ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Kelsos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
HeliosΜέλος
30/04/2003, 21:42:14
Φιλε Πλατωνα,εγω τα ειπα λιγο πιο πανω.
Στην επεσαν δυο εβραιοχριστιανοι τωρα,για να υπερασπισουν το αιμα της 'αγαπης'τους.
Και για τον ψευδοκελσο,εχω να πω κατ'αρχην,οτι μιλαω ζωντανα μονο με ατομα που γουσταρω.
Με εσενα δεν νομιζω οτι εχουμε να πουμε και τιποτε,με χριστιανοφασιστες,δεν εχω πολλα κοινα.
Το face to face,ανοητε γιαχωβα,γραφτηκε για το οτι κρυβεσαι πισω απο αλλους στον τοπο,και δεν εχεις την εντιμοτητα να μιλησεις μονος σου.
Ξερεις πολυ καλα τι λεω.
Καφε πιες με τον ΕΧΟΝ,την Αντωνιτσα και την Φωτουλα,μιας και τα χνωτα σας ταιριαζουν.
Οσον αφορα τον ΕΧΟΝ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΝΑΖΙ,εχω να σου πω οτι κανεις φοβερη δουλεια για ολους οσους πολεμουν τον εβραιοχριστιανισμο.
Βλεποντας σε πολλοι border line εβραιοχριστιανοι αναφωνουν
'μα, τετοιο ζωον, δεν θελω να γινω!!!'
και για καλη τους τυχη,στρεφονται σε πιο υγιεις καταστασεις.
Εχω να πω οτι εχεις το φυσικο ταλεντο και Δωρο,να προσβαλεις συνεχεια την εικονα του εβραιοχριστιανισμου.
Γραφε φασιστακι μου μερα και νυχτα,εδω.
Θα σε συστησω και σε αλλες διευθυνσεις,οπου ισως γραψουμε και κανενα αρθρακι οπως
ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Καλο?Πες μου την αποψη σου.
Φιλε Πλατωνα,προς βλακες,φτηνιαρηδες προπαγανδιστες,και ασχετους λακτιζεις.
Στο ειπα.
Οσο ο Σαρον μπορει να αγαπησει τους Παλαιστινιους,αλλο τοσο τα σουργελα αυτα μπορουν να ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ απο Μεσσιες και αλλες ιδεες καταστολης,και να επιχειρησουν να αγαπησουν -περα απο την φανατιλα και την μισαλλοδοξια τους-ατομα με διαφορετικες θεσεις απο αυτους.
Ο ενας γκαβος,αλλου εγραφε οτι η Μπλαβατσκυ εχει μαγαζακι,τι μας νοιαζει τι λεει η Μπλαβατσκυ και αλλα τετοια.
Μετα ,οπου ,με το ατροφικο μυαλο του=κουβαριασμενες σερπαντινες πασαλειμμενες με φυτινη και γρασσο,ειδε οτι συμφερει,κοτσαρε και την Μπλαβατσκυ.Και τουκανε και λιπομετρηση ο ουροβορος!
Ηθος, αλα ΕΧΟΝ!!!
Το αλλο σουργελο,ο σοβαρος 'εσωτεριστης 'τρομαρα του,δεν ξερει ακομη οτι ο πατερας του Κρισναμουρτι,δουλευε στην Γραμματεια της Θεοσοφικης στο Adyar.
Kαι οτι μετα απο χρονια ,ο ιδιος ο πατερας του ειπε σε συνεντευξη του,οτι ο Κρισναμουρτι θα πεθαινε απο τις στερησεις και τις αρρωστιες αν δεν τον μεγαλωνε η Besant.
Βεβαια,τα εν λογω σουργελα και ρεντικολα,εχουν και στοιχεια.
Την ασχετοσυνη και την τυφλα τους.
Παιδακια,φτυστε λιγο τον εγωισμο σας,και διαβαστε πρωτα τα οσα ωραια εγραψε η αγαπη σας ,ο serpentpan,για το θεμα και μετα ανοιχτε και κανενα βιβλιο.
Η αγαπη σας,για να ξεστραβωθουν κατι μπατακια σαν την δοξα σας,εγραψε και εναν καταλογο με βιβλια,στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Αντε ,και καλο ξεστραβωμα!!
Αγαπες μου,δεν υπαρχει κατι προσωπικο.
Απλα μου την δινει ελαφρως,η γελοιοτητα σας,η μωροφιλοδοξια σας,η επαρση σας,ο κρυμμενος φαρισαισμος και η υποκρισια σας,η φτηνεια σας,και το φοβερωτερο ,οτι δεν δισταζετε να αυτοαναδειχτητε υπερμαχοι Εσωτερισμων και Χριστων,για να αυτοπροβληθειτε,γελοια υποκειμενα.
Σας αγαπω,οσο και το ειδωλο σας ο Ιησους,τους Φαρισαιους.
Ειπαμε,πολεμαμε νοοτροπιες,οχι ανθρωπους.
Και κατι αλλο.
Εγω δεν προκειται να κουραστω.
Θα σας τα ριχνω πλουσιοπαροχα,μιας και ο υπονομος σας ειναι απυθμενος.
Και δοξα τω θεω,το μερος ειναι μεγαλο!Μας χωρα ολους.
Οσο λοιπον συνεχιζετε σαν γλοιωδεις προπαγανδιστες και μισαλλοδοξοι,θαμαστε παρειτσα.
Και οσμιζομαι οτι θαρθουν κι αλλοι να χαρουν και να διασκεδασουμε together...

Edited by - Helios on 30/04/2003 22:30:18

Edited by - Helios on 30/04/2003 22:32:13

30/04/2003, 22:35:46
Φιλε Ήλιος, κάνω προσπάθειες...ακόμα! Δεν θέλω να φύγω από εδώ, μιας και υπάρχουν άτομα αξιόλογα. ...Μην με αποθαρρύνεις και εσύ...βρίζοντας..

ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΕ...

quote:
Φίλε Πλάτωνα....
Σου ζητώ συγγνώμη ΑΝ σε κούρασα όπως λές...
Να σου θυμίσω ότι ΕΣΥ ζήτησες να μιλήσουμε και να ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΟΥΜΕ....
Η αμόρφωτη ύπαρξή μου μόνο ένα ΣΧΟΛΙΟ επάνω στο γέλιο έκανα και έπσευσες να με μαλώσεις...

To ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ ΚΕΛΣΟ? Όχι φίλε μου, κοιτά λίγο πριν τι έγραψες! Πόσοι το έχουν διαβάσει και ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΣΕΙ. Αμφισβητείς έμμεσα την αντίληψη μου/μας, και για να το επιβεβαιώσεις μετά…με τα γελάκια λέγοντας πως δηλώνουν ΑΜΗΧΑΝΙΑ! Ποιανού αμηχανία? Πως θα την χαρακτήριζες σαν πράξη εσύ? Να δώσω δίκαιο στον ΣΕΡΠΕΝΤΠΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ? Όχι λέω,….φίλοι είμαστε…. κοίταξα να κλίσω τα μάτια!

quote:
Σου εξήγησα ότι ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΑΛΛΩΝ, δεν έχω αφήσει ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ θέμα όταν αυτή ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ...
Δε σε καταλαβένω, ΤΙ ΣΟΪ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ, αφού εξαρχής λές να ΜΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ!!!!
Και ξαναλέω ότι η αμόρφωτη ύπαρξή μου ΜΟΝΟ τα δικά της πιστεύω είναι σε θέση να παραθέσει και ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ....

Την προσωπική σου θέση την δέχομαι πάντα. Μην γράφεις τα ίδια και τα ίδια αν απαντήθηκες.

Κοίτα τι γράφεις λοιπόν ΚΕΛΣΟ

quote:
1. Αυτό που συμπερασματικά καταλήγω, είναι ότι όταν κάποιοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ το γυρνάνε στο "αλλιώς" και λένε όσα ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ για να δικαιολογήσουν την κακόμοιρη θέση που τόσο ΦΑΙΔΡΑ προσπαθούν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ...
Είναι λοιπόν κακό να υπερασπίζομαι τον ΧΩΡΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ και να ΑΠΑΙΤΩ στοιχεία ή αποδείξεις στα όσα λέγοντε;;;;

2. Τώρα για το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ, δεν θα ήθελα να μπώ σε βάθος...Εσύ λές ότι η μάνα του το εγκατέληψε, ενώ η μηδαμεινότητά μου ότι το αφαίρεσαν απο τη μάνα του...
Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι το ΙΔΙΟ...
Μεγάλωσε ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ...

3. Αλλά επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΩ, είπα να σου δείξω ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Κρισναμούρτι, μιάς και υπέθεσα ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ...Να σου δείξω ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ, αυτό που θέλησε να πεί ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ "Επίγνωση"...

4. Αστη την ιστορία αυτή, "βρωμάει" και δεν θα κάνει καλό σε κανέναν και πολύ περισσότερο σε εκείνους που στα κείμενα του Κρισναμούρτι βρήκαν ένα στήριγμα, μια ελπίδα για το ΑΥΡΙΟ...

Από το 1. Ζητάς στοιχεία, σου δόθηκαν και μάλιστα με το παραπάνω, αποδεικνύοντας πως δεν γνωρίζεις γεγονότα. Η μηδαμινότητα σου λέει πως τον αφαίρεσαν από την μαμά του….και σου λέω πως κανείς δεν τον απήγαγε, αφού με συναίνεση του πατέρα δωθησαν 2 από τα τόσα παιδία!! Η μαμά είχε πεθάνει τέσσερα χρόνια νωρίτερα! και τι λες!!!! Μίλησε κανείς για απαγωγή?

Μα η μηδαμινότητα σου κελσε, μιας και γραφείς πως έχεις στοιχεία, δεν έπρεπε να το γνωρίζει, πριν αραδιάσει το 4! Ω καλέ μου ποΟΟΟσο εκτίμεις τον Κ και όσους κακομοίρηδες βρήκαν μια ελπίδα για το αύριο!

Χεχε κελσε, δεν έχεις ανοίξει βιβλίο βρε βαγασα! Ο Κρισναμουρτι και το ΑΥΡΙΟ! Αυτό θα μείνει στα ιστορικά αποφθέγματα σου, κανείς δεν στο αφαιρεί!!!!… η το προτιμάς στα ανέκδοτα του ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ!!!! Άσε με να γελάσω!!!

Τώρα από ΕΣΕΝΑ (κοίτα 3) ο κρισναμουρτι θέλησε να προφυλαχθεί! Είδε πως αλλάζονται τα κείμενα του…και είπε, εξετάστε, αναρωτηθείτε, μην πιστεύεται τίποτα από όσα σας λέω, μα αν θέλετε να μεταφέρετε το λόγο μου, μεταφέρατε τον τουλάχιστον ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΑΥΤΟΥΣΙΟ. Μήπως κάτι τέτοιο έγινε και με το Χριστό ΛΟΓΟ… φίλε μου ερμηνευτή? Το πέμπτο ευαγγέλιο σαν να τσούζει!!! Τζζζ!!!! Για φαντάσου να μπει ένας στο εσωτερικά και να διαβάσει το 4! Και μετά διαβάσει Κρισναμουρτι, θα πει, μα καλά εκείνος ο συντονιστής που υπογράφει φιλαλήθης…. τι διάολο λέει!

Κατάλαβες για τα βίντεο και τις κασέτες και το1933 τώρα? Όχι…Εμ στα λέω… με κουράζεις!

quote:
Η οικογένειά του ήταν μέσα στη ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και σε καμία περίπτωση δεν ήταν μέσα στη ΘΕΟΣΟΦΙΑ....
Ηταν ΜΕΣΑ σε μια ΕΤΑΙΡΙΑ με αρχηγό τη "Λέαινα των Ινδιών"...
Αλλά ΑΝ θέλεις να μιλήσουμε γι'αυτό, καλό θα ήταν να μιλάγαμε σε άλλο τόπικ, καινούργιο...
Ας ΜΗΝ χαλάσουμε αυτό το όμορφο τόπικ που έχει ως θέμα τον Κρισναμούρτι...
Το θεωρώ ΑΔΙΚΟ πρός εκείνον....

Χμμ τωρα σε έπιασε το στοργικό σου! Διάβασες κανένα συγκινητικό βιβλίο στο μεταξύ? Αχ βρε κελσε, εμπλεξες με ένα φιλόσοφο ασε να πάει….Πριν καν δεν ήξερες…τώρα θέλεις να ανοίξεις και τοπικ για συζήτηση! Για τα γεγονότα?

quote:
Μάλιστα είμαι ΚΑΙ καλοθελητής εκτός απο εβαιοχριστιανός!!!!
Μπράβο φίλε μου Πλάτωνα...
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
Αλλά ΠΟΤΕ δεν έμεινα στα ΣΤΕΙΡΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ...
Ανέλυσα τα ΠΑΝΤΑ με το όποιο λίγο ή πολύ λίγο μυαλό έχω...
Ανέλυσα ακόμα πιό πολύ τον ΤΡΟΠΟ που ΕΖΗΣΑΝ...
Ανέλυσα τον τρόπο που ΕΔΡΑΣΑΝ...
Καί ΠΑΝΤΑ κατάληξε σε συμπεράσματα...
Εδώ η αμόρφωτη μηδαμινότητά μου ΑΥΤΑ και ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ τα συμπεράσματα έρχεται να καταθέσει, είτε αρέσουν είτε όχι...
Προκαλώ λοιπόν όποιον έχει την αντίθετη άποψη να μου δείξει και μένα του στραβού το λάθος...

Μόλις που το έπραξα! Με το συμπάθιο φίλε μου!

quote:
Αλλά δε δέχομαι φράσεις του τύπου:

Η μεταφορά των λόγων του Κρισναμουρτι κελσε, ζητήθηκε από τον Ιδιο να γίνεται επ ακριβώς, όχι τι κατάλαβε η τι συμπέρανε κάποιος!

και ξέρεις γιατί καλέ μου και σοφέ μου φίλε Πλάτωνα;;;
Γιατί ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήθελε κάτι τέτοιο (καθένας Κρισναμούρτι) πολύ απλά, ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ...
ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΑΣ ΜΗΝ ΕΓΡΑΦΕ ΤΙΠΟΤΑ...

ΟΟΟΠΣ Γύρισε ο κακός τιμωρός!!!!

quote:
Αναρωτιέμαι λοιπόν το πώς θα χαρακτήριζες ΕΣΥ τη πράξη κάποιου να λέει "ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ" και μετά στο τέλος να λές "ΜΗ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ" ή "ΜΗ ΜΕ ΕΞΗΓΗΤΕ"...

Αν πράγματι άκουσες….μετά μιλάς απλά με δικά σου λόγια, (και ο Ραβί το λέει!).. αν κατάλαβες… βίωσες….. το λουλούδι ανθίζει και ευωδιάζει!
Διαφορετικά λες τις ίδια και τα ίδια και τα ίδια! Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ!

quote:
Και για όσα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ να πείς περί ΠΛΑΝΗΣ, σου ΞΑΝΑΛΕΩ ότι ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ έτρωγα μέχρι που ΔΕΝ μπορούσα να μασήσω...
Από ΤΟΤΕ πέρασαν πάρα πολλά χρόνια (τόσα που κοντέυω να ξαναγυρίσω σε αυτό λόγο της μεγάλης μου ηλικίας)...
Αλλά δόξα τους Θεούς, ΑΚΟΜΑ μπορώ και μασάω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ τη τροφη που ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ επιλέγω να μασήσω, με σκοπό την ΘΡΕΨΗ...
Φαντάζομαι ότι ξέρεις τι είναι η ΘΡΕΨΗ..

Ναι φιλε μου, ξέρω τι είναι η θρέψη! Είμαι πάντα φίλος του όμορφου πνεύματος, κοίτα τι μου είπε ….για σένα!

ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΕΛΣΟ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Ότι δεν είναι τέλειο,
πληρότητα ζητάει
σε αυτή τα αντίθετα έπαψαν,
να χιλιο βασανίζουν
ψυχής ατέλειες, ταραχές…
για δράση και αδράνεια…
φίλε μου, αέναη ψάξε τροφή
γιατι υπάρχει πόνος…
μα τις αγάπης η κίνηση
γιατρεύει κάθε φόβο
και αυτόν της ανασφάλειας
να μένει κάποιος….μόνος.

.

HeliosΜέλος
30/04/2003, 22:54:24
Φιλε Πλατωνα,ο ουροβορος παρεθεσε αυτουσια κειμενα και σκεψη.
Τι καταφερε?
Τον εβρισαν και διωχτηκε.
Εσυ παραθετεις κειμενα και σκεψεις σου για τον Κρισναμουρτι.
Μαλακωσαν καθολου οι μαλακες η συνεχιζουν οπως πριν και με σενα?
Γραφω κι εγω κειμενα ,γραφω τις σκεψεις μου,θελω ναμαι ειρηνικος,νομιζεις μου αρεσει αυτο το στυλ?
Ομως ολα εχουν ορια.
Τα γιδια αυτα καταλαβαινουν μονον απο βρισιδι,και οχι απο ομορφια και αληθεια.
Γιατι ειναι φτηνιαρηδες και πορωμενοι.
Ετσι συνεχιζω κι εγω οπως και αυτοι.
Ο καθρεφτης που τους δειχνει την γελοιοτητα και την ασχημια τους ειναι ουδετερος.
Δεν ειναι σαν και αυτους,γιατι ειναι ξεχωριστος απο αυτο που αντανακλα.
Οσο συνεχιζουν ετσι σε ολο το site,θα συνεχιζω κι εγω,σε ολο το site,με κειμενα,σκεψεις μου...
και μπολικο βρισιδι.

thothΙδρυτικό Μέλος
01/05/2003, 00:04:59
Πριν λίγες ημέρες γράφτηκε ένα μέλος με το όνομα "Κυρία Λουκά", θέλοντας μάλλον να κάνει πλάκα. Νομίζω όμως ότι αυτός ο τίτλος πάει σε σένα Helios.

Έχεις εξελιχθεί σε Κυρία Λουκά των forums. Τρέχεις πίσω από κάθε topic για να διαμαρτυρηθείς και να βρίσεις 2-3 άτομα με τα οποία έχεις αντιδικίες (εσύ και το alter ego σου, ο SerpentPan). Και να ήταν μόνο αυτό πάει καλά, απλώς θα ήσουν ένας γραφικός του forum τον οποίον όλοι θα λυπόταν ή θα γελούσαν μαζί του αλλά κανένας δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά.

Αλλά στα τελευταία σου μηνύματα έχεις γίνει ο "νταλικιέρης του Forum". Γράφεις σε αυτό το δημόσιο forum όπως θα μιλούσες με τους κολλητούς σου σε κάποια "μπουρδελότσαρκα". Κάθε σου πρόταση και ένα βρισίδι. Κάθε σου topic και ένα σεξουαλικό σου απωθημένο.

Και να πει κανείς ότι μέσα σε αυτά έχεις να προσφέρεις και κάτι θετικό; Φρούδες ελπίδες! Σε παρακολουθώ αρκετές ημέρες καί βλέπω ότι την προτροπή μου να αφήσεις τις αντιδικίες και να προσφέρεις κάτι την έχεις γράψει στα παλιά σου τα παπούτσια.

Κάνω υπομονή, μήπως και κάποια στιγμή αποφασίσεις να μην είσαι ένα "Γκόλουμ" που τρέχει να βρει την χαμένη του τιμή, "το πολύτιμό του", και να μην προσδιορίζεσαι απλά ως ο Αντί-Κέλσος, ο Αντί-ΕΟΝ, ο Αντί-Φώτιος κοκ. Μπας και καποια στιγμή εμφανίσεις την δική σου προσωπικότητα. Είναι αστείο αλλά αν, σε ένα φανταστικό σενάριο, αποφάσιζαν αυτοί με τους οποίους τα έχεις βάλει, να αποχωρήσουν από το forum, θα είχες υπαρξιακό πρόβλημα. Δεν ξέρω, ίσως, και να σε έπιανε ένα υπαρξιακό άγχος, ίσως έχανες το νόημα στην ζωή σου

Αλλά ξέρεις υπάρχει κι ένα όριο, ένα όριο αισθητικής και κανόνων, μια στιγμή που ο αναγνώστης των topic σου όχι μόνο σε βαριέται (πράγμα συνηθισμένο για όσους δεν μετέχουν σε αυτήν την κόντρα) αλλά και αρχίζει να αισθάνεται άβολα γιατί βρίσκει μπροστά του εκφράσεις και λέξεις που δεν ταιριάζουν εδώ μέσα, και δεν τις βλέπει σε κανένα άλλο topic. Κάποια στιγμή, μεταμορφώνεις την πικρία και την τυφλότητά σου σε ασχήμια και αηδία. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αν συνεχίσεις έτσι, όπως υπόσχεσαι, θα σου κάνω εγώ ή ο Admin, το... χατήρι και θα σε διαγράψουμε (για να έχεις κι έναν σοβαρό λόγο επιτέλους για να διαμαρτύρεσαι).

Ούτε οι απόψεις σου με ενοχλούν, ούτε και η κακεντρέχια και η μισαλλοδοξία σου. Τα έχω συνηθίσει. Αλλά πρέπει να σεβαστείς όλους όσους σε διαβάζουν και δεν θέλουν να τους "κατεβάζεις" στο επίπεδο της "μπουρδελότσαρκας". Σκέφτηκα να κάνω τον κόπο να μεταφέρω σε αυτό το μήνυμα όλες τις αηδίες που έχεις πει τις τελευταίες ημέρες αλλά θα σου έκανα διαφήμιση για αυτό το μετάνιωσα.

Αν θέλεις να βριστείς με κάποιους κι αν θέλουν κι αυτοί, μπορείτε να το κάνετε με προσωπική αλληλογραφία και όχι σε αυτό το δημόσιο forum που το διαβάζουν εκατοντάδες κάθε ημέρα.

Ελπίζω έστω και τώρα να ξυπνήσει μέσα σου ο πολιτισμένος Έλληνας και να αρχίσεις να συμμετέχεις χωρίς να βρίζεις και να "φτύνεις". Λυπάμαι αλλά δεν θα το ξανασυζητήσω ούτε θα στο ξαναζητήσω.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

01/05/2003, 06:09:29
Ο "Πολιτισμός" μας εξαντλείται στην πρώτη... αντιδικία;

Ο "Εσωτερισμός" μας εξαντλείται στην πρώτη... εμφάνιση διαφορετικής άποψης/ερμηνείας (των, ούτως ή άλλως ανερμήνευτων με τα όργανα της λογικής, Αληθειών);

Η "Διάθεση να Βοηθήσουμε και να Βοηθηθούμε" φτάνει σε τέλμα στην πρώτη... υποψία ότι κάποιος άλλος - "βοηθός" ή "βοηθούμενος" - εμφανίζεται πιο ανεκτικός, πιο διαλλακτικός, πιο... "ανοιχτός" σε άλλους και σε εναλλακτικές προτάσεις;

Η "Συμ-βολή" μας σε αυτές τις Συζητήσεις απογυμνώνεται πάραυτα από την πρόσκαιρη ενδυμασία της και... μετουσιώνεται σε αγωνιώδη προσπάθεια "αυτο-προ-βολής" τη στιγμή που κάποιος/κάποια μας φαίνεται να λαμβάνει τα "πρωτία";

Λίγες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να αναγνωστούν και ως "αφορισμοί"...

Λίγες ερωτήσεις προς... ΟΛΟΥΣ - και αυτό δεν είναι καθόλου ρητορικό...

Προσωπικά δεν επιθυμώ να κάνω "Μάρτυρα" κανέναν και εξάλλου δεν νομίζω ότι κανείς μας εδώ μέσα το αξίζει!! Όμως, εάν χρειαστεί, θα διαγραφούν οποιαδήποτε Μέλη(όποιων Βαθμίδων και συμμετοχής...) αδυνατούν να συμβαδίσουν με τους κανόνες Λειτουργίας των Ομάδων Συζήτησης ή των οποίων η μοναδική συμμετοχή είναι αυτή του "δυναμιτισμού" των Συζητήσεων. Αυτοί/ες που στο παρελθόν εμφανίστηκαν ξεκαθαρά ως Ανάγωγοι διαγράφτηκαν, όταν εξαντλήθηκαν όλες οι άλλες πιθανότητες. Αυτοί που εμφάνιζαν έντονη μισαλλοδοξία, φανατισμό κ.λπ. επίσης. (ο Serpentpan, ουδέποτε Διεγράφει και διατηρεί πλήρες το δικαίωμα να αποστείλει μηνύματα στα Forums... μία μικρή υπενθύμιση)

Επίσης δεν επιθυμώ να σβήνω ανάρμοστες λέξεις ή φράσεις που έχουν ειπωθεί τις μέρες αυτές... Τις τελευταίες ώρες τις αφιέρωσα σε διόρθωση διαφόρων ορθογραφικών, γραμματικών και συντακτικών λαθών/αβλεψιών σε μηνύματα Φίλων μας έτσι ώστε να παρουσιάζεται με τον καλύτερο και πιο ακριβή τρόπο η άποψή τους... η οποιαδήποτε άποψη!

Επειδή το βρίσκω εντελώς μη-δημιουργικό να καταναλώνω χρόνο (που δεν περισσεύει εξάλλου...) σε "επιδιορθώσεις" υβρισμών/προπυλακισμών/χλευασμών κ.ό.κ., νομίζω ότι μάλλον δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την πλήρη ενεργοποίηση της λειτουργίας των Forums που αυτόματα δεν επιτρέπει την γραφή λέξεων ή φράσεων στα μηνύματα που ανήκουν στη λίστα των "μη αποδεκτών λέξεων/φράσεων". Αυτή η λίστα μπορεί να εμπλουτίζεται και με οποιεσδήποτε καινούργιες λέξεις ή φράσεις "προκύπτουν" στις Συζητήσεις...
Μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιήσαμε την λειτουργία αυτή γιατί είναι συνυφασμένη και με την κατά λάθος απαγόρευση και συναφών, με τις μη επιτρεπόμενες, λέξεων ή φράσεων ή παράγωγών τους ή των ίδιων λέξεων με άλλη σημασία και, κυρίως, επειδή πιστεύουμε ακράδαντα πως ένας χώρος σαν αυτόν μπορεί(όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν) να αυτοπεριορίζεται, χωρίς "εξωτερικές" και "τεχνητές" επεμβάσεις!

Εσείς πιστεύετε πως χρειαζόμαστε τέτοιες λύσεις;;

Νομίζετε πως δεν έχουμε άλλα περιθώρια βελτίωσης στη συνδιαλλαγή μας, ή την δυνατότητα αυτο-κριτικής και χρειαζόμαστε την "κρίση" από αλλού;

Απαντήστε ειλικρινά, και με το χέρι στην καρδιά, ή μάλλον μην απαντήσετε... Αποδείξτε το με τα μηνύματά σας (αν φυσικά η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι αρνητική!) - καθώς το παρόν θέμα συζήτησης ανήκει στον Κρισναμούρτι... ή μάλλον θα έπρεπε να ανήκει σε αυτόν!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

κυρία ΛουκκάΝέο Μέλος
01/05/2003, 06:51:10
Με φόναξε κανής;;;

...καλά, σηγνόμη. Φεβγο.

01/05/2003, 10:35:11
Kαλημέρα φίλε Πλάτωνα και καλό μήνα σου εύχομαι...

Με λύπη διαπιστώνω ότι ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΙ....
Και το εννοώ αυτό φίλε μου...

Παράγματι ο αδιάβαστος Κέλσος είπε:

quote:
...το γυρνάνε στο "αλλιώς" και λένε όσα ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ για να δικαιολογήσουν την κακόμοιρη θέση που τόσο ΦΑΙΔΡΑ προσπαθούν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ...

Και έτσι είναι, έτσι ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ μορφωμένε μου φιλόσοφε...
Στο έχω ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ εξ'αρχής, τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ψίγματα σοφίας, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ...
Με ενδιαφέρει αυτό που τόσο ευγενικά μας παράθεσες, μιάς ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΒΙΒΛΙΟ, να το δώ με την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ διάσταση, αυτή είναι που με ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ και μόνο...

Αφού λοιπόν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ και ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ απο αυτό που αποκαλείτε ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, τι το τυρανάς το πράγμα και κουράζεσαι ΑΔΙΚΑ;;;;
'Αστο να πάει το παλιάμπελο....
Και όταν ΚΑΠΟΤΕ (εύχομαι να είναι γργήγορα) αισθανθείς την ΑΝΑΓΚΗ να εμβαθύνεις, ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ (ελπίζω να είμαι ΑΚΟΜΑ εδώ) φώναξέ με και θα τα πούμε....

Ξέρεις μορφωμένε μου φιλόσοφε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ...
Μην λοιπόν αισθάνεσαι "κάπως"...

Για όσα λοιπόν ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ (τον ευατό σου και ΜΟΝΟ) ότι ο Κρισναμούρτι απο ΕΜΕΝΑ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙ σου απαντώ τούτο...

Μεγάλη μου Τιμή

Δεν θα κάνω λοιπόν το "χατήρι" ΚΑΝΕΝΟΣ να καταπίνω ότι μου δίνουν...
Στο εξήγησα ΚΑΙ ΑΥΤΟ, άλλο αν εσύ ένας φιλόσοφος και μάλιστα σπουδαγμένος ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ....
Μου αρκεί που απλά το ΚΑΤΑΘΕΣΑ και μάλιστα σε δημόσιο λόγο ώστε να το βλέπουν και να το ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ όσοι ΜΠΟΡΟΥΝ αλλά και ΘΕΛΟΥΝ...
Που ξέρεις, σε κάποιον μπορεί να φανεί ΧΡΗΣΙΜΟ...

Η βιασύνη σου να απαντήσεις ΧΩΡΙΣ να διβάσεις και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ την απλούστατη γραφή μου σε κάνει να λές ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ...
Ο καημένος, ένα "Σχόλιο" ανέφερα και εσύ το έκανες Σχολείο!!!!
Και μάλιστα ΕΝΤΟΝΑ ειρωνικά το είπες:

quote:
To ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ ΚΕΛΣΟ?

Αλλά και πάλι σε δικαιολογώ...
Ενας αμόρφωτος σαν και μένα ΘΕΩΡΕΙΣ ότι έχει ανάγκη απο Σχολείο χωρίς να έχει το δικάιωμα να κάνει Σχόλια....
Ας είναι...

Τι θές να πείς λέγοντάς μου:

quote:
Αχ βρε κελσε, εμπλεξες με ένα φιλόσοφο ασε να πάει….

Μιάς και λές πώς είσαι ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, αυτό θα πρέπει να με κάνει να ΦΟΒΑΜΑΙ;;;
Απεναντίας, θα έλεγα ΚΑΙ με τόλη ΚΑΙ με θάρρος...
Απολαμβάνω την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ να εμβαθύνεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ μα με λυπεί αφάνταστα που αφού ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ, αρχίζεις να ΚΑΤΑΝΤΑΣ σαν εκείνους που κρύβοντε πίσω απο τα πολλά ψευδώνυμά τους...

Αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είσαι ένα ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ και μάλιστα ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, αυτός είναι ο λόγος, ή αιτία που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ πώς φτάσαμε εδώ...

Παραπονέθηκες ότι:

quote:
Όχι φίλε μου, κοιτά λίγο πριν τι έγραψες! Πόσοι το έχουν διαβάσει και ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΣΕΙ. Αμφισβητείς έμμεσα την αντίληψη μου/μας, και για να το επιβεβαιώσεις μετά…με τα γελάκια λέγοντας πως δηλώνουν ΑΜΗΧΑΝΙΑ! Ποιανού αμηχανία? Πως θα την χαρακτήριζες σαν πράξη εσύ?

Λοιπόν ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΩΡΑ...
Θα σε αφήσω να φιλοσοφήσεις πάνω σε αυτό και σου δίνω και μια ΣΥΜΒΟΥΛΗ (αν θές κράτα τη)...
Μην βιάζεσαι να ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ κανέναν...
Κάτσε λοιπόν και ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕ το ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ και μέτά θα δεχθώ τη συγγνώμη σου, όπως άλλωστε οφείλω να κάνω...
Φυσικά θα πρέπει να έχεις και ΘΑΡΡΟΣ να τη ζητήσεις, αλλά και πάλι επειδή η ΔΕΙΛΙΑ είναι πολλές φορές χαρακτηριστικό των ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΦΙΛΟΣΟΦΩΝ (απο σένα εξαρτάτε αν ανήκεις σε αυτή τη συνομοταξία), ΑΚΟΜΑ και αν ΔΕΝ ΤΗ ΖΗΤΗΣΕΙΣ δημοσίος, και πάλι να ξέρεις ότι θα της έχεις γιατί πρώτα απ'όλα σε θεωρώ ΦΙΛΟ (χωρίς την ειρωνία που ΕΣΥ χρησημοποιείς)...

Σε ευχαριστώ για το ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ τριαντάφυλλο, σήμερα που είναι ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...
Φυσικά στο ανταποδίδω ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ βγάλω ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ που μπορούν να σε πληγώσουν...
Τώρα ΑΝ έμεινε και κανένα ΠΡΟΣΕΧΕ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Υ.Γ Μπορείς να μου απαντήσεις ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ αναφέρεσαι στον Ιησού;;;
Εχείς κάποιου είδους ΕΜΜΟΝΗ μαζί Του;;;;
Ρωτάω γιατί μου έκανε ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...

01/05/2003, 11:48:51
Είναι απλό Φίλε Κελσε,

Γιατι αμα τον συναντούσα, * (σε φυσικό επίπεδο… στο άλλο ΕΣΥ! δεν ξέρεις τι κάνω!)
θα πήγαινα βόλτα μαζί του στη θάλασσα και στα βουνά
θα γέλαγα και θα αστειευόμουν…. για το πώς κατάντησαν τα λόγια του, ΝΕΚΡΑ!
χωρίς αγάπη και ομορφιά, μέσα σε ναούς, και στα πρόσωπα φοβισμένων ιερέων
που ξέρουν να προσκυνούν,να φοβούνται και να φοβίζουν, …και να λένε… Κύριε Κύριε…σωσε μας τους αμαρτολους!!!

Ω φίλε Kελσε, να ξερές μονο τι λες!….Καλό σου ΜΗΝΑ!

EoNΜέλος
01/05/2003, 12:24:30
Εγώ μπορώ να έχω μια απάντηση στο τι γίνεται με το "ψυχονοητικό φίλτρο" ενός παιδιού που το χώρισαν απο την οικογένειά του ?

"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "

01/05/2003, 18:04:07
Μια διευκρίνηση ακόμα…μόνο φίλε ΚΕΛΣΟ

Σχόλιο εννοούσα εξαρχής, όχι σχολείο! Το ει μπήκε από τον αυτόματο, χωρίς να το αντιληφτώ…άμα είμαι κουρασμένος, συμβαίνει….τόσο ήθελε να το αντιληφτείς …ώστε να μην γίνει και αυτό θέμα Φίλε μου?
Μα ξέχασα, εσύ σαν εσωτεριστης βλέπεις τα παντα,…..εγώ σαν εξωτεριστης φιλόσοφος… δεν βλέπω τίποτε.

Φίλε ΕοΝ. Θα σου αναφέρω ότι γνωρίζω. Δεν είμαι οπαδός κανενός ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ, ΜΥΣΤΗ η ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Απλά κάτι χρόνια εξέτασα τα γραπτα αρκετών, και όταν λέω εξέτασα….ασχολήθηκα με ζήλο, πήγα σε βάθος, αναρωτήθηκα. Ένας από αυτούς ήταν ο Κ. Μα όλα τα βιβλία, τα έχω στην Ελλάδα. Από ότι θυμάμαι λοιπόν…πάνε και αρκετά χρόνια!

Η μητέρα του Κ, πέθανε όταν ήταν 10 χρόνων. Οι βιβλιογραφίες αναφέρουν πως ήταν πολύ δεμένος μαζί της, μιας και ήταν το 8 παιδί, που για τους βραχμάνους θεωρείται κάτι ξεχωριστό. Αναφέρουν πως και μετά θάνατον, την έβλεπε συνεχώς, και την ακολουθούσε μέσα στο σπίτι…
Δεν ήταν σαν τα άλλα παιδιά, μάλιστα ο μικρότερος Νitja τον πρόσεχε συνεχώς, γιατί ζούσε στον κόσμο του…Και με αυτόν δέθηκε πάρα πολύ, στα 14 του για να πάει στην Ευρώπη, ζήτησε από την Βεσαντ και τον αδερφό του. Με τον πατέρα δεν είχε πολλές σχέσεις, μιας και ο άνθρωπος για να τα βγάλει πέρα δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο ίδιος ο Κ, λέει πως άμα δεν τον είχαν πάρει θα είχε πεθάνει, όπως έγινε με αλλά του αδέρφια, η στην καλύτερη περίπτωση, αν επιβίωνε δηλαδή, θα γινόταν ένας σαννυασι…
Ο Πλάτωνας καθορίζει πολυ μικρότερη ηλικία χωρισμού παιδιού από γονείς, για να γίνει σωστή διαπαιδαγώγηση. Εκτός από μόρφωση, σημαίνει να αναπτυχθούν όλες οι φυσικοψυχοπνευματικες ιδιότητες του (νεου/νεας) ώστε να γίνει ακέραιο, ολοκληρωμένο άτομο. Μακάρι να γινόταν και στις οικογένειες κάτι τέτοιο, μα θα έχεις δει, πως τις περισσότερες φορές βγαίνουν η αποτυχημένοι δυστυχισμένοι, η επιτυχημένοι δυστυχισμένοι….Μην παρερμηνεύσεις σε παρακαλώ τα λόγια μου, απλά, κοίταξε τι γίνεται γύρω μας!

Με τον αδερφό του μεγάλωσε μαζί, ήταν πολύ δεμένος, μα σε ένα ταξίδι στις Ινδίες, το 1925, ήταν με άλλους θεόσοφους στο πλοίο, έφτασε η είδηση πως είχε αρρωστήσει. Αν και τον είχαν καθησυχάσει, Βεσαντ κλπ, για τους δασκάλους, ότι θα επέβλεπαν για τον αδερφό του, ενώ περνούσαν από το Σουέζ, έφτασε η είδηση πως πέθανε. Έκλεγε απαρηγόρητος μέσα στην καμπίνα, έμεινε για μέρες κλεισμένος, μα πριν φτάσουν, ήταν μια χαρά, χωρίς ίχνος ΠΟΝΟΥ….και ποτέ πια η θύμηση του αδερφού του του επέφερε ΠΟΝΟ! Είπε πως ήταν ενωμένος για πάντα μαζί του.….

Εχει πολλα….μα κουραζομαι τελευταια ...
αν ομως αναρωτηθεις γιατι υποφερουν οι ανθρωποι τον χαμο καποιου, θα βρεις αμεσως τι ειναι αυτο το... ψυχονοητικο φιλτρο

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 01/05/2003 18:04:56