει ο gigenis που σε λέει "γαργάρα".

Το ερώτημα "τι ακριβώς είναι η ψυχή" που ρώτησα στην αρχή και το ερώτημα "τι είναι η ψυχή σύμφωνα με το χριστιανισμό" είναι ταυτόσημες ερωτήσεις, δεν είναι διαφορετικές.

Απλά, η δεύτερη περιέχει μια (αυτονόητη) διευκρίνιση.

Να περιμένω απάντηση ή δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται; Δεν έχει ο απολογητής κάτι σχετικό για copy paste?

macedon