ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάγια??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μάγια??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

WhiteJasmine3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
WhiteJasmineΝέο Μέλος
29/03/2009, 22:42:58
Κατ΄αρχάς θα ήθελα να χαιρετήσω τα μέλη του forum , μιας και είμαι νέο μέλος.
Ο λόγος που αποφάσισα να κάνω αυτό το post είναι γιατί αναζητώ πληροφορίες σχετικά με κάτι που ανακάλυψα μέσα σε ένα "φυλαχτό". Ελπίζω ότι κάποιο από τα μέλη ίσως γνωρίζει σχετικά και θελήσει να με πληροφορήσει ή να με κατευθύνει.
Ανακάλυψα μέσα σε ένα φυλαχτό,το οποίο το άνοιξα διότι μου έκανε εντύπωση το μέγεθός του ( ήταν μεγάλο σε σχέση με αυτά τα φυλαχτά που είναι γνωστά από εκκλησίες - τριγωνικό κ μεγάλο σαν το εσωτερικό της παλάμης) ένα χαρτί (Α4) τυλιγμένο/διπλωμένο ώστε να καταλήγει σε τρίγωνο μαζί με κάτι τρίμματα από ψωμί μάλλον, σουσάμι, κάτι χαλίκια κλπ.
Το χαρτί αυτό έχει σχεδιασμένους πολλούς σταυρούς με κάποια διάταξη (όχι τυχαία από όσο καταλαβαίνω) και διάφορα σύμβολα (όπως μισοφέγγαρο) καθώς και γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου, τα οποία όμως δεν βγάζουν κάποιο νόημα ( σε μένα τουλάχιστον). Επίσης είναι εμποτισμένο με κάτι που μυρίζει σαν μύρο.
θα προσπαθήσω να ανεβάσω εικόνα αφού το σκανάρω, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι διότι είμαι πολύ δύσπιστη στο ότι είναι φυλαχτό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
lousipanΜέλος
30/03/2009, 13:29:28
Φυλαχτο ειναι σιγουρα.Αν δεν μπορεσεις να ανεβασεις φωτο τουλαχιστον περιεγραψε την διαταξη των σταυρων και τι γραφει.
30/03/2009, 20:39:59
WhiteJasmine καλώς ήρθες στην παρέα μας .

Όπως λέει και ο lousipan μην αγχώνεσαι γιατί είναι σίγουρα φυλαχτό..
Τα φυλαχτά «talisman» περιέχουν «μέσα τους» συνήθως διάφορες μορφές συμβόλων σαν αυτά που περιγράφεις ή ακόμα και κομμάτια από το ατελείωτο ξύλο του τίμιου σταυρού.. "άγιο μύρο", "αλάτι", "λιβάνι", κλπ..

Το θέμα αυτό θα μεταφερθεί στην Κατηγορία .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-. από την Κατηγορία .-= Η ΓΝΩΣΗ =-. όπου ανοίχθηκε .