ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

crucifire30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/12/2006, 23:12:34
quote:
ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν ο D_I τα παίρνει από καμιά γκόθικ δισκογραφική...

Μπα!
Ο D_I έχει χαλάσει του κόσμου τα λεφτά σε CDs...

In anticipation of my resurrection...

02/12/2006, 03:31:30
Καλό μήνα σε όλους!

Λοιπόν η μύηση στην πρώτη βαθμίδα του goth εκπληρώθηκε με επιτυχία
Με τους Bauhaus με βλέπω να κολλάω για καιρό. Μπαίνω λίγο αργά στο παιχνίδι αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Θα αναφέρω λίστα με τραγούδια που μου κάναν εντύπωση σύντομα. Πάντως το Bela Lugosi's Dead είναι μοναδικό κομμάτι, αν δεν το 'χετε ακούσει τρέχτε να το βρείτε!

Επανέρχομαι στο Avantasia του Tobias Sammet.

Λοιπόν όπως είπε και η gretel ο δίσκος κυκλοφόρησε το 2001.
Δεν είναι όπερα με την κλασσική σημασία του όρου, δηλαδή δεν έχει χοντρές σοπράνες και τενόρους (αυτό πιστεύω να το καταλάβατε από την αρχή) αν και έχει πολλά συμφωνικά στοιχεία, ορχηστρικά και χορωδιακά.
Η ιστορία έχει να κάνει με ένα μοναχό ο οποίος διαβάζει ένα βιβλίο αποκρυφισμού και ταξιδεύει σε μια άλλη διάσταση, στον κόσμο της Avantasia. Εκεί συναντά διάφορα φανταστικά όντα όπως ξωτικά και νάνους που του λένε για ένα πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις του κακού και τα λοιπά και τα λοιπά......

Η ουσία τώρα:

Έχω ακούσει αρκετά power metal άλμπουμ, αυτό είναι από τα λίγα που με εντυπωσίασε από το πρώτο άκουσμα.
10/10 για σύνθεση, τεχνική κ.α.

Πάω τώρα να ακούσω το In the Flat Field

Για τον crucifire...

02/12/2006, 11:06:05
quote:
Λοιπόν η μύηση στην πρώτη βαθμίδα του goth εκπληρώθηκε με επιτυχία
Με τους Bauhaus με βλέπω να κολλάω για καιρό. Μπαίνω λίγο αργά στο παιχνίδι αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Θα αναφέρω λίστα με τραγούδια που μου κάναν εντύπωση σύντομα. Πάντως το Bela Lugosi's Dead είναι μοναδικό κομμάτι, αν δεν το 'χετε ακούσει τρέχτε να το βρείτε!

Είδες που στο έλεγα?
Το Bela Lugosi's dead πάντως είναι το πιο γνωστό τραγούδι του συγκροτήματος και θα το ακούσεις σε διάφορα καλά παρτάκια ακόμη και τώρα, μετά από 27 χρόνια...

quote:
Πάω τώρα να ακούσω το In the Flat Field

Άσε, εσύ πας για την δεύτερη βαθμίδα μύησης κατευθείαν!
Χεχε!

02/12/2006, 11:38:00
ωραίος ο kircher! το avantasia ακούγεται φοβερό. θα ψάξω να το βρω... σιγά μην το βρω, αλλά τέλος πάντων...

θα ποσταρω το εξώφυλλο του fear of the sponge! όταν βρω χρόνο...

02/12/2006, 16:59:03
Τσακώστε και μια αφιέρωση έτσι επειδή έχω κέφια!

Mission U.K. - Dying room

My mommy don't want me, daddy don't want me too
Nobody wants me, left me in the dying room
I ain't seen sunshine, never felt the rain
Never tasted joy, but I know pain
So please don't leave me, in this god forsaken hole
Please believe me, don't wanna die here alone
You stand accused, wish I'd never been born
Feel so abused, no one to mourn, the dying room
My mommy don't love me, daddy don't love me too
Nobody loves me, dying in the dying room
You turn away, and you shield your eyes
Feel so betrayed, feel so despised, in the dying room

Υ.Γ. Φίλε μου A. Kircher λες μετά τους Bauhaus να σε ρίξω στους Mission U.K.?
Χεχε!

03/12/2006, 14:48:08
Αφού η παρέα το έριξε στο gothic, λέω λοιπόν να μην παρεκλείνω της πορείας και να σας παρουσιάσω ένα γκρουπ που κινείται στο symphonic-gothic metal

DELAIN

Άλλη μια ολλανδική μπάντα (μετά τους Epica και τους Within Temptation) που κινείται στο ίδιο ακουστικά ύφος, δηλαδή συνδιασμός metal και ορχηστρικών (εγχόρδων κυρίως) ήχων με καθαρά γυναικία φωνητικά (όχι απαραίτητα οπερετικά). Φαίνεται πως μετά τους αξιόλογους trance djs, οι ολλανδοί βρήκανε άλλο ένα είδος προς μουσική εξαγωγή (ευτυχώς γιατί πέρα από τα τυριά τους και την trance σκηνή τους, όλα τα άλλα μου είναι αρκετά αντιπαθή σε αυτή την χώρα....).

Οι DELAIN αποτελούνται από τον Martijn Westerholt (Songwriter & Synths - πρώην κημπορντίστας των Within Temptation) και την Charlotte Wessels (φωνητικά).

Στο project συμμετέχουν και οι Jan Yrlund (κιθάρες - ex Lacrimosa), Ariën van Weezenbeek (ντραμς - God Dethroned), Ad Sluyter (κιθάρες - Epica), George Oosthoek (φωνητικά - ex Orphanage), Guus Eikens (κιθάρες - ex Orphanage), Sharon den Adel (φωνητικά - Within Temptation), Marko Hietala (μπάσο - Nightwish, Tarot) και Liv Kristine (φωνητικά - ex Theatre of Tragedy, Leaves' Eyes).

Έχουνε κυκλοφορήσει ένα άλμουμ, το Lucidity (2006) το οποίο έχει αποσπάσει πολύ εκγωμιαστικά σχόλια. Αν σας αρέσουν τα γκρουπ που προαναφέρθηκαν, σίγουρα θα σας αρέσει.

Περισσότερα για τους DELAIN στο http://www.delain.nl

03/12/2006, 15:35:52
Φίλε μου KERRY KING, απέκτησα σχετικά πρόσφατα το εν λόγω album κι ομολογώ πως είναι μια πολύ καλή δουλειά από ένα συγκρότημα το οποίο μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα!

Συμβουλεύω κι εγώ λοιπόν με την σειρά μου να τους ψάξετε....

Υ.Γ. Για να είμαι ελικρινής σκεφτόμουν μάλιστα πως θα έπρεπε να παρουσιαστεί κάποια στιγμή κι εδώ!

03/12/2006, 16:44:27
Στο ίδιο ύφος (symphonic-goth metal) κινούνται και οι LEAVES' EYES

Αποτελούνται από τους

Liv Kristine Espenæs Krull - Vocals
Mathias Röderer - Guitar
Thorsten Bauer - Guitar
Chris Lukhaup - Bass
Moritz Neuner - Drums & Percussion
Alexander Krull - Vocals, Programming

Την Liv την αναφέραμε και σαν guest στους Delain (μου κίνησε το ενδιαφέρον η κοπελιά και άρχισα να ψάχνω....). Η τύπισα είναι από την Νορβηγία, το υπόλοιπο γκρουπ είναι από την Γερμανία.

Άκουσα τις τελευταίες δύο δουλειές τους και είναι πραγματικά αξιόλογες. Η δισκογραφία τους είναι η παρακάτω :

Legend Land (EP, 2006)
Vinland Saga (2005)
Elegy (EP, 2005)
Lovelorn (2004)
Into Your Light (MCD, 2004)

Το Vinland Saga είναι δισκάρα και οι φαν του είδους πιστεύω πως θα το λατρέψουν.

Ότι άλλο θέλετε να μάθετε γι'αυτούς, στο http://www.leaveseyes.de

03/12/2006, 17:36:07
Ο δημιουργικός οραματισμός είναι μια πολύ χρήσιμη πρακτική τόσο για τους εσωτεριστές όσο και για τον κάθε ένα που θέλει να έρθει σε επαφή με άγνωστα στοιχεία του εαυτού του και της δημιουργίας.

Γιαυτό αν οραματίζεστε αυτό.....

Πρέπει να ακούσετε επειγόντως αυτό....

Πρόκειται για τον καινούργιο δίσκο των Cruachan με τίτλο The Morrigan's Call

Οι Ιρλανδοί επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια με μια ακόμα μοναδική δημιουργία (κανένας δεν είχε αμφιβολία για αυτό ούτως η άλλως). Ο δίσκος περιέχει και πολλά black metal στοιχεία έτσι για να μην ξεχνάμε πως οι Cruachan ξεκίνησαν την καριέρα τους ως black συγκρότημα. Τα περισσότερα τραγούδια είναι uplifting και η ατμόσφαιρα θυμίζει Κέλτες γύρω από φωτιά στο δάσος με μπύρες guinness να τραγουδούν την φύση και τους πλάσματα του δάσους. Αξιοπρόσεκτα κομμάτια μετά από το πρώτο άκουσμα τα The Great Hunger, Teir Abhaile Riъ, και το The Old Woman in the Woods-Ungoliant.

03/12/2006, 17:41:23
Kerry King, αυτά τα συγκροτήματα δεν τα ήξερα. Ειδικά οι Leaves Eyes φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντες, θα τους ψάξω.

Dying Incubus, Sisters of Mercy και Mission UK θα είναι το επόμενο βήμα .