- Άνευ Ουσίας, Άνευ Σημασίας… - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Υπήρξε και υπάρχει το τοπικ «χαμενοι στην μεταφραση» αν και ο δημιουργος του ζητα το κλειδωμα του, και έχει φυσικά τους λογους του.
Εγραφα στο τοπικ για δικους μου λογους, ανεξαρτητους από το αρτ προτζεκτ του δημιουργου μοζη.
Σεβομαι την επιθυμια του να κλειδωθει και γι αυτό δεν γραφω πλεον στο χαμενοι στην μεταφραση.
Ανεξαρτητως ομως του όποιου αρτ προτζεκτ του μοζη, για μενα και για αρκετούς άλλους, πιστεύω ότι το τοπικ υπήρξε μια οαση ελευθεριας στην οποία η μεταφραση ήταν το τελευταίο σημαντικο πράγμα.
ενας χωρος Τεχνης και ελευθεριας της εκφρασης - το μονο που ελειπε ηταν ο ηχος.
Αυτό θα προσπαθησω να αναπαραγω (παλι χωρις ηχο δυστυχως) δημιουργώντας αυτό το τοπικ.
Ανευ ουσιας, ανευ σημασιας είπε κάποτε ο φιλοσοφος Πουλικακος* και φυσικά είχε απολυτο δίκιο.
Οπότε μην αναλωθειτε στην μεταφραση (αλλωστε σας εκπαιδευσε ο μοζης σε αυτό) αλλά στην ανυπαρκτη ουσια και στην ανυπαρκτη σημασια – η ζωη είναι Τεχνη (από τις καλες μαλιστα
) αν την δειτε ολιστικα μέσα από τις λεπτομερειες, σας τοπα ?
Λετς σταρτ tolerance and insignificant αρτ λοιπόν! ![]()
* ο ίδιος είπε παρακάτω: "τρεχα, στην ακρη του δρομου, παραμονευει ο Αρχων του τρομου" ![]()
.
ΥΓ. φιλη μελος του φορουμ μου ειπε καποτε κατ ιδιαν: βρε τζωνυ σε διαβαζω, αλλά στο χαμενοι στην μεταφραση δεν σε καταλαβαινω"
καλη μου, τα ιδια πιθανον να συμβουν και εδω, αλλά ειπαμε: ανευ ουσιας, ανευ σημασιας ![]()
YG.2 σορυ για τα κεφαλαια, το γουορντ ταβαλε κι εγω βαριεμαι να τα διορθωσω. ![]()

Τραγικο: εκοψαν τις μαθητικες πασαρελες!
(ναι γινονταν και με εσωρουχα
)

Κοαν: Τι σχέση έχει το νέο μεγκαν με τα κωλαρακια ?
"Σας ξεσηκωνει" λενε οι διαφημιστες του (ερχεται και τοπικ για τις διαφημισεις μωρα μου - κρατηθειτε)

ειστε πάνω από 64 και θελετε να γινετε νιντζα?
ΣΧΟΛΕΣ ΝΙΝΤΖΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ «Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΗΣ»
Σε 1234 δοσεις για τους συνταξιουχους του δημοσιου και πρωην μεντιουμ

Ουδεν κακον αμιγες καλου και η συγχρονικοτητα το αποδεικνυει – ποιος θεωρειτε ότι μου έκανε "κακο" με το βιβλίο μου?
Ξερετε (οσοι ξερετε) ποιος…
Δεν ξερετε όμως ότι τελικά μου έκανε καλο! (χωρίς να το θελει φυσικά, αλλά η συγχρονικοτητα κάνει τη δουλεια της με Τεχνη
)
Ο Υψιστος καλλιτεχνης είναι το Θειον παιδες – και έχει χιουμορ, πιστεψτε με! ![]()

Το ανέλυσα, το θυμήθηκα, το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, αλλά διαπίστωσα ότι μόνο να το ονειρευτώ μπορούσα.
Knowing something, knowing nothing, τα λόγια μας σκορπίσανε...
One more time maybe...
The forest? the sea? the mounten? Where can i find an animal?
Aνευ...ανευ ωσαν πατσάς ![]()
![]()
![]()

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Καλε αυτή η Ουκρανη η Ζανα Μπλοκ έχει περάσει ποτέ από ντοπικγκ τεστ?
Σαν αντρας κομπλαρα, το ομολογω… ![]()

Τι χρωμα έχει η χεστρα σας?
Φετος είναι της μοδας το
λαχανι και το σςοκολα (αυτό για ευνοητους λογους) ![]()

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙΣ ΤΑ 3.000 ΕΥΡΑ ΣΕ 15.000 ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ??? ![]()

quote:
ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙΣ ΤΑ 3.000 ΕΥΡΑ ΣΕ 15.000 ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ???
Γιατί να μην μεταφράζονται εις την αγγλικήν ορισμένες εκφράσεις άραγε?
Εις την γαλλικήν βέβαια μεταφράζονται.![]()

quote:Εις την γαλλικήν βέβαια μεταφράζονται.
οπως λεμε βουλεβου κουσε αβεκ μουα, σεσουαγ? (με γ και πρωτη δοση απ το 2012
)

Καλά η ατάκα αυτή του αγαπητού Ξοτσιπιλλυ θα μείνει...

Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί, τέτοια παθαίνουμε!
[Αλλά πάλι:"Τη μπετονιέρα μην κατηγοράς. Αυτή σου δίνει για να φας"!]
No Method, No Guru, No Teacher
Ησυχα, καθαρά, κοιτάζω τον κόσμο και λέω : «Όλα τούτα που θωρώ, γρικώ, γεύουμαι, οσφραίνουμαι κι αγγίζω είναι πλάσματα του νου μου.»
...
«Εγώ μονάχα υπάρχω !» φωνάζει ο νους.
...
Πειθαρχία, να η ανώτατη αρετή. Ετσι μονάχα σοζυγιάζεται η δύναμη με την επιθυμία και καρπίζει η προσπάθεια του ανθρώπου.
Να πως με σαφήνεια και με σκληρότητα να καθορίζεις την παντοδυναμία του νου μέσα στα φαινόμενα και την ανικανότητα του νου πέρα από τα φαινόμενα –πριν να κινήσεις για τη λύτρωση. Αλλιώς δεν μπορείς να λυτρωθείς.
Σημείωση :Μην του δίνετε σημασία, είναι ανευ ουσίας
jonnie, απότιστα βρήκα τα βραχάκια
Εγώ πάω να χτενίσω την άμμο. ![]()
Edited by - Δημήτρης on 02/03/2006 22:11:52
Τεινω ομως να συμφωνησω με τον J. Bronowski στο οτι ενα εντυπωσιακο, αλλά παραμελημενο θεμα γενικης εκπαιδευσεως ειναι η συμπεριφορα των ζώων.
Ειναι ενα θεμα ευκολο για μας γιατι οι βασικες αντιληψεις του δεν μας ειναι ξενες.
Τα τελευταια χρονια εχει εξελιχθει σε μια επιστημη - δηλαδη μπορουν να προταθουν υποθεσεις που η ορθοτητα τους να μπορει να αποδειχθει με πειραματα - και θα βρισκεται για αρκετο καιρο σε μια περιοδο αναπτυξεως ετσι ωστε να εχουν οι φοιτητες το πλεονεκτημα να μαθαινουν μια ζωντανη και αναπτυσομενη επιστημη την οποία να μπορουν να παρακολουθουν και αφου αποφοιτησουν απο το πανεπιστημιο.
Επιπλεον μας διδασκει ενα απο τα μεγαλυτερα διδαγματα της επιστημης, και συγκεκριμενα πως το "γνωστο" δεν ειναι παντοτε αυτο που δειχνει να ειναι.
Francis Crick - "περι μοριων και ανθρωπων"

Francis Crick - "Μια Εκπληκτική Υπόθεση (Η επιστημονική αναζήτηση της ψυχής)".
Διότι άλλο βιόλες και άλλο νευρώνες ![]()
όποιος γνωριζει οτι γνωριζει θα πρεπει να ειναι κατάπληκτος.
αυτο τον κανει ταυτοχρονα να απορει και να χανεται μεσα σε ενα λαβυρινθο: να απορει επειδη η γνωση και η υπαρξη ειναι απο την φυση τους εκπληκτικα αλλοκοτες και να χανεται επειδη η γνωση της γνωσης δημιουργει συνηθως μια συγχυση απο αντιλαλους μεσα στους οποιους ο πρωταρχικος ηχος ξεθωριαζει και σβυνει.
γιατι οταν γνωριζω οτι γνωριζω, ποιος ειμαι εγω?
απο τη μια πλευρα, η γνωση της γνωσης σημαινει και σκεψη.
σημαινει ενα μυαλο γεματο προτυπα λεξεων ή συμβολων που αντιπροσωπευουν την ενεργεια της γνωσης.
απο την αλλη πλευρα, σημαινει στροφη των αισθησεων πισω στον εαυτο τους, προσπαθεια συνειδητοποιησης σωματικα των ιδιων των οργανων που δινουν την συνειδηση.
το μονο προβλημα ειναι πως δεν εχουμε απολυτη προσβαση στο σωμα μας και οι αισθησεις μας δεν ειναι απολυτα διαφανεις.
επειδη λοιπον οι αισθησεις δεν ειναι εντελως διαφανεις, η ενεργεια της γνωσης (και δεν ειναι στην πραγματικοτητα εκεινο που αποκαλουμε Εγω?) φαινεται να μην εχει κανενα απτο θεμελιο.
ξεπηδαει απο το κενο.
στεκεται μονη: ενα φως που φωτιζει τον κοσμο αλλά οχι και τα καλωδια που το συνδεουν με τον κοσμο, αφου αυτα βρισκονται ακριβως πισω του.
γι αυτο το λογο, ειμαι ενας ξενος πανω στη γη, ο οποιος βλεπει και ερχεται σε επαφη με τον κοσμο χωρις ομως πραγματικα να ανηκει σε αυτον.
αυτη ειναι η προελευση της εντονης αισθησης ατομικοτητας που διαθετει ο ανθρωπος, αισθηση πως ειναι απολυτα μονος και εχει μια υπαρξη μυστηριωδως χαμενη και προβληματικη.
εχει εκδιωχθει απο τον παραδεισο, επειδη παραδεισος σημαινει να εχεις καποια συνδεση με μια βαση οπως οι ριζες με τον κηπο, το βλασταρι με το κλαδι, το ρευμα με το φως.
αν καποιος δεν εχει συνειδηση αυτης της συνδεσης, ειναι σαν να εχει την καρδια του σε λαθος μερος - στον καρπο του δενδρου, αντι στο εσωτερικο του.
νιωθει τον εαυτο του απομονωμενο μεσα στο δερματινο περιβλημα του σωματος, ξεχνωντας πως αυτος ο εαυτος ειναι η ενεργεια εκεινη η οποια παιρνει συνεχως νεες ενσαρκωσεις, σαν ατελειωτες παραλλαγες πανω σε ενα θεμα.
απο το νου
μιας και μόνης κληματαριας!*
Alan Watts
*(αφιερωμενο στον Ελυτη και στον Ζαμπετα)

μουσικη υποκρουση ωλ γουι αρ ιζ νταστ* ιν δε γουηντ
μετα απο μια αναμετρηση, νικησεις ή χασεις, αξιζεις οσο ο "αντιπαλος"
γιουροβιζιόν - αθήνα το βρακι σου - ετοιμασου για 42 συμπαντικους απανωτους οργασμους - αρκει να μην τους υποδυεσαι ![]()
το να φακ (οπως φακη μετα συγχωρησεως) γκριζο λυκο θεωρειται κτηνοβασια αν ειναι τουρκιας? (σαν τα 5 αυγα) ![]()
αβραμοπουλε δεν διοριζεις περισσοτερους γιατρους και να αφησεις τα θεατρινιστικα με τις εφημεριες???
αυτος ο Σταχτοπουλος φωναζει ακομα για δικαιωση - βασικος μαρτυρας υπερασπισης του ο Πολκ
τουλαχιστον εφαγε ισοβια ο ειδικος εκτελεστης που πυροβολησε τον 17χρονο στην Κρητη για 3 τσιγαρα χορτο
ατμομηχανη καταβροχθιζει 7 απο τους ανεγκεφαλους που θεωρησαν κατορθωμα να την τραβηξουν - η μηχανη καταδικαστηκε σε ισοβια αλλά δεν βρεθηκε τροπος να περασει απο την πορτα της φυλακης
με 100 τρις φτιαχνουμε αποικια στο διαστημα η οποια θα αποσβεσει τα εξοδα σε 2 χρονια και θα "παραγει" 3 νεες αποικιες το χρονο
γενικως επαθα μπρεκλες (ειναι της μοδος) ![]()
.
* σκονη μεν, αλλά αστροσκονη... ![]()
καλη βδομαδα ειπαμε?
2.59 του σωτηριου ετους 2006 - αναμενουμε 6.06.66 ![]()

μεταξυ τυρου και αχλαδιου, ή αλλιως καθισμενοι γυρω απ τη φωτια απο κοπρια που καπνιζει, πινοντας ξινο γαλα φοραδας και λεγοντας κανα τραγουδακι...
http://www.johnniebegood.gr/periexomena/HuunHuurTu.mp3