- Σε τι γλώσσα μίλησε ο Θεός στην Γένεση και άλλες πολλές απορίες ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλέ με τα ΧΑΛΙΑ που έχει η καμπούρα σας, ως πιστοί της Αγίας Γραφής, δεν θα έλεγα ότι νομιμοποιείστε να μέμφεστε τρίτους, πόσο δε μάλλον τους Έλληνες.
Δηλαδή τα "δικά μας χάλια" νομιμοποιούν εσάς που θέλετε να αναβιώσετε παρόμοιες τακτικές;; Πείτε το τουλάχιστον να το ξέρουμε και αφήστε τις μαλαγανιές.
quote:
Η περίπτωση που αναφέρεις, έχει στην καλύτερη περίπτωση μεμονωμένο χαρακτήρα και έκταση, και φυσικά σχετίζεται ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και όχι με μεταφυσικές αναζητήσεις, πόσο δε μάλλον με ΕΝΤΟΛΕΣ ΘΕΟΥ ή ΘΕΩΝ!!
Οι δικοί σου οι πόθοι, δυστυχώς για σένα, δεν επιβεβαιώνονται και από την άποψη των ιστορικών, λυπάμαι.
Ο ιστορικός που ανάφερα μιλά για: θα ξαναπαραθέσω τα συμπεράσματα που υπογράμμισα σε προηγούμενο μήνυμά μου:
quote:
Μας μιλά για "το ευρύτερα διαδεδομένο φαινόμενο της έκθεσης των βρεφών στην αρχαιότητα"Μας λέει επίσης πως "η έκθεση των παιδιών με κάποια γενετική δυσπλασία ή δυσμορφία αποτελούσε κοινή πρακτική".
Αναφέρει την «κλασική μορφή της εγκατάλειψης τους, όπως συνέβαινε στην Αθήνα,»
Μιλά για την «διαδεδομένη συνήθεια της έκθεσης των ανεπιθύμητων παιδιών στον αρχαίο κόσμο.»
Μας λέει, επίσης, πως "η έκθεση περιορίζεται και επικεντρώνεται μόνο στα τερατόμορφα παιδιά και δεν επεκτείνεται και στα αρτιγενή, όπως ευρύτατα εφαρμοζόταν στις άλλες πόλεις."
Και, τέλος, κάνει λόγο για:
«ηθικολόγου» Πλούταρχου μέσα από το σπαρτιατικό πρότυπο λειτουργεί παράλληλα και ως παρότρυνση και προτροπή για τον περιορισμό των διαστάσεων της έκθεσης των υγιών βρεφών, που την εποχή του παρουσίαζε τρομακτική έξαρση, επικεντρώνοντας τη μόνο σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή των δύσμορφων εκ γενετής παιδιών.
Όπως βλέπεις, αγαπητέ Σβάμπε, οι ιστορικοί σε διαψεύδουν.
Ό, τι κι αν πω εγώ περιττεύει.

«Δηλαδή τα "δικά μας χάλια" νομιμοποιούν εσάς που θέλετε να αναβιώσετε παρόμοιες τακτικές;; Πείτε το τουλάχιστον να το ξέρουμε και αφήστε τις μαλαγανιές.»
Κανείς δεν νομιμοποιείται για τίποτα παράνομο, και κανείς θαρρώ δεν ζήτησε κάτι σχετικό. Τις ανοησίες σου αυτές αλλά και τα νοητικά σου άλματα καλύτερα να τα κόψεις. Τόσο για το καλό σου όσο και για τον τόπο που σε φιλοξενεί.
Πάντως, τιμητές δεν μπορείτε να το παίζετε.
Ψηλός:
«Οι δικοί σου οι πόθοι, δυστυχώς για σένα, δεν επιβεβαιώνονται και από την άποψη των ιστορικών, λυπάμαι.
Ο ιστορικός που ανάφερα μιλά για: θα ξαναπαραθέσω τα συμπεράσματα που υπογράμμισα σε προηγούμενο μήνυμά μου:»
Οι «πόθοι» Ψηλέ, είναι δικοί σου. Εγώ, απλά αναδεικνύω τα παχιά σας λόγια.
Δεν υπάρχουνε επαρκή ιστορικά στοιχεία ώστε να στηρίζουμε μια διευρυμένη πρακτική, οπότε τζάμπα μην μας ζαλίζεις με τις επαναλήψεις σου. Με λίγα λόγια, ότι περίπου ισχύει για την……«αλήθεια» της «ανθρωποφαγίας» των Ελλήνων μας προπατόρων, ισχύει και εδώ!!
Ψηλός:
«Όπως βλέπεις, αγαπητέ Σβάμπε, οι ιστορικοί σε διαψεύδουν.
Ό, τι κι αν πω εγώ περιττεύει.»
Σου απάντησα, και άδικα μην χτυπιέσαι.
Δεν μου λες, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ?
Δεν μας είπες Ψηλέ, προσκυνάς μόνο……τμήματα της Αγίας Γραφής ή αποδέχεσαι πλήρως τα «θεάρεστα έργα» αιματοχυσίας του Θεού σου Σαβαώθ??
Γιατί δεν μας λες ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΗΔΙΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ? Γιατί δεν μας λες ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΠΙΣΤΟΙ» ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ??
Μήπως θα στήνατε χορό Ψηλέ??
Και για να μην ξεχνιέσαι, ορίστε και πάλι ένα μικρό απόσπασμα από ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ:
«εξολόθρευσε κάθε τι από τους Αμαληκίτες, ΜΗ ΛΥΠΗΘΕΙΣ, αλλά εξόντωσε άνδρες ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΟ ΝΗΠΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑ, βόδια, πρόβατα καμήλες και όνους»!!!!!!! (Α’Βασιλειών 15.3)
Στη θέση σας, απλά θα το έκλεινα…..
quote:
Ψηλός:
«Δηλαδή τα "δικά μας χάλια" νομιμοποιούν εσάς που θέλετε να αναβιώσετε παρόμοιες τακτικές;; Πείτε το τουλάχιστον να το ξέρουμε και αφήστε τις μαλαγανιές.»Κανείς δεν νομιμοποιείται για τίποτα παράνομο, και κανείς θαρρώ δεν ζήτησε κάτι σχετικό. Τις ανοησίες σου αυτές αλλά και τα νοητικά σου άλματα καλύτερα να τα κόψεις. Τόσο για το καλό σου όσο και για τον τόπο που σε φιλοξενεί.
Μα εσείς δεν απαιτείτε να έχετε την αποκλειστικότητα του ορίτζιναλ Έλληνα;
Εσείς δεν κλαψουρίζετε και μας έχετε πρήξει με την αρχαιολατρία σας;;
Αν είναι, πέστε μας τι θα φέρουμε πίσω και τι θα αφήσουμε για να ξέρουμε και να μην ανησυχούμε άδικα βρε αδελφέ!!![]()
![]()
quote:
Ψηλός:
«Οι δικοί σου οι πόθοι, δυστυχώς για σένα, δεν επιβεβαιώνονται και από την άποψη των ιστορικών, λυπάμαι.
Ο ιστορικός που ανάφερα μιλά για: θα ξαναπαραθέσω τα συμπεράσματα που υπογράμμισα σε προηγούμενο μήνυμά μου:»Οι «πόθοι» Ψηλέ, είναι δικοί σου. Εγώ, απλά αναδεικνύω τα παχιά σας λόγια.
Δεν υπάρχουνε επαρκή ιστορικά στοιχεία ώστε να στηρίζουμε μια διευρυμένη πρακτική, οπότε τζάμπα μην μας ζαλίζεις με τις επαναλήψεις σου. Με λίγα λόγια, ότι περίπου ισχύει για την……«αλήθεια» της «ανθρωποφαγίας» των Ελλήνων μας προπατόρων, ισχύει και εδώ!!
Λες βρε Σβάμπε αυτός ο δόκτορας ιστορίας να πιάστηκε κορόιδο από την ΟΟΔΕ και να μην ξέρει τι του γίνεται;
Πες του τού ανθρώπου ότι "δεν υπάρχουνε επαρκή ιστορικά στοιχεία", άνοιξέ του τα μάτια εσύ βρε φωστήρα!!
"Φίλε αναγνώστη-τρια", από εδώ και στο εξής, μόνο το Σβάμπε και την παρέα του να εμπιστεύεστε αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι μαθαίνετε σωστά την ιστορία σας.![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Ψηλός:
«Όπως βλέπεις, αγαπητέ Σβάμπε, οι ιστορικοί σε διαψεύδουν.
Ό, τι κι αν πω εγώ περιττεύει.»Σου απάντησα, και άδικα μην χτυπιέσαι.
Δεν μου λες, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ?
Κατανοώ πώς η σχέση σου με την αλήθεια δεν είναι και από τις καλύτερες που μπορούν να υπάρξουν και αντιλαμβάνομαι, επίσης, την αμηχανία σου, αλλά κάνε υπομονή για μια φορά και μην κοιτάς να ξεφύγεις με τη γνωστή σου τακτική. Ούτε "δεκανίκια", ούτε "τσουλήθρες" μπορούν να σε σώσουν φουκαρά μου!!

«Μα εσείς δεν απαιτείτε να έχετε την αποκλειστικότητα του ορίτζιναλ Έλληνα;
Εσείς δεν κλαψουρίζετε και μας έχετε πρήξει με την αρχαιολατρία σας;;»
Ψηλέ ΕΣΕΙΣ έχετε λυσσάξει και αφρίσει εδώ και αιώνες να μας πείσετε ότι Έλληνας είναι ο «ελληνορθόδοξος» και πως απλός ειδωλολάτρης είναι ο έλληνας της αρχαιότητος αλλά και κάθε άλλος που αποδέχεται την κοσμοθεωρία των αρχαίων ελλήνων!![]()
Επομένως, ΠΟΙΟΣ έχει πρήξει ποιόν αλλά και ποιος ιεράρχης τρεις και λίγο κλαψουρίζει από άμβωνος είναι ηλίου φαεινότερο θα έλεγα!![]()
![]()
Ψηλός:
«Αν είναι, πέστε μας τι θα φέρουμε πίσω και τι θα αφήσουμε για να ξέρουμε και να μην ανησυχούμε άδικα βρε αδελφέ!!»
Ασχοληθείτε εσείς με τα καντήλια και τις «θαυματουργές» σας εικόνες, και όλα θα πάρουνε τον δρόμο τους Ψηλέ…..![]()
Ψηλός:
«Λες βρε Σβάμπε αυτός ο δόκτορας ιστορίας να πιάστηκε κορόιδο από την ΟΟΔΕ και να μην ξέρει τι του γίνεται;»
Ψηλέ, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!
Βάλε μυαλό επιτέλους, και μάθε να αντιλαμβάνεσαι το νόημα της παρατήρησης που σου γίνεται. Θέσφατα δεν υπάρχουνε.
Ψηλός:
«"Φίλε αναγνώστη-τρια", από εδώ και στο εξής, μόνο το Σβάμπε και την παρέα του να εμπιστεύεστε αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι μαθαίνετε σωστά την ιστορία σας.»
Ε κοίτα να δεις, από το να περιμένουνε να τους μάθετε ΕΣΕΙΣ για την «ανθρωποφαγία» των προγόνων τους, έ καλύτερα ο Schwabe φίλτατε!!
Ψηλός:
«Κατανοώ πώς η σχέση σου με την αλήθεια δεν είναι και από τις καλύτερες που μπορούν να υπάρξουν και αντιλαμβάνομαι, επίσης, την αμηχανία σου, αλλά κάνε υπομονή για μια φορά και μην κοιτάς να ξεφύγεις με τη γνωστή σου τακτική…»
Κακομοίρη Ψηλέ, και πάλι στην γωνία βρέθηκες έ??
Δεν μου λες, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ? Δεν σε βολεύουνε οι ερωτήσεις έ? Και που να δεις Ψηλέ πόσα άλλα έχω να σε ρωτήσω άπαξ και δεηθείς να απαντήσεις σε αυτά τα απλά θέματα!
ΓΙΑΤΙ δεν εξηγείς στον κόσμο ΠΟΥ αισθάνεσαι ΑΙΣΧΟΣ κατά την ανάγνωση της Αγίας Γραφής? ΓΙΑΤΙ δεν μας λες ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?
Και ερωτώ και πάλι, προσκυνάς μόνο……τμήματα της Αγίας Γραφής ή αποδέχεσαι πλήρως τα «θεάρεστα έργα» αιματοχυσίας του Θεού σου Σαβαώθ??
Σου αρέσουνε οι αηδίες που διέταξε ο Θεός σου Ψηλέ, ναι ή όχι? Όταν πας στην εκκλησία για να προσευχηθείς, τα έψαλες ποτέ του παπά ή του Θεού σου για τις σφαγές νηπίων που διέταξε, μόνο και μόνο επειδή είχαν άλλο θρήσκευμα??
Άντε Ψηλέ, άσε τις άχρωμες ατάκες (διότι ούτως ή άλλως δεν σου πάνε..) και απάντα με τα δικά σου λόγια στα όσα σε ρωτάνε!
Ειδάλλως, μαζέψου στο καβούκι σου και τζάμπα μην παριστάνεις τον «γνώστη».![]()
«Αν είσαι ιστορικός πεστο μας. Ακόμα και σε φοιτητή να ανήκει για να είναι στο επίσημο site και όχι σε κανα ιστοχώρο φοιτητών σημαίνει ότι κάποιος καθηγητής το ενέκρινε.»
Σου έγραψα αυτό:
Μήπως επαγγέλλεσαι ιστορικός για να ξέρεις περισσότερη ιστορία από τον πρωτοετή φοιτητή; Αν είσαι ιστορικός πεστο μας. Ακόμα και σε φοιτητή να ανήκει για να είναι στο επίσημο site και όχι σε κανα ιστοχώρο φοιτητών σημαίνει ότι κάποιος καθηγητής ο ενέκρινε.
Αλλά δες το site και θα δεις αν ανήκει σε πρωτοετή φοιτητή ή σε τελειόφοιτο ή σε καθηγητή. Και ο νοών νοεί.
Αγαπητέ μακεδόν δες τις πηγές του άρθρου της wikipedia και θα καταλάβεις ότι πρόκειται για σοβαρή δουλειά άσχετα με το ότι εσένα δεν σου κάνει.
Αλλά:
Σιγά να μη σου έκανε από τη στιγμή που αναγνωρισμένους αρχαίους ιστορικούς τους ονομάζεις αναξιόπιστους και τους αποκαλείς «ο ουδεις»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σιγά να μη σου έκανε που ξένα πανεπιστήμια και αναγνωρισμένες εγκυκλοπαίδειες τις ονομάζεις αναξιόπιστες και μη σοβαρή βάση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
κατανοώ
Edited by - GreenLantern on 15/06/2007 20:34:01
Ποιές πρωτογενείς ιστορικές πηγές αναφέρουν το θέμα των αποθετών στην Σπάρτη, εκτός από τη "φιλολογική" (άρα μη ιστορική, όπως την χαρακτηρίζει ο "ακαδημαϊκός" του Ψηλού) αναφορά του Πλούταρχου.
Απάντησέ μου σ'αυτό και συνεχίζουμε.

macedon
quote:Εσύ μας δουλεύεις μου φαίνεται.....
makedon
Ξαναρωτάω γιατί υπεκφεύγεις:
Εσύ αγαπητέ που δεν είσαι καν ιστορικός τι πηγές νομίζεις ότι έχεις;;;;
Σου έφερα 5 πηγές που ισχυρίζονται ότι στη αρχαία Σπάρτη υπήρχε ο θεσμός της απόθεσης των αδυνάμων βρεφών και μου λες ότι υπεκφεύγω!!!!!!!!!!!
Εδώ πέρα δεν μου έχεις απαντήσει στο ερώτημα αν θεωρείς πως ξέρεις περισσότερη ιστορία από έναν πρωτοετή φοιτητή και καλά κάνεις γιατί ξέρεις ποια είναι η απάντηση και νομίζεις ότι είσαι σε θέση να απορρίπτεις πηγές διεθνούς κύρους;;;;;;;

Ποιές πρωτογενείς ιστορικές πηγές αναφέρουν το θέμα των αποθετών στην Σπάρτη
Και εσύ απαντάς σε άσχετα πράγματα.
Είναι σαν εγώ, σε μια συζήτηση, να χρησιμποιήσω τα λεγόμενα σου, σαν πηγή.
Στράτος

quote:Μάλλον εσύ κάνεις μια άσχετη παρατήρηση, διάβασε μερικά ποστ παραπάνω και θα καταλάβεις
ευστρατιος
Και εσύ απαντάς σε άσχετα πράγματα.

quote:Αν εγώ ήμουν μια εγκυκλοπαίδεια φυσικά και θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα λεγόμενα μου σαν πηγή. Αν ίσχυε αυτό που λες εσύ θα έπρεπε να καταργήσουμε τις εγκυκλοπαίδειες.
ευστρατιος
Είναι σαν εγώ, σε μια συζήτηση, να χρησιμποιήσω τα λεγόμενα σου, σαν πηγή.

Edited by - GreenLantern on 16/06/2007 11:22:34
quote:
GreenLantern
Μάλλον εσύ κάνεις μια άσχετη παρατήρηση, διάβασε μερικά ποστ παραπάνω και θα καταλάβεις
Ίσως...
Στράτος