ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεράστιες Εικόνες! - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Τεράστιες Εικόνες! - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

ananasss16 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ananasssΜέλος
12/02/2003, 13:19:03
Αγαπητά μέλη του esoterica,
θα παρακαλούσα αν γίνεται να προσέχετε λίγο τις διάφορες (υπέροχες και χρήσιμες κατά τ' άλλα) εικόνες που χρησιμοποιείτε στα διάφορα θέματα... Μερικές φορές είναι τόσο μεγάλες κατά πλάτος, που και δεν γίνονται εύκολα ορατές, και κυρίως χαλούν τη ροή του θέματος λόγω μεγέθους. Φέρνω ως παράδειγμα το αξιόλογο θέμα "ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ" όπου τοποθετήθηκε μία πολύ όμορφη εικόνα με δύο δελφίνια, αλλά εξαιτίας της διαμορφώθηκε έτσι το περιβάλλον των κειμένων, που πρέπει κανείς να έχει το χέρι του στο ποντικι και να ρολάρει δεξιά-αριστερά για να διαβάζει τα μηνύματα. Και είναι πολύ δύσκολο, πιστέψτε με... Σε σημείο που να προσπερνάμε τα μηνύματα και να μην τα διαβάζουμε, άδικο και κρίμα δηλαδή...
θα πρότεινα να γίνεται πρώτα μία προεπισκόπηση και μετά να στέλνετε την εικόνα (αν γίνεται αυτό τεχνικά δηλαδή...), ή οι αγαπητοί Admin και Darkangel να μεσολαβήσουν ώστε να διορθώσουν το "πρόβλημα" που δεν ξέρω αν είναι μόνο δικό μου ή και άλλων αναγνωστών.
Με όλο το σεβασμό, ευχαριστώ!

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

12/02/2003, 15:35:13
Πολύ σωστή η παρατήρησή σου Ανανά.

Εγώ θα ήθελα να κάνω και την ερώτηση, γιατί κάποιες εικόνες που σκανάρω, όταν προσπαθώ να τις βάλω στο φόρουμ, έχουν μέγεθος οδοντογλυφίδας;

Αν οι αγαπητοί, συντονιστές θέλουν ας μου απαντήσουν και σε αυτό

αυτή...που τα κατάφερε!

Darkangel_78Μέλος
12/02/2003, 15:47:19
Καλησπέρα σας!
Φίλε ananasss έκανα μια "βόλτα" από το συγκεκριμένο topic

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ

/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=815

και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.Κοίταξες την ανάλυση της οθόνης σου?

Φίλη amalia στείλε μου μέσω e-mail τις ρυθμίσεις τις οποίες χρησιμοποιείς,τη μάρκα του σαρωτή σου καθώς και μια εικόνα (αν έχεις).
Και το πρόβλημα θα λυθεί...

Περιμένω νέα σας!

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 12/02/2003 15:48:07

12/02/2003, 16:11:45
Έχει κάποιο δίκιο ο αγαπητός ananasss, και εγώ αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα όταν βλέπω το Θέμα αυτό σε ανάλυση οθόνης 1024x768 pixels. (ή για να το θέσω καλύτερα το αντιμετώπιζα !! γιατί τώρα πλέον η εικόνα δεν φαίνεται - πρέπει να είναι η h**p://*ww.artmagick.com/images/j/delville/delville6.jpg η οποία όμως δεν "σερβίρεται" από το site που την περιείχε, λόγω επανασχεδιασμού όπως λένε στις σελίδες τους). Σίγουρα σε κάποια μεγαλύτερη ανάλυση δεν θα υπάρχει το πρόβλημα του οριζόντιου scrolling!

Προτείνω όμως να θεωρήσουμε ότι μία καλή, για τον μέσο χρήστη εννοώ, ανάλυση οθόνης είναι αυτή των 1024x768 pixels, αν και για τα ελληνικά δεδομένα ακόμη ίσως το κυρίαρχο πλάτος οθόνης των χρηστών Internet παραμένει στα 800 pixels. (με τέτοιο γνώμωνα έχει κατασκευαστεί και η κεντρική σελίδα του ESOTERICA.gr)

Για το πλάτος όμως των 1024 pixels την οποία και προτείνουμε και λαμβάνοντας υπόψη και τις διαστάσεις των διαφόρων κελιών στα θέματα των Forums συνιστώ διαστάσεις εικόνων που να μην ξεπερνούν τα 700 pixels σε πλάτος έτσι ώστε όλοι να απολαμβάνουμε τις Συζητήσεις χωρίς την αναστάτωση και τη δυσχέρεια της οριζόντιας κύλισης!

Όσο για το πρόβλημά σου amalia, η φίλη Darkangel_78 έχει δίκιο. Στείλε της μία τέτοια εικόνα και θα βρεθεί που έγκειται το πρόβλημα.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

Darkangel_78Μέλος
12/02/2003, 16:18:51
Γειά σας και πάλι!!
Η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1152x864 εικονοστοιχεία (pixels) και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα προς το παρόν!
Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα του ananasss και αν μπορώ να βοηθήσω πείτε μου!

O Σκοτεινός Άγγελος!

12/02/2003, 16:38:49
Γεια ότι λέει ο ΑΝΑΝΝΑΣΣΣ το διόρθωσα, αλλάζοντας εικόνα…..δυστυχώς όχι τόσο αποδοτικά όμορφη… όσο η πρώτη!

Το ιδιο κανει, δελφινια εχει....μα δεν ειναι εξω απο το γνωστο τους!

Γιαυτο παρακατω τα ξαναβρισκουμαι....

Darkangel_78Μέλος
12/02/2003, 16:52:46
Χμ... εσύ έφταιγες???
Τότε μπορείς να "κατεβάσεις" την εικόνα στον υπολογιστή σου,να τη μικρύνεις (resize image) με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας,να τη στείλεις στη διεύθυνση forums@esoterica.gr και ο Αdmin θα αναλάβει να σου στείλει την ηλεκτρονική διεύθυνση της εικόνας για να τη συμπεριλάβεις στο μήνυμά σου! Τέτοιες εικόνες αξίζει να τις βλέπουμε!!

O Σκοτεινός Άγγελος!

12/02/2003, 18:37:58
Εντάξει είναι η εικόνα Φίλη Darkangel_78, την είδα, είναι μέσα στο όριο (με πλάτος 640 pixels είναι ότι πρέπει)!

Ή για να πω καλύτερα τις είδα! Δύο εικόνες με δελφίνια έχει ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ!!

Φίλος των Δελφινιών;; Κι εγώ!

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

ananasssΜέλος
12/02/2003, 20:26:32
Πραγματικά, έχετε δίκιο... Χρησιμοποιώ ανάλυση 800Χ600 και εκεί είναι όλο το πρόβλημα... Είχα όμως την εντύπωση ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ανάλυση οθόνης, αλλά έκανα λάθος. Την έχω ρυθμίσει τώρα σε 1024Χ768, και όλα καλά! Βέβαια μου βγαίνουν λίγο τα μάτια και θα επιστρέψω στις αρχικές μου ρυθμίσεις, οπότε απ΄πο δω και πέρα θα είναι δικό μου το κάθε τυχόν πρόβλημα... Ευχαριστώ πάντως για τις εξηγήσεις!

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

12/02/2003, 20:38:46

ME 1600x1200 SAS VLEPW OLOUS TELIA!!!!
21'' OTHONH EINAI AYTH!!

12/02/2003, 21:57:39
Καλησπέρα σας.

Ευχαριστώ καταρχήν τον σκοτεινό Αγγελο, που μετά από την ιδιότητα του συντονιστή, και δη σε τεχνικά θέματα, τη βλέπω πολύ σύντομα να αλλάζει username σε φωτεινό ή διαφωτιστικό αγγελο...

Μετά από ελάχιστη συμμετοχή του εγκεφάλου μου στο θέμα "εικόνες", πράγμα το οποίο για ανεξήγητους λόγους αρνούμουν να κάνω στο παρελθόν (βλέπε: βαριόμουν), ανακάλυψα ότι οι τύπου "πινέζας" εικόνες μου, οφείλονταν απλά στο πολύ μικρό τους μέγεθος.
Πολύτιμη λοιπόν η υπενθύμηση ενός εργαλείου όπως το resize (αλήθεια, το αντίστοιχο resize του photoshop στο corell photo paint ποιό είναι;)

Θα ανεβάσω λοιπόν τώρα 6 εικόνες με ένα τεστ I.Q. σε σχετικό φόρουμ που θα ανοίξω, κι αν υπάρξει πάλι πρόβλημα, θα επικοινωνήσω μαζί σου φωτεινούλα.

αυτή...που τα κατάφερε!

12/02/2003, 22:03:33
δοκιμή:

αυτή...που τα κατάφερε!

και να, πάλι το πρόβλημα.
Ενώ από το δικό μου αρχείο ξεκίνησε η εικόνα σε μέγεθος περίπου 700 επί 1000-κάτι pixels, όταν την κατέβασα στο my MSN - photos, συνέβη κάτι ανάλογο του "αγάπη μου, συρίκνωσα το παιδί"...
ελάχιστα pixels.

Μάλλον θα σου τις στείλω τελικά σκοτεινέ Αγγελε...

Edited by - amalia on 12/02/2003 22:06:13

Darkangel_78Μέλος
12/02/2003, 23:41:04
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Φίλε ananasss, η ανάλυση 800x600 ή 1024x768 σε μια οθόνη 15'' είναι καλή.Για οθόνες ονομαστικής διαγωνίου από 17'' και άνω,να προτιμάς μεγαλύτερες αναλύσεις.

Έχεις δίκιο ότι στην αρχή η ανάγνωση κειμένου είναι κουραστική,αλλά υπάρχει λύση και γι'αυτό.Έτσι θα σ'αφήναμε?

Μπορείς να κάνεις τις εξής ρυθμίσεις στην κάρτα γραφικών σου:να επιλέξεις μέγεθος γραμματοσειράς (DPI setting) στο 110% του προεπιλεγμένου (default).Aν πάλι δε σε ικανοποιεί αυτή η ρύθμιση μπορείς να επιλέξεις κάποιο άλλο ποσοστό μεγέθους όμως κάποια υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε λάθος απεικόνιση ιστοσελίδων...

(Για να δείτε τις ρυθμίσεις της κάρτας σας,επιλέξτε τα εξής:
--> Δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας,επιλογή "Ιδιότητες", καρτέλα "Παράμετροι",κουμπί "Για προχωρημένους..."
ή αν έχεις αγγλικό λειτουργικό
--> επιλογή "Properties",καρτέλα "Settings", κουμπί "Advanced")
Οι επιλογές μπορεί να διαφέρουν,ανάλογα με το υλικό και το λειτουργικό του κάθε υπολογιστή.

Καλή μου Amalia,αν ΔΕΝ έκανες κλικ πάνω στην εικόνα για να τη δεις στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ της μέγεθος,είναι πολύ πιθανό να "κατέβασες" στον υπολογιστή σου τα thumbnails (δηλαδή μια προεπισκόπηση)των εικόνων και ΟΧΙ αυτές καθ'αυτές τις εικόνες που ήθελες...

Πάντως μια στοιχειώδη επεξεργασία μπορείς να κάνεις και στο "Paint" που είναι ενσωματωμένο σε κάθε λειτουργικό.Αν πάλι προτιμάς κάποιο άλλο πρόγραμμα (από τα δεκάδες που υπάρχουν) χρήσιμες θα σου φανούν οι λειτουργίες :

Resize : που κάνει αλλαγή μεγέθους σε εικόνες,μετρήσιμη συνήθως σε εικονοστοιχεία (pixels) ή σπανιότερα σε cm.

Crop : μια λειτουργία με την οποία επιλέγεις μια περιοχή της οθόνης και πατώντας το ανάλογο κουμπί,διαγράφεται η ΜΗ επιλεγμένη περιοχή.Χρησιμότατο όταν μια εικόνα έχει μεγάλο λευκό περιθώριο...

Υπόσχομαι πως αύριο θα επανέλθω!!

O Σκοτεινός Άγγελος!

12/02/2003, 23:49:05
Σε ευχαριστώ darkangel, γενικά έχω σχεδόν όλα τα σχεδιαστικά προγράμματα που κυκλοφορούν (δεν ξέρω βέβαια να τα "παίζω" όλα), αλλά το πρόβλημά μου δεν είναι το κατέβασμα (download) ή η μεταφορά μιας εικόνας. Είναι το ανέβασμα (upload) στο διαδύκτιο. Εγώ μπορεί να την επεξεργάζομαι την εικόνα όπως θέλω σε ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα, αλλά όταν την κάνω upload στο MSN, μου συρικνώνει το μέγεθός της.
Δεν ξέρω, μπορεί να φταίει και το MSN.
Πάντως, εγώ σου τις έστειλα στο mail σου, αν μπορείς να κάνεις κάτι.
Είναι αρκετά βαριές (αν και jpg), οπότε δεν ξέρω αν σου "έφαγαν" όλο σχεδόν το χώρο...

αυτή...που τα κατάφερε!

13/02/2003, 13:54:42
amalia, το εργαλείο resizing στο Corel Photo-Paint είναι το Resample από το Menu: Image.

"Γύρισε" τη μονάδα μέτρησης σε Pixels, μπορείς να αλλάξεις τις διαστάσεις είτε με απόλυτο τρόπο, είτε ποσοστιαία. Επέλεξε Anti-alias (για να ανακτάται όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία, ιδιαίτερα σε αυξήσεις των διαστάσεων, ή για να μην χάνεται) και Maintain aspect ratio για να γίνονται οι μετατροπές μεγέθους αναλογικά (να διατηρείται ο λόγος πλάτους/ύψους).

Αν οι εικόνες είναι μέγαλες και θέλεις να τις μικρύνεις αρκετά σε μέγεθος, καλύτερα είναι να το κάνεις με βήματα (επέλεγε, για παράδειγμα, βήματα 75% της αρχικής διάστασης κάθε φορά) και επειδή οι εικόνες έχουν την τάση να θολώνουν σε υπερβολικές και διαδοχικές ρυθμίσεις, μετά μπορείς να εφαρμόσεις (ή και ανάμεσα σε κάποια βήματα - το βέλτιστο) το φίλτρο Adaptive unsharp (σε ποσοστό 25 περίπου - εσύ ελέγχεις το επιθυμητό από το Preview) από το Menu: Effects > Sharpen.

To Photo-Paint δεν είναι Photoshop βέβαια, αλλά έχει και αυτό τρομερές δυνατότητες και τα (πολλά) καλά και ιδιαίτερα σημεία του!

Μάλιστα, και τώρα έχουμε και το πρώτο Software Review από το ESOTERICA.gr! Είπαμε, ο Εσωτερισμός τα διαβρέχει όλα, ακόμα και τα ενδότερα ενός προγράμματος, μπορεί να είναι... Μυστικιστική λειτουργία!

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

13/02/2003, 15:24:44
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σας!

Πάω να παίξω με τις εικόνες μου, δυστυχώς όμως (ή κάνω λάθος;) τα φανταστικά αυτά εργαλεία δεν μπορώ να τα εφαρμόσω στο MSN...
Παρόλα αυτά, θα κάνω άλλη μία προσπάθεια, αν και ήδη έστειλα στον σκοτεινό Αγγελο κάποιες εικόνες.

αυτή...που τα κατάφερε!