- Έσσεται ήμαρ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Δε γνωρίζω αν το έχετε υπ'όψιν σας. Ο συκγεκριμένος δίσκος κυκλοφορεί 2 χρόνια τώρα, και επειδή έχει αντιδιαμετρικό ύφος με τους προηγούμενους του ιδίου συκγροτήματος, και λόγω κάποιων άλλων (...) λόγων έχει θαφτεί.
Πληροφορίες όσοι δε γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε εδώ:
1. Παρουσίαση του "Έσσεται Ήμαρ". http://www.hiphop.gr/page.cfm?ID=54
2. Παρουσίαση του "Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων" (απλού δίσκου που προηγήθηκε του παραπάνω), δίσκου με το περιβόητο κρυπτόλεξο στο εξώφυλλο. Αυτός δηλώνει τη στροφή του συγκροτήματος για όσους γνωρίζουν. http://www.hiphop.gr/page.cfm?ID=62
3. Συνέντευξη του Αρτέμη (ενός εκ των δύο ραψωδών). http://www.hiphop.gr/page.cfm?ID=18
Η ερώτησή μου είναι η εξής. Υπάρχει ένα τραγούδι που λέγεται "Πυθαγόρειον" μέσα στο Έσσεται Ήμαρ. Εκεί διατυπώνονται πολλοί κανόνες των Πυθαγορείων. Κάποια στιγμή αναφέρεται το εξής μεταξύ των 2 ραψωδών:
- Τι εστίν το εν Δελφοις Μαντειον;
- Τετρακτύς.
Τι εννοούν λοιπόν και τι πιστεύετε ότι είναι η Τετρακτύς; Έχω βρει κάποιες πληροφορίες, αλλά θα ήθελα να διαβάσω και τη δική σας γνώση.
Κατι εχω ακουσει και εγω για το συγκεκριμενο θεμα...
Ωστοσο δεν εχω πληροφοριες..Εχουν τραγουδια δηλαδη,τα οποια ειναι γραμμενα στα Αρχαια;Εχουν ρησεις;τι;
Περιμενω λοιπον και εγω στοιχεια με αγωνια..
Ηλιος ουχ υπερβησεται μετρα....
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το -)-|-(- στη μέση του εσωφύλλου..
ας αφησουμε ομως εδω +την διευθυνση
που περιεχει το συγκεκριμενο τραγουδι ...
http://www.hiphop.gr/page.cfm?ID=75
κι αυτο...

Let there be Light!
...οντως, δεν εχουμε ολους τους στιχους στη σελιδουλα..-
ωστοσο μπορουμε να ψαξουμε εν καιρω...

Let there be Light!
Τετρακτύς.
Τι εννοούν λοιπόν και τι πιστεύετε ότι είναι η Τετρακτύς; Έχω βρει κάποιες πληροφορίες, αλλά θα ήθελα να διαβάσω και τη δική σας γνώση
Καλως ηρθες φιλε Ευθυμη..
ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
ΑΡΜΟΝΙΑ
ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ
οι 4 πρωτοι φυσικοι αριθμοι
το ακουσμα για το ωραιο...
Εσσεται Ημαρ:με την πρωτη ευκαιρια θα τον ακουσω αυτον τον δισκο εως τοτε επιφυλασομαι...
και αν εισαι λατρης του ειδους κυκλοφορει στην αγορα ενα cd με τον τιτλο Μουσικη απο την Ελληνικη Αρχαιοτητα,δημιουργος του ειναι
ο Πετρος Ταμπουρης,αξιολογη προσπαθεια ακουσε τον...αν δεν τον εχεις ακουσει ακομη.
ΗΡΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΠΑΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΨΗ...
dsm
Είναι δυσέρευτος δίσκος πλέον (όχι από τις πωλήσεις δυστυχώς, αλλά από άλλους ευνόητους λόγους..), αλλά αν τύχει και τον βρεις, πιστεύω θα ενθουσιαστείς.
Εφαγα ολα τα δισκαδικα,αλλα δεν βρηκα τιποτα...
Ολοκληρη Καλαμαρια(120000 κοσμο),και τιποτα....
Μαλλον θα κατεβω κεντρο...
Το ακουσα ομως σε κασετα,απο ενα φιλο...
ΑΞΙΖΕΙ,πραγματικα καταπληκτικο ως μια πρωτη ακροαση...
Φανταστειτε το νοημα....
-Ου καταισχυνω οπλα τα ιερα....-
Σχετικά με την Τετρακτύν. Βρήκα το εξής κείμενο το οποίο επικολλώ από το ακόλουθο διαδικτυακό τόπο.
http://www.geocities.com/ichor10/pithagoras.html
"Η Τετρακτύς, συμβόλιζε τα τέσσερα στοιχεία ή τις τέσσερις καταστάσεις της ύλης (στερεά, υγρά, πύρινη και αέρινη κατάσταση, ή αέρας, γη, νερό, φωτιά). Κατά μία άλλη εκδοχή, συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα, αλλά και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, οι οποίες εναλλάσονται κατά τρόπο αρμονικό. Παράλληλα, η Τετρακτύς συμβόλιζε τις τέσσερις διαστάσεις, ενώ ο Πλάτων στον διάλογο «Φαίδρος», κάνει λόγο για μία τετράδα μανίας, η οποία αναπτύσεται ανάμεσα στον Διόνυσο και τις Μούσες και στο Απόλλωνα και στην Αφροδίτη.
Γενικά ο τετραδικός νόμος υποδηλώνει την υλική τελειότητα, καθώς το τετράγωνο αποτελεί έκφραση αυτής της ιδεατής καταστάσεως της ύλης. Ο Ιεροκλής επ’ αυτού λέγει: «Έστι γαρ δημιουργός των όλων αιτία η τετράς. Θεός νοητός και αίτιος του Ουρανού και αισθητού Θεού. Παραδίδεται δε η γνώσις τούτη τοις Πυθαγορίοις δι’ αυτή του Πυθαγόρου»."
Ακουω terrror x crew τα τελευταια 8 χρονια και μου εκανε τρομερη εντυπωση(θετικη) η αλλαγη του υφους τους στο τελευταιο δισκακι τους.
Τα μηνυματα που περνανε στα τραγουδια τους ειναι πολλα και ενδιαφεροντα, οπως επισης μου αρεσε και η κριτικη τους για την μεχρι τωρα πορεια τους.
Φιλε Ευθυμη (φανταζομαι απο που βγαινει το nickname) θα ηθελα να με βοηθησεις με το κρυπτολεξο που εκανες λογο για λεξεις κρυμμενες.
Φιλικα...
"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"
Zion (Σιών), Kissinger, Nixon, Truman, Mobil, Texaco, Masons, Echelon, Babylon, New Jerusalem, Vatican, Pope, www, mobile phones, credit cards, debit cards, ftp, dow jones, new world order, haarp, euros,illuminati και πολλές άλλες που είτε δεν τις θυμάμαι τώρα, είτε δεν τις έχω βρει, είτε οι γνώσεις μου δε μου επιτρέπουν να τις αντιληφθώ..
Το Ευθύμης είναι το πραγματικό μου όνομα. Τέλος-πάντων, σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα των T.X.C, αλλά οι ιδέες τους και θα ήθελα γύρω από αυτές να συζητήσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε.
έχεις κάνει με τους txc και τους στοίχους τον τραγούδια τους… είμαι
κ εγω ένας από αυτούς που ακολουθούν τους terror x crew ακόμα. Λιπών θα
ήθελα να μιλήσουμε για τους txc θα με θεωρείς πως έχω αργήσει λύγο να σε
βρω αλλά πραγματικά έψαχνα για αυτούς 3 χρόνια και τώρα στα ξαφνικά είδα
μια συζητήσει σου για το Πυθαγόρειον..
Ξερό έχουν χαθεί οι txc αλλά είμαι ακόμα κοντά τους ακούγοντας συχνά
πυκνά τα τραγούδια τους…λιπών μπαίνω στο θέμα ψάχνω video clip
τους ξέρεις που μπορώ να βρω έχεις εσύ? Υπάρχει καμία σελίδα κάτι για
αυτούς εκτός hiphop.gr
θα ηθελα πολυ να μου απαντησεις ευχαριστω
akoma kai sto stonek@mail.gr
hi