- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Κατ' αρχήν, πρέπει να ξέρουμε, πως όσοι υπήρξαν μαθητές ΣΟΒΑΡΩΝ Εσωτερικών Σχολών, δεσμεύονται να μην κοινοποιούν τίποτε απ' όσα συμβαίνουν στους ίδιους μέσα στις Σχολές τους.
Πως το βίωσα εγώ : Κατ' αρχήν, όταν μας ζητήθηκε να μην το κάνουμε αυτό, μου φάνηκε σαν απαγόρευση και μάλιστα απαγόρευση που δεν την καταλάβαινα για πιο λόγο γινόταν. Δεν κρύβω πως ενοχλήθηκα γιατί γενικότερα δεν γουστάρω τις απαγορεύσεις. Φεύγοντας εκείνο το βράδυ από την ομάδα, είπα μέσα μου "τι μαλακίες λένε, ακόμη δεν πήγαμε κι άρχισαν τις απαγορεύσεις". Αποφάσισα όμως να δω που το πάνε με αυτήν την "απαγόρευση". Έτσι, πολύ πολύ αργότερα κατάλαβα για ποιο λόγο ζητείται από τους μαθητές να μην κοινοποιούν τίποτε απ' όσα τους συμβαίνουν εκεί, τόσο κατά την διάρκεια των συζητήσεων, όσο και μετά το πέρας τους. Γιατί ; Γιατί έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα να περιγράψουν τα ίδια τα γεγονότα. Γιατί ; Γιατί ορισμένα πράγματα σου συμβαίνουν σε τόσο προσωπικό επίπεδο, που προτιμάς κι εσύ ο ίδιος να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου αντί να τα βγάλεις "στο σφυρί" και σε κοινή θέα. Είναι φυσιολογικό αυτό και ανθρώπινο. Ειδικά, τώρα, που γράφω σε ένα δημόσιο φόρουμ, αυτό μου φαίνεται εξαιρετικά ανόητο αν το κάνω και απολύτως λογικό να μην το κάνω. Δεν ξέρω σε ποιους μιλάω, όπως επίσης δεν ξέρω ποιοι, πόσοι και τι είδους άνθρωποι διαβάζουν αυτά που γράφω.
Γι' αυτό είπα πως ο προβληματισμός του Dr Jekyll Mr Hyde είναι πολύ σωστός. Αν είμασταν κάπου αλλού, αν γνωριζόμασταν κάπως, ίσως επέλεγα να πω ορισμένα πράγματα περισσότερα. Με αυτόν τον τρόπο όμως που επικοινωνούμε, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και για μένα, αλλά και για όσους διαβάζουν.
Edited by - zip on 25/04/2010 00:02:19
quote:
quote:
Καμιά διδασκαλία δεν είναι ελεύθερη. Να το θυμάσαι αυτό. Ελεύθερος είναι ο Λόγος. Η διδασκαλία του Λόγου, δεν είναι.
quote:
Πολύ σωστός ο προβληματισμός. Κατ' αρχήν, πρέπει να ξέρουμε, πως όσοι υπήρξαν μαθητές ΣΟΒΑΡΩΝ Εσωτερικών Σχολών, δεσμεύονται να μην κοινοποιούν τίποτε απ' όσα συμβαίνουν στους ίδιους μέσα στις Σχολές τους.
Με καλύψατε απόλυτα, στο συγκεκριμένο θέμα, ευχαριστώ ![]()
Περιμένω όμως μια απάντηση, μην με ξεχάσετε

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."![]()
Edited by - Nemesi on 24/04/2010 23:43:09
quote:
alex22Δέν νομίζω οτι πιστεύεις αυτό που λές.
Δεν πιστεύω αυτά που λέω. Τα λέω. Μπορείς να νιώσεις την διαφορά ;
quote:
alex22Οχι, δέν μπορώ να μιλήσω έτσι χύμα για όλα,το βασικό είναι η ολένα και αυξανόμενες δονήσεις σε όλο το σώμα,σε καλύπτει αυτό?
Με καλύπτει αλλά πρόσεχε. Αυτές οι "δονήσεις" είναι επικίνδυνες.
quote:
alex22Δίνω σημασία και κατανοώ αυτά που λές,αλλά αυτό δέν σημαίνει οτι θα πάψω να λέω πράγματα επειδή εσύ αυτό το θεωρείς λάθος. [ Δεν σου ζήτησα να πάψεις. Αλίμονο. Αν το έκανες, δεν θα ήσουν αυτός που είσαι κι εγώ δεν θα μιλούσα με αυτόν που είσαι αλλά με κάποιον άλλον. ] Μπορεί και εγώ να ξέρω οτι είναι λάθος,αλλά να αισθάνομαι διαφορετικά και να ακολουθώ την διαίσθηση, με αποτέλεσμα να πράττω αλλιώς απο ότι πρέπει με βάση τον νού μου.Είναι καλύτερο να ακολουθεί κάποιος την καρδιά απο τον νού του. [ Αν κάνεις αυτό σου λέει η καρδιά σου, τότε είναι σωστό. Άσε με εμένα να λέω. Αυτό που λέει η καρδιά σου είναι πάντα το πιο δυνατό ].
quote:
alex22Όταν λέω ελεύθερη διδασκαλία εννοώ οτι οι πληροφορίες τις βρίσκονται ελεύθερα στον κόσμο,στο internet δηλαδή.Δέν είναι π.χ. ο γνωστηκισμός, που πρέπει να γίνεις μέλος σχολής για να σε διδάξουν και να σου προσφέρουν την "ιερή γνώση".Με ποιό δικαίωμα,σαν δεν ντρέπονται.Πώς την είδαν καποιοι δέν καταλαβαίνω,ποιοί είναι αυτοί που κατέχουν τα μυστικά της γνώσης?Μου προκαλούν γέλιο και εκνευρισμό ταυτόχρονα.Μπορείς να μάθεις για την "ιερή τους γνώση" αφού πρώτα πουλήσεις την ψυχή σου σε αυτούς,αφού πρώτα γίνεις δούλος τους.Πονηρά βέβαια οι ίδιοι οι μαθητές είναι ανυποψίαστοι.
Αυτό εννοώ όταν λέω ελεύθερη διδασκαλία,να εχει την δυνατότητα σε αυτές τις πληροφορίες ο καθένας.
Υπό αυτής της έννοιας, ελεύθερες είναι και οι Σχολές. Άμα θέλεις πας, άμα δεν θέλεις, δεν πας. Λες "ελεύθερες στον κόσμο", στο internet. Και ποιος τις ανέβασε στο internet ;;; Πίσω απ' αυτές, δεν είναι πάλι κάποιος άνθρωπος ; Αυτός που τις ανέβασε δηλ. Κι άντε, άσ' τον αυτόν, πες ότι είναι ένας επαγγελματίας που του ζήτησαν να το κάνει και το έκανε γιατί πληρώθηκε. Ποιος τις έγραψε ; Ποιος είναι ο συγγραφέας τους ; Αν είναι αγνώστου, ποιος τις συγκέντρωσε ; Γιατί τις συγκέντρωσε, γιατί πλήρωσε κάποιον για να τις ανεβάσει στο internet ; Πολλά ερωτηματικά ... δεν νομίζεις ;;; Πως "την είδε" αυτός που το έκανε αυτό δηλ. ;;; κτλ.
Το ίδιο πράγμα είναι alex22, το ίδιο πράγμα.
Edited by - zip on 24/04/2010 23:53:54
quote:Αν εννοείς την σύγχρονη γνωστική κοινότητα αυτή έχει και σάιτ και διαλέξεις ποιότητας ηχογραφημένες δωρεάν(μάλιστα μία που θεωρησα πολύ καλή την παρέθεσα στο θέμα της ΑΠ για τον Τρέχα που βέβαια την προσπέρασε), και βιβλία, και φυσικά επίσης αφιλοκερδή "μαθήματα" σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σε αντίθεση λόγου χάρη με τη θεοσοφική κοινότητα που κάνει πολλά event για τα οποία βάζεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Έχουν βέβαια κ αυτοί κάποια δωρεάν "μαθήματα". Αν ως "Γνωστικισμό" εννοείς κάποια άλλη κίνηση που αγνοώ τότε δε ξέρω. Άλλωστε πολλές οργανώσεις έχουν ως μότο την "Γνώση" όπως πολλές έχουν "το φως" "τη σοφία" κλπ αλλά ξέρω ότι εδώ και 2000 χρόνια γνωστικισμός λέγεται το ίδιο πράγμα.
Όταν λέω ελεύθερη διδασκαλία εννοώ οτι οι πληροφορίες τις βρίσκονται ελεύθερα στον κόσμο,στο internet δηλαδή.Δέν είναι π.χ. ο γνωστηκισμός, που πρέπει να γίνεις μέλος σχολής για να σε διδάξουν και να σου προσφέρουν την "ιερή γνώση".Με ποιό δικαίωμα,σαν δεν ντρέπονται.Πώς την είδαν καποιοι δέν καταλαβαίνω,ποιοί είναι αυτοί που κατέχουν τα μυστικά της γνώσης?Μου προκαλούν γέλιο και εκνευρισμό ταυτόχρονα.Μπορείς να μάθεις για την "ιερή τους γνώση" αφού πρώτα πουλήσεις την ψυχή σου σε αυτούς,αφού πρώτα γίνεις δούλος τους.Πονηρά βέβαια οι ίδιοι οι μαθητές είναι ανυποψίαστοι.
quote:
alex22Αυτό εννοώ όταν λέω ελεύθερη διδασκαλία,να εχει την δυνατότητα σε αυτές τις πληροφορίες ο καθένας,χωρίς να πληρώσει τίποτα.
ΠΑΝΤΑ κάτι πληρώνεις και ΠΑΝΤΑ κάτι πληρώνεται. Κι αυτό να το θυμάσαι. Μα έτσι, μα αλλιώς, τίποτε δεν είναι δωρεάν σ' αυτόν τον κόσμο. Νομίζεις πως δεν πληρώνεις γι' αυτές τις πληροφορίες ; Πληρώνεις, αλλά όχι με χρήμα. Πληρώνεις με τον χρόνο σου. Αφιερώνεις χρόνο, πληρώνεις δηλ. με τον πολύτιμο χρόνο σου. Και δεν έχεις άπειρο χρόνο, ε; ![]()
quote:
Όταν λέω ελεύθερη διδασκαλία εννοώ οτι οι πληροφορίες τις βρίσκονται ελεύθερα στον κόσμο,στο internet δηλαδή.Δέν είναι π.χ. ο γνωστηκισμός, που πρέπει να γίνεις μέλος σχολής για να σε διδάξουν και να σου προσφέρουν την "ιερή γνώση".Με ποιό δικαίωμα,σαν δεν ντρέπονται.Πώς την είδαν καποιοι δέν καταλαβαίνω,ποιοί είναι αυτοί που κατέχουν τα μυστικά της γνώσης?Μου προκαλούν γέλιο και εκνευρισμό ταυτόχρονα.Μπορείς να μάθεις για την "ιερή τους γνώση" αφού πρώτα πουλήσεις την ψυχή σου σε αυτούς,αφού πρώτα γίνεις δούλος τους.Πονηρά βέβαια οι ίδιοι οι μαθητές είναι ανυποψίαστοι.
Αυτό εννοώ όταν λέω ελεύθερη διδασκαλία,να εχει την δυνατότητα σε αυτές τις πληροφορίες ο καθένας.
Καλέ μου φίλε Αλεξ..δεν μπορείς να δεις πόσο άδικο έχεις. Δεν πειράζει..
Η γνώση πολλές φορές είναι σαν τα σπίρτα που μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί. Ο zip ανέπτυξε πολύ ωραία την σχέση των 7 τύπων ανθρώπων. Αν εσύ είσαι ας πούμε άνθρωπος ν.3 δεν μπορείς να πάρεις γνώσεις και διδασκαλίες για ανθρώπους ν.4.
Ακόμα και αν πάρεις θα τις βλέπεις σαν ν.3.Ενας άνθρωπος ν.2 θα τις βλέπεις σύμφωνα με αυτό που καταλαβαίνει. Πχ μπορεί να υπάρχει χριστιανός ν.1, ν.2 ,ν.3 , αλλά ο πραγματικός χριστιανός ξεκινά με τον ν.4 επειδή ο ν.4 ξεκινά να έχει επίγνωση ή αυτοσυνείδηση. Ότι και αν κάνει δουλεύει με την αυτοσυνείδηση. Κάνει μαντραμ πρέπει να έχει αυτοσυνείδηση..περπατά..πρέπει να έχει αυτοσυνείδηση. Ότι και αν κάνει δουλεύει με αυτήν.
Ο άνθρωπος που ζει με αυτοσυνείδηση ή με επίγνωση δεν είναι μηχανικός όπως ο ν.1 ο ν.2 και ο ν.3
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όσο για τις ελεύθερες διδασκαλίες υπάρχουν σε σχέση με την γνώση ελεύθερες στο διαδίκτυο δωρεάν.. αλλά αυτές περιέχουν γνώσεις που απευθύνονται στο ν.3, ελάχιστα
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Με καλύπτει αλλά πρόσεχε. Αυτές οι "δονήσεις" είναι επικίνδυνες.
Αν εννοείς επικίνδυνες για το σώμα,τότε ναί,αν το παρακάνεις.Προφανώς όμως εννοείς κάτι άλλο,μπορείς να γίνεις ποιό συγκεκριμένος?Θα με βοηθούσε άν έχεις να πείς κάτι σε αυτό.
quote:
Υπό αυτής της έννοιας, ελεύθερες είναι και οι Σχολές. Άμα θέλεις πας, άμα δεν θέλεις, δεν πας. Λες "ελεύθερες στον κόσμο", στο internet. Και ποιος τις ανέβασε στο internet ;;; Πίσω απ' αυτές, δεν είναι πάλι κάποιος άνθρωπος ; Αυτός που τις ανέβασε δηλ. Κι άντε, άσ' τον αυτόν, πες ότι είναι ένας επαγγελματίας που του ζήτησαν να το κάνει και το έκανε γιατί πληρώθηκε. Ποιος τις έγραψε ; Ποιος είναι ο συγγραφέας τους ; Αν είναι αγνώστου, ποιος τις συγκέντρωσε ; Γιατί τις συγκέντρωσε, γιατί πλήρωσε κάποιον για να τις ανεβάσει στο internet ; Πολλά ερωτηματικά ... δεν νομίζεις ;;; Πως "την είδε" αυτός που το έκανε αυτό δηλ. ;;; κτλ.Το ίδιο πράγμα είναι alex22, το ίδιο πράγμα.
Είναι όλα ξεκάθαρα εδω πέρα,δέν υπάρχει κανένα απολύτως μυστικό.Είναι γνωστά και τα ονόματα των τριών μεταφραστών.Αυτοί έλαβαν απο άλλους τις αρχαίες πληροφορίες, οι οποίες είναι φυλαγμένες σε 12 δίσκους σε ολογραφικό μοντέλο.Όπως καταλαβαίνεις,επειδή γνωρίζω τον τρόπο επικοινωνίας σου,δέν είναι δυνατόν να μιλήσω μαζί σου για εξωγήινους,κούφια γή,indigo κτλπ. Θα το θεωρήσεις προσβολή της νοημοσήνης σου.Αν και ξέρω οτι γνωρίζεις πολλά, αλλά δέν μιλάς και το σέβομαι αυτό.Ο περισσότερος κόσμος στο άκουσμά τους αμέσως κρίνει και τα απορίπτει ώς γελοία.Λογικό,τί άλλο θα έκαναν.
quote:
Δεν πιστεύω αυτά που λέω. Τα λέω. Μπορείς να νιώσεις την διαφορά ;
Να υποθέσω οτι τα λές επειδή γνωρίζεις,άρα δέν πιστεύεις.
quote:
ΠΑΝΤΑ κάτι πληρώνεις και ΠΑΝΤΑ κάτι πληρώνεται. Κι αυτό να το θυμάσαι. Μα έτσι, μα αλλιώς, τίποτε δεν είναι δωρεάν σ' αυτόν τον κόσμο. Νομίζεις πως δεν πληρώνεις γι' αυτές τις πληροφορίες ; Πληρώνεις, αλλά όχι με χρήμα. Πληρώνεις με τον χρόνο σου. Αφιερώνεις χρόνο, πληρώνεις δηλ. με τον πολύτιμο χρόνο σου. Και δεν έχεις άπειρο χρόνο, ε;
Αυτό που λές είναι λάθος γιατί έχει μία όψη, είναι σαν να μου λές"χαραμίζεις την ζωή σου τσάμπα".Αυτό δέν θα μπορούσε να το πεί ποτέ κανένας αληθινός Δάσκλος.Γιατί εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τί είναι σωστό για εμάς και τί όχι,και μιλάω για συνειδητοποιημένους ανθρώπους που ψάχνονται.
Το νόημα της ζωής,είναι απόλυτα προσωπική υπόθεση,δέν έχουμε όλοι την ίδια ζωή και ούτε ήρθαμε όλοι για να κάνουμε τα ίδια πράγματα.Αυτά που κάνω εγώ για σένα μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου,ενώ για μένα θα ήταν χάσιμο χρόνου να είμαι επιχειρματίας.Είναι κατανοητό.
Όπως και να το κάνουμε, απο όποια οπτική και να το πάρουμε,είναι δυνατόν να θεωρηθεί λάθος και απώλεια χρόνου το να δουλεύεις με τον εαυτό σου? Εξάλου πάνω απ'όλα (και όταν κάποιος φτάσει σε αυτό το σημείο ωρίμανσης)το σημαντικότερο είνα να μάθουμε ποιοί είμαστε και γιατί ήρθαμε εδώ.Στην τελική nothing else matter.
quote:
Αν εννοείς την σύγχρονη γνωστική κοινότητα αυτή έχει και σάιτ και διαλέξεις ποιότητας ηχογραφημένες δωρεάν(μάλιστα μία που θεωρησα πολύ καλή την παρέθεσα στο θέμα της ΑΠ για τον Τρέχα που βέβαια την προσπέρασε), και βιβλία, και φυσικά επίσης αφιλοκερδή "μαθήματα" σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σε αντίθεση λόγου χάρη με τη θεοσοφική κοινότητα που κάνει πολλά event για τα οποία βάζεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Έχουν βέβαια κ αυτοί κάποια δωρεάν "μαθήματα". Αν ως "Γνωστικισμό" εννοείς κάποια άλλη κίνηση που αγνοώ τότε δε ξέρω. Άλλωστε πολλές οργανώσεις έχουν ως μότο την "Γνώση" όπως πολλές έχουν "το φως" "τη σοφία" κλπ αλλά ξέρω ότι εδώ και 2000 χρόνια γνωστικισμός λέγεται το ίδιο πράγμα.
Εχω διαβάσει βιβλία θεοσοφίας και γνωστικισμό,έχω περάσει απο αυτά,έστω επιφανειακά.Τίποτα δέν μπορεί να συγκριθεί με την κευλόντια μηχανική.Είναι τελείως διαφορετικό.Είναι σάν να συγκρίνεις τα ανόητα δόγματα του μεσσαίωνα ή και τα σημερινά (πχ οτι ο θεός είναι ένας πανάγαθος γέρος στον ουρανό)με την επιστήμη.
Edited by - alex22 on 25/04/2010 09:54:04
quote:
alex22Αυτό που λές είναι λάθος γιατί έχει μία όψη, είναι σαν να μου λές"χαραμίζεις την ζωή σου τσάμπα".Αυτό δέν θα μπορούσε να το πεί ποτέ κανένας αληθινός Δάσκλος.Γιατί εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τί είναι σωστό για εμάς και τί όχι,και μιλάω για συνειδητοποιημένους ανθρώπους που ψάχνονται.
Όχι, δεν σου λέω αυτό. Τίποτε δεν πάει χαμένο. Απλά σου λέω : Ο άνθρωπος πάντα πληρώνει κάτι για να πάρει κάτι που δεν το έχει. Αν θεωρείς ότι αυτές οι πληροφορίες είναι δωρεάν, σου λέω πως δεν είναι, γιατί κι εσύ με κάποιον τρόπο πληρώνεις για να τις πάρεις. Και αυτός ο τρόπος είναι ότι πληρώνεις με τον χρόνο σου, τον οποίο και αφιερώνεις για να διαβάσεις, για να μελετήσεις και για να εργαστείς στις τεχνικές που σου υποδεικνύουν. Η πληρωμή σου δηλ. είναι ένα σημαντικό ποσό χρόνου. Πρόσεχε που το επενδύεις (αυτό το ποσό δηλ) γιατί δεν έχεις άπειρο. Ο χρόνος σου είναι πεπερασμένος. Μην τον ξοδέψεις όλο στις κεϋλόντιες πληροφορίες. Κράτα και λίγο χρόνο για σένα. Χαμένος δεν θα πάει, σε καμία περίπτωση. Κάτι θα μάθεις, που θα είναι χρήσιμο για σένα. Αλλά μην τον ξοδέψεις όλο ... Αυτό λέω.
quote:
alex22Να υποθέσω οτι τα λές επειδή γνωρίζεις,άρα δέν πιστεύεις.
Ακριβώς. Ένας άνθρωπος που πιστεύει αυτά που λέει, σημαίνει πως δεν γνωρίζει αυτά που λέει και τα πιστεύει για να τα πει. Αμέσως αμέσως, μέσα σ' αυτόν τον άνθρωπο εμφανίζονται 2 άνθρωποι, 2 εαυτοί : Ο πρώτος που λέει κι ο δεύτερος που πιστεύει τον πρώτο που λέει. Η ερώτηση "Τα πιστεύεις αυτά που λες ;" που ακούμε καμιά φορά να γίνεται από έναν άνθρωπο σε κάποιον άλλον, στοχεύει ακριβώς σ' αυτό : Να διαχωρίσει αυτόν που λέει, σε 2 ανθρώπους, σε 2 εαυτούς. Στο έναν που θα λέει και στον άλλον που θα πρέπει να πιστεύει στον πρώτο που λέει. Αν ο δεύτερος δεν πιστεύει τον πρώτο, τότε ο πρώτος το ξανασκέφτεται και πιθανόν να αναθεωρήσει αυτά που λέει.
quote:
alex22Αν εννοείς επικίνδυνες για το σώμα,τότε ναί,αν το παρακάνεις.Προφανώς όμως εννοείς κάτι άλλο,μπορείς να γίνεις ποιό συγκεκριμένος?Θα με βοηθούσε άν έχεις να πείς κάτι σε αυτό.
Έχει σχέση με την ενέργεια. Απο που νομίζεις πως αντλείτε αυτή η ενέργεια για να προκληθούν αυτές οι "δονήσεις" ;
quote:
alex22Είναι όλα ξεκάθαρα εδω πέρα,δέν υπάρχει κανένα απολύτως μυστικό.Είναι γνωστά και τα ονόματα των τριών μεταφραστών.Αυτοί έλαβαν απο άλλους τις αρχαίες πληροφορίες, οι οποίες είναι φυλαγμένες σε 12 δίσκους σε ολογραφικό μοντέλο.Όπως καταλαβαίνεις,επειδή γνωρίζω τον τρόπο επικοινωνίας σου,δέν είναι δυνατόν να μιλήσω μαζί σου για εξωγήινους,κούφια γή,indigo κτλπ. Θα το θεωρήσεις προσβολή της νοημοσήνης σου. [ Αν προσβαλλόταν η νοημοσύνη μου από τα τόσα που είδε κι άκουσε, τώρα δεν θα είχα νοημοσύνη. Μην σε κάνει διστακτικό αυτό. Αν θες να πεις κάτι, πες το, δεν υπάρχει πρόβλημα με την νοημοσύνη μου. ] Αν και ξέρω οτι γνωρίζεις πολλά, αλλά δέν μιλάς και το σέβομαι αυτό.Ο περισσότερος κόσμος στο άκουσμά τους αμέσως κρίνει και τα απορίπτει ώς γελοία.Λογικό,τί άλλο θα έκαναν.
Εντάξει, δεν επιμένω. Κάποια στιγμή όμως θα ήθελα να κουβεντιάσουμε στο γιατί νομίζεις πως αυτό που κατέχουμε, το κατέχουμε μόνο για την πάρτη μας. Σε διαβεβαιώ, δεν είναι έτσι.
quote:
Ακριβώς. Ένας άνθρωπος που πιστεύει αυτά που λέει, σημαίνει πως δεν γνωρίζει αυτά που λέει και τα πιστεύει για να τα πει. Αμέσως αμέσως, μέσα σ' αυτόν τον άνθρωπο εμφανίζονται 2 άνθρωποι, 2 εαυτοί : Ο πρώτος που λέει κι ο δεύτερος που πιστεύει τον πρώτο που λέει. Η ερώτηση "Τα πιστεύεις αυτά που λες ;" που ακούμε καμιά φορά να γίνεται από έναν άνθρωπο σε κάποιον άλλον, στοχεύει ακριβώς σ' αυτό : Να διαχωρίσει αυτόν που λέει, σε 2 ανθρώπους, σε 2 εαυτούς. Στο έναν που θα λέει και στον άλλον που θα πρέπει να πιστεύει στον πρώτο που λέει. Αν ο δεύτερος δεν πιστεύει τον πρώτο, τότε ο πρώτος το ξανασκέφτεται και πιθανόν να αναθεωρήσει αυτά που λέει.
Δέν λέω αυτά που λέω μόνο και μόνο επειδή τα πιστεύω.Δέν βλέπω τα τσάκρα τις ανώτερες διαστάσεις κτλπ. αλλά νιώθω τις δονήσεις τους,είναι και αυτό μια γνώση,η εσωτερική όραση δέν αναπτύσεται τόσο εύκολα, για να μπορείς δηλαδη να δείς αυτά που λένε.
quote:
Έχει σχέση με την ενέργεια. Απο που νομίζεις πως αντλείτε αυτή η ενέργεια για να προκληθούν αυτές οι "δονήσεις" ;
Η ενέργεια όλου του σύμπαντος αντλείται απο την πηγή θεό των πάντων και εκδηλώνεται δια μέσω των κέντρων(δεν μιλάμε μόνο για τσάκρα).Κάθε κέντρο πρέπει να είναι ενεργό και σε αρμονία με όλα τα άλλα.