ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Elfish Dimos11 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Elfish DimosΜέλος
19/02/2004, 13:39:55
Γεια σας φιλοι μου.. Ανοιγω αυτο το θεμα ωστε ο καθενας σας να εκφρασει την γνωμη του για ολους τους Μυθικους Κοσμους που εχουμε διαβασει,που εχουμε δει σε ταινιες(πχ Lord of the rings,dune..κλπ)κατα ποσο μπορουν να αγγιξουν την πραγματικοτητα..Ειναι αραγε παραλληλες διαστασεις που οραματιστηκαν μεγαλοι συγγραφεις οπως ενας απ αυτους ο J.TOLKIEN..? θα θελατε να ειστε κατοικος ενος τετοιου κοσμου? Τι σας συναρπαζει? Ειναι ενα θεμα που ο καθενας εκφραζει ελευθερα τη γνωμη του,την φαντασια του και γενικα την αποψη του για μια πιθανη πραγματικοτητα...

Keep nature alive..Mother earth will revenge...

oneiric1Μέλος
19/02/2004, 14:05:18
Φίλε Δήμο,

Θα γράψω κάτι το οποίο έχω ακούσει (διαβάσει / μου έχουν πει, δεν θυμάμαι ακριβώς).

Κάποιο άτομο μέσω της αστρικής προβολής (τώρα φυσικά δεν εξετάζουμε αν αυτό το φαινόμενο είναι γεγονός ή όχι) «ζήτησε» (από τον ανώτερο εαυτό του) να επισκεφτεί ένα μέρος ασύγκριτης ομορφιάς (θυμάμαι ακριβώς τις λέξεις).

Το άτομο αυτό ισχυρίζεται ότι το μέρος που βρέθηκε είναι πέραν από οποιαδήποτε περιγραφή. Μία πανδαισία χρωμάτων, πουλιών, λουλουδιών και γενικότερα ασύγκριτων θεάσεων!

Ακόμα αναρωτιέμαι εάν το μέρος αυτό υπάρχει κάπου και θα ήθελα τόσο... μα τόσο να το επισκεφτώ!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

naryaΜέλος
19/02/2004, 14:33:52
Αγαπητέ elfish dimos καταπληκτικό το θέμα σου!

Οι πιο αγαπημένος μου φανταστικός κόσμος είναι φυσικά οι πόλεις των ξωτικών (Rivendel και Lorien) όπως τις γνωρίσαμε στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Χάρη στις ταινίες τις διαμορφώσαμε και στο μυαλό μας, νομίζω ότι ο P. Jackson τις απεικόνισε με όλη τους τη μαγεία. Επίσης και το Hobiton είναι τελείως παραμυθένιο με μία πιο γλυκειά παιδική έννοια. Ειδικά στην Lorien η αγάπη των sylvan elves για την γη και τα δέντρα είναι έκδηλη. Τα πανέμορφα-τέλεια ξωτικά ζουν σε πανέμορφες πόλεις, τα παιχνιδιάρικα Χόμπιτ σε "παιδικά" σπιτάκια!

Επίσης από την πρώτη στιγμή που είχα διαβάσει τα βιβλία είχα ενθουσιαστεί με τον παράλληλο κόσμο των μάγων του Χάρι Πότερ. Οι μάγοι ζουν ανάμεσα στους Muggles αλλά με τα ξόρκια τους τα μαγικά σπίτια και μέρη δεν είναι ορατά στην πραγματική τους διάσταση. Πχ το κάστρο Hogwarts για τους Muggles μοιάζει με ένα ετοιμόρροπο ερείπιο!

Elfish DimosΜέλος
19/02/2004, 19:25:04
Σας ευχαριστω παρα πολυ που ανταποκριθηκατε στο θεμα μου..Oneiric1 μολις βοηθησες με καποια στοιχεια την εννοια του 'φανταστικου' οπου ειναι και το θεμα μας! Σιγα σιγα πιστευω οτι θα φτασουμε στην πραγματικοτητα..η'εστω να την προσεγγισουμε λιγακι! Να σαι καλα! Νarya μπορω να καταλαβω πως νιωθεις.. Τι δεν θα δεινα για να παω να μεινω με τους eldar! Κοντα στην περιοχη lorien,σε βαθια δαση..Απιστευτο ετσι..? Πραγματικα νιωθω πολλες φορες οτι ξυπναει μεσα μου κατι ξωτικισιο..χεχε..(Μαλλον ειναι συνεχεια ξυπνιο!).
Σκεφτητε οτι ενας ανθρωπος δημιουργησε εναν ολοκληρο κοσμο..Με γραφες,περιοχες,ιστορια κλπ...Εγω ηδη μελετω το βιβλιο 'Η γλωσσα των ξωτικων'..Πολυ ωραιο αλλα ευτηχως που στο λυκειο ειχα κανει και λατινικα και μου ειναι 'καπως' ευκολο..Γιατι ενα μεγαλο μερος της γλωσσας των ξωτικων βασιζεται σε ριζες λατινικες.Βεβαια και σε αλλες γλωσσες..

naryaΜέλος
20/02/2004, 08:30:21
Αγαπητέ elfish dimos κι εγώ λατρεύω τα Elves. Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο που διαβάζεις, είναι στα ελληνικά; Είναι καταπληκτικό ότι ο Τόλκιν πρώτα εφτιάξε τις γλώσσες (δηλαδή την ιστορία) και μετά τους διάφορους λαούς της Μέσης Γης.
Εκτός από τις τέλειες πόλεις και τα τέλεια ξωτικά που βρίσκουμε στον Άρχοντα, στο Χόμπιτ που είναι προγενέστερο παρουσιάζεται μία πόλη ξωτικών πολύ πιο παιχνιδιάρικη. Τα ξωτικά εκείνα καλλιεργούν αμπέλια και φτιάχνουν το καλύτερο κρασί της περιοχής το οποίο και πουλάνε στην διπλανή πόλη των ανθρώπων. Ο βασιλιάς τους λατρεύει παθολογικά τους θησαυρούς (όπως και οι νάνοι) ενώ οι φύλακες μεθοκοπάνε με το υπέροχο κρασί. Ας μην ξεχνάμε ότι το Χόμπιτ είναι παιδικό βιβλίο και οι σκανταλιές εκεί έχουν την πρωτοκαθεδρία! Πάντως είναι μία ευχάριστη πλευρά του κόσμου των ξωτικών που στον Άρχοντα παρουσιάζεται λίγο αποστειρωμένος.

Για να επανέλθω και στο Χάρι Πότερ η συγγραφέας του έχει δημιουργήσει έναν παράλληλο κόσμο μέσα στον δικό μας. Οι μάγοι έχουν τη δική τους κυβέρνησητα δικά τους μαγαζιά, τα δικά τους μαγικά ζώα, τα δικά τους αυτοκίνητα. Η πρόσβαση στον κόσμο τους γίνεται μέσω μυστικών εισόδων που υπάρχουν μέσα στις κανονικές πόλεις, πχ από έναν τηλεφωνικό θάλαμο στο κέντρο του Λονδίνου πηγαίνεις στο υπουργείο μαγείας! Δεν είναι συναρπαστική η ιδέα;

iolieΝέο Μέλος
20/02/2004, 09:27:30
αγαπητοί συνταξιδιώτες στ' όνειρο
νάσται καλά !!!
μου δημιουργήσατε μία πολύ όμορφη διάθεση και μια ευφορία
τελικά, υπάρχουν σιγουρα αυτοί οι τόποι και μάλλον,
βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού μας και
στο δικαίωμά μας στο όνειρο.
Συνεχίστε να γράφετε.
Σας παρακολουθώ

erriettaΜέλος
20/02/2004, 11:34:17
Γεια σε όλους! Καταπληκτικό θέμα πραγματικά! Και ας μην ξεχνάμε μια πολύ παλιά θεωρία που λέει ότι δεν μπορεί ο άνθρωπος να φανταστεί κάτι που δεν υπάρχει έστω και σαν πολύ παλιά και μακρινή μνήμη μέσα του. Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι ΟΛΟΙ οι λαοί στις λαϊκές τους παραδόσεις έχουν παρόμοιες ιστορίες με ξωτικά, νεράϊδες, καλικάντζαρους και παράλληλους και κρυμένους από τους ανθρώπους κόσμους. Και καλά κάνουν και κρύβονται δηλαδή γιατί πόσοι θα τους δέχονταν αφού στην πλειοψηφία του το ανθρώπινο γένος απορρίπτει ακόμα και την ιδέα τους. Κάντε μία υπόθεση ότι εμφανίζεται ένα ξωτικό (ή ακόμα κι εξωγήινος), θα το κλείνανε σε ένα εργαστήριο και θα του κάνανε όλες τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν και θα καταντούσε ένα κοινό πειραματόζωο μέχρι να πεθάνει από άγνωστους σε εμάς λόγους. Ίσως κάπως έτσι να κόπηκε εξαρχής και η σύνδεση του δικού μας κόσμου με το δικό τους. Γιατί λόγω προκατάληψης και δισειδεμονίας θέλαμε μόνο να τα κάψουμε στην πυρά για να ξορκίσουμε το κακό, όπως κάναμε στο Μεσαίωνα με τις μάγισσες.

oneiric1Μέλος
20/02/2004, 12:42:20
... και φίλοι μου... εάν ο κόσμος των ξωτικών έχει τόσο κούκλους σαν τον Lengolas στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών..... μπορεί κάποιος να μου κρατήσει μία θέση??!!!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

naryaΜέλος
20/02/2004, 12:47:07
Μακάρι να υπάρχουν όλοι αυτοί οι κόσμοι κάπου και να καταφέρουμε κάποτε να ανακαλύψουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους. Σίγουρα εάν υπήρχαν δεν θα ήθελαν να έχουν καμία επαφή μαζί μας έτσι που τα έχουμε καταντήσει όλα.

Στον κόσμο της Ρόουλινγκ κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξη μάγων όπως ο πρωθυπουργός της Αγγλίας (!) που συνεργάζεται εάν χρειάζεται με τον υπουργό μαγείας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης και οι γονείς-συγγενείς μάγων που όμως οι ίδιοι είναι Muggles. Πάντως συνεχώς φοβούνται μήπως διαρρεύσει η ύπαρξη του κόσμου τους στους Muggles.

Αγαπητή oneiric είναι ένα ελκυστικό κίνητρο, δεν λέω!!!
Ένας άλλος υπέροχος κόσμος ηρεμίας, περισυλλογής, αγάπης για τη φύση είναι ο κόσμος του νησιού Άβαλον με τις ιέρειες και τους ιερείς του, όπως τον γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία της Μάριον Ζίμερ Μπράντλει. Το Άβαλον είναι ένα νησί στην μέση μίας λίμνης, προσδιορίζεται τοπικά στο Glastonburry της Αγγλίας, το οποίο προστατεύεται με πυκνή ομίχλη από τον έξω κόσμο. Μόνο οι μυημένες ιέρειες μπορούν να «τραβήξουν» την ομίχλη και να φτάσουν σε αυτό. Οι υπόλοιποι όσο και να γυρνάνε μέσα στην λίμνη δεν θα το βρουν ποτέ. Οι ιστορίες του Άβαλον συνδέονται στα βιβλία με τους μύθους του βασιλιά Αρθούρου. Το Άβαλον βέβαια δεν είναι ακριβώς μύθος όπως γνωρίζουμε. Ίσως τελικά το ίδιο να συμβαίνει και με άλλους μύθους φανταστικών τόπων.

Elfish DimosΜέλος
20/02/2004, 18:04:42
Καλησπερα σας! Φιλη errietta θα συμφωνησω με τα λεγομενα σου..Πιστευω πως αν δεν ειχαν φερθει τοσο σκληρα σ αυτη τη μαγικη εποχη του μεσαιωνα θα ειχαμε πολλες αποδιξεις γενικα για το χωρο του φανταστικου..Τα ταξιδια των μαγισσων σε αλλους κοσμους,τα αμετρητα βιβλια αποκρυφισμου(Ας σταματησουμε να λεμε οτι ολα εχουν να κανουν με τον σατανα και γενικα με τα αριστερα μονοπατια..Παντα υπαρχει η ισορροπια καλου κακου..Μονο που τοτε αυτοι που εκαναν τις σφαγες δεν κοιταξαν το καλο παρα μονο το κακο..)και γενικα μυθους και θρυλους που σ αυτη την ζωη δεν θα τους μαθουμε απ αυτους που σκωτοθηκαν τοτε... Φιλη oneiric 1 στο πρωτο σου μηνυμα λες οτι θα ηθελες να μεταφερθεις στον κοσμο που ανεφερες αν οντως υπαρχει! Μεχρι να ανακαλυψουμε αν υπαρχει εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να κλεισεις τα ματια σου και να μεταφερθεις στον δικο σου φανταστικο κοσμο..Επειδη ζουμε σε εναν αγχωτικο κοσμο καποιες φορες πρεπει να ταξιδευουμε και αλλου..ετσι δεν ειναι?? Και εδω υσχει το εξης..ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΤΑ ΛΙΓΟ.. (αν και καποτε θα κρατησει για παντα..ποτε?? Αυτη την απαντηση θελω να την βρειτε εσεις.. Iolie σε θελουμε μαζι μας στα ταξιδια!! Εσυ τι κοσμο εχεις πλασει μεσα στο μυαλο σου?? Θα θελαμε να ακουσουμε και απο σενα.. Νarya το βιβλιο ειναι στα ελληνικα! Θα το βρεις μαζι με βιβλια του tolkien.Ξεχωριστα ειναι βεβαια..Οneiric 1 οταν θα φτασουμε ολοι μας στο lorien ,ετσι για μια βολτιτσα(no comment ),θα κανονισω με τα κονε μου και η galadriel θα σου φερει τον ομορφοτερο!! Παιδια αν θελετε και δεν σας κουρασει μπορω να σας γραψω για την ιστορια τις καθε φυλης απο την μεση γη..Ειναι πραγματικα υπεροχες! Ξερετε γιατι τα ξωτικα ονομαστηκαν eldar? (Ελνταρ εισαι ξωτικισια λεξη και σημαινει 'ο λαος των αστων').Γιατι γενηθηκαν κοντα σε μια λιμνη οπου το πρωτο πραγμα που αντικρυσαν τα ματακια τους(εννοω οταν ηταν μωρα) ηταν τα αστερια οπου τους φωτιζαν!! Αψογο..Φανταστειτε μονο και μονο την εικονα αυτη..Εγω φευγω και θα ξαναεπιστρεψω..Μεχρι τοτε να προσεχετε,να περνατε καλα και να κανετε πολλα ονειρα..Άντιο σας! 'Μαγεια και φαντασια ειναι ενα ονειρο..Που αν πετυχεις την πραγματικοτητα τους τοτε καθε σου υπνος θα ειναι ενα ξυπνημα στο κοσμο που φανταζεσαι...' Το Ξωτικο

naryaΜέλος
24/02/2004, 08:15:46
Αγαπητέ elfish dimos,

Πολύ θα ήθελα να μας γράψεις την ιστορία των φυλών της μέσης γης. Αν δεν κάνω λάθος αυτά βρίσκονται στο Sirmarillion.