ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ενστίκτου... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί ενστίκτου... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Chris__17 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Chris__Νέο Μέλος
03/06/2003, 19:56:32
Polles fores otan prokeitai na sumvei ena gegonos shmantiko akoume mesa mas mia fwnh na mas leei thn ekseliksi autou h an einai swsto h oxi.Wstoso meta thn prwti fwnh kai skepsi akolouthoun kai alles pou einai perissotero amfisvitisis kai fovou.Auto einai pou lene kapoioi to enstikto;Telika o Theos kai o diavolos ti sxesh exei me auto;

Edited by - Chris__ on 04/06/2003 20:25:39

GhostΜέλος
04/06/2003, 13:49:21
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΩ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ! ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ... ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΣ...

DanaiΜέλος
04/06/2003, 15:17:36
Καλώς όρισες και από εμένα!
Η δική μου άποψη περί του θέματος είναι
η εξής..
Το ένστικτο δεν είναι τίποτα παραπάνω ή λιγότερο
από την ασυνείδητη φωνή της λογικής και του μυαλού μας,
που οφείλεται στις εμπειρίες και στην διαίσθηση του κάθε ανθρώπου.
(π.χ όλα τα όντα προσέχουν τον εαυτό τους απο ένστικτο- το ένστικτο επιβίωσης)Όμως κατά πόσο κάποιος "ακούει"και προβαίνει σε πράξεις
σύμφωνα με το ένστικτο του?Με λίγα λόγια υπάρχει πίστη στο ενστικτο του καθενός?

"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

Edited by - Danai on 04/06/2003 15:19:26

Chris__Νέο Μέλος
04/06/2003, 20:23:37
Μήπως λοιπόν δεν είναι αυτό το ένστικτο(αφού είναι τελείως φυσικό) αλλά η φωνή του Θεού που μας προειδοποιεί για κάποιο γεγονός;Ωστόσο πολλές φορές αυτή η φωνή δεν βγαίνει αληθινή κατά την εξέλιξη των γεγονότων.Παρόλα αυτά αν την ακολουθήσεις χωρίς δισταγμούς και φόβους συχνά αλλά οχι πάντα βγαίνει σωτήρια και αποφεύγεις διάφορες δυσκολίες.Πως γίνεται και κάποιες φορές από την πρώτη στιγμή πχ.σε έναν αγώνα ξέρουμε οτι θα ήμαστε νικητές;Δεν μπορεί να είναι απλώς θέμα εμπειρίας.

GhostΜέλος
05/06/2003, 14:59:47
quote:

Πως γίνεται και κάποιες φορές από την πρώτη στιγμή πχ.σε έναν αγώνα ξέρουμε οτι θα ήμαστε νικητές;

ΕΥΚΟΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ... ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ? ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ "ΛΟΓΙΚΗ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

old tigerΜέλος
05/06/2003, 15:30:00
quote:
Πως γίνεται και κάποιες φορές από την πρώτη στιγμή πχ.σε έναν αγώνα ξέρουμε οτι θα ήμαστε νικητές;

Φίλε Chris καλώς ήλθες.
Για το συγκεκριμένο παράδειγμα θα έλεγα ότι είναι η βαθιά μας πίστη ότι εμείς θα είμαστε οι νικητές...
Τώρα για το αν είναι η φωνή του Θεού; Χμ...Δεν νομίζω ότι ο Θεός ασχολείται με αυτά τα πράγματα...εκτός εάν θεωρήσουμε ότι ο άνθρωπος είναι ένας θεός από μόνος του.
Ισως τότε να αλλάζει το πράγμα

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
06/06/2003, 01:54:00
Αγαπητοί φίλοι γεια σας.
Όπως όλοι γνωρίζουμε ο εγκέφαλος έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες απ'όσες γνωρίζουμε συνειδητά ή υποψιαζόμαστε.
Όταν λοιπόν έχουμε έναν αγώνα τότε ο εγκέφαλός μας εξετάζει τις παραμέτρους του και γνωρίζοντας τις δικές μας δυνατότητες βγάζει εύκολα το συμπέρασμα αν θα νικήσουμε ή όχι.
Βέβαια,δεν μας δίνει το δικαίωμα ,(παρ'ότι αυτός ξέρει),να γνωρίζουμε τις δυνατότητες των αντιπάλων μας,γιατί τότε ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.
Έτσι,ορισμένες φορές,ενώ πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε διαπιστώνουμε ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ότι χάσαμε!!Αυτό σημαίνει ότι ο αντίπαλος είχε ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ πάρα πάνω από μας.
Αυτά για την ώρα.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

SatΝέο Μέλος
08/06/2003, 19:20:53
Ξεκινώντας από την ετυμολογία της λέξης ένστικτο είναι κατι το αποτυπώμενο. Και στην βιολογία δηλώνει τις τυποποιημένες λειτουργίες που διαθέτουν οι οργανισμοί ώστε να εξασφαλίζουν την επιβίωση τους. Από το απλό και κοινό για όλους ένστικτο της αυτοσυντήρησης μέχρι την αναπαραγωγή και την μετανάστευση. Στον νοήμοντα κόσμο των ανθρώπων ένστικτο ονομάζουμε επίσεις και την υπολανθάνουσα ροπή προς την λήψη μιας απόφασης ή κάποια προφητικού τύπου συναισθήματα. Αν κατάλαβα καλά εδώ συζητάμε για την δεύτερη περίπτωση. Θα συμφωνήσω στο μεγαλύτερο μέρος με τον Αναλύωντα. Πράγματι ο έγκεφαλος επεξεργάζεται πλήθος πληροφορίων και το μεγαλύτερο μέρος των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας δεν είναι συνειδητά αντιληπτό. Ετσί βρισκόμαστε πολλές φορές στην περίεργη θέση να "γνωρίζουμε" την έκβαση ή τέλος πάντων την πιθανότητα έκβασης ενός γεγονότος χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε από που πηγάζει αυτή η γνώση. Ή ακόμη να ανησυχούμε ότι κάτι κακό θα συμβεί χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος ανησυχίας. Και επειδή η πληροφορία αυτή είναι προιόν λογικής αν και ασυνείδητης επεξεργασίας τα ποσοστά ορθότητας είναι συχνα εντυπωσιάκα. Τέλος φαίνεται πως σε μερικούς ανθρώπους τα αποτελέσματα αυτών των "μυστικών" διεργασιών έρχονται πιο συχνά στην επιφάνεια του συνειδητού (λέμε ότι αυτός έχει ανεπτυγμένο ένστικτο) ενώ σε άλλους όχι. Δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι η πληροφορία αυτή δεν είναι διαθέσιμη λόγω της ύπαρξης Θείου Νόμου. Δεν βρίσκω καν τον λόγο ύπαρξης τέτοιου νόμου. Απλά θεωρώ ότι αν το σύνολο των ερεθισμάτων και των πληροφοριών που δέχεται ο εγκέφαλος επεξεργάζονταν στο συνειδητό επίπεδο ο άνθρωπος ως οργανισμός δεν θα ήταν λειτουργικός. Θα είμασταν μονίμως απασχολειμένοι με επεξεργασίες και εκτιμήσεις χωρίς να μπορούμε να επιτελέσουμε απλούστερες αλλα ζωτικής σημασίας λειτουργίες. Φανταστείται για παράδειγμα ο έλεγχος της αναπνοής, των κτύπων της καρδίας ή της λειτουργείας της πέψης να μην γινόταν αυτοματοποιημένα από τον εγκέφαλο αλλά να έπρεπε συνειδητά να επισημένουμε στην καρδία 70 φορές το λεπτό ότι πρέπει να αντλήσει αίμα.

Chris__Νέο Μέλος
11/06/2003, 13:34:12
Ωστόσο παρόλα αυτά μπορεί ο εγκέφαλος να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον και μας λέει κατα κάποιον τρόπο πως να αντιδράσουμε στα καθημερινα γεγονότα της ζωής;Εγώ τουλάχιστον δεν το πιστεύω αυτό.Και μάλιστα πολλοί άνθρωποι φαίνεται οτι ενώ έχουν λάβει τη σωστή απόφαση για κάτι στο μέλλον αποδεικνύεται οτι ήταν λάθος.Ενώ αλλοί ας πούμε πιο έξυπνοι και με πιο δυνατο εγκέφαλο (δεν ξέρω αλλιώς πως να το εκφράσω) η κάθε απόφασή τους είναι τις περισσότερες φορές για καλό.(χωρίς να αποκλείουμε την περίπτωση να κάνουν "λάθος").Ο κάθε άνθρωπος δεν λέω ειναι διαφορετικός.Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό.Όμως κανεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός οτι υπάρχουν μερικές στιγμές ξεχωριστές που έχεις μια δυνατή φωνή μέσα σου που σου λέει:"κάντο κάντο μην φοβάσαι τιποτα εχε θάρρος".Ή μετά από μια μεγάλη θλίψη που νιώσαμε έχουμε την πεποίθηση οτι μπορεί και να μας βγει σε καλό.Αυτο που λέμε θετική σκέψη.Μια καλή κουβέντα:Ποτέ μην σκέφτεσαι το μέλλον, γιατί η υποκειμενικότητα θα σε οδηγήσει σε λάθος δρόμο.Αφησε τα όλα στο Θεό.Μήπως λοιπόν ο φόβος η αμφισβήτηση και η λογική επεξεργασία των γεγονότων ή εξελίξεων είναι συνδεδεμένα με το διάβολο ο οποίος τα διαστρέβλει όλα;

T-SEEKERΜέλος
20/06/2003, 22:20:34
quote:
Μια καλή κουβέντα:Ποτέ μην σκέφτεσαι το μέλλον, γιατί η υποκειμενικότητα θα σε οδηγήσει σε λάθος δρόμο.Αφησε τα όλα στο Θεό.Μήπως λοιπόν ο φόβος η αμφισβήτηση και η λογική επεξεργασία των γεγονότων ή εξελίξεων είναι συνδεδεμένα με το διάβολο ο οποίος τα διαστρέβλει όλα;

Άφησε τα όλα στο θεό ?????????!!!!!!!!!!!!! Μα τι λες αγαπητέ μου φίλε ? Συν αθηνα και χείρα κίνει.Πιστεύω πως είναι το χειρότεορ που έχουμε να κάνουμε να τα αφήσουμε όλα στα χέρια του θεου και να μην κα΄νουμε τίποτα. Είναι μία άκρως μοιρολατρική αντίληψη και πιστεύω πως και ο ίδιος ο θεός ( αν υπάρχει ) δε θα ήθελε κα΄τι τέτοιο . Τί δηλαδή? ... να μην προγραματίζουμε και να μην κανουμε προβλέψεις μόνο και μόνο επειδή μπορεί να παίσουμε έξω ? Δηλάδη να απαρνηθούμε το δικαίωμά μας να ορίζουμε τη μοίρα μας μέχρι ένα βαθμό , να σταυρώσουμε τα χέρια μας και να περιμένουμε τη "θεία βοήθεια"? και ακόμη... το λογικό είναι ένα από τα χαρακτηριστικα μας ως άνρθωποι και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως είναι κατι το διαβολικο παρόλο που μπορεί να πεφτει έξω μερικες φορες.Προτιμώ να είμαι άνθρωπος και να κάνω λάθη παρα να είμαι ζώο και απλώς να ζω για αναπαραγωγή .

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

Chris__Νέο Μέλος
21/06/2003, 12:13:11
Με παρεξήγησες φίλε μου.Δεν εννοούσα αυτή την έννοια.Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα με την υγεία τους μόνο και μόνο επειδή σκέφτονται συνεχώς το μέλλον και αν θα τα καταφέρουν ή οχι.Δεν λέω να μην κάνουμε τίποτα, να κάνουμε τις επιλογές μας και αν κάποια βρεθεί λανθασμένη να μην στεναχωριόμαστε τόσο πολύ ώστε να φτάσουμε στην αυτοκτονία, γιατί μερικοί αυτό κάνουν.Να λέμε οτι αφού το ήθελε ο Θεός έτσι ας γίνει.Αφού έτσι κι αλλιώς ο Θεός πάντα βοηθάει προς το συμφέρον μας.Ας προσπαθούμε λοιπόν να ζούμε το παρόν γιατί αν σκεφτόμαστε συνέχεια το μέλλον δεν ζούμε ούτε το παρόν αλλά ούτε ζήσαμε το χθές.Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοούσα.

T-SEEKERΜέλος
23/06/2003, 21:36:11
Aυτα που είπες στο νεό σου μύνημα είναι σωστά αλλα όπως το είχες θεσει το ζήτημα στο προηγούμενο μύνημα φαινόταν να ενοουσες δαιφορετικα πράγματα . έχεις δίκιο σε αυτό που λες , φυσικα και δε πρέπει αν επικεντρωνόμαστε στο παρελθόν και στο μέλλον αλλά να ζούμε κυρίως το παρόν αλλά δυστυχώς σήμερα συμβαίνει το αντίθετο . όταν κατι συμβαίνει και δε μπορούμε αν το αλλάξουμε πρέπει να πάψουμε να βασανιζόμστε . αν και βέβαια διαφωνώ με το ότι
quote:
Να λέμε οτι αφού το ήθελε ο Θεός έτσι ας γίνει.Αφού έτσι κι αλλιώς ο Θεός πάντα βοηθάει προς το συμφέρον μας.

αλήθεια το πιστεύεις αυτό ? δυστυχώς η τόση αδικία που βλέπω γύρω μου δεν μου επιτρέπει να το πιστεύω αυτό ( ο θεός δε φάνηκε να βοήθησε τα παιδάκια στα τεμπη που χάθηκαν έτσι άδικα...μήπως ήταν το συμφέρο τους να πεθάνουν ?). πιστεύω πως πρέπει να στηριζόμαστε μοναχά στις δικες μας δυνάμεις και αν θελήσει να μας βοηθήσει ο θεός ( αν υπάρχει) ας γίνει , αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναμένουμε από το θεό τη λύση στα προβλήματά μας . πάντως στη βασική ιδέα συμφωνουμε . πάντως μην εκλάβεις αυτα που λέω σαν προσπαθεια να σου μειώσω την πιστη που φαίνεται που έχεις στο θεό . εσύ φαίνεται να έχεις κατασταλάξει , εγγώ ψάχνομαι και αυτό πιστεύω αν κάνω σε όλη μου τη ζζωή σχετικα με αυτό το θεμα . παντως ακόμη και να μην υπάρχει ο θεός είναι καλό που έχεις πίστη γιατί η πίστη βοηθάει τους ανθρώπους στις δύσκολες στιμγές ...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

nicoleΜέλος
24/06/2003, 00:42:28
Φίλε T-SEEKER,
όχι,δεν ήταν συμφέρον του Θεού.Όχι,δεν μπορούμε μόνοι μας.Εγώ γνωρίζω από που αντλώ δύναμη σε δύσκολες στιγμές.Εσύ από που αντλείς?
Υπάρχει μια ροή της ζωής,όπου μέσα είναι και καλές και άσχημες στιγμές(όπως αυτή που ανέφερες).Όλα γίνονται για κάποιο λόγο.Μήπως δεν ήρθε η ώρα να μάθουμε?
Ελπίζω να "άναψα φωτιές".

Chris__Νέο Μέλος
25/06/2003, 22:07:34
Συμφωνώ απόλυτα με τη Nicole.Όλα γινονται για κάποιο λόγο.Ωστόσο πολλές φορές είναι δύσκολο κανείς να καταλάβει αυτό το λόγο.Και με την περίπτωση στα Τέμπη υπάρχει και μια εξήγηση.Όπως οτι ο Θεός αυτά τα παιδιά τα ήθελε κοντά του, να τα έχει δίπλα του κι έτσι να τα γλυτώσει από τις συμφορές του κόσμου.Ωστόσο, αυτή η εξήγηση είναι δύσκολο έως απίθανο για τις οικογένειες των παιδιών να το αποδεχτούν και είναι λογικό.Όσο για τα προβλήματα μας συμφωνώ οτι εμείς πρέπει πρώτα να ψάχνουμε για τη λύση τους αλλά μερικές φορές είναι τόσο φανερή κι όμως δεν τη βλέπουμε.Εδώ έρχεται να παίξει ο ρόλος του διαβόλου και του Θεού.Στεναχωριόμαστε που δεν βρίσκουμε λύση στα προβλήματα μας και δεν ξέρουμε ουτε εμείς οι ίδιοι μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε επειδή ο διάβολος μας έχει τυφλώσει και δεν μπορούμε να δούμε την αλήθεια.Είτε θέλουμε να το αποδεχτούμε είτε οχι ο σκοπός του διαβόλου είναι να μας οδηγήσει στην καταστροφή με οποιονδήποτε τρόπο χτυπώντας εκεί που πονάμε περισσότερο.Όποιος όμως έχει την πίστη στο τέλος καταφέρνει και ξεπερνάει τις δυσκολίες που εμφανίζονται γιατί έχει αυτή τη δύναμη που τη δίνει ο Θεός.Και μάλιστα στο τέλος οι δυσκολίες που τυχόν πέρασε θα δει οτι ήταν για το καλό του.Ο Θεός πάντα δουλεύει για τη σωτηρία μας ανεξαρτήτως αν εμείς δεν το καταλαβαίνουμε.Γι' αυτο κα όταν είμαστε οργισμένοι δεν μπορούμε να πάρουμε τις περισσότερς φορές μια σωστή απόφαση, επειδή δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια και μα ς φαίνονται όλα μαύρα από τον εγωισμό μας που ευθύνεται ο διάβολος.Ευχαριστώ για την προσοχή σας.Συγχωρέστε με για τυχόν λάθη.

T-SEEKERΜέλος
26/06/2003, 21:21:12

αγαπητοί φίλοι,
quote:
Εγώ γνωρίζω από που αντλώ δύναμη σε δύσκολες στιγμές.Εσύ από που αντλείς?

Πρώτα απόλα εγώ σε καμία περιπτωση δεν αρνήθηκα τηνύπαρξη του θεου ... στο ψάξιμο είμαι ακόμη και τείνω προς τηνύπαρξη του . Αλλα το ότι αντλείς δύναμη σκεφτόμενη αυτόν δεν σημαίνει ότι την αντλείς από αυτόν . Η πιστη στην ανθρωπότητα χρειάζεται είτε υπάρχσει θεός είτε όχι ακριβώς για αυτό το γεγονός , για να αντλεί από καπου δύναμη . Αρα εφόσον καποιος έχει πίστη δεν έχει και μεγάλη σημασία αν η πιστη του ανταποκρινεται στην πραγματικότητα ή όχι γιατί αν εγώ για παράδειγμα πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι ο αλαχ θα με θεραπεύσει ίσως στο τέλος να θεραπευτώ ( ρίξε μια ματια στο θεμα "αναστεναρηδες...ποιά δύναμη " στο παράξενο )... αυτό δε σημαινει ότι ο αλαχ με θεράπευσε . Και ξέρεις...το δύσκολο δεν είναι να πιστεύεις , αλλα να μην πιστεύεις ακριβώς για το γεγονός που ανέφερες για το ότι δηλαδή όταν πιστεύεις αντλεις δύναμη . Εγώ τη δύναμη την αντλώ από τον εαυτό μου , από την αισιοδοξία και από την πεποίθηση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και τελευταια στο θεό . καθε φορα που συμβαίνει κατι λέω θεε μου αν υπαρχεις βοήθησε με . προσπαθω΄να είμαι ειλικρινής στην αναζήτηση μου . δεν είναι αμαρτία να εχεις αμφιβολίες όταν η αναζήτηση σου είανι ειλικρινής και ουσιαστική . εκτος βέβαια από αυτα, τελευταία έχει προστεθεί και η πεποίθηση ότι ίσως τελικα όλα να γίνονται για καποιο λόγο . καποια προσφατα γεγονότα με έκαναν να το πιστεύω αυτό . σχετικα με την ενδεχόμενη "εξήγηση" που έδωσες για τα τεμπη αγαπητέ chris αρνουμαι να πιστεψω σε έναν τετοιο θεό . τί θα πει " για να γλυτώσει απο τις συμφορες" ? αυτό το έχω ακούσει πολλές φορές και είναι πραγματικα λίγο εξοργιστικο . σε όλους υπαρχουν συμφορες ,αυτο δενσημαινει όμως ότι πρέπει αν πεθα΄νουμε γιανα μην τις γνωρίσουμε . τελος παντων για να μη μακρυγορω εγώ δεν μπορω να σκεφτώ ότι αυτό το γεγονός δεν είναι παραλογο και έχει κάποιο σκοπό . πολλά κακα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο που δεν εχουν νόημα . δεν ξέρω τί να πω... μπερδεμα...μεγάλο μπερδεμα !

Chris__Νέο Μέλος
27/06/2003, 13:19:56
Πάντως η περίπτωση στα Τέμπη έχει μια εξήγηση και μάλιστα δεν μπορω να πω οτι είναι και τόσο εξοργιστική, ανεξαρτήτως αν δεν μπορείς να την αποδεχτείς για διάφορους λόγους.Στήριζεται και αυτή στην φιλανθρωπία του Θεού.Γιατί δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει ένας Θεός τόσο αγαθός ο οποίος να θέλει αυτά τα παιδιά να είναι πιο "τυχερα" από τους υπόλοιπους ανθρώπους.Και λέω πιο τυχερα γιατί πως δεν είναι αφού εκεί που πάνε(σύμφωνα με την Ορθοδοξία)δεν υπάρχει καθόλου θλίψη και πόνος.Επίσης ο Χριστός είπε οτι μακάριοι θα είναι αυτοί που θα πιστεύσουν χωρίς να έχουν δει.Ωστόσο υπάρχουν και οι άνθρωποι που θέλουν αποδείξεις.Όμως δεν μπορεί κάποια φορά της ζωής σου να μην έχεις επικαλεστεί το όνομα της Παναγίας.Και αυτή τη δύναμη που έχεις να βασίζεσαι στον εαυτό σου οτι όλα θα πάνε καλά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις αυτό δεν ισχύει.Κι εδώ έρχεται το ερώτημα.Έιναι λοιπόν το ένστικτο του ανθρώπου που του λέει οτι όλα θα πάνε καλά ή μήπως η φωνή του Θεού που μας συμπαραστέκεται;Εγώ πάντως νομίζω οτι είναι η φωνή του Θεού και την έστω και λίγη αμφισβήτηση που έχουμε είναι του διαβόλου.Δεν ξερω αν το ένστικτο τελικά δεν υπάρχει στον άνθρωπο ή υπάρχει με τη λειτουργία της συνείδησης και υπάρχει μόνο στα ζώα.

nicoleΜέλος
27/06/2003, 18:11:58
Φίλε T-SEEKER,
δεν σου κρύβω ότι διαφωνώ κάθετα μαζί σου.Σε κάποια θέματα είμαι ευτυχώς ή δυστυχώς απόλυτη.Θα σου εξηγήσω.
Υπάρχουν συνάνθρωποί σου που έχουν σοβαρά προβλήματα και υποφέρουν.Προσεύχονται για μήνες,μπορεί και χρόνια.Ανεβαίνουν με τα γόνατά τους τεράστιες ανηφόρες όπως αυτή της Παναγίας στην Τήνο.Κλαίνε με μαύρο δάκρυ και ζητούν ταπεινά βοήθεια.Και έρχεσαι εσύ και λές:ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΘΕΕ βοήθησέ με?ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ???
Θα σε συγχωρέσει,αλλά δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει.Έχεις αμφιβολίες.Το καταλαβαίνω.Το κακό όμως ξέρεις ποιό είναι?Αν σε βοηθήσει θα γυρίσεις και θα πεις ότι η πίστη σου σε ΚΑΤΙ,ήταν αυτό που σε έβγαλε από το αδιέξοδο.
Εγώ ξέρω από που αντλώ την δύναμή μου,απλά γιατί μετά από προσευχές και πολύ προσπάθεια,εμφανίστηκε Αυτός που ζητούσα και τον έστειλε ο Θεός.Ήρθε παρόλο που δεν το άξιζα.
Φίλε μου, ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.
Ίσως και να βρεις την απόδειξη που ζητάς...