- ΣΑΤΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
υπαρχει ενα συνθημα της WWF που το αγαπω και το πιστευω: ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΙΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ
εφτιαξα και εγω ενα, με αφορμη τον Λαζοπουλο και τον Μητσικωστα: ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΤΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ
για να μην μενει αχρησιμοποιητο το τοπικ λοιπον, εδω μπορειτε να κανετε κριτικη μεσω σατυρας σε οποιονδηποτε, ή να παραθεσετε κατι που ειδατε ή ακουσατε ωστε να το μοιραστουμε
ευλογησον

quote:για να μην μενει αχρησιμοποιητο το τοπικ λοιπον, εδω μπορειτε να κανετε κριτικη μεσω σατυρας σε οποιονδηποτε, ή να παραθεσετε κατι που ειδατε ή ακουσατε ωστε να το μοιραστουμε
εμου συμπεριλαμβανομενου ![]()

εμαθα απο εγκυρη πηγη οτι η κυρια Λουκα συμφιλιωσε τον Ψινακη με τον Μικρουτσικο, και χαρηκα βρε παιδια!
πως θα γινει αυτη η αγια γυναικα να μεσολαβησει για να συμφιλιωθω και εγω με τον κυριο Παλμο? (εχουμε σοβαρες διαφωνιες ως προς την διαμετρο και το υλικο των σπηλαιολογικων σχοινιων)

![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
quote:
πως θα γινει αυτη η αγια γυναικα να μεσολαβησει για να συμφιλιωθω και εγω με τον κυριο Παλμο
Κοίταξε, για να μπορεσει να μεσολαβήσει η Κα Λουκά, θα πρέπει να ξέρεις άπταιστα αγγλικά, μετά την εξαγωγή της στας Ευρώπας , και από ότι κατάλαβα εσύ είσαι καλός μόνο στα ινδιάνικα.
Εμ, σου λέγανε μικρός να τρέχεις στα φροντιστήρια, και συ έτρεχες στις καφετέριες.
quote:another star
Κοίταξε, για να μπορεσει να μεσολαβήσει η Κα Λουκά, θα πρέπει να ξέρεις άπταιστα αγγλικά, μετά την εξαγωγή της στας Ευρώπας , και από ότι κατάλαβα εσύ είσαι καλός μόνο στα ινδιάνικα.
Εμ, σου λέγανε μικρός να τρέχεις στα φροντιστήρια, και συ έτρεχες στις καφετέριες.
μα την ομιλω την αγγλικην, γιες αϊ ντου, με ενα ασιατικο αξαν ειναι η αληθεια, μιας και ταμαθα πηγαινοντας οδικως στα Ιμαλαϊα

![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
ειχα επαγγελματικο τρεξιμο και με προλαβε ο Λαζοπουλος με τις γαλοπουλες που τους χαρισε την ζωη ο Μπους (να πω οτι σαν κυβερνητης του Τεξας δεν εδωσε ΠΟΤΕ χαρη σε θανατοποινιτη και σαν προεδρος ειναι αιμοβορος? περιττο, το ξερω)
αλλά του την φυλαγα και μαλλον τον προλαβαινω: επεσαν οι δημοσιογραφοι πανω στους συγγενεις των θυματων τοσο πιεστικά που απορω πως δεν βγηκε κανας συγγενης με καραμπινα να τους κυνηγησει
απο την άλλη, όποιος βγει και μιλησει για τον προτερο εντιμο βιο του δραστη, τον κοβουν στον αερα - κι ομως εκει ειναι το σασπενς κυριοι δημοσιογραφοι: στο οτι ενας φιλησυχος μεσος ανθρωπος εκανε τετοιο εγκλημα
το αποκορυφωμα ειναι οι μεγαλοδικηγοροι που σπρωχνονται να αναλαβουν δωρεαν την υποθεση της υπερασπισης του δραστη - σα να σου λενε "αμα κανεις εγκλημα, καντο τρανταχτο ωστε να ασχοληθουμε μαζι σου δωρεαν - οι υπολοιποι στον τοπικο δικηγορο"
κλαυσιγελως...

quote:
"αμα κανεις εγκλημα, καντο τρανταχτο ωστε να ασχοληθουμε μαζι σου δωρεαν - οι υπολοιποι στον τοπικο δικηγορο"
μου θυμίζει ένα παλιό ελληνικό έργο του 80 που λέει ο Φωτόπουλος "χρήμα έχω να φαν και οι κότες, δόξα μου λείπει"
έτσι, ετσι....
δεν ειπα οτι τον προλαβα τον Λαζοπουλο?
χεχεχε!
εδειξε αποσπασμα απο δελτιο ειδησεων οπου αφου επεμεναν να ρωτουν ξανα και ξανα τον πατερα του δεκαεπταχρονου θυματος αν θα αρχισει βεντετα και αυτος να επαναλαμβανει οτι δεν θα το κανει, τον ρωτησαν αν αληθευει η φημη (που τα ιδια τα ΜΜΕ διεσπειραν) οτι θα πουλησει το τρακτερ για να κανει την κηδεια, και αυτος απαντησε ξεσπωντας: "το μ---ι της μανας τους"
ναι, εκει τον εφτασαν τον ανθρωπο, εναν ανθρωπο με μια στωικοτητα που δεν συνανταμε συχνα...

Εξουσια μ ακους?
το οτι βγηκαν δεκαχρονοι με κουκουλες στις διαδηλωσεις και σου πετανε πετρες, σου λεει τιποτα?
ή θα φτιαξεις νεο σωμα αντιμετωπισης ανηλικων διαδηλωτων? ![]()

το δραμα της Αντζελας δεν λεγεται!!!
ο παμφτωχος γερος αρρωστος πλην ομως κακος πατερας της, την παρενοχλει και της ζηταει 500 ευρω το μηνα γιατι πειναει λεει
ακου 500 ευρω - που να τα βρει το κοριτσι?
ρωταει αυτος αν της περισευουνε απο τις τουαλετες, τις βιλαρες και τα μποτοξ???
ε?
οσο μπορουσε ο αχρειος γερος να πουλαει λαχεια, την εβγαζε μονος του, τωρα ομως εγινε κακος και προσπαθει να χαλασει την καριερα που μονη της δημιουργησε η πλουσια πλην τιμια Αντζελα
και ευτυχως που το υποστηριζουν τα ΜΜΕ το κοριτσι
ΥΓ. κατι θυμαμαι οτι στην αρχαια Ελλαδα ηταν εγκλημα η παραμεληση των γερων γονιων
κατι θυμαμαι για τιμα τον πατερα σου και την μητερα σου
κατι θυμαμαι για συγχωρηση των πασχοντων γερων
μπα, μαλλον μαλακιες του αϊζενχαουερ που με βασανιζει ειναι...

Όσο για τον Λαζόπουλο,έχει αρχίσει και μου την δίνει πολύ τελευταία.Δεν κοιτάει τα δικά του χάλια,πιάνει τον οποιονδήποτε στο στόμα του.Δεν λέω,όταν τα χώνει στην ταλαντούχα επιχειρηματία Ντενίση,τον γουστάρω.Αλλά νομίζω ότι κάπου έχει χάσει το μέτρο...
Γελάω όμως με την Λουκά : "ο Λαζόπουλος είναι ένας βλάκας,ένας ηλίθιος!!!"
quote:Όσο για τον Λαζόπουλο,έχει αρχίσει και μου την δίνει πολύ τελευταία.
τοτε βλεπε Μητσικωστα
Αριστοφανικοι και οι δυο

Λαζόπουλος
Μητσηκώστας
Ισως η Αγία Τριάδα της διδακτικής σάτυρας??![]()
Ενιγουέι,η ουσία είναι μία.
Με το έξυπνο χιούμορ, τον δημιουργικό σαρκασμό, την εύστοχη και μετρημένη ειρωνία(εκεί που χρειάζεται δηλαδή),και γενικά την καλοπροαίρετη και επικοδομητική μεν, αυστηρή και κοφτερή σαν ξυράφι δε, σάτυρα, μπορεί κάποιος να καυτηριάσει με μεγάλη επιτυχία κοινωνικοπολιτικοοικονομικά γεγονότα της καθημερινότητας.
Είμαι υπέρ της σάτυρας ως μέσο αντίδρασης, ανάδειξης βασικών προβλημάτων και καταλογισμου ευθυνών για παραλλείψεις, αδικίες και τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Και αν καμιά φορά η σάτυρα υπερβάλλει, εδώ είμαστε να την σατυρίσουμε κι αυτήν![]()
Κοντολογίς, η σάτυρα και η κριτική διαμέσου αυτής είναι για μένα στοιχείο απαραίτητο σε κάθε σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία. Αν μη τι άλλο είναι απολαυστικότατη και χαρίζει γέλιο![]()
Αμάν...σα μαθητής λυκείου που γράφει έκθεση ιδεών αισθάνομαι![]()
Αυτά για την ώρα. Πάω να πιάσω τον ιπτάμενο μουσακά που δραπέτευσε από το αλχημιστικομαγειρικό εργαστήρι του Μαμαλάκιους και σουλατσάρει στους ουρανούς των νοτίων προαστίων της πόλης, τρομάζοντας τον κοσμάκη![]()
Τα λέμε.
ΥΓ. Είμαι υπέρ και του black humour, αν και αυτό χρειάζεται περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα. Ετσι και δείτε τις φωτογραφίες που έχω παραθέσει στο σχετικό τόπικ στην κατηγορία "ΕΙΚΟΝΕΣ" μπορεί και να φρίξετε![]()
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8300&whichpage=1&ARCHIVE=

Edited by - Agnostic on 16/12/2006 06:30:46
ρε Agnostic, δεν το εκδιδεις το ΑΚΛΑΥΤΟΝ σε κανα μπλογκακι?
θα συνεισφερω οσο μπορω με αποκλειστικοτητες! ![]()

quote:
Αλλά νομίζω ότι κάπου έχει χάσει το μέτρο...
ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΣΑΤΥΡΑ;
Edited by - ellovos on 09/02/2007 23:47:27
Αν κάποιος-α δεν βλεπεται, ξέρεις χοντρός-η, ασχημος-η, και δεν έχει καθόλου σεξουαλική ζωή, υπάρχει τρόπος την συγκεκριμένη στέρηση να την βγάζει στον εαυτό του και όχι στους άλλους;
Μπορεί κάποιος-α να κοιτάξει τον εαυτό του-της στο καθρέπτη και να πει σ'αγαπώ στερημένο, ασχημοχοντρο πλάσμα γιατι εισαι εγώ.
Ξέρεις καθημερινά βιώνουμε την κριτική και όχι τη σάτυρα τέτοιων ατόμων και θα ήθελα την γνώμη σου τι μπορεί να τα βοηθήσει.
Εχε υπόψιν σου λεφτά για ψυχολόγους-ψυχιατρους δεν παιζουν στο σενάριο.
Αυτοι τα ξέρουν όλα, καλύτερα απ'ολους.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
το διαβασα και μ αρεσε!
το διασκεύασα ελάχιστα και ζητώ συγνώμη απο τον Ορφέα, αλλά δεν κρατηθηκα... ![]()
"ελεύθερε" στη μάχη
οταν βρεθείς
καλέ μου έχε το νου σου
φυλάξου από τη μάνικα
και απ' το σπαθί του οχτρού σου,
μπροστά πολύ μην προχωρείς,
πίσω μην απομένεις,
μπροστά πουλιά,
πίσω πουλιά,
καταμεσίς να μένεις.
"Το ανωτέρω ποιηματάκι είναι ελεύθερη μετάφραση από τους "Αχαρνείς" του Αριστοφάνη."
Ορφεύς
![]()