ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο14!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο14!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

pandi50 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
DanaiΜέλος
11/07/2003, 00:40:20
Ο Αλχημιστης αγαπητε bladerunner προκειται για ένα βιβλίο πραγματικά μοναδικό τόσο όσο αφορά το περίεχόμενο του όσο και για το βαθος των γνωσεων αλλά και ερωτηματων που σου αφηνει.
Είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβασει.
Επίσης έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές για το βιβλιο "Μυστικη Ελλάδα" που αναφερεις χωρις να το εχω διαβασει προσωπικα.

Να συμπληρωσω πως για να είναι σωστη από όλες της πλευρες μια απόφαση δεν θα πρέπει η λογικη να υπερνικα το συναισθημα ούτε το συναισθημα την λογικη.Θα πρέπει δηλαδή να υπάρχει μια ισσοροπια
μεταξυ αυτων των δυο ιδεων.
Και στην ερωτηση τι οριζει τη λογικη και το συναισθημα εννοεις που κυριαρχει η καθε ιδέα;Αν ναι τοτε να απαντησω πως το συναισθημα κυριαρχει στην καρδια μας και η λογικη στο μυαλο μας.

Καλη σας νυχτα
Δαναη

"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

terpandrosΜέλος
11/07/2003, 06:45:16
Apo ta emporikotera vivlia tou coehlo.. se stigmes varemaras exw diavasei polla vivlia tou (pote den thimamai onomata) alla den htan tpt to fovero (isws na egine toso gnwsto logw tis apisteuths prowthistis pou tou gine (kati san ta teleutaia album ton metallica ena pragma))
...to mystikh ellada einai arketa endiaferon vivlio pantws.

bladerunnerΜέλος
12/07/2003, 17:43:14
Φίλη Δανάη, τη λογική και το συναίσθημα τα ορίζω κάπως έτσι...

Λογική: η κρίση που στηρίζεται σε απτά στοιχεία, σε δεδομένα και σε χειροπιαστές πληροφορίες. Ο τρόπος σκέψης που νομίζεις ότι θα σου φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακόμη και αν η διαδικασία για να φτάσεις σε αυτό δεν σου αρέσει.

Συναίσθημα: η σκέψη που πετάγεται από την πίσω μεριά του μυαλού σου, αυτό που θες να κάνεις όχι γιατί είναι σίγουρο ότι θα πετύχει, αλλά επειδή κατί σου λέει μέσα σου να το ακολουθήσεις και ας καείς...

Οι ερμεινίες είναι καθαρά δικές μου. Εξάλλου νομίζω ότι αυτό ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!

-------------------------
They buy your dreams, so they can sell your soul,
is it any wonder we've last contol?

Edited by - bladerunner on 12/07/2003 17:45:19

GlorfindelΜέλος
13/07/2003, 00:11:54
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΤΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ.

Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΕΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ,ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ.

ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ :ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΩΤΙΚΑ,ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ,
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ,Η ΑΛΛΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΦΟΒΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.......

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

bladerunnerΜέλος
20/07/2003, 16:46:48
Έχω διαβάσει κάποια από τα θέματα του "Μυστική Ελλάδα". Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο. Όσοι από εσάς είστε στη Θεσσαλονίκη, ξέρετε τίποτα για αυτό το σπίτι που αναφέρει ο Γιαννουλάκης;; Επίσης...ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 335;;;

-------------------------
They buy your dreams, so they can sell your soul,
is it any wonder we've last contol?

17/06/2004, 23:30:54
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΑΣ, ΜΑΣΟΝΟΥΣ, ΚΡΙΝΑΕΤΟΥΣ, ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ. ΜΟΝΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

zezmpergΜέλος
17/06/2004, 23:55:07
Σας χαιρετώ.
quote:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΑΣ, ΜΑΣΟΝΟΥΣ, ΚΡΙΝΑΕΤΟΥΣ, ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ. ΜΟΝΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ερροσθαι αδερφέ μου.
Μα ο Χριστός για τους αμαρτωλούς ήρθε!
Τώρα γιατί εμείς σαν καλοί Χριστιανοί που είμαστε να μείνουμε μακριά από όλους ετούτους τους "αμαρτωλούς" που αναφέρεις, δεν μπορώ να καταλάβω... Δηλαδή δεν θα πρέπει να συναναστρεφόμαστε αδερφούς "πλανεμένους;" Και με την αγάπη μας να τους δείξουμε τον δρόμο του Θεού!
Ας είναι, Ο Γλυκός μας Ιησούς για την αμαρτία ανέβηκε στον σταυρό...
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

GEORGE DΜέλος
17/06/2004, 23:56:43
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΛΧΙΜΗΣΤΗ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΤΥΟΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ

FALIROΝέο Μέλος
18/06/2004, 09:16:48
Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα αν κάποιος έχει διαβάσει το βιβλίο ΘΕΙΚΗ ΦΙΛΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ) να γράψει τα σχόλιά του.

Το διαβάζει τώρα μία γνωστή μου και είναι ενθουσιασμένη και μου
λέει ότι πρέπει να το διαβάσω οπωσδήποτε.
Περιμένω σχόλια.
Ευχαριστώ

24/06/2004, 22:03:39
Έχω να προτείνω την Πανδαισία Θαυμάτων...πολύ τέλειο...βιβλίο. Τώρα είναι στα αγγλικά και θα βγει σε ένα χρόνο στα ελληνικά...Έχει θέμα το υπερφυσικό και τις ψιονικές δυνάμεις και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων...

Φιλικά, Νότης Σκορπιός!

Κι όμως η γη γυρίζει...