- Mora - Mola απλά παραίσθηση ή πραγματικότητα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ.
Απομάκρυνε τον καθρέπτη από το οπτικό πεδίο του κρεββατιού σου ή κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς να τον σκεπάζεις με ένα ύφασμα...

john
ενας αλλος φιλοσ μου μου διηγηθηκε την εξης ιστορια: εμενε στο σπιτι με την αδερφη του για λιγες μερες.οι γονεις τοθσ ειχαν παει διακοπες.25χρονων αφτοσ τοτε 17 η αδερφη του.ειχε γυρησει βραδυ απο φιλικο σπιτι .η αδερφη του θα κοιμοταν αλλου.οπως ηταν ανασκελος στο κρεβατι ακουσε θορυβο βηματων στην ξυλινη σκαλα του σπιτιου.(σαν καποιος να ανεβαινε).κι αφου ''ανεβηκε'' αυτος ο καποιος τη σκαλα ,μετα παλι ησυχια.νομιζωντας πως ηρθε τελικα η αδερφη του σπιτι φωναξε:ελα σε καταλαβα βρε ηληθια!'' μα παλι ησιχια.φωναξε μερικες φορες ακομη μα τιποτα.επιχειρησε τοτε να σηκωθει για να κοιταξει μα δεν μπορουσε να κουνηθει κ τοτε πανικοβληθηκε.ενοιωσε ενα βαρος πανω του.προσπαθησε να πει τοτε:ιησους χρηστος νικα μα ολες τις φορες εβγενε απ το στομα του η λεξη ''διαβολος''.και τοτε μπροστα του ειδε ενα ασπρο εκτυφλωτικο φως πολυ ομορφο που παρομοιο του δεν εχει ξαναδει.ακουγε μια γυναικεια φωνη να φωναζει τονομα του.ενοιωσε πολυ αναλαφρος και ενοιωσε να βγαινει εξω απ το σωμα του.παρακαλαγε το Θεο να μινει στο σωμα του.ολα αυτα τα διεκοψε η καμπανα της εκκλησιας που ειναι διπλα στο σπιτι του και επανηλθαν ολα.
και η τριτη ιστορια ειναι για μια φιλη που ενοιωθε πιεση στο στηθος ,δεν μπορουσε να κουνησει και να φωναξει(ανασκελα ηταν) και εβλεπε καποιον με τιν ακρη του ματιου της στο παραθυρο που ηταν πισω απ το κεφαλι της.με τη μονη διαφορα πως εκεινη, μου ειπε πως καποιες ωρες πριν ξαπλωσει, επεξε κατι σαν παιχνιδι με ενα μεγαλο κλειδι και τη βιβλο νομιζω που καλεσαν καποιον... κατι... δεν θυμαμαι, και δεν την ξαναρωτησα...
βγαζετε καμια ακρη ρε παιδια???
πες μου ποιον θαχεις να τα λες...
ενας αλλος φιλοσ μου μου διηγηθηκε την εξης ιστορια: εμενε στο σπιτι με την αδερφη του για λιγες μερες.οι γονεις τοθσ ειχαν παει διακοπες.25χρονων αφτοσ τοτε 17 η αδερφη του.ειχε γυρησει βραδυ απο φιλικο σπιτι .η αδερφη του θα κοιμοταν αλλου.οπως ηταν ανασκελος στο κρεβατι ακουσε θορυβο βηματων στην ξυλινη σκαλα του σπιτιου.(σαν καποιος να ανεβαινε).κι αφου ''ανεβηκε'' αυτος ο καποιος τη σκαλα ,μετα παλι ησυχια.νομιζωντας πως ηρθε τελικα η αδερφη του σπιτι φωναξε:ελα σε καταλαβα βρε ηληθια!'' μα παλι ησιχια.φωναξε μερικες φορες ακομη μα τιποτα.επιχειρησε τοτε να σηκωθει για να κοιταξει μα δεν μπορουσε να κουνηθει κ τοτε πανικοβληθηκε.ενοιωσε ενα βαρος πανω του.προσπαθησε να πει τοτε:ιησους χρηστος νικα μα ολες τις φορες εβγενε απ το στομα του η λεξη ''διαβολος''.και τοτε μπροστα του ειδε ενα ασπρο εκτυφλωτικο φως πολυ ομορφο που παρομοιο του δεν εχει ξαναδει.ακουγε μια γυναικεια φωνη να φωναζει τονομα του.ενοιωσε πολυ αναλαφρος και ενοιωσε να βγαινει εξω απ το σωμα του.παρακαλαγε το Θεο να μινει στο σωμα του.ολα αυτα τα διεκοψε η καμπανα της εκκλησιας που ειναι διπλα στο σπιτι του και επανηλθαν ολα.
και η τριτη ιστορια ειναι για μια φιλη που ενοιωθε πιεση στο στηθος ,δεν μπορουσε να κουνησει και να φωναξει(ανασκελα ηταν) και εβλεπε καποιον με τιν ακρη του ματιου της στο παραθυρο που ηταν πισω απ το κεφαλι της.με τη μονη διαφορα πως εκεινη, μου ειπε πως καποιες ωρες πριν ξαπλωσει, επεξε κατι σαν παιχνιδι με ενα μεγαλο κλειδι και τη βιβλο νομιζω που καλεσαν καποιον... κατι... δεν θυμαμαι, και δεν την ξαναρωτησα...
βγαζετε καμια ακρη ρε παιδια???
πες μου ποιον θαχεις να τα λες...
Εμένα μου έτυχε πρόσφατα να μη μπορώ να κουνηθώ και να μιλήσω καθόλου και να νιώθω ένα βάρος στη πλάτη μου, γιατί κοιμόμουν μπρούμυτα.
Δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν, αφήνω όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Gia tin mora i moni empeiria pou exw einai na dw thn mhtera mou na ths sumbainei. H mhtera mou to pa8ainei apo polu mikri kai mou exei milisei gia to sugkekrimeno fenomeno edw kai kapoia xronia.
Blepei ston upno ths enan mauro antra na anebainei panw ths kai na thn pataei me ta duo podia sto sth8os, me apotelesma na ths prokalei tromeri duspnoia. O tropos pou to antimetwpizei einai na leei to pater hmwn kai na fwnazei ta onomata kapoiwn agiwn. Uphrxan fores pou to antimetwpise eukola, uphrxan kai alles fores pou pragmatika duskoleutike.Apo auta pou mou eixe perigrapsei htan san na ths sunebaine kanonika afou ekeinh thn wra eblepe diafora antikeimena sto dwmatio kai htan topo8ethmena opws ta eixe afhsei prin koimh8ei(px. mia fora eixe afhsei proswrina kati panw sto kalorifer tou dwmatiou kai thn wra pou to epa8e gurise kai eide auto to antikeimeno) Telospantws egw den eixa dwsei idiaiterh shmasia, ospou prin kana 2 mhnes hmoun sto dwmatio twn goniwn mou kai eblepa thn panatha sto champions league(tous goneis mou tous eixe pareo upnos). H mhtera mou koimotan anaskela(oxi mproumita opws polloi aneferan) kai ksafnika arxise na anasanei baria alla egw 8ewrhsa pws roxalize, omws meta apo kana lepto arxise na bogkaei kai anasanei me tromeri duskolia les kai ths eixan fraksei tis anapneustikes odous.
Fobithika kai thn ksupnisa me arketh duskolia, afou thn epiasa kai thn kounisa polu dunata gia kamposa deuterolepta(enw upo kanonikes sun8ikes ksupnaei me mikro8orubous). Ekeinh thn wra htan san laxaniasmeni kai mou ekshghse oti eblepe pali ekeino ton mauro antra na thn pataei.
Einai endiaferon pou kapoioi aneferan pws an den to fobasai feugei, giati h mhtera mou den to fobatai alla to exei gia arketa xronia. Bebaia den to fobatai giati leei pws me thn boh8eia tou 8eou kserei na to antimetwpizei.
ps:thn wra pou to pa8ainei auto adunatei na kanei otidhpote para mono na milaei.
Sumperasma:
Sigoura sumbainei enw eisai se katastash upnou kai as nomizeis pws einai pragmatikothta ekeinh thn wra. Den mporw bebaia na kserw an ontws einai kapoio pneuma-ontothta alla sigoura xtupaei thn wra tou upnou.
Πρν λίγες μέρες ο πατέρας μου μου είχε μιλήσει για μια σκιά που έρχεται ατον ύπνο και σου παραρηλεί το σώμα. Εγώ χθες βράδυ επειδή είμαι άρρωστη είχα ξυπνήσει από το βήχα. Μετά δεν μπορύσα να κοιμηθώ γιατί σκεφτόμουν αυτά που μου ειπε ο πατέρας μου και φοβόμουν.Τελικά με πήρε ο ύπνος και είδα ένα όνειρο ότι μίλαγα σε μία φίλη μου γι αυτή τη σκιά ξαφνικά ξύπνησα και ασυναίσθητα κοίταξα στον τοίχο και είδα μια σκιά(είχα αφήσει ένα φωτάκι ανοιχτό δίπλα από το κραβάτι μου) Ξαφνικά δεν μπορούσα να κουνηθώ και τα μάτια μου έκλεισαν αλλά η αναπνοή μου δεν είχε κοπεί. Μου είχε πει ο πατέρας μου ότι πρέπει να κάνεις μια απότομη κίνηση αλλιώς μπορεί να πεθάνεις. Τότε σκέφτηκα ότι θέλω να ζήσω και κούνησα το κεφάλι μου και τοτε μπορούσα να κουνηθώ. Μετά από τον φόβο μου δεν με έπαιρνε ο ύπνος και πήγα στο σαλόνι και άνοιξα την τηλεόραση μήπως νυστάξω. Τελικά με πήρε ο ύπνος τότε είδα ένα όνειρο ότι καποιος μου κρατούσε τα χέρια και δε με άφηνε και άκουγα έναν περίεργο ήχο. Μετά ξύπνησα και είχα πάθει το ίδιο πράγμα και δε μπορούσα να κουνηθώ μόνο που αυτή τη φορά δεν είχα δει τη σκιά αλλά ήμουν σίγουρη ότι καποιος μου κρατούσε τα χέρια!! Πάλι κατάφερα να κουνηθώ και επανήλθα!!!!
Τι μου συμβαίνει?
Είναι η γνωστή Μόρα? Αλλά εγώ δεν είδα καμια γριά!!!
Μήπως είναι καθαρά ψυχολογικό αφού το σκεφτόμουν όλο το βράδυ? Βοηθήστε με δεν θέλω να μου ξανασυμβεί!!!