- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλός
Οι παπάδες μπορεί να κάνουν κήρυγμα "εκ του άμβωνος", αλλά εσύ και οι υπόλοιποι μας κάνετε κήρυγμα εκ του Εσωτέρικα.Και οι παπάδες και εσείς, οι καλοί και άμεμπτοι, κήρυγμα κάνετε.
Για αυτούς όμως, δεν σε βλέπω να βάζεις το χέρι στην τσέπη.![]()
Στράτος

quote:
Ψηλος
Αλήθεια, όλοι οι άλλοι, βάσει ποίων τίτλων κατέχουν τα περιουσιακά τους στοιχεία;
Πώς βρέθηκαν με τεράστιες περιουσίες;; Οι τσιφλικάδες της Λάρισας τι τίτλους κατέχουν;;
Μαθε λοιπον Ψηλε οτι κατα την επανασταση του 1821, οι Νεοελληνες υποστηριζαν με σθενος οτι βρισκονταν υπο παρανομη κατοχη, οτι ο Σουλτανος ηταν παρανομος κυβερνητης ακριβως για να ΜΗ θεωρηθουν κοινωνικοι επαναστατες αλλα εθνικοι επαναστατες. Εκεινη την εποχη οι κοινωνικες επαναστασεις στην Ευρωπη καταπνιγονταν γιατι ηταν ανεπιτρεπτο να αμφισβητει την κυριαρχια των εκαστοτε κυβερνοντων.
Το να αποδιδει κανεις οποιαδηποτε νομιμοτητα στην τουρκοκρατια ειναι καθαρη προδοσια. Και μετα προσπαθειτε να μας πεισετε οτι η εκκλησια δεν ηταν τουρκοφιλη.
quote:
Ψηλος
Μήπως, όταν έφυγαν για το Σύριο (στην αρχή της Βυζαντινής περιόδου την οποία, εσείς οι "έλληνες", δεν θεωρείτε ως ελληνική), πήραν μαζί τους και τα αρχαία συμβόλαια και όταν ξαναγύρισαν πήγαν στο συμβολαιογράφο και τα ανανέωσαν;;
Τι παθος ειναι αυτο που εχετε οι χριστιανοι με τον Σειριο πια. Εγω δεν εχω μιλησει ποτε για θεωριες Σειριου και ουτε με ενδιαφερουν αλλωστε. Αλλα αν δεν ξερεις πως να λασπωσεις, στην απελπισια σου πιανεσαι απο το οτιδηποτε. Μπραβο αληθινε χριστιανε που βαδιζεις τον δρομο της αγαπης, της αληθειας και του φωτος...
----- --- -------
Ερωτηθείς τίνι διαφέρουσιν οι πεπαιδευμένοι των απαιδεύτων, έφη, "ελπίσιν αγαθαίς"
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος
(ένας εκ των επτά σοφών)
quote:quote:
Ψηλός
Οι παπάδες μπορεί να κάνουν κήρυγμα "εκ του άμβωνος", αλλά εσύ και οι υπόλοιποι μας κάνετε κήρυγμα εκ του Εσωτέρικα.Και οι παπάδες και εσείς, οι καλοί και άμεμπτοι, κήρυγμα κάνετε.
Για αυτούς όμως, δεν σε βλέπω να βάζεις το χέρι στην τσέπη.
Στράτος
Παν μέτρον άριστον
Όχι φίλε Στράτο, γι' αυτούς δεν βάζω το χέρι στην τσέπη.
Αυτοί μου τα παίρνουν χωρίς να με ρωτούν. Αυτοί μου αφαιρούν το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρεπή γιατί έχουν μεγαλύτερο μέσο από εμένα και έτσι μου παίρνουν τη θέση εργασίας, η οποία θα μου εξασφάλιζε ακόμη και τα προς το ζην.
Αυτοί μου τα παίρνουν χοντρά όταν έρχονται να σφίξουν ένα σωλήνα της ύδρευσης που τρέχει.
Αυτοί με αγνοούν και με κοροϊδεύουν όταν πάω σε κάποια δημόσια υπηρεσία για να κάνω τη δουλειά μου. Αφού, να φανταστείς, μόλις βρω κάποιον που με εξυπηρετεί, ξαφνιάζομαι τόσο και συγκινούμαι που μου έρχεται να τον φιλήσω γιατί με εξυπηρέτησε, δηλαδή γιατί έκανε τη δουλειά για την οποία πληρώνεται.
Όχι φίλε Στράτο, γι' αυτούς δεν βάζω το χέρι στην τσέπη, μου τα παίρνουν με τσαμπουκά!!![]()
![]()

quote:
Τι παθος ειναι αυτο που εχετε οι χριστιανοι με τον Σειριο πια. Εγω δεν εχω μιλησει ποτε για θεωριες Σειριου και ουτε με ενδιαφερουν αλλωστε. Αλλα αν δεν ξερεις πως να λασπωσεις, στην απελπισια σου πιανεσαι απο το οτιδηποτε. Μπραβο αληθινε χριστιανε που βαδιζεις τον δρομο της αγαπης, της αληθειας και του φωτος...
Συμφωνώ απόλυτα,ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό το πράγμα με τον Σείριο...
quote:
Όχι φίλε Στράτο, γι' αυτούς δεν βάζω το χέρι στην τσέπη.Αυτοί μου τα παίρνουν χωρίς να με ρωτούν. Αυτοί μου αφαιρούν το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρεπή γιατί έχουν μεγαλύτερο μέσο από εμένα και έτσι μου παίρνουν τη θέση εργασίας, η οποία θα μου εξασφάλιζε ακόμη και τα προς το ζην.
Αυτοί μου τα παίρνουν χοντρά όταν έρχονται να σφίξουν ένα σωλήνα της ύδρευσης που τρέχει.
Αυτοί με αγνοούν και με κοροϊδεύουν όταν πάω σε κάποια δημόσια υπηρεσία για να κάνω τη δουλειά μου. Αφού, να φανταστείς, μόλις βρω κάποιον που με εξυπηρετεί, ξαφνιάζομαι τόσο και συγκινούμαι που μου έρχεται να τον φιλήσω γιατί με εξυπηρέτησε, δηλαδή γιατί έκανε τη δουλειά για την οποία πληρώνεται.
Όχι φίλε Στράτο, γι' αυτούς δεν βάζω το χέρι στην τσέπη, μου τα παίρνουν με τσαμπουκά!!
Κοίτα,ότι μας τα παίρνουν από παντού,αυτό είναι σίγουρο και αδιάψευστο.Ποιά είναι η διαφορά όμως;Ο τσαμπουκάς;κάνεις λάθος λοιπόν.όταν πάω να παντρευτώ σε ένα εκκλησάκι και το εκκλησάκι αυτό ΑΠΑΙΤΕΙ 300 ευρόπουλα για να με παντρέψει,εμένα μου φαίνεται τσαμπουκάς.Όταν πάω να βαφτίσω το παιδί μου και η εκκλησία ΑΠΑΙΤΕΙ 150 ευρόπουλα,εμένα μου φαίνεται για τσαμπουκάς.Όταν το ρασοφόρο αρπακτικό ΑΠΑΙΤΕΙ για να ΚΗΔΕΨΕΙ,100 ευρώ,είναι τσαμπουκάς και η υπόθσεη σηκώνει και ξύλο.Που είναι η διαφορά λοιπόν;α ναι,έχεις δίκιο.Υπάρχει διαφορά.Οι μεν είναι πολίτες/πολιτικοί/οτιδήποτε και οι δεν είναι οι εκπρόσωποι του Θεού επί γης....Ντροπή!
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
……………………
Ευτυχώς φίλε που δεν πράττουμε όλοι τα όσα λες παραπάνω, ως κακοί ή μη χριστιανοί αποφεύγουμε να ακολουθήσουμε αυτό το πάγιο παράδειγμα της χριστιανικής εκκλησίας.
Αλλά όταν αποφασίσουμε να εκχριστιανιστούμε στα πρότυπά σας ναι θα πατήσουμε επί πτωμάτων για να πλουτίσουμε.
Ερώτηση προς όλους στην εφημερίδα Θέμα 22 Απριλίου, είχε ένα δισέλιδο αφιέρωμα στον μακαριότατο Χριστόδουλο (σωστά το είπα?), το διάβασε κανείς ή το έχει να το ανεβάσει? Αξίζει τον κόπο. Μπορώ να το στείλω σε κάποιον σαν φωτογραφία να το ανεβάσει εδώ?
Εγώ από εδώ ανεβάζω φωτογραφίες.Ανέβασέ το να το δούμε,ομολογώ οτι δεν το έχω διαβάσει.
θα το προσπαθήσω μόλις βρω ευκαιρία.
quote:
Ψηλός
Αυτοί μου τα παίρνουν χωρίς να με ρωτούν. Αυτοί μου αφαιρούν το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρεπή γιατί έχουν μεγαλύτερο μέσο από εμένα και έτσι μου παίρνουν τη θέση εργασίας, η οποία θα μου εξασφάλιζε ακόμη και τα προς το ζην.
Αν σου παίρνει κάποιος μια θέση εργασίας γιατί έχει μεγαλύτερο μέσο από σένα, δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να βρεις καλύτερο μέσο απ’ αυτόν, αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα και όπως φαίνεται από τα λεγόμενα σου, είσαι κι εσύ γρανάζι αυτού του συστήματος.
Εσύ τουλάχιστον, έχεις κάποιο μέσο που το χρησιμοποιείς, ασχέτως αποτελέσματος, άλλοι δεν έχουν καθόλου.
Άρα έχεις επιλογή...
ή ψάχνεις για καλύτερο μέσο ή για άλλη δουλειά.
quote:
Ψηλός
Είσαι τυχερός γιατί κι εδώ έχεις την ευκαιρία της επιλογής...
ή ψάχνεις για καλύτερη προσφορά ή αν σου φαίνεται ότι σε κλέβουν, μαθαίνεις και τον σφίγγεις μόνος σου.
quote:
Ψηλός
Εδώ φίλε μου έχεις δίκιο, αλλά μήπως το παραπάνω μέσω το ήθελες για να κάνεις κι εσύ μια τέτοια δουλειά ;
Το κακό βέβαια, είναι ότι τους έχεις ανάγκη σε αυτή τη δημόσια υπηρεσία γι’ αυτό και πηγαίνεις,
αλλά και αυτοί κάτι θα κάνουν για σένα... στραβά, κουτσά, ανάποδα κάτι θα κάνουν για να σε εξυπηρετήσουν, έστω και μετά από δύο ώρες.
Έτσι τα λεφτά που τους πληρώνεις έμμεσα, ως κάποιο βαθμό πιάνουν τόπο.
Βέβαια και γι’ αυτό μπορείς να κάνεις κάτι... να μην ψηφίσεις τα μεγάλα κόμματα που εξυπηρετούν αυτές τις καταστάσεις, αλλά όπως είπες χρειάζεσαι καλύτερο μέσο, για καλύτερη δουλειά αφού δεν αρκείσαι στα λίγα και θες περισσότερα όπως και οι περισσότεροι. Άρα είσαι κι εσύ υπέυθυνος.
Δυστυχώς Ψηλέ μου, ο ένας χιτώνας δεν φτάνει σε κανέναν, ούτε καν στους "εκπροσώπους" του Θεού.
Άρα και εδώ κατά κάποιο τρόπο έχεις μια κάποια επιλογή.
Αλλά αν μπορείς βοήθησε με κι εσύ...
Μπορείς να μου βρεις έναν τρόπο να μην πληρώνω έμμεσα τους παπάδες, αφού δεν τους έχω καμία απολύτως ανάγκη και που σε μένα προσωπικά δεν προσφέρουν τίποτα ;
Στράτος

Οι εκκλησίες όμως έχουν κάποια λειτουργικά έξοδα κι αν δεν πληρώσω εγώ δεν πληρώσεις εσύ, τους κόψουμε και τις "επιχορηγήσεις", τους πάρουμε και την περιουσία, τότε πώς θα καλύπτουν τα έξοδα αυτά;
Έλα όμως που ακόμη και στην κηδεία, ο Έλληνας θέλει να κάνει το κομμάτι του!! Άσε δε, όταν πρόκειται για γάμο!!
Ας λέμε τα πράγματα ως έχουν.
Κατά περίεργο τρόπο, αυτοί που παραπονιούνται όμως, είναι οι κατακριτές του Χριστιανισμού. Κατά περίεργο τρόπο, αυτοί στους οποίους ζητήθηκαν τα "υπέρογκα" ποσά, είναι πάντα, ή σχεδόν πάντα, αρνητές του Χριστιανισμού.
Δεν καταλαβαίνω, αφού είναι ενάντιοι στο Χριστιανισμό, γιατί θέλουν να ακολουθούν τα τυπικά του;;
Όντως, υπάρχουν κληρικοί που σου κόβουν κουστούμι. Ας μην πάμε σε αυτούς, ας πάμε σε μια άλλη εκκλησία.
Εκκλησίες υπάρχουν παντού. Αν δεν γίνεται να πάμε αλλού, ας τους το πούμε από την αρχή ότι θα τους δώσουμε ό, τι έχουμε ευχαρίστηση κι αν δεν τους αρέσει εμείς θα απευθυνθούμε στην ανώτερη ιεραρχία. Και οι παπάδες είναι άνθρωποι όπως και εμείς. Το ράσο από μόνο του δεν κάνει τον παπά.
Φίλε Στράτο,
Όχι δεν έχω επιλογή. Με αναγκάζουν να ψάχνω να βρω και εγώ μέσο για να προσληφθώ ή για να κάνω τη δουλειά μου. Αν δεν τα καταφέρω είμαι καταδικασμένος στην εξαθλίωση και στην πείνα. Άπειρα παραδείγματα υπάρχουν στον τόπο μας ανθρώπων και ιδιαίτερα γερόντων που ζουν σε αθλιότατες συνθήκες. Σε λίγο, τα άτομα αυτά θα πεθαίνουν και από την πείνα, θα το δεις.
Κι αν δεν υπήρχαν και αυτά τα ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδας που κάνουν ό, τι μπορούν για να απαλύνουν τον πόνο των παραγκωνισμένων συνανθρώπων μας, τότε η δυστυχία θα ήταν ακόμη περισσότερη στη χώρα μας. Βέβαια, με αυτό μόνο που κάνει η Εκκλησία δεν λύνονται τα προβλήματα διότι η δυστυχία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας.
Αν δεν φωνάξω τον υδραυλικό, η διαρροή θα μου κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν ή να μάθουν τα πάντα! Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν ούτε υδραυλικοί, ούτε ηλεκτρολόγοι, ούτε γιατροί, .....

quote:
Όχι, τους παπάδες αν δεν θες, δεν τους πληρώνεις.
Άστο,έχω δεί παπά να ζητάει 500αρικο(όταν είχαμε δραχμές) για ένα τρισάγιο..Συγγνώμη,να απαιτεί.
quote:
Οι εκκλησίες όμως έχουν κάποια λειτουργικά έξοδα κι αν δεν πληρώσω εγώ δεν πληρώσεις εσύ, τους κόψουμε και τις "επιχορηγήσεις", τους πάρουμε και την περιουσία, τότε πώς θα καλύπτουν τα έξοδα αυτά;
Ας πούμε ότι δέχομαι ότι έχουν λειτουργικά έξοδα και ότι κάπως θα πρέπει να βγούν.Όταν μια εκκλησία ζητάει 300 ευρώ για κάθε γάμο και τελεί τον χειμώνα 10 γάμους την εβδομάδα και το καλοκαίρι 30 την εβδομάδα και βάλε τις διπλάσιες βαπτίσεις,πόσα λεφτά μαζεύονται;βγαίνουν και παραβγαίνουν τα έξοδα,άρα θα μπορούσαν να μειώσουν τις εξωφρενικές τιμές τους στο ενα τρίτο.
Από την άλλη,θα μπορούσε η αρχιεπισκοπή και η οποιαδήποτε άλλη ηγεσία,να πληρώνει αυτά τα έξοδα,από το να τα απομυζεί από τον κοσμάκη.
quote:
Κατά περίεργο τρόπο, αυτοί που παραπονιούνται όμως, είναι οι κατακριτές του Χριστιανισμού. Κατά περίεργο τρόπο, αυτοί στους οποίους ζητήθηκαν τα "υπέρογκα" ποσά, είναι πάντα, ή σχεδόν πάντα, αρνητές του Χριστιανισμού.
Δεν καταλαβαίνω, αφού είναι ενάντιοι στο Χριστιανισμό, γιατί θέλουν να ακολουθούν τα τυπικά του;;
Όπως συνήθως,δεν ξέρεις τι λες.Το ζευγάρι που παντρεύτηκε και δεν τους έδινε τα χαρτιά ο παπάς αν δεν του σκάγανε 300αρι(μετά το μυστήριο-κάνουν και κόλπα οι ρασοφόροι),είναι άνθρωποι απλοί από την επαρχία,ιδιαίτερα πιστοί.
Η κοπέλα που της ζητήθηκε εξωφρενικό ποσό για να παντρευτεί στην ενορία της,είναι επίσης ιδιαίτερα θρήσκος άνθρωπος.Η γυναίκα από την οποία ζητήθηκαν 100 ευρώ για να γίνει ένα απλό μνημόσυνο,ήταν η μητέρα μου,η οποία είναι ιδιαίτερα πιστή,ευτυχώς όχι θρησκευάμενη..Και πολλά ακόμα παραδείγματα..Πού ξέρεις εσύ,πως είσαι σε θέση να γνωρίζεις σε ποιούς συμβαίνει τι;πως;
quote:
Και οι παπάδες είναι άνθρωποι όπως και εμείς.
Ναι,ασφαλώς.Μόνο που είναι πιο αδίστακτοι από εμάς,που είμαστε απλοί άνθρωποι.Παπάς που κόβει βόλτες σε νοσοκομεία και κάνει Θεία Κοινωνία σε ετοιμοθάνατους και για κάθε κοινωνία τσακώνει 20ευρο,είναι αδίστακτος..Άνθρωποι είναι και αυτοί,σαν εμάς.Εμείς δεν είμαστε οι εκπρόσωποι του Θεού,δεν είμαστε κληρικοί,δεν επιτελούμε τέτοιου είδους έργο..Ποιοί είναι χειρότεροι;
quote:
Κι αν δεν υπήρχαν και αυτά τα ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδας που κάνουν ό, τι μπορούν για να απαλύνουν τον πόνο των παραγκωνισμένων συνανθρώπων μας, τότε η δυστυχία θα ήταν ακόμη περισσότερη στη χώρα μας. Βέβαια, με αυτό μόνο που κάνει η Εκκλησία δεν λύνονται τα προβλήματα διότι η δυστυχία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας.
Σαφέστατα,όπως έχω ξαναπεί,κάθε τι καλό που γίνεται,είτε γίνεται από ιδιοτέλεια,είτε όχι,δεν παύει να είναι καλό.Νομίζεις ότι η εκκλησία της Ελλάδας,δίνει το 100% των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ δυνατοτήτων της;εγώ πάλι νομίζω πως όχι...