- ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Keep nature alive..Mother earth will revenge...
Θα γράψω κάτι το οποίο έχω ακούσει (διαβάσει / μου έχουν πει, δεν θυμάμαι ακριβώς).
Κάποιο άτομο μέσω της αστρικής προβολής (τώρα φυσικά δεν εξετάζουμε αν αυτό το φαινόμενο είναι γεγονός ή όχι) «ζήτησε» (από τον ανώτερο εαυτό του) να επισκεφτεί ένα μέρος ασύγκριτης ομορφιάς (θυμάμαι ακριβώς τις λέξεις).
Το άτομο αυτό ισχυρίζεται ότι το μέρος που βρέθηκε είναι πέραν από οποιαδήποτε περιγραφή. Μία πανδαισία χρωμάτων, πουλιών, λουλουδιών και γενικότερα ασύγκριτων θεάσεων!
Ακόμα αναρωτιέμαι εάν το μέρος αυτό υπάρχει κάπου και θα ήθελα τόσο... μα τόσο να το επισκεφτώ!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Οι πιο αγαπημένος μου φανταστικός κόσμος είναι φυσικά οι πόλεις των ξωτικών (Rivendel και Lorien) όπως τις γνωρίσαμε στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Χάρη στις ταινίες τις διαμορφώσαμε και στο μυαλό μας, νομίζω ότι ο P. Jackson τις απεικόνισε με όλη τους τη μαγεία. Επίσης και το Hobiton είναι τελείως παραμυθένιο με μία πιο γλυκειά παιδική έννοια. Ειδικά στην Lorien η αγάπη των sylvan elves για την γη και τα δέντρα είναι έκδηλη. Τα πανέμορφα-τέλεια ξωτικά ζουν σε πανέμορφες πόλεις, τα παιχνιδιάρικα Χόμπιτ σε "παιδικά" σπιτάκια!
Επίσης από την πρώτη στιγμή που είχα διαβάσει τα βιβλία είχα ενθουσιαστεί με τον παράλληλο κόσμο των μάγων του Χάρι Πότερ. Οι μάγοι ζουν ανάμεσα στους Muggles αλλά με τα ξόρκια τους τα μαγικά σπίτια και μέρη δεν είναι ορατά στην πραγματική τους διάσταση. Πχ το κάστρο Hogwarts για τους Muggles μοιάζει με ένα ετοιμόρροπο ερείπιο!
Σκεφτητε οτι ενας ανθρωπος δημιουργησε εναν ολοκληρο κοσμο..Με γραφες,περιοχες,ιστορια κλπ...Εγω ηδη μελετω το βιβλιο 'Η γλωσσα των ξωτικων'..Πολυ ωραιο αλλα ευτηχως που στο λυκειο ειχα κανει και λατινικα και μου ειναι 'καπως' ευκολο..Γιατι ενα μεγαλο μερος της γλωσσας των ξωτικων βασιζεται σε ριζες λατινικες.Βεβαια και σε αλλες γλωσσες..
Εκτός από τις τέλειες πόλεις και τα τέλεια ξωτικά που βρίσκουμε στον Άρχοντα, στο Χόμπιτ που είναι προγενέστερο παρουσιάζεται μία πόλη ξωτικών πολύ πιο παιχνιδιάρικη. Τα ξωτικά εκείνα καλλιεργούν αμπέλια και φτιάχνουν το καλύτερο κρασί της περιοχής το οποίο και πουλάνε στην διπλανή πόλη των ανθρώπων. Ο βασιλιάς τους λατρεύει παθολογικά τους θησαυρούς (όπως και οι νάνοι) ενώ οι φύλακες μεθοκοπάνε με το υπέροχο κρασί. Ας μην ξεχνάμε ότι το Χόμπιτ είναι παιδικό βιβλίο και οι σκανταλιές εκεί έχουν την πρωτοκαθεδρία! Πάντως είναι μία ευχάριστη πλευρά του κόσμου των ξωτικών που στον Άρχοντα παρουσιάζεται λίγο αποστειρωμένος.
Για να επανέλθω και στο Χάρι Πότερ η συγγραφέας του έχει δημιουργήσει έναν παράλληλο κόσμο μέσα στον δικό μας. Οι μάγοι έχουν τη δική τους κυβέρνησητα δικά τους μαγαζιά, τα δικά τους μαγικά ζώα, τα δικά τους αυτοκίνητα. Η πρόσβαση στον κόσμο τους γίνεται μέσω μυστικών εισόδων που υπάρχουν μέσα στις κανονικές πόλεις, πχ από έναν τηλεφωνικό θάλαμο στο κέντρο του Λονδίνου πηγαίνεις στο υπουργείο μαγείας! Δεν είναι συναρπαστική η ιδέα;
νάσται καλά !!!
μου δημιουργήσατε μία πολύ όμορφη διάθεση και μια ευφορία
τελικά, υπάρχουν σιγουρα αυτοί οι τόποι και μάλλον,
βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού μας και
στο δικαίωμά μας στο όνειρο.
Συνεχίστε να γράφετε.
Σας παρακολουθώ

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Στον κόσμο της Ρόουλινγκ κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξη μάγων όπως ο πρωθυπουργός της Αγγλίας (!) που συνεργάζεται εάν χρειάζεται με τον υπουργό μαγείας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης και οι γονείς-συγγενείς μάγων που όμως οι ίδιοι είναι Muggles. Πάντως συνεχώς φοβούνται μήπως διαρρεύσει η ύπαρξη του κόσμου τους στους Muggles.
Αγαπητή oneiric είναι ένα ελκυστικό κίνητρο, δεν λέω!!! ![]()
Ένας άλλος υπέροχος κόσμος ηρεμίας, περισυλλογής, αγάπης για τη φύση είναι ο κόσμος του νησιού Άβαλον με τις ιέρειες και τους ιερείς του, όπως τον γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία της Μάριον Ζίμερ Μπράντλει. Το Άβαλον είναι ένα νησί στην μέση μίας λίμνης, προσδιορίζεται τοπικά στο Glastonburry της Αγγλίας, το οποίο προστατεύεται με πυκνή ομίχλη από τον έξω κόσμο. Μόνο οι μυημένες ιέρειες μπορούν να «τραβήξουν» την ομίχλη και να φτάσουν σε αυτό. Οι υπόλοιποι όσο και να γυρνάνε μέσα στην λίμνη δεν θα το βρουν ποτέ. Οι ιστορίες του Άβαλον συνδέονται στα βιβλία με τους μύθους του βασιλιά Αρθούρου. Το Άβαλον βέβαια δεν είναι ακριβώς μύθος όπως γνωρίζουμε. Ίσως τελικά το ίδιο να συμβαίνει και με άλλους μύθους φανταστικών τόπων.
Πολύ θα ήθελα να μας γράψεις την ιστορία των φυλών της μέσης γης. Αν δεν κάνω λάθος αυτά βρίσκονται στο Sirmarillion.