- ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΟΥΛΑΑΑΑ! (Ζήλεια) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ
Αλλοι λόγοι? Για μένα υπάρχει ένας και μοναδικός.... ότι κάπου μέσα μας θέλουμε κάτι άλλο για τον άνθρωπο αυτό , για την σχέση μας μαζί του, για ό,τι κρυφά μέσα βαθιά στο μυαλό μας δεν τολμάμε καν να λέμε ότι έχουμε ονειρευτεί....
Οταν διαπιστώνουμε ότι κάτι μας τσιγκλάει στην χαρά του άλλου είναι γιατί κάπου αλλού μέσα μας πονάμε.... Πονάμε που φεύγει όλο και πιο μακρυά αυτό που ακόμα θέλουμε και ονειρευόμαστε. Και ακόμα πονάει το ότι δεν τολμάμε να παραδεχτούμε στον εαυτό μας ότι το γνωρίζουμε, το θάβουμε τότε όλο και βαθύτερα μέχρι να το ξεχάσουμε
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑΚΙ
Μην παρεξηγείς το ύφος που σου απαντάω, αλλά πραγματικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που έγραψες....Αν πραγματικά μπορείς να μην ζηλεύεις κανέναν και τίποτα έχεις προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά .....
.... αλλιώς αλλάξτε γιατρό!![]()
ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΖΗΛΕΨΑ..ΑΛΛΑ Η ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ...ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΖΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΝΙΩΘΑ..ΕΤΣΙ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΖΗΛΕΥΩ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΣΧΗΜΑ,ΑΡΑ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΩ..ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΩ ΚΑΠΟΙΟΝ?..ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ?ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ???ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ?ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ..Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΕΤΟΙΑ...ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ..
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ
... όταν ζηλεύεις δεν ζηλεύεις κάποιον γιατί ειναι καλύτερος, ομορφότερος, εξυπνοτερος, πλουσιοτερος κλπ....
...ζηλεύεις το ότι δεν είσαι στη θέση του...
ζηλεύεις π.χ. ότι κάποια χέρια δεν αγκαλιάζουν εσένα αλλά αυτόν, ζηλεύεις ότι κάποια σκέψη δεν λαχταράει εσένα αλλά τον άλλο...
... μακάρι να ήταν τόσο εύκολο ό,τι μας κάνει να νιώθουμε άσχημα να το διώχναμε από μέσα μας... είναι ευκολότερο να το κάνουμε αυτό όταν κάνει τον άλλο να νιώθει άσχημα....
Γενικά είναι ευκολότερο να κάνουμε οτιδήποτε όταν το κάνουμε για τους άλλους...
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΑ..ΚΑΙ ΘΑ ΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΛΛΑ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ..ΚΑΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ..ΕΧΩ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΚΑΠΩΣ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΙΤΑΩ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ..ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ..ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ..
Η ΖΗΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ..ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ..ΕΕΕΕ?
quote:
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΛΛΑ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Και όμως από εκεί θα προέλθει η γνώση. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά που θα δεις θα αφορούν και εσένα. Μπορεί να γίνουν σε εμένα, στην γειτόνισσα, στην φίλη σου, σε άνθρωπο που είναι κοντά σου ή και μακριά σου.
quote:
ΕΧΩ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΚΑΠΩΣ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΙΤΑΩ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ..ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ..ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ..
Κάπως? Μήπως αυτό είναι και λίγο «κρύψιμο πίσω από το δάκτυλο»? Το να κοιτάζεις αλλού ? Μήπως είναι και λίγο επικίνδυνο να πέσεις σε καμιά κολώνα ή ακόμα χειρότερα σε καμιά τρύπα?? Και είναι πολλές αυτές……
quote:
ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ..ΕΕΕΕ?
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ Σεμινάκι... δεν υπάρχει κανένας λόγος, έτσι δεν είναι?
Ο άνθρωπος είναι περίεργο πλάσμα...
Σκιάς όναρ άνθρωπος..(Πινδάρου-8ος Πυθιόνικος..)
quote:
Ο άνθρωπος είναι περίεργο πλάσμα...
Μα αυτό ψάχνουμε να βρούμε Πόσο περίεργος είμαι (ο καθένας για εκείνον)? Είμαι άνθρωπος?
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ..ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ..ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΟΥ..ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ..ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ..ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΖΟ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ..ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ..ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΣΩ..ΤΟ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΩ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΥΓΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΟΥ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ..ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ..
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ
ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΖΕΙΣ???ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕ ΛΥΠΟΥΣΕ ΠΟΛΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΑΖΙ..ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ..
ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΚΛΑΙΓΑ ΣΠΑΡΑΧΤΙΚΑ..ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΘΛΙΨΗΣ Ή ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ ΤΟΥ..ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΟΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ..ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ..Η ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ...ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ..Η ΖΗΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ...ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΜΕ..
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ