ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/09/2013, 12:08:06
Φίλε Sesostris , κατάλαβες οτι ο σκοπός της παρέμβαση μου
δεν είχε να κάνει με το να αναλύσω τα (τότε) "γεγονότα"
απλα βρίσκω υπερβολικά άκομψες μερικές τοποθετήσεις.
(Γνωρίζεις οτι δεν υποστηρίζω καμιά θρησκεία)
απο την άλλη δεν βρίσκω το λόγο να προσβάλλετε η θρησκεία του οποιουδήποτε.
Αν και προσωπικά εχω ασκήσει κρητική σε φανατικούς,
τόσο σε χριστιανούς όσο και στη Μουσουλμανική κοινότητα
(και μάλιστα απειληθήκαμε τότε και με μηνύσεις)
οχι πως το μετάνιωσα! απεναντίας, απλά τότε είχε να κάνει με παιδική χειραγώγηση ("κακοποίηση" για εμένα)
και εκει δεν βάζω πάνω οποιαδήποτε θρησκεία

(αυτα ως "απολογία" μια και δεν είμαι "αναμάρτητος")

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
Gnostic StudentΜέλος
15/09/2013, 12:23:56

Η περιγραφή αυτής της ιστορίας δεν έχει καμία σχέση με τα διεστραμμένα πράγματα που βάζουν στο νου τους κάποιοι (που σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο). Ο νεανίας ορθά πήγε γυμνός για να λάβει το μυστικό της βασιλείας. Πράγματι υπάρχει πολύ απόκρυφη σοφία στα "απόκρυφα" ευαγγέλια.

EumenisΜέλος
15/09/2013, 12:28:20
quote:

Η περιγραφή αυτής της ιστορίας δεν έχει καμία σχέση με τα διεστραμμένα πράγματα που βάζουν στο νου τους κάποιοι (που σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο). Ο νεανίας ορθά πήγε γυμνός για να λάβει το μυστικό της βασιλείας. Πράγματι υπάρχει πολύ απόκρυφη σοφία στα "απόκρυφα" ευαγγέλια.

Άλλοι το λαδώνουν το πόμολο, εμείς γίναμε διεστραμένοι.

Τι θράσος!

NotirkΜέλος
15/09/2013, 12:38:48
quote:

Aλχημεία…. μετουσίωση… εν ζωή θάνατος και αναγέννηση..

Σοφία απόκρυφη , νομίζω ότι υπάρχει και στα επίσημα ευαγγέλια... Τι λες Gnostic Student ?

EumenisΜέλος
15/09/2013, 12:41:34
quote:

quote:

Σοφία απόκρυφη , νομίζω ότι υπάρχει και στα επίσημα ευαγγέλια... Τι λες Gnostic Student ?

Τρικυμία εν κρανίω.

Gnostic StudentΜέλος
15/09/2013, 12:52:27
quote:

Υπάρχει φίλε Notirk Απλά είναι λίγο δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος, χωρίς να ξέρει. Εκτός βέβαια αν είναι "διαισθητικός" στον βαθμό που να μπορεί να βλέπει τι πραγματικά υπάρχει πίσω από τα σύμβολα. Δεδομένου οτι οι περισσότεροι λειτουργούμε διανοητικά, είναι δύσκολο κάποιος να αποκαλύψει τα μεγάλα μυστήρια που βρίσκονται στα ευαγγέλια, στους αρχαίους μύθους, στα έργα τέχνης κ.ο.κ. καθώς αυτά προϋποθέτουν υψηλό βαθμό "σιωπής" όπως το βλέπω..
NotirkΜέλος
15/09/2013, 13:06:01
quote:

quote:

quote:

Τρικυμία εν κρανίω.

To κρανίο χωρίς τρικυμία ή δεν έχει τίποτα μέσα του ή έχει κάτι ακίνητο, στάσιμο… που καταλήγει σε κάτι σαν βάλτος με μολυσμένα νερά.

15/09/2013, 13:13:05
Ευμένη επειδή βλέπω έχεις θέματα να λύσεις με τον εαυτό σου, θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις σε μια ερωτησούλα...

Εγώ σου λέω ότι ο Χριστός ήταν γκέυ, καθώς και του αρέσαν οι όμορφες γυναίκες, και το σεξ ήταν το φόρτε του.Μπήχτης ρε παιδί μου... Υπέροχα.

Πέρα από τις Γραφές, τη Βίβλο, τα απόκρυφα και δεν ξέρω γω τι, πες μου ρε μάστορα σε παρακαλώ:

Σε ποιο μέρος της διδασκαλίας του ο Χριστός ήταν ανθέλληνας και είπε κάτι κατά των ελλήνων? θέλω να το δώ αυτό.Εδάφιο κάτι, δειξ το μου σε παρακαλώ... Ο Χριστός όχι οι εβραίοι έτσι?

Τι ακριβώς δεν σου αρέσει από τη διδασκαλία του Χριστού? θέλω κείμενο όχι φανφάρες, να το κουβεντιάσουμε το πράμα.

ΣΕ τι ακριβώς από τη ζωή του απο την πορεία του, από το τι έκανε ο ίδιος, μη μου πεις οι εβραίοι κάναν αυτό και τέτοια, για τον ίδιο και μόνο, που στο καλό έκανε κάτι που δείχνει ελλατωματικό μοντέλο ανθρώπου, πες μου Ευμένη.

Σου θυμίζει καθόλου μύστη ο Χριστός?
Κατι προς Σωκράτη?
Προς Πυθαγόρειους?

Για το Χριστό πες μας Ευμένη όχι για τους εβραίους. Αναμένω με ευλάβεια και προσμονή....

15/09/2013, 14:28:36
Αίολος ρωτάς βλέπω σε πολλά ποστ μια ερώτηση, ποιο είναι το φως η επιστήμη ή τα θαύματα.

Θα σου κάνω τη χάρη να σε βγάλω σωστό, αλλά και λάθος ταυτόχρονα.

Το φως είναι η επιστήμη. Τέλεια.
Τα δε θαύματα, είναι και αυτά επιστήμη, που στο μέσο άνθρωπο δεν τα κατέει η γκλάβα του. Με τη βοήθεια της επιστήμης λοιπόν, όλα θα έρθουν στο ΦΩΣ, και θα τα κατανοήσουμε, και θα δούμε στο τέλος ότι όλα ήταν φυσική χημεία κτλ. Μέχρι εδώ καταπληκτικά.

Το θέμα μας όμως είναι αλλού.
Το θέμα μας είναι το δώρο που πήραμε από τον αρχαίο όφη, από τους "θεούς". ΤΟν Προμηθέα τον αφήνω απ'έξω, γιατί είναι τόσο αμφιλεγόμενος που χάνεται η μπάλα....

Αίολε κοίτα την κοινωνία μας. Σκέψου λίγο, μη διαβάζεις ασυγκράτητος να απαντήσεις στις ανοησίες μου.

Έχεις την γνώση, έμαθες (εσύ εγώ ο άνθρωπος) τις επιστήμες, αστρολογία μαθηματικά φυσική χημεία σούξου μούξου μανταλάκια, και τελικά τα χρησιμοποίησες λάθος.

Για κάθε ένα βήμα μπρός κάνεις και ένα πίσω.
Γιατί?

Εγω θα σου προτείνω μια απάντηση, εσύ αν θές πρότεινε μου κάτι άλλο, και ειλικρινά θα σε ακούσω.

Γιατί πήρες μια γνώση, που δεν την κατέχεις. Γιατί αν την κατείχες, θα τη χρησιμοποιούσες σωστά.
Στην ουσία λοιπόν, δεν πήρες καμια γνώση. Είσαι ημιμαθής. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ημιμάθειας είναι η έπαρση.

Δεν χρειάζεται να σου πώ ότι η έπαρση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της κοινωνίας των ανθρώπων, πιστεύω το ξέρεις και σύ.

Για παραδειγμα, τι είναι μια Μηλιά? Χα! το ξέρω, λέω ο πανίβλακας ο άνθρωπος..μια μηλιά χαζέ Ιταλέ είναι ένα δέντρο. Το ποτίζεις τρως μήλα όλα καλά. Η μηλιά δεν έχει νου, είναι φυτό, είναι προς χρήση από τον άνθρωπο, και η ΕΠΑΡΣΗ (προσεξε το αυτό) μας προσδιορίζει φυσικά ανώτερους σαν οργανισμούς από το φυτό. Φυσικά και από τα ζώα από όλα. Δεν είμαστε χιμπατζήδες, είμαστε ανθρωποι. Εξυπνοι.

Ειλικρινά τώρα, ΜΙΑ φορά, μια, όχι δεύτερη, έχεις κοιτάξει μια μηλιά (και γω είμαι μέσα στον πρώτο ενικό, είπαμε ο άνθρωπος), ποτέ και είδες έναν τεράστιο οργανισμό που αποτελείται από αυτά τα μικρά πράματα που την κάνουν μια μηλιά? Όταν περνάς δίπλατης και της κόβεις ένα κλαδί στα κουτουρού, έχεις σκεφτεί την συνέπεια της πράξης σου?
Η πρώτη σκέψη φυσικά είναι "τι λέει ο γιωτάς ο Ιταλός, η μηλιά είναι δέντρο, δεν πονάει". ΦΥΣΙΚΑ και δεν πονάει φίλε μου, δεν είναι άνθρωπος, και συγχαρητήρια μόλις της απέδωσες ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό, την έβαλες στα μέτρα σου, και αφού δεν έχει το χαρακτηριστικό την μετέθεσες στα κατώτερα.

Και όμως, δεν πόνεσες κανέναν που έκοψες το κλαδί, σταμάτησες όμως τη ζωή όρισες τη ζωή αν προτιμάς σε εκείνα τα μικρά πράματα που λέγαμε πριν, απλά γιατί εσύ τα θεωρείς ασήμαντα. Γιατί δεν τα είδες απλά. Γιατί δεν τα σέβεσαι επειδή είναι κατώτερα. ΔΕν τα ρώτησες, δε νσε ένοιαξε, το κλαδί πέθανε. ΕΠΑΡΣΗ. Και ακόμα και τώρα με θεωρείς γιωτά, και δεν καταλαβαίνεις ότι η ζωή σαν έννοια αξίζει το σεβασμό, είται είναι το κλαδί, είτε το χέρι σου. Γιατί και τα δύο είναι ζωντανά. Γιατί δεν κατέχεις τη γνώση της ζωής, απλά έχεις μια γενική ιδέα και την παπαγαλίζεις. (είπαμε όχι εσύ προσωπικά, ο άνθρωπος).

Ο άνθρωπος όταν "έφαγε" το μήλο, είδε ότι είναι γυμνός. Ντράπηκε. Ξέχασε όμως κάτι βασικό, ότι ντράπηκε για αυτό που είναι ουσιαστικά.
Οι θηλές δεν είναι για γλύψιμο, είανι για να τρέφουν τα μωρά, και είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ. το μαστάρι δεν είναι για γλύψιμο, είναι για γονιμοποίηση, και ρόλος του είναι νομίζω ο βασικότερος για τη διαιώνιση του είδους. Ακόμα και τα ζα νομίζω το καταλαβαίνουν αυτό. Ο πανέξυπνος όμως ανθρωπος το "ξέχασε"... η γνώση του καλού καιτ ου κακού χωρίς να την κατέει ουσιαστικά αλλά απλά με το να τη γνωρίζει τον τύφλωσε. είδε την τροφό βυζί. Και ντράπηκε για αυτό που είναι.

Ας εξετάσουμε τώρα ποιος έχει ΚΕΡΔΟΣ από έναν ημιμαθή άνθρωπο. Καποιος χαζός; χλωμό. Κάποιος που δεν τον έχει ανάγκη; (Θεός)..μμμ δεν νομίζω. Κάποιος που κατέχει τη γνώση και θέλει τον άνθρωπο να νομίζει ότι είναι θεούλης ενώ είναι ημιμαθής, και έτσι να τον εξουσιάζει και να τον έχει υποχείριο; (όπως γίνεται στις μέρες μας από τα ΜΜΕ,τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες κτλπ) Μα φυσικά! πήρες το τυράκι και οι άλλοι τρώνε το χαβιάρι...

Θα στο πω και αλλιώς: Σε πήρε ένα λυκειόπαιδοαπό την πρώτη δημοτικού, σε έβαλε στην έκτη καμιά βδομάδα, και μετά σε ξανάβαλε στην ρώτη. Τώρα εσύ το παίσεις καμπόσος στα πρωτάκια, και την έχεις δεί και λυκειόπαιδο.

Ετσι, δεν θες να κάνει παρέα με πρωτάκια, και κάνεις με λυκειόπαιδα, τα οποία ως πιο έξυπνα, σε έχουνε για παιδί της σφαλιάρας. Αυτό τώρα δεν σου αρέσει, αλλά επειδή ξέρεις περισσότερα από τα πρωτάκια, αδυνατείς να τα κάνεις πια παρέα. Το τέλος της αθωότητας.
Αρα στέκεις σαν το χαζό κάπου στη μέση, και προσπαθείς να φτάσεις στην έκτη δημοτικού πηδώντας πέντε τάξεις,με τα φυσικά επακόλουθα αυτής σου της πράξης. Τώρα περιμένεις από το δάσκαλο να έρθει και να βάλει τα κωλόπαιδα του λυκείου στη θέση του, και όντας έξι χρονών, θεωρείς ότι αυτός φταίει που δεν σου λέει καλά τα μαθήματα της έκτης.
Φυσικα΄και έχασες επικοινωνία με το μάθημα, δεν ξέρεις βασικά πράγματα. Είναι να γελάει κανείς μαζί σου ανθρωπε.

Κανένα δώρο δεν σου χαρίσανε αγαπητέ, σου στερήσανε το δώρο της γνώσης. Σε πιάσανε κότσο. Τώρα κάνεις ταχύρυθμα να βγάλεις την ύλη. Αντε και καλά σκονάκια.

Αίολε σου απάντησα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα . Καλή μας μέρα.

EumenisΜέλος
15/09/2013, 14:31:22
quote:

quote:

quote:

quote:

Τρικυμία εν κρανίω.

To κρανίο χωρίς τρικυμία ή δεν έχει τίποτα μέσα του ή έχει κάτι ακίνητο, στάσιμο… που καταλήγει σε κάτι σαν βάλτος με μολυσμένα νερά.

Οι τρικυμίες έχουν ένα κακό.

ΠΡΟΚΑΥΛΟΥΝ ΝΑΥΑΓΙΑ.