- V For Vendetta - - Κινηματογράφος -
Το κόμικ δεν το γνωρίζω και δεν ξέρω αν έγινε καλή μεταφορά για να την κρίνω σύμφωνα με αυτό.
Μου άρεσε γιατί περιγράφει μια κοινωνία η οποία δεν είναι μακριά από μας, και πρέπει και εμείς να προβληματιστούμε και να κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρο μας.
Άλλωστε και οι πολίτες στην ταινία χαμπάρι δεν είχαν πάρει μέχρι να τους “ξυπνήσει” ο V.
Θα συμφωνήσω ότι κορυφαία ατάκα στην ταινία είναι η :
«Αφού δεν φοβάσαι τίποτα, είσαι ελεύθερη»
Και κορυφαίες σκηνές ο διάλογος και η αποκάλυψη που ακολουθεί όταν η κοπέλα βγαίνει από το κελί (για να μην λέμε και πολλά) και στο τέλος η πανοραμική εικόνα των “ομοιόμορφων πολιτών“, που αποτελεί και τη δικαίωση του V.
Να 'στε όλοι καλά...
Στράτος
Αλήθεια, αν το πάρουμε αυτό το μήνυμα με την ευρύτερη έννοια του με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να το ερμηνεύσουμε άραγε...?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Φίλε μου Ευστράτιε, εμένα η ατάκα που με "άγγιξε" πέρισσότερο ήταν όταν ο V είπε οτι πίσω από μια μάσκα δεν ζει ένας άνθρωπος αλλά μια ιδέα.
Πως θα μπορούσα να μην συμφωνήσω ![]()
![]()
Τελικά η ταινία, κάτι έχει να μας πει.![]()
Να 'στε όλοι καλά...
Στράτος
Στο χέρι μας είναι λοιπόν να προσπαθήσουμε να το ανακαλύψουμε... ![]()

Παρολα αυτα, μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα, χωρις υπερβολη, μου αρεσε απιστευτα αυτο το εργο, ειχε παρα πολυ καιρο να με αγγιξει ετσι εργο..ισως επειδη δε το περιμενα κιολλας..
Πραγματικα υπεροχη ταινια και δε θα ξεχασω την απιστευτη ατακα..
"Οι ιδεες ειναι αλεξισφαιρες.."
Αψογος!

Καλή σας όρεξη.
http://rapidshare.de/files/29813408/CWII.pdf.html
Κι αναφέρομαι στο πρώτο μέρος της τριλογίας γιατί με τα άλλα δύο μέρη δεν είχε καμία σχέση (κατά την γνώμη μου).
Αν και δεν ξέρω αν μπορώ να συγκρίνω την τριλογία με το V for Vendetta θα σου πω οτι προτιμώ το συγκεκριμένο έργο από τα Matrix II & III... ![]()

Ευτυχως που ΔΕΝ θα υπαρξει σικουελ (μεχρι τωρα ετσι φαινεται) και δεν θα καταστραφει η αξιολογη αυτη ταινια...
...and the Predators will prevail...
urbis et orbis
quote:
Φίλε Crusader, για να είμαι ειλικρινής θεωρώ το Matrix ως μια από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων.
Κι αναφέρομαι στο πρώτο μέρος της τριλογίας γιατί με τα άλλα δύο μέρη δεν είχε καμία σχέση (κατά την γνώμη μου).Αν και δεν ξέρω αν μπορώ να συγκρίνω την τριλογία με το V for Vendetta θα σου πω οτι προτιμώ το συγκεκριμένο έργο από τα Matrix II & III...
Φίλε D_I
το matrix 1 ήταν όντως από της καλύτερες ταινίες που έχουν βγεί, μόνο και μόνο για τις φιλοσοφικές προεκτάσεις που είχε χωρίς καν να συμπεριλάβουμε τα υπόλοιπα στοιχεία . Για τα υπόλοιπά έργα τους δεν είναι τίποτα παραπάνω από αντιγραφές ή γαι να το θέσω πιο ευγενικά κολάζ από έργα άλλων και κυρίως από τον χώρο της ευρύτερης συνομωσιολογίας - underground. Χαρακτηριστικά έριξα μια ματιά στο βιβλίο που σας έδωσα το Link, μετά από αρκετό καιρό, και κατά περίεργο τρόπο κοιτάξτε πότε γράφει ο συγγραφέας ότι θα ξεκινήσει ο δεύτερος εμφύλιος πόλεμος της αμερικής (με σχετικά ειρωνικό τόνο βέβαια)
The Year: 2020
Ελπίζω να θυμάστε πότε διαδραματίζετε η ταινία...
Edited by - Crusader on 20/08/2006 01:26:07
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ?
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΜΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ?
ΑΡΧΑΓΓΕΛΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ?
ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΕ ΕΒΑΖΕ ΝΑ
ΣΚΕΦΤΕΙΣ .