- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΦΡΙΚΤΟ ΕΤΣΙ?????? ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΑΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΔΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΙΕΡΟ ΕΧΟΥΝ.....
ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ 17 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΘΩ.....
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ
αυτη την ιστορια την ειχα γραψει σε ενα αλλο τοπικ.
respect
Η.Σ
Έχω μία απορία : αν ο παππούς δεν σταύρωνε το σκυλάκι στο κεφάλι, ο καλικάντζαρος θα μπορούσε να κάνει κακό στην οικογένεια?
Αγαπητή Avalon (ωραίο nickname!) δεν ξέρω τι ήταν τα λόγια που έλεγε ο αλαφροίσκιωτος γι αυτό και έβαλα ερωτηματικό για το αν ήταν προσευχές. Απ' ότι έλεγε ο παππούς μου τα έλεγε "μέσα από τα δόντια του" και κανείς δεν καταλάβαινε τίποτα.
Και τώρα η 2η ιστορία :
Αυτό συνέβη όταν ο παππούς μου ήταν 18-20 χρονών. Όπως γινόταν παλιά στους κτηνοτρόφους, το καλοκαίρι πέρναν τα κοπάδια τους και πηγαίναν στα βουνά. Στο βουνό αυτό πήγαιναν όλοι οι κτηνοτρόφοι του χωριόύ το καλοκαίρι και έτσι είχαν κάνει ένα 2ο μικρό χωριό. Ο καθένας είχε το μαντρί του. Εκείνο το καλοκαίρι είχαν πάει στο βουνό ο πατέρας του παππού μου και ο παππούς μου. Αφού εγκαταστάθηκαν μετά από μερικές ημέρες αρχίσαν να τους πεθαίνουν τα πρόβατα. Κάθε πρωί βρίσκαν κι ένα πρόβατο νεκρό. Αφού πέρασε 1 εβδομάδα και κάθε νύχτα γινόταν το ίδιο, καθίσαν και παραφυλάξαν το βράδυ για κάποιο άγριο ζώο που σκότωνε τα πρόβατα. Δεν είδαν όμως τίποτα και πάλι το πρωί βρήκαν 1 πρόβατο πεθαμένο. Το συζητήσαν και με άλλους και αφού δεν βρίσκανε λογική εξήγηση φωνάξαν τον αλαφροίσκιωτο. Εκείνος παραφύλαξε το βράδυ και τους είπε ότι ήταν κάποιο ζούδι που σκότωνε τα πρόβατα. Ο αλαφροίσκιωτος τους είπε ότι την επόμενη νύχτα πρέπει να μαζευτούν 4-5 άτομα, να φέρουν λίγο μπαρούτι και να κάνουν ότι θα τους πει αυτός. Τους είπε ότι πρέπει να ανάψουν μία φωτιά και να καθήσουν όλοι γύρω γύρω και να έχουν το μπαρούτι έτοιμο να το ρίξουν στη φωτιά μόλις τους πει "τώρα". Τους είπε όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει την στιγμή ακριβώς που θα τους έδινε εντολή και πως ότι κι αν τον δουν να παθαίνει σε καμία περίπτωση να μην ρίξουν το μπαρούτι πριν. Όντως το βράδυ έκαναν ότι τους είπε. Στις 12 η ώρα ο αλαφροίσκιωτος σηκώθηκε πάνω κι άρχισε να μιλάει σε κάποιον που δεν βλέπανε. Σε λίγο ο τόνος του είχε γίνει πιο θυμωμένος και έδειχνε σαν να δέχεται αλλά και να ρίχνει χτυπήματα στον αέρα. Οι άλλοι φοβήθηκαν πολύ. Ξαφνικά τον βλέπουν να έχει γίνει κατακόκκινος και να να βγάζει βογγητά σαν κάποιος να τον έπνιγε. Τότε τα χρειαστήκαν όλοι και δεν ξέρανε τι να κάνουνε. Και τότε με ξέπνοή φωνή τους είπε "τώρα" και ρίξαν το μπαρούτι στη φωτιά. Μετά την μικρή έκρηξη ο αλαφροίσκιωτος άρχισε να αναπνέει και να συνέρχεται. Τους είπε ότι τώρα είχε το ζούδι υπό τον έλεγχό του και ρώτησε τον πατέρα του παππού μου που θέλει να το στείλει. Τότε όλοι μαζί είπαν στο μαντρί του τάδε (ενός που δεν τον συμπαθούσαν). Από το επόμενο βράδυ αρχίσαν να πεθαίνουν τα πρόβατα του αλουνού ένα ένα!
Προσπαθησε να μαθεις περισσοτερα, εχω και εγω μερικους που δεν συμπαθω...!
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
Ακόμη και σήμερα στα χωριά βάζουνε φόλες στο σκυλί του γείτονα αν είναι καλύτερο στο κυνήγι απ'το δικό τους.
Φοβερή ιστορία αν και νομίζω ότι ο αλαφροϊσκιωτος δεν ήταν έτσι εκ γεννετής αλλά είχε βαθύτατες αποκρυφιστικές γνώσεις...

Για τον αλαφροίσκιωτο δεν ξέρω δυστυχώς να σου πω περισσότερα, τι μυστικές γνώσεις είχε ή τι ήταν πραγματικά (μάγος, μέντιουμ ;).
Scully, τι λες να βάλουμε αγγελία για κανένα ζούδι
?
Στον διευθυντή μου π.χ. πολύ θα του άξιζε ένα να τον κυνηγάει
!
Δεν μου ακουγεται ασχημο!!!!
Παντως πολυ ωραια η ιστορια σου!
Δεν ειχα ξανακουσει για καλλικατζαρους (εκτοα απο καποια Χριστουγενιατικα παραμυθια...
Ειναι αληθεια οτι εμφανιζονται μονο τα Χριστουγεννα?!
Να υποθεσω οτι ειναι διαβολικα πλασματα, αφου "φοβουνται" το σταυρο!!!
Α! και κατι τελευταιο, εχει ακουσει καποιος καποα ιστορια στην οποια ξωτικα εβλαψαν ανθρωπο?!?!?!
Η λαική παράδοση λέει ότι οι καλικάντζαροι ζουν κάτω από τη γη όλον τον χρόνο. Μπορούν να βγουν στην επιφάνεια μόνο μία φορά το χρόνο για το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Θεοφανείων. Τότε γυρνάνε ελεύθεροι και οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί τους αρέσει να σκαρώνουν φάρσες και να δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους. Μετά τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν πάλι στα έγκατα της γης.
Στην Ελληνική παράδοση οι καλικάντζαροι εμφανίζονται σαν κακά πλασματάκια αλλά το κακό που κάνουν είναι μάλλον ασήμαντο, σαν άτακτα παιδιά (πετάνε πράγματα, κάνουν το γάλα να ξυνίζει, κ.α.).
Sansationf μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τους καλικάντζαρους?
quote:
Α! και κατι τελευταιο, εχει ακουσει καποιος καποα ιστορια στην οποια ξωτικα εβλαψαν ανθρωπο?!?!?!
Δες εδώ: http://www.esoterica.gr/forums/link.asp?TOPIC_ID=963

AS![]()
Edited by - OTEIO on 01/09/2003 05:05:22
AS
![]()
RESPECT IS EARNED, NOT GIVEN
quote:
Εμμμμ... μπορει καποιος να μου πει γιατι δεν βλεπω καποιο θεμα παρα μονο reply
RESPECT IS EARNED, NOT GIVEN
AS
Αν σε ενδιαφερει το θεμα ψαξε για βασεις στην Γιουτα των ΗΠΑ
" Όταν αποριφθούν όλες οι λογικές ερμηνείες , τότε
αυτή που μένει , όσο απίθανη και αν είναι , πρέπει
να είναι η λύση του προβλήματος "

NO MONEY NO FUNNY.
Γνωριζετε τιποτα για αυτο..?
J.S
Ότι σκεφτόμουν να γυρίσω και καμιά ερασιτεχνική ταινία με κάτι φίλους, το μέρος ακούγεται κατάλληλο... ![]()
You can find all you need in your mind...if you take the time